icon

Tie, ktoré ste štíhle. Ako to robíte?

aranel16
28. máj 2018

hojte mamicky 🙂 je mi jasne ze zrejme nedrzite dietu..no ked tak obcas vidam vonku maminy tak niektore su (ste) stihle, chude ze to tak vyzera, oproti mne napr. Ako niesom nejak moc pribrata - 61 kg, ani sa nezdravo nestravujem ale chcela by som vyzerat chudo, ako modelka 😃 mensi zadok, stehna...a teraz po precitani mis mas na inetrnete neviem ako schudnut a nechcem si znicit zdravie. Ci sa postava dedi alebo je to cisto stravou aku ju mame.. nechapem ako to funguje s metabolizmom, ci pomaha nejest alebo radsej nehladovat, ako donutit po dobrom telo aby zacalo chudnut bez jojo? Pocula som ze menej jest nie je dobre riesenie lebo potom clovek priberie aj zo salatu...zatial mam skusenost ze som sa dost obmedzila v jedeni a mam pocit ze som este viac pribrala od spodu dole 😕 skusenosti?

Strana
z3
nikolkamar
29. máj 2018

Tak ja som schudla až po pôrode áno pred tým som síce nebola nejaká bacuľka ale mala som iný životný štýl viac alkoholu menej pohybu horšia strava od keď mám deti varím zdravšie nič extra no viac zeleniny polievočku menej vyprážaného a podobne samozrejme mám viac pohybu keďže okolo detí je toho dosť a často sme vonku chodíme na dlhé prechádzky 🙂

bluka2
29. máj 2018

Ja sa sustredim na zitie zdravo, lebo v zdravom tele zdravy duch a pekna postava, pekna plet, atd. je k tomu taky bonus.

Takze vsetko to, co sa docitas vsade:
- Minimum alkoholu a fajcenia
- Pitny rezim, pit vodu a caje ako kamilkovy, roibos, kurmuma, zazvor
- Varim zdrave jedla z kvalitnych surovin, co sa da sa snazim zo zahradky od niekoho kupit, kto viem, ze nestrieka a celkovo radsej na jedle velmi nesterit (radsej v inych oblastiach)
- Na ranajky ako kral, na obed ako princ a na veceru ako zobrak - medzi ranajkami a obedom este dam nejake ovocie. Fakt si clovek v noci lepsie oddychne, ked nema preplneny zaludok
- Raz jeden 100 rocny dedko povedal tajomstvo jeho zdravia - vyhnut sa bielej muke ako jedu a fakt, ze ked si nastudujete, lepok nie je uzasny pre nikoho. Takze co najmenej peciva a mucnych jedal.
- Pijem dost tie rastlinne mlieka a menej mliecnych produktov
- Cukor nepouzivam, ale jasne, sem tam skocime do cukrarne, ziadny extrem
- Cvicenie: na tom trochu zlyhavam, ale aspon chodim vela peso

Uz roky som nebrala ziadne lieky (s jednou malou vynimkou, co sa velmi neda ovplyvnit) a citim sa super.

midka
29. máj 2018

@dzukeles no vies, len je otazka ci je to genetika... alebo sposob zivota, ... mojho otca v zivote nenapadlo dat si 6 knedlov na obed a to bol chlap,,,, ale za to sa v kuse mrvil, hybal aj po 70 obliekol oblek zo svadby... zmena vahy +/-5kg cely zivot...

kofa77
29. máj 2018

patrim k stihlym cely zivot, taka ta postava s dlhymi nohami úzkymi bokmi , ale aj malymi prsiami a utlymi plecami. do urciteho veku genetika, okolo 40tky sa to ale lame, mam 41 a uz vidim, ze potrebujem viac pohybu, davat pozor na stravu. hlavne brucho je kriticke. preto sa hybem, aj preto, ze mam sedave zamestnanie, takze chrbat v prdeli. inak mam stastie, ze mi chutia zdrave jedlo, na sladke som nikdy nebola, dodrziavam pitny rezim. velmi vela zeleniny, menej ovocia, malo peciva, strukoviny, ryby.a co zistujem- nepotrebujem jest 5x denne, staci mi 3x, naozaj bohate ranajky- kase s ovocim, orechami, medom a pod., obed rozne zeleninove jedla s masom, rybami, obcas zemiaky, quinoa , ryby, a vecera leco, zeleninove spagety, huspenina, celkovo mam rada maso, vajickove variacie, sladsie veci doobeda sa snazim jest, ako aj pecivo ked uz.
od urciteho veku fajn postava zadarmo nie je. bohuzial. alebo nastatsie, neviem 🙂
a este jedna vec- troska tuku nezaskodi, u starsich zien hrozi strhana tvar, takze aj ja som 2 kila pribrala, ale tam sa snazim drzat-172 cm a 57 kil.
aj tak su dolezitejsie centimetre ako vaha.

lillystranska
31. máj 2018

@kikidee hovorím to z vlastnej skúsenosti. Prešla som takýmito radcami a jediné čo dokázali bolo že sa znemožnili lebo nemali ani šajnu o ochoreniach metabolizmu a ver mi ani koľko krát lekari to nevedia. V tomto odbore sa treba neustále vzdelávať. Predpokladam, že niektoré ochorenia tráviaceho traktu ste ani nepreberali však to netreba vedieť a keď príde reálny človek čo potrebuje pomôcť zaplatí si za to a aj tak výsledok 0. A to mám zdravotné vzdelanie

kikidee
31. máj 2018

@lillystranska chapem tvoju zlu skusenost, mam podobnu. Ale kvoli tomu nemozes vsetkych hadzat do jedneho vreca. Podstatne je aj to, co ti ten poradca ponuka. Ja nie som z tych, ktori budu vseobecne kazdemu hovorit toto jedzte lebo toto je zdrave a tamto nie lebo to vam skodi. Ved si pozri sama o com MB je. A s tym vzdelavanim suhlasim. Doba je uz dnes taka, ze uz aj tie ochorenia nie su co byvali a stale sa vyskytne nieco nove. Ale preto vravim, ja nie som lekar, a clovek ktory chce nieco riesit cez stravu, tak si je hadam toho vedomy, ze nejde k lekarovi na vyliecenie sa, ale k vyzivovemu poradcovi po polepsenie si. A to uz je na kazdeho svedomi, ci sa bude hrat na mudreho aj ked nema sajnu, alebo povie prepacte neviem vam pomoct. Ved tak je to aj s lekarmi-su taki ktori budu do teba pchat lieky, atb a pod sracky stoj co stoj, bez toho aby ich zaujimalo telo alebo dany problem ako komplex, a pritom sa tvarit ze to treba, alebo su aj ti normalni, zial s tym rozdielom ze lekar ti nemoze povedat prepacte, ja neviem co vam je a co s tym. A kludne hazaduju so zdravim ludi kolkokrat viac, lebo maju autoritu, ludia im veria.. No, ved nikto uceny z neba nespadol. A ked poznas nejaku inu cestu, ako ludom poradit v oblasti vyzivy, nez ako su certifikovane kurzy (ja som mimochodom mala tuto oblast aj v skole), rada sa o nej dozviem..

siska53
4. jún 2018

@nikaella ahoj,prosim ta a akonsa stravujes? Mne zistili sice "len" HIT teraz,no mam hlavu v smutku..som dost stihla napriek veku a skor by som potrebivala pribrat,no pri tom,co som.si precitala,ze mozem.jest,tak to asi mozne ani nebude.. zatial len zacinam a kupila som si aj ten liek,aby som sa aspon v praci stravovala bezne..no.. neviem..

nikaella
4. jún 2018

@siska53 jem dookola cca 15 veci. 😂 zisti co tolerujes a bude to fajn. Ja pracujem z domu. Nikto ti neda taku pracovnu dobu aby si si mohla varit. Pracovala som chvilu na 4 hodiny ale vobec mi to s jedlom nevychadzalo aby som nebola hladna(stresovalo ma to , som sa potom nahanala a ked som bola hladna jedla som vsetko rad radom 😅). Hitacky v mojom okoli co poznam su bud nezamestnane alebo zivnostnicky. Kazdy toleruje ine potraviny. Napr kamoska nemoze vobec rajcinu a ja v pohode. Zas ona si da v pohode pizzu, ja som si minule dala okraj a bolo veselo. Zapisuj si co jes, varis. To ti pomoze urcit co ti sedi/nesedi.

Mne najviac chybali sladkosti. 😅 s tym mam doteraz problem nevyzrat 😅

siska53
6. jún 2018

@nikaella a beries aj ten liek? Lebo ja to riesim tak,ze si teda dam ten lieknpred obedom..

siska53
6. jún 2018

@nikaella si ma nepotesila.. budem asi aj ja musiet zvazit zmenu zamestnania.m

nikaella
6. jún 2018

@siska53 neberiem. Akosi mi nezabera a keby to mas brat kazdy den tak to vyjde dost e. Ved uvidis ako ti bude. Ako napr ked treba ani praca na 4 h neni zla. Ale za tie prachy 😒

Strana
z3