Tiež ste si mysleli, že budete bohaté?
Keď som bola dieťa, ale tiež na základnej, strednej a popravde aj na VŠ, myslela som si, že keď budem dospelá, budem úspešná a bohatá. Keď som videla, že má niekto peknú veľkú svadbu, veľký nový dom, dovolenky… myslela som si, že aj ja si to budem môcť dovoliť, že budem skrátka z tých solventnejších. Neviem prečo som si to myslela, teraz, keď si ledva môžeme dovoliť 3 izbový byt v hlavnom meste a ako auto škodovku, sa na tým smejem, aká som bola nerealistická. Samozrejme, stále sa naša situácia môže zmeniť, ale na tu svadbu pri mori ktorú som si ako 15 ročná vysnívala, sme fakt nemali, ani na ten dizajnový nábytok, ktorý sa mi ako vysokoškoláčke páčil, a bola som presvedčená, že keď budem dospelá, taký si do bytu kúpime. Teraz som rada keď si môžeme kúpiť veci z Ikei. Tiež ste si to o sebe mysleli, že keď vyrastiete, budete bohaté?
Teda, tak taketo myslienky ma obisli na velku dialku a ku podivu, teraz sa na financie stazovat nemozem. Ako dieta som snivala o svojom povolani a to mi vyslo a ku podivu, napriek tomu, ze som si to vybrala ako 10-rocna, tak aj takto-na stare kolena, musim konstatovat, ze som si dobre vybrala🙂
@veselo_neveselo smejem sa strašne,prepáč 😂 pobavila si má
Stačilo sa dobre vydat🤣
V detstve a puberte som toto prave vobec neriesila, az v dospelosti som zacala mat ambicie. Pretoze presne tento scenar, byt v hnusnej budove v nejakom slovenskom meste, korporatna robota od nevidim do nevidim, hypoteka na 30 rokov a auto, ktore ma viac stoji ako mi dava, ma vyslovene desi. Nebudem tu rozpisovat cely zivotopis a robit si reklamu, aka som super, lebo este zdaleka nie som tam, kde chcem raz byt, ale odisla som zo Slovenska, dorobila si VS, isla na PhD a ucim sa rentabilne skilly, do toho programujem a pracujem na jednom startupe. Teraz k pointe - ja vyslovene tuzim po bohatstve, vobec nevyznavam princip, ze "dolezite je mat zdravie, rodinu, priatelov, atd.", lebo to mozes mat vsetko, aj ked si bohata.
Nie si naivna, ja sama nechapem, ako ludia funguju na Slovensku, pri slovenskej ekonomike. Ze z coho si vobec kupuju tie nehnutelnosti, dovolenky, auta, atd. Ceny a uroky na hypo porovnatelne s najbohatsimi krajinami sveta, a zatial, co platy sa zlepsuju, je v nich na Slovensku obrovska disperzia - vela ludi zaraba nad 5000€, a potom vela ludi pod 800€, co nevidis nikde v zapadnej Europe. Pri poslednej navsteve Bratislavy som bola v Yeme, a normalne som ostala vyvalena z tych cien - tolko nestoja veci ani v luxusnom obchode v Luxemburgu, kde som.
Podla mna ak si si iste veci vysnivala a stale ich chces, chod za tym - ale budes musiet pre to nieco urobit. Ak uz po nich netuzis, to je tiez ok, ale vobec za tym nie je nejake nerealisticke zmyslanie, ale fakt, ze na Slovensku je naozaj neuveritelne draho na to, kolko ludi zarobi.
Ja si to stále myslím, cítim to vo vnútri aj keď neviem odkiaľ tie peniaze neberiem 😀😀
Ja sa naopak cítim bohatá a dokonca mám lepší život,ako som si niekedy predstavovalanNemame milióny na účtoch,ale niečo máme.ALE to nie je preto,prečo sa cítim bohatá.
Cítim sa bohatá,lebo mám dve zdravé deti z ktorých vyrastajú veľmi fajn ľudia.Mam milujúceho muža,ktorý to so mnou nikdy nevzdal a ťaháme to spolu väčšiu polku našich životov.Mam ešte stále žijúcich a zdravých rodičov,ktori sa dožili dôchodku a užívajú si ho.Sestru,ktorá je stastna.
Fajn prácu,ktorá ma baví a dáva mi čas byť aj s rodinou a druhú prácu,ktorú robím z domu.
A preto,že sme sa nikdy nebáli práce a makali sme a makáme máme dom bez hypo a trošku ľahšie sa nám spí.
V ikei som nikdy nič nekúpila,radšej si sporim a až potom kúpim to,po čom naozaj túžim.
Ale na nábytku a dome nezáleží...záleží iba na rodine,to je to,vďaka čomu sa cítim bohata
Jediné čo som si želala mať dom,dobrého muža a zdravé deti a to sa mi splnilo, takže áno som bohatá
Nezabudnem na vetu po pôrode druhej dcéry
Už mám všetko
Ano presne toto som si myslela. Ze budem úspešná vo svojom povolaní a budem bohatá a známa. Ja som tým zila asi do 18r. Akoze nestazujem sa ale financie si sledovať musím. Robim dosť odbornú prácu a baví ma to. Mam super rodinu aj vztahy v okolí ALE to ze nie som bohatá ma škrie. Citim to ako neuspech v živote. A pravidelne to rozoberam s terapeutom. Ale este nie je všetkým dnom koniec. Uvidime co prinesie budúcnosť.
Ja som si nikdy nepredstavovala, že budem bohatá. To, čo k životu potrebujem, mám. Dokonca ma ani nikdy nezaujímali muži, ktorí boli "bohatí".
Nepotrebujem byť bohatá, stačí mi mať toľko peňazí, aby som žila slušne a zabezpečila svojej dcére lepší a ľahší štart do života tým, že jej dám kvalitné vzdelanie 😊 a vždy som o tom tak aj snívala, mať dostatok, prebytok mi k šťastiu nechýba.
@stanielka17 súhlasím, peniaze sú dôležité, tváriť sa, že najdôležitejšie je ľúbiť sa a mať priatelov… ako keby ľudia s peniazmi boli nejakí zlí a povrchní vlci. Pritom keď ma človek viac peňazí ma aj viac slobody a viac času na priateľov ako niekto kto stale pracuje lebo musi živiť rodinu a nemá čas ani energiu tie priateľstva pestovať… inak s tými potravinami, Luxembursko ma v pomere k príjmom 2.najlacnejsie potraviny v EU, ( aj keď Slovensko 5te najdrahšie) ale Luxemburské príjmy/ ceny potravín nie je celoeurópska realita, je to tam skratka takmer najlepšie v celej EU, s akoukoľvek inou krajinou v EU ( okrem Írska) to porovnáte, tak v Luxembursku budú skratka tie potraviny v pomere k príjmom veľmi lacné. Nie je to úplne tak, že teraz všade v EU okrem Slovenska je to s potravinami tak ako v Luxembursku…ak zájdete napríklad do Estónska tak potraviny sú tam ešte oveľa drahsie ako na SR a príjmy podobne…
Jeee, ake ste zrazu vsetky skromne. Len potom nechapem, preco je tolko zavisti na Slovensku.
Ja som to mala tak isto ako Ty. A nie je ma tom nic divne, snivali sme vsetci, kym sme sa nezrazili s realitou. Niekto sa zrazil viac, iny menej. Ja zijem celkom dobre. Ale, dnes uz viem, ze, ak by som nemala zdravie, ziadne bohatstvo by mi nepomohlo. Ale, snivat je dovolene, tak snivajme dalej
@mk1111111111 súhlasím, ja ešte stále snívam, ešte som len na začiatku pracovného života tak ja mám ešte stále nadej
Ja som si práveže myslela, že nikdy bohatá nebudem, resp. že taký ten nóbl život je mi na míle vzdialený. Ani teraz síce nemáme dovolenky pri mori 3x ročne, drahé autá, značkové oblečenie od hlavy po päty, ale máme svoj byt, plnú chladničku, našu peknú spoľahlivú škodovku pred bytovkou, oblečenia koľko potrebujeme. Rada čítam, aj na knihy sa nájdu peniaze, aj na výlety, aj na zmrzlinu. Plomba u zubára síce nepoteší, ale neplačem kvôli nej do vankúša. Minule sa nám pokazila sušička a o 2 dni sme mali novú doma bez toho, aby sme museli po zvyšok mesiaca jesť suché rožky. Toľko k majetkom. Inak mám fakt dobrého muža, zdravé deti, ja síce mám nejaké problémy, ale zatiaľ mi nebránia žiť naplno. A ešte stále mám aj dosť veľa zážitkových či materiálnych snov. Veď by to bola nuda, keby som mohla mať všetko a hneď.
@wiwi28 držím Vám palce, stále sa to ešte môže zmeniť ❤️
@doriiis vy máte dom bez hypo, za mňa ste bohatá 🙈trochu mi to príde také že: my nič nemáme, len jeden druhého, a lásku medzi sebou, ale dom máme splatený a do Ikei nechodíme… 😅 ja Vám to prajem, ale celkovo keď som čítala Vás príspevok som vedela, že vy bez peňazí nebudete. Takto sa vyjadrovala aj moja mamka, my sme zdraví, máme jeden druhého, peniaze nie sú dolezite… a mali sme veľký dom v krajskom meste, 2 autá, dovolenky 2-3 krát rocne.. za mňa toto je na dnešnú dobu vysoká životná úroveň.
Ja aj teraz v dospelosti snivam ako vyhram velke peniaze, kupime si vacsi byt, zabezpecime deti a rozdelime urcitu ciastku kazdemu clenovi rodiny 😆 🤭
Áno, myslela som si, že budem bohatá aj som to hovorila kamoškám. Myslela som si, že budem mať dve vysoké školy a super job a muža právnika (neviem prečo práve právnika.., ale nakoniec som si právo pre istotu urobila ja) . Myslela som si, že moja postava bude navždy modelkovska (mala som 178 cm a 57kg), a vlasy budem mať vždy dlhé a zostane mi moja krása 🤣🤣🖕tudle nudle...
No niečo vyšlo, niečo nie. Vš mám len jednu, muž nie je právnik, postava nezostala, ešte som dva cm narástla 😅 a veľa kg pribrala, po chemoskach už nikdy nebudem mať také vlasy ani pleť ako predtým a bohatá tiež nie som 🤣🤣. Nemôžem povedať, že by sme boli chudobní, ale o bohatstve sa baviť nemôžme, taký ľahký nadpriemer.
@veselo_neveselo toto inak aj ja :D Netuzila som byt bohata, aj s rodicmi sme boli skor tak ze sa muselo pocitat co kupit, takze mam nejak tu financnu skromnost doteraz, ale vzdy som dufala ze nebudem musiet pocitat kazde euro pripadne sa bat ako co zaplatime. To sa mi chvalabohu splnilo, aspon teraz si zijeme normalne slusne, dufajme ze sa to nepokazi. Ale co som si myslela a o com som snivala :D :D :D Viem ze este aj v 15, 16 som si mysela ze sa v 20tke premenim na ukazkovu zenu ako vidim herecky, budem sa vediet krasne nalicit, krasne obliect, budem stihla, mat velke prsia - to mi docvaklo tak v 18 ze uz fakt nenarastu :D :D :D ,,,, s licenim a oblecenim mam problem aj teraz v 30tke, mam pocit ze to poriadne neviem, je mi jasne ze ako vyzeram nezmenim, aspon na tej stihlosti mozem popracovat :D
Chápem ťa autorka ale ver mi,že úplne inak sa na ,,bohatstvo" pozeráš keď máš ako ty okolo 24- 25 rokov a keď máš ako ja 34 rokov.
Moje bohatstvo je v mojej krásnej veľkej rodine a to mi bohaté stačí mám skvelého manžela skvele deti prácu kde sa cítim ako doma proste nie je všetko o peniazoch
Ja som na to asi v mladosti ani nemyslela, nespomínam si. Ale myslela som si že ja nikdy nezostarnem a každý pár ktory majú viac ako dve deti sa veľmi ľúbia. Jaj aká som len bola naivná (sprostá 😂)
Nie, nemala som takéto sny.Ale pamätám si, keď som mala asi 15 r a povedala som mame, že nikdy nebudem variť toľko ako ona, že budeme chodiť jesť za gastrolístky🙂)a vždy, keď vyťahujem hrniec sa nad tým smejem.Varim ešte častejšie ako ona vtedy.
Nikdy som nejako nesnivala o tom, ze budem bohata. My sme boli vychovani v skromnosti, nasi toho moc nazvys nemali. Sme 4 surodenci a nikdy sme neboli pri mori v detstve a ani na blbej Sirave, ktoru sme mali hned pod nosom. Ale aj bez toho sa nasi snazili a zabezpecili nam aj z toho mala krasne detstvo plne super spomienok. A hovorila som si, ze snad nebudem zit v dospelosti tak, aby som musela obracat kazdu korunu.
Ked som sa osamostatnila a zacala byvat s teraz uz manzelom, zacinali sme od totalnej nuly a nebolo nic vynimocne, ze som si v potravinach musela prepocitavat, ci mi zostane aj na to, aby som si mohla kupit jogurt. Ale makali sme na sebe a vypracovali sme sa tak, ze sa mame dobre. Za bohatych nas nepovazujem, ale zijeme tak, ze ked si zmyslime, ze pojdeme na dovolenku, tak ideme nemusime na nu setrit cely rok.
Ja som nejak špeci nesnivala o bohatstve. Zial zili sme z ruky do ust, moji rodicia casto spominaju ze par dni pred vyplatou mi rabovali pokladnicku lebo nebolo ani na autobus do roboty. Vzdy vratili, len teda bol to smutny kolobeh. Vzdy som sa tym padom bala pozicky. Na dom sme ju tedal nebrali, zili sme v uk a pracovali 7dni v tyzdni aby sme uver brat nemuseli. Verim ze moje deti maju velku financnu stabilitu, ale obcas by bolo lepsie keby nieco "nemali" a museli by pre to nieco extra urobit..
Mam pri sebe ale skveleho muza, v lete ospavujeme 20rokov spolu, moje deti su šikovne, snazim sa im davat viac volnosti a možnosti ako som mala ja

Nikdy som nechcela byt bohata, ja som vzdy chcela len aby dom nemala starosti s peniazmi, aby som bola bez stresu co sa penazi tyka.
Zato som chcela byt vysoka, stihla, prsata a s krasnymi vlasmi. No a som vyskovy priemer, tlsta, a tie vlasy mi zostali hrozne. Ale este nie je vsetkym dnom koniec, stale to do tej stihlosti mozem dopracovat 🙂 Ked zamakam tak ako v praci, tak aj to pojde.