Tiež ste si mysleli, že budete bohaté?
Keď som bola dieťa, ale tiež na základnej, strednej a popravde aj na VŠ, myslela som si, že keď budem dospelá, budem úspešná a bohatá. Keď som videla, že má niekto peknú veľkú svadbu, veľký nový dom, dovolenky… myslela som si, že aj ja si to budem môcť dovoliť, že budem skrátka z tých solventnejších. Neviem prečo som si to myslela, teraz, keď si ledva môžeme dovoliť 3 izbový byt v hlavnom meste a ako auto škodovku, sa na tým smejem, aká som bola nerealistická. Samozrejme, stále sa naša situácia môže zmeniť, ale na tu svadbu pri mori ktorú som si ako 15 ročná vysnívala, sme fakt nemali, ani na ten dizajnový nábytok, ktorý sa mi ako vysokoškoláčke páčil, a bola som presvedčená, že keď budem dospelá, taký si do bytu kúpime. Teraz som rada keď si môžeme kúpiť veci z Ikei. Tiež ste si to o sebe mysleli, že keď vyrastiete, budete bohaté?
Pokiaľ máš kde bývať a čo jesť,si bohatá a ešte máš aj auto
@dskjhfdlkdjhl .....môžeš byť,nehadam sa.
Nikdy som nejako netúžila byť bohatá, ani som si ako dieťa nepredstavovala svadbu, byt či dovolenky. Keď tak nad tým rozmýšľam, asi som sa celkovo nezamýšľala nad budúcnosťou. Možno o to väčšiu radosť mám teraz z toho, že mám super priateľa, že som spravila VŠ, že mám fajn prácu, že si môžem dovoliť dovolenky, výlety, pekné veci, dobré jedlo. Že nemusím riešiť existenčné problémy. No neviem, či to je bohatstvo ako také, skôr len spokojnosť s tým, čo momentálne mám. Možno budem rokmi zarábať viac, no zároveň s tými rokmi budem prichádzať o ľudí, ktorých mám rada. Takže zase skôr pokračujem len v tom, že žijem v prítomnosti a tú sa snažím spraviť najlepšiu ako viem.
Ako mi môj oco hovorí "tá čerešnička na torte príde, len treba pre to aj niečo robiť"
Ja ako dcéra kamionistu, som mala skoro všetko čo som chcela. Samozrejme nechcela som nejaké drahé luxusné značky alebo podobné drahé veci. (A nie rozmaznana nie som) No nemala som núdzu o peniaze. No však ako prišiel život a už je všetko na mne a na mojom mužovi tak sme na tom tak isto ako vy. Od môjho oca teraz peniaze nepýtam, mám prácu už je všetko na nás. Jediné čo mi zaplatí je VŠ. Podporuje ma hlavne ísť na VŠ. A to že sa snažím či s VŠ alebo s prácou ho teší. Preto mi hovorí tú vetu, ktorú som napisala hore. Bol by rád, keby sa mám lepšie ako on. Tak isto môj muž je úžasný, tak isto ma podporuje a za to som mu vďačná, no keby máme viac € tak by sme sa nehnevali 🤣👍 niekedy keď som si mohla kúpiť čo som len chcela, tak teraz musíme šetriť a pozerať na ceny, aby sme vôbec vyžili 😀 dúfam že VŠ mi uľahčí život a budem nat lepšiu platenú prácu, bohatá byť nemusím ale viac € by sa hodilo.
ja som skôr snívala ako budem cestovať a čo všetko uvidím. mám cely zoznam miest stále odložený. no ale zatiaľ to nevyšlo a najbližšie roky ani nevyjde :/
Nemala som takú ambíciu ani v detstve, ani v puberte ani v dospelosti. Vždy som si predstavovala, že budem taká priemerná s obyčajným životom. A presne tak to aj je 🙂
Ja som sa vždy videla v budúcnosti bohatá. Pochádzam z rodiny v ktorej bolo nedostatok peňazí vždy téma na hádku a ja som takto nechcela žiť. A teraz ako dospelá sa ešte stále vidím v budúcnosti bohatá. Nie je to len túžba ale predstava v ktorú verím že sa naplní. Ešte síce nie som tam kde by som chcela byť ale pracujem na tom každý deň a aj teraz žijem si celkom slušne a som za to každý deň vďačná. Dospelosť ou sa len trochu zmenili priority čo si za peniaze túžim kúpiť. Inak nič.
Snivat sa da o vselicom. Moja dcera snivala od 8.tr ZS o povolani, ktore chce raz robit. A splnila si to. Dnes ma uspesnu karieru, co jej prinieslo aj nadstandardne financne ohodnotenie.
@veselo_neveselo ty si ako ja😂 tiez sa zastrajam, ze budem chuda raz😂
nie, ja som len nechcela byt chudobná🙂 o bohatstve som nesnivala, mat byt, poplatene ucty a dostatocnu rezervu je pre mna splneny sen.
@nekonecna_katastrofa presne tak. Vystizne napisane.
Nikdy som si nemyslela že budem bohatá ale som ešte chudobnejšia než som si myslela že budem 😀ako tu niekto písal na Slovensku platy otrasné poplatit hypo energie škôlku kúpiť niečo nevyhnutné a potom už len zbytok mesiaca preratavam korunu 😀
Ja som nikdy a už vôbec nie ako mladá žaba nad takýmito vecami nepremýšľala, ani nad svadbou . Jedine čo som vedela že chcem je mat deti - konkrétne synov , chlap po mojom boku v mojich predstavách tiež nikde nefiguroval 😂 .
No tak deti mám - 2 dcéry - OK tak to mi veľmi nevyšlo 😂 , ale inak som veľmi spokojná so svojim životom . Mám krasne zdrave dcéry , naj muža na svete ( samozrejme pre mna ) a financne to tiež nie je najhoršie .
Dobre vedieť že som nežila sama v oblakoch ale moje oblaky boli ešte značne vyššie ako tvoje :D Ja som si myslela že budem mať dom s bazénom vnútri a okrem iného som očakávala že budem mať pred 30tkou zo dve deti nakotené, že budem mať vlastnú vilu na Bali v boho štýle, očakávala som že budem mať skončené dve VŠ (pozemné staviteľstvo a právo), že budem mať každé dva roky nové auto :D ja by som ti toho mohla vymenovať nekonečne čo som si myslela že budem mať :D proste som očakávala že budem ultra extra úspešná a bohatá, že budem mať krásnu záhradu vpredu domu a vzadu budem mať záhradu kde budem pestovať ovocné stromky a ešte som si aj myslela, že budem mať na svadbe tak 150 ľudí a šaty budem mať tie gigantické tortové :D
Realita sa značne líši ale hlavne vďaka bohu som sa odosobnila od majetníctva a peňazí, už som rokmi aj zistila že z čoho to pramenilo 😂 a už rozlišujem, že čo sú reálne sny a ktoré si chcem splniť a čo je len bohapusté naháňanie sa za eurami :D
Nie, nikdy som nepremyslala nad materialnymi vecami a uz vobec nie ako dieta.
@laurita285 som rada, že niekto ma chápe 😅 prečo sme si toto mysleli ?
Netuším čo som si myslela keď som bola malá, určite som o tom snívala, že budem bohatá. Každopádne - považujem sa teraz za bohatú 🤷. A to som ani nemala svadbu pri mori, ani nás to nenapadlo mať svadbu pri mori (načo preboha sa tradákať k moru??? 🤔). Tak ja neviem, môžem si kúpiť čo chcem, na účte fúúúra ehm... centov, akože pohoda, karta v obchode funguje, čo ja ti viem 🤷. Nesťažujem sa 🤷.
Ja som bohatsia ako som si myslela :D a to sme priemer, nieco si mozeme dovolit kupit a nieco nie.. ja som zas snivala o velkej rodine a deto nem]am. Podla mna sa bohatstvo da ovplyvnit, len treba chciet (ak je to teda pre niekoho priorita)
Jasné, že som si to myslela. 😁😁😁 Ale v konečnom dôsledku aj som podľa môjho subjektívneho pocitu, samozrejme. I keď mi je úplne jasné, že pre mnohých vrstovníkov, ktorí sú ďaleko za vodou som asi chudera. 🤣 Mne to nevadí, som spokojná s tým čo mám a najmä vďačná. Nech to takto ostane. 🙏😁
Chcela som byt bohata, lebo v detstve sme peniazmi neoplyvali... A deti to vnimaju, nie su hlupe.
Ked som sa cerstvo osamostatnila a ked boli aj ine obdobia v zivote, ze som musela pocitat kolko miniem na potraviny kazdy tyzden aby som vysla a topanky si kupit az o 3 mesiace ako ich realne uz potrebujem, vytvaralo to pre mna hrozny stres. Som rada, ze teraz to uz nemusim riesit. Je to ovela lahsi zivot.
Ak máš účet v banke tak patríš medzi 8% najbohatších ľudí na planéte.
Zvyšných 7.4 miliardy sú chudobnejší než ty.
Na trojizbáku a škodovke nevidím nič zlé.
@hugger to nie je pravda, "Globally, 69 percent of adults – 3.8 billion people – now have an account at a bank or mobile money provider, a crucial step in escaping poverty. "
zdroj: https://www.worldbank.org/en/news/press-release...
viem, čo myslíš, ja som tak prezerala zaujímavé budovy, historické v centre Bratislavy a podobne a hovorila som si, že tu budem bývať, ako si to tam zariadim a že budem mať dostatok, že si doprajem, čo budem chcieť, že na to budem mať. A vôbec nie v zmysle márnomyseľnosti, ale ako sny 🙂
Mne tato diskusia pripomenula, keď spolužiak na ZŠ priniesol katalóg nejakého zasielkoveho obchodu z DE, lebo jeho otec tam pracoval a mama mala zaciarknute perom čo si chce kúpiť.Pamatam si, že som si hovorila fuuha tí sú bohatí to musí byť super.A teraz také katalógy hadžem do koša a nič neobjednam.Bolo to asi okolo roku 1990-1992
Ja si to stále myslim 🤣🤣🤣 aj keď môj účet hotoví niečo iné

@doriiis a uplne inak sa na to budes divat po 50-tke, lebo povedzme si to priamo-34-35-to si este taka soplanda a to teraz myslim v dobrom😉