icon

Tínedžerka podpálila muža. Je to dôsledok rešpektujúcej výchovy?

terezkaarthuramax
12. feb 2025

Druhá si to natáčala na mobil..Muž zomrel.

zuzanita1609
12. feb 2025

@lulua15 maj ľudí rada a budeš aj ty rada. Ja som rada a posledný krát, rasizmus do úst moderného človeka nepatrí.

zmrzlinka8
12. feb 2025

@zuzanita1609 ty ma láskavo nenazývaj rasistkou, v živote nikdy som ňou nebola. Nebudem ti tu písať o sebe osobné veci, ale fakt nikto z mojich blízkych by mňa rasistkou nemohol nazvať, aj keby veľmi chcel.

zuzanita1609
12. feb 2025

@zmrzlinka8 ale veď segregujete, všetky tu a to je rasizmus. Či je pre vás nonsens, vidieť slušného, čistého a vzdelaného Róma? Ja som túto hru nezačala,ale vyfarbili ste sa väčšina z vás 😏

lulua15
12. feb 2025

@zuzanita1609 rasizmus je obľúbené slovo cigánov knucia s tým všade hnojka a Markíza ich to naučili a ľudia ako ty ich v tom podporujete. .Všetko rasizmus 🤭🤣už je to trápne všetkým pricetnym ludom. Zaujímavé že Čínanov nikto nediskriminuje čím to bude...hmm🤔😉

aandrea9
12. feb 2025

@zuzanita1609 neodbočuj od témy ak si zacala majoritou a neodpovedaj mi otázkou. To se nedělá.

zmrzlinka8
12. feb 2025

@zuzanita1609 ja ťa chápem, ale napriek všetkému netreba si zatvárať oči. medzi všetkými skupinami obyvateľstva sú aj dobrí aj zlí, aj slušní aj neslušní. dovolím si povedať, že je to výchovou. to nemá nič s farbou pleti. nikto neutoci na farbu pleti, iba objektívne vnímame fakty. Inak, vieš, že je častý aj opačný rasizmus? sú aj Rómovia, ktorí neznášajú, nenávidia gádžov. To je tiež hnusné.

zuzanita1609
12. feb 2025

@lulua15 mala som byť Rómka,malo by to väčší zmysel. No ja som len človek, ktorý si pokecá s každým 😉. Prajem šťastie a v budúcom živote žiadne farby 😊. Úprimne.

zmrzlinka8
12. feb 2025

@zuzanita1609 ty si hluchá slepá? čítať nevieš? Veď toto ti aj ja píšem, ze sú aj slušní. povedala som, sú Rómovia a Rómovia. česť tým slušným.

lulua15
12. feb 2025

@zuzanita1609 bože veď kto rieši romoch ako cigánski diabli žijú vystupujú nevadia nikomu tu sa rieši zver z osád kde brat oplodniť sestru v 13 a rodia retardov ktorých živis aj ty z tvojich daní tvoja rodina deti každý človek čo sa snaží a dačo chce dosiahnuť...celý náš štát je v rozklade aj kôli nim ich dotovania všade tvoje decko si musí všetko kúpiť tejto chamradi dajú od gumy všetko..

zuzanita1609
12. feb 2025

@aandrea9 a čo si sa pýtala? Je tu na mňa veľa vás,čo nesúhlasíte 😁. Ale ešte odolávam 🤭

zuzanita1609
12. feb 2025

@lulua15 pokoj žena,prdne ti cievka. Buď hlavne slušná 😉

aandrea9
12. feb 2025

@zuzanita1609 toto som ti napísala. Ak sa púšťaš do diskusie, nestracaj myšlienkovu niť . Alebo si daj už pauzu lebo sa strácas v téme.

basshunter
12. feb 2025

Aspoň som si prečítala ako to bolo. V telke toho nepovedali vela. A mimochodom akože dospelý muž si neporadil s dvomi sopliačkami? Nečítala som všetko ale bol vôbec triezvy ten starý?

lulua15
12. feb 2025

@zuzanita1609 ale aký problém v osade je toľko nadrzancov čo by ta brali za zenu nebola by si prvá ani posledná biela medzi nimi😉

zuzanita1609
12. feb 2025

@aandrea9 A otázka znie,že ten najväčší dôvod ich neprisôbilosti je že sú kočovní národ a majú to v génoch? Či aká otázka? Vedela si,že aj rómovia bojovali popri partizánoch? Vedela si,že aj keď sú divokí,vedia sa spojiť za dobrú vec? Vedela si,že nebyť Rómov, nemáme veľa vecí, ktoré nás naučili? Účinnosť byliniek, kone podkúvali dakedy iba Rómovia,zo železom to vedeli vždy a tie pesničky,polovica našich ľudových je rómska. Ak by som sa niekedy pýtala,ako prežiť v lese po výbuchu jadrovej bomby,budem sa pýtať iba Róma,žiadneho papaláša z vedenia.

karolinakr
12. feb 2025

@lulua15 on je romka, všetci maju podobnu retoriku a argumenty

lulua15
12. feb 2025

@karolinakr aj ja si myslím...

zuzanita1609
12. feb 2025

@karolinakr a keby som bola,čo to mení? Mám korene od maďarská, možno niekde som v krvi Rómka. Pre mňa iba k dobru.

zmrzlinka8
13. feb 2025

@zuzanita1609 správne, aj na tom Luniku to je jak po výbuchu jadrovej bomby, tak tam vedia jak to prežiť, tam sa budeme pýtať. svatá prostoto.
nikto im neberie ani ich kultúru ani identitu, naopak. len uvítam ich rozvoj. tie pesničky ma zaujali, keď sú naše ľudové rómske, prečo nie sú v rómskom jazyku?
jednu vec ti vytknem, ty nevidíš rozdiel medzi slušným čistotným Rómom a Rómom od kontajnerov či z poniektorých osád? ani navzájom sa nemusia. tí slušní čistotní a vzdelaní by ti to vysvetlili.

mandarinka555
13. feb 2025

@deti95060810 Ty sa divíš? Veď je tam incest ako národný šport🙈 Ale k téme...Kým dosiahne mladá 18, tak môže zabiť ďalších desiatich a nič sa jej nestane...

mandarinka555
13. feb 2025

@basshunter Údajne bol telesne, aj mentálne postihnutý.

mandarinka555
13. feb 2025

@zuzanita1609 My vieme, že si cigánka...Ale obhajovať sa neustále rasizmom??? Nemáš žiadny argument, tak hneď rasizmus? Nič nové,,,,ako všetci cigáni🙈

zuzanita1609
13. feb 2025

@mandarinka555 nie som cigánka a je mi takých ľudí ozaj ľúto. Je tak ťažké pochopiť,že aj biela žena sa zastane Rómov. Morálne pre vás nonsens 😁. Ale tak, každý je nejaký,že? 😉

lenkasarka
13. feb 2025

@zuzanita1609 už viac ako dve desaťročia je mojou veľmi dobrou kamarátkou ciganka. Keby si jej povedala Rómka ,hnevala by sa. Doma má čistejšie ako väčšia majority. Neznáša doslova neznáša osadníkov,lebo im robia zle meno. Chcela by som vidieť prejav tvojej lásky a rešpektu k osadníkom keby ti ukradli,zabili,uvarili a zjedli PSA. Keby ti robili peklo zo života ako robia niektorým ľuďom ktorí žijú v ich blízkosti. Chcela by som vidieť koľko lásky by bolo v tebe, keby tvojim deťom robili v škole zle a deň čo deň deťom kradli pomôcky a ty zakaždým musíš kúpiť nové. Chcela by som vidieť ako by si poďakovala malej ciganke keby tvojej dcére počas hodiny len tak z pasie odstrihla vlasy rovno popri hlave. A môžem ti takto písať donekonečna. Obávam sa však,že na tvojom prejave by to nič nezmenilo.
Verím,že aj taký Oskar bol plny lásky k svojim susedom a jeho otec tiež a určite by si bola aj ty a piekla im ako poďakovanie každú nedeľu rezne a koláče.https://www.topky.sk/gl/211329/1285725/O...

mimikarol
13. feb 2025

Pýta sa múdra čo netuší čo to tá rešpektujúca výchova vlastne je

lenkasarka
13. feb 2025

@zmrzlinka8 vďaka

h2
13. feb 2025

@zuzanita1609 Rasistky??? Niekto tu spomenul rasu? Bolo písané "z osady".

andula77
13. feb 2025

@zuzanita1609 Brejvik si nezaslúži dýchať vzduch!

777januska777
13. feb 2025

@zuzanita1609 chápem co chceš asi povedať a áno je na Slovensku veľký rasizmus, zas a nebudem tváriť ze nie je. Ale myslím si, ze tato rómska otázka je veľmi zložitá a systém pri nej zlyháva. Každého z nás ovplyvňuje prostredie a ak tie deti v osadách vyrastajú s ľuďmi, ktorí pijú a droguju, väčšinou budú pit aj oni (alkohol ničí mozgové bunky). Lenze ako to zmeniť? Závisleho človeka neprinutiš liečiť sa. A co spravíš odoberies deti? A kde tie deti dáš? Je veľa organizácií, ktoré sa snažia tie deti vychovávať ale je to beh na dlhu trať a nie vždy môžu niečo zmeniť, keďže rodina ma silnejšie slovo.
Život je niekedy veľmi nespravodlivý a som rada, že som sa narodila tak ako som sa narodila, lebo fakt sa narodiť do rómskej osady znamená pre tie deti často veľmi zlý scenár, bud sa dajú cestou rodičov a rodiny a budu neprisposobivi alebo budú cely život musieť dokazovať kadekomu, ze su v pohode a nie sú neprisposobivi.