icon

Tipy na ideálne miesto pre život na strednom Slovensku

8. jún 2025

chceme sa sťahovať-z východu na stred sr, podmienkou je aby v danej lokalite nebývali žiadny rómovia ani v blízkosti neboli osady. máte nejaké tipy na dediny/mesta?

Strana
z4
barka1
8. jún 2025

Nemyslím, že také miesto existuje.
Je pravda, že osady vychodniarskeho typu na strednom Slovensku v takej miere nie su. Ale úplne bez Romov? No, som zvědavá, ake tipy dostaneš.

autor
8. jún 2025
@barka1

Nemyslím, že také miesto existuje.
Je pravda, že osady vychodniarskeho typu na strednom Slovensku v takej miere nie su. Ale úplne bez Romov? No, som zvědavá, ake tipy dostaneš.

@barka1 svokrovci bývajú v dedine kde romovia nie sú ale je pravda že musia prechádzať popri osade a vo vedľajších dedinách sú. teraz v lete je to ozaj peklo okolo nich chodiť.. viem že už aj v strede ich začína byt vcelku dosť, len ozaj ten východ je hrôza

banalu
8. jún 2025

Orava by mohla byt odpoved

jogy1984
8. jún 2025

Odist so Slovenská tu nikde nie je dobré miesto na život a bude horšie

hmarko
8. jún 2025

Orava

zuzanockamt
8. jún 2025
@banalu

Orava by mohla byt odpoved

@banalu Presne tak. Naša nádherná Orava. Tu je to topka. Najlepšie miesto na život.

balerina2025
8. jún 2025
@zuzanockamt

@banalu Presne tak. Naša nádherná Orava. Tu je to topka. Najlepšie miesto na život.

@zuzanockamt preco prave Orava? moj dedo bol z Oravy 🙂

zuzanockamt
8. jún 2025
@balerina2025

@zuzanockamt preco prave Orava? moj dedo bol z Oravy 🙂

@balerina2025 Lebo tu je najkrajšie.

balerina2025
8. jún 2025
@zuzanockamt

@balerina2025 Lebo tu je najkrajšie.

@zuzanockamt tak nadherne tam je, ale co skoly, napriklad? streda vysoka?
kam sa chodi studovat?
mne sa orava velmi paci len myslim na to ze dieta pojde casom studovat napriklad, co lekari? nemocnice

zuzanockamt
8. jún 2025
@balerina2025

kam sa chodi studovat?
mne sa orava velmi paci len myslim na to ze dieta pojde casom studovat napriklad, co lekari? nemocnice

@balerina2025 A ty si myslíš, že Orava je kraj sveta? Sú tu normálne lekári, nemocnice, pôrodnice, základné a stredné školy, pracovné príležitosti, kultúra. Toto zmýšľanie nikdy nepochopím.

zuzanockamt
8. jún 2025
@balerina2025

kam sa chodi studovat?

@balerina2025 A čo sa týka VŠ. V dostupnej vzdialenosti sú RK, ZA, BB. A existujú predsa VŠ internáty, takže normálne študujú ľudia v BA, KE, PO alebo v Čechách. Presne tak, ako napr. ľudia z Gelnice.

summer23456
8. jún 2025
@balerina2025

kam sa chodi studovat?

@balerina2025 ja som síce z Liptova, ale ani u nás, ani na Orave nechodíme na kococh s koňmi🤣 je tu všetko, lekári,školy,obchody, stredné školy. Vysoké tiez nejake,ale na VŠ ľudia chodia prevažne do iných miest

zuzanockamt
8. jún 2025

Takto vyzerá učebňa v oravskej škole. A nie jediná. A nie v jednej škole.

balerina2025
8. jún 2025
@zuzanockamt

@balerina2025 A ty si myslíš, že Orava je kraj sveta? Sú tu normálne lekári, nemocnice, pôrodnice, základné a stredné školy, pracovné príležitosti, kultúra. Toto zmýšľanie nikdy nepochopím.

@zuzanockamt uplne som sa normalne pytala. ver kebyze mozem, urcite si volim radsej zivot v takom kraji nez Bratislava

balerina2025
8. jún 2025
@summer23456

@balerina2025 ja som síce z Liptova, ale ani u nás, ani na Orave nechodíme na kococh s koňmi🤣 je tu všetko, lekári,školy,obchody, stredné školy. Vysoké tiez nejake,ale na VŠ ľudia chodia prevažne do iných miest

@summer23456 dievcata halloooooo :D kluuuuud

zuzanockamt
8. jún 2025
@balerina2025

@zuzanockamt uplne som sa normalne pytala. ver kebyze mozem, urcite si volim radsej zivot v takom kraji nez Bratislava

@balerina2025 Z tej otázky to vyznelo tak, že tu žijeme v chalúpke s hlinenou dlážkou, okopávame zemiaky a kapustu. Lieči nás felčiar a deti rodí pôrodná babica.

balerina2025
8. jún 2025
@zuzanockamt

@balerina2025 Z tej otázky to vyznelo tak, že tu žijeme v chalúpke s hlinenou dlážkou, okopávame zemiaky a kapustu. Lieči nás felčiar a deti rodí pôrodná babica.

@zuzanockamt a ver kebyze sa tak zije, menila by som to s dnesnou dobou

balerina2025
8. jún 2025
@zuzanockamt

@zuzanockamt na paradu

autor
8. jún 2025
@summer23456

@jogy1984 hovoríš mi zo srdca(svajciarsko je môj sen) ale muž nechce. už z východu moc nechce lebo že tu máme rodiny ale tak ho to tu štve že on sa poddá verim tomu😂
@banalu
@hmarko
@zuzanockamt tak je pravda že jedno auto sme kupovali v dk a ta príroda navôkol je nádherná. a teda v okoli dk nie sú osady?
@summer23456 skoda že nechodíte na koňoch -to by sa mužovi a dcére páčilo 😂😂

summer23456
8. jún 2025
@balerina2025

@zuzanockamt na paradu

@balerina2025 veď ja som kľudná, len normálne tu žijeme ako na zvyšku Slovenska 🙂

autor
8. jún 2025
@zuzanockamt

@zuzanockamt a teda školy vyzerajú fakt super, hoci by sme chceli voliť domáce vzdelávanie ale toto vyzerá akoby to ani nebolo sk

summer23456
8. jún 2025

No keď som bola pred 20timi rokmi v Anglicku, tak si tam fakt mysleli, že tu chodíme na koňoch. A keď zistili, že nemáme umývačku riadu, ale umývame riad rucne, normálne OMG, strašné 🤣🤣🤣

balerina2025
8. jún 2025
@summer23456

@balerina2025 veď ja som kľudná, len normálne tu žijeme ako na zvyšku Slovenska 🙂

@summer23456 uporimne urcite krajsie ako zaprdena Ba :D

zuzanockamt
8. jún 2025

Autorka
Nie, na celej Orave nie sú nikde žiadne osady.

summer23456
8. jún 2025
@balerina2025

@summer23456 uporimne urcite krajsie ako zaprdena Ba :D

@balerina2025 ja by som veru radšej žila v niektorých smeroch ako kedysi.

vladi4444
8. jún 2025

Na Orave je super, ja som sa tu vrátila z BA naspäť domov. Bývam v Dk a máš tu všetko čo potrebuješ pre bežný život. Super mesto pre rodiny s deťmi, aj čo sa akcií týka. Jedine, čo by ľudia v okolí boli dosť prekvapení - nehnuteľnosti na Orave sú fakt dosť drahé. Čo som poznala známych z okolia Senca, tak si mysleli, že tu kúpia pozemok za pár eur za m2 - opak je pravdou, byty v Dk aj pozemky sú fakt drahé, ale aj v dedinách v okolí 🙂

balerina2025
8. jún 2025
@summer23456

@balerina2025 ja by som veru radšej žila v niektorých smeroch ako kedysi.

balerina2025
8. jún 2025
@vladi4444

Na Orave je super, ja som sa tu vrátila z BA naspäť domov. Bývam v Dk a máš tu všetko čo potrebuješ pre bežný život. Super mesto pre rodiny s deťmi, aj čo sa akcií týka. Jedine, čo by ľudia v okolí boli dosť prekvapení - nehnuteľnosti na Orave sú fakt dosť drahé. Čo som poznala známych z okolia Senca, tak si mysleli, že tu kúpia pozemok za pár eur za m2 - opak je pravdou, byty v Dk aj pozemky sú fakt drahé, ale aj v dedinách v okolí 🙂

@vladi4444 ved prave :/

zuzanockamt
8. jún 2025
@vladi4444

@vladi4444 Presne. 30-ročný rodinný dom asi 13 km od DK na dedine, do ktorého treba ešte mnoho peňazí investovať stojí okolo 170 000€.

feuille
8. jún 2025

Všade sa žije lepšie ako v BA 🤣 ale aj tak si myslím že keď tam nemáte žiadnu rodinu, žiadnych priateľov, známych, žiadne zázemie, nebude vám tam dobre

Strana
z4