Tipy na ideálne miesto pre život na strednom Slovensku
chceme sa sťahovať-z východu na stred sr, podmienkou je aby v danej lokalite nebývali žiadny rómovia ani v blízkosti neboli osady. máte nejaké tipy na dediny/mesta?
Všade sa žije lepšie ako v BA 🤣 ale aj tak si myslím že keď tam nemáte žiadnu rodinu, žiadnych priateľov, známych, žiadne zázemie, nebude vám tam dobre
@vladi4444 no práve som pozerala a teda som tiež prekvapená aké drahé sú tu pozemky 😵💫 to môže byt vcelku problematické pre nás lebo to naozaj vyzerá ideálne pre nás.. nám vyhovuje aj ta blízka poloha poľska..
@feuille veľká zmena to nebude 🙂 s kamošmi sme v osobnom kontakte malo-bývajú mimo a tiež majú už svoje rodiny.. a my sa snažíme dost cestovať takže doma netravime až tam veľa casu.. k rodine na východ budeme chodiť ako teraz na návštevy🙂.. nám to cestovanie nevadi
a ženy ďakujem za odporúčanie a ešte jedna požiadavka- nieco cenovo dostupné 😅 lebo tie pozemky 80.000 a vyššie teda sila
@vladi4444 Presne. 30-ročný rodinný dom asi 13 km od DK na dedine, do ktorého treba ešte mnoho peňazí investovať stojí okolo 170 000€.
@zuzanockamt neskutocne
a vy ste odkial
Pochybujem, že nájde niečo cenovo nízke. Skôr nie.
no holky a este daky tips co vidiet my tam ideme na dovolenku :D
@balerina2025 Oravský hrad, Rio de Klin, Slanický ostrov umenia - plavba loďou, Oravice, Roháče, Múzeum oravskej dediny v Zuberci, splav Oravy na pltiach, zrúcanina kostola v Sedliackej Dubovej, Zázrivá,...
No, lacnejší pozemok asi nezoženiete. My teraz predávame, za podobnú cenu, ale veľký 🙂 Pozemky dole nepôjdu, je to kus zeme, a bude ich len ubúdať. Držím palce, nech sa čo najlepšie rozhodnete a nájdete, čo Vám vyhovuje.
@summer23456 uporimne urcite krajsie ako zaprdena Ba :D
@balerina2025 čo je v BA zaprdene ? Však nikto tá v BA nedrží, zbal si svojich sedem slivak a vypadni
@balerina2025 s deťmi či bez? :D
U nas v obci je len jedna Romska rodina pokial viem a ani na okoli nemame klasicke osady...
Ružomberok a okolie...teda Liptov. V dedine nemáme Rómov a ak sú tak ani o nich neviem.
@balerina2025 Oravský hrad, Rio de Klin, Slanický ostrov umenia - plavba loďou, Oravice, Roháče, Múzeum oravskej dediny v Zuberci, splav Oravy na pltiach, zrúcanina kostola v Sedliackej Dubovej, Zázrivá,...
@zuzanockamt mne sa na Orave veľmi páči viac ako v Tatrách
Autorka viac by ma zaujímalo aké sú pracovné možnosti
Ani na Kysuciach nemáme problémy s Rómami, ak tu aj nejaký sú, väčšinou slušní .
Ja by som sa skôr zamerala na tvoju a manželovu profesiu. Aby ste našli uplatnenie. Orava je super, ale pre "bežné " profesie. A potom druhy faktor ,ktorý by som riešila , je myslenie ľudí...Mne vyhovuje Žilina 🙂
Ružomberok a okolie...teda Liptov. V dedine nemáme Rómov a ak sú tak ani o nich neviem.
@elisebah91 ruzomberok nema romov? a ta osada na lavo od rieky?
@zuzanockamt mne sa na Orave veľmi páči viac ako v Tatrách
Autorka viac by ma zaujímalo aké sú pracovné možnosti
@luccija tatry uz nie su co byvalo ani litpov, ten mame okukany orava a kysuce su take viac nedoknute stale mi tak pride
@balerina2025 čo je v BA zaprdene ? Však nikto tá v BA nedrží, zbal si svojich sedem slivak a vypadni
@pribinak obrazne povedane, och nebud stahovacna. prosim ta. jasne ze ma aj svoje plusy. prepac za moju nedelnu expresiu. ale ked ta to tak rozohnilo, asi to nie je tak OK
Napr.u nas nie je osada, ale nie sme stred SR.
Tak svajciarsko je ina kapitola, sestra s rodinou tam trvale zije a co sa tyka byvania tak to vobec nie je take jednoduche. Maju tolko prisnych pravidel a nariadeni ohladom byvania ze nechapala.
Ja by som sa skôr zamerala na tvoju a manželovu profesiu. Aby ste našli uplatnenie. Orava je super, ale pre "bežné " profesie. A potom druhy faktor ,ktorý by som riešila , je myslenie ľudí...Mne vyhovuje Žilina 🙂
@zuzanockamt budem pozerať, plánujeme to tak o cca rok (+-) tak dovtedy možno nieco nájdeme 😂 len chcem vedieť kde čo hľadať.. a najlepšie by bolo aj tak iba pozemok
a teda tie tipy využijeme aj my🙂 vďaka
@balerina2025 turňa..to je pri košiciach
@vladi4444 ďakujem 🙂 tak je to trosku rozdiel lebo som pozerala aj dole pod bb, pri nr a celkovo pri hu tak sa dali nájsť dobre ceny
@nedielka a je na orave nejaký problém s myslením ľudí? pod bežnými profesiami myslíš čo? manžel nie je nejako špeciálne zameraný a ja som momentálne na md, v budúcnosti si chcem dať rekvalifikačný kurz a skúsiť šťastie v inej oblasti -teraz pracujem v administratíve
Napr.u nas nie je osada, ale nie sme stred SR.
@tykat a kde ste prosím? ja som si svajciarsko nezisťovala lebo to nie je aktuálne-manžel nechce ísť až tak daleko. ale ak máš čas mozes nás obohatiť ako to tam funguje s byvanim
Na Orave je super, ja som sa tu vrátila z BA naspäť domov. Bývam v Dk a máš tu všetko čo potrebuješ pre bežný život. Super mesto pre rodiny s deťmi, aj čo sa akcií týka. Jedine, čo by ľudia v okolí boli dosť prekvapení - nehnuteľnosti na Orave sú fakt dosť drahé. Čo som poznala známych z okolia Senca, tak si mysleli, že tu kúpia pozemok za pár eur za m2 - opak je pravdou, byty v Dk aj pozemky sú fakt drahé, ale aj v dedinách v okolí 🙂
@vladi4444 Avšak dolný kubín nespĺňa požiadavku nerómskej dediny/mesta. Však na kruháči ich býva kvantum :D
@elisebah91 ruzomberok nema romov? a ta osada na lavo od rieky?
@balerina2025 ano zabudla som, lebo tadiaľ nechodím nemám to na očiach...chodím zo smeru z LM RK..
Ak napíšeš,že 80000 pozemok, tak treba uviesť aj veľkosť. Toto neudáva nič. Koľko má 3 áre či 30?
ostan na vychode, rasistov tu nepotrebujeme

Všade sa žije lepšie ako v BA 🤣 ale aj tak si myslím že keď tam nemáte žiadnu rodinu, žiadnych priateľov, známych, žiadne zázemie, nebude vám tam dobre
@feuille preco> cely zivot spoznavame ludi. rodinu mame :D joj po dedkovi on je z Oravy