Tipy na najlepšiu smotanovú zmrzliinu
Baby prosim vas, poradte fajnu zmrzlinu, ale taku ozaj poctivu smotanovu, dnes som si po 100 rokoch kupila Viennettu a volako sa pokazila, uz nie je taka kremova, aj ta cokolada v nej nic moc... kludne moze byt aj drahsia, alebo ak odniekadial objednavate, dajte tipy prosim 🙂
Robime doma. Kupili sme kvalitny zmrzlinovac kvoli synovi, lebo mohol len bezlaktozovu. Davame len ovocie, vanilku, smotanu, cokoladu, kokos. Kto na co ma chut
Haagen dazs asi najlepsia, este aj niektore Ben&Jerry's, ale tie nie su pre kazdeho kvoli kombinaciam. Ak mas moznost kupit od nejakeho maleho lokalneho vyrobcu, tak kup a bude lepsia nez cokolvek z obchodu.
Take normalne "bezne" zmrzky nestoja vacsinou za nic (a skoda kalorii) 🙂
precitala som si zlozenia a prestala som kupova vsetky :D najlepsie mi ako tak prisli jogurtove nanuky, tak tych mame par v mraznicke ... inak robime domacu a bez zmrzlinovaca z ovocia zo zahrady a je super :D jasne, nie je kremova a nadychana ako zmrzlinovacna alebo kupena..
mne chutia aj tak najviac carte d or príchute.Alebo ešte tie hagenky čo aj tu spomínajú.Len čo ma štve moju oblúbenu punčovú vo velkej vaničke už nevidím tento rok nikde asi ju stiahli z predaja.Tiež bola carte d or.Všetko len malinké tégliky šarišana to nech si strčia😀 a zloženie radšej ani nepozerám..čo je dneska zdravé máločo.To už potom jedine doma urobiť.Ale neviem či by mi to chutilo ako tá z obchodu
Haagen Dazs, ta je aspon zo smotany
dnes máloktorá zmrzlina je ozaj zmrzlina.Ja za zmrzlinu považujem iba to,v čom je mlieko a smotana,nie rastlinný tuk.Bohužiaľ,ani tie lidlové už nerobia zo smotany,zmenili im farbu vrchnákov,vtedy som na to prišla,že už sú z tuku a nie zo smotany.
Jediná dobrá zmrzlina pre mňa je "ruská",tam zatiaľ nie je tuk,ale mlieko a smotana.A ešte Finest Tesco,@kavasmliekom dala obrázok
Bohužiaľ,glukozovo-fruktózový sirup je vo všetkom.
Dakujem za tipy, asi pouvazujem nad kupou zmrzlinovaca, ked vravite, ze zlozenim su vsetky zle, nejako som zlozenie doteraz neriesila. A deti samozrejme zmrzlinu pytaju tiez, tak nech maju lepsiu.
A prosim vas, glukozovo-fruktozovy sirup je co zasa za zlo? 😀
Dakujem za tipy, asi pouvazujem nad kupou zmrzlinovaca, ked vravite, ze zlozenim su vsetky zle, nejako som zlozenie doteraz neriesila. A deti samozrejme zmrzlinu pytaju tiez, tak nech maju lepsiu.
@lili929 vyrába sa z geneticky modifikovanej kukurice,je skoro všade,skús čítať zloženie...
🔸 Nadváha a obezita:
GF sirup sa veľmi rýchlo vstrebáva, fruktóza sa v pečeni premieňa na tuk → podpora tvorby viscerálneho tuku → zvýšené riziko obezity.
🔸 Inzulínová rezistencia a cukrovka 2. typu:
Nadbytok fruktózy môže zhoršovať citlivosť na inzulín → vyššie riziko metabolického syndrómu a cukrovky 2. typu.
🔸 Nealkoholové stukovatenie pečene (NAFLD):
Fruktóza zaťažuje pečeň → pri chronickom nadbytku môže viesť k stukovateniu pečene.
🔸 Zvýšené riziko kardiovaskulárnych ochorení:
Viac triglyceridov v krvi → vyššie riziko srdcových chorôb.
🔸 Zápalové procesy:
Nadmerná konzumácia vedie k zvýšeniu zápalových markerov v tele.
🔸 Podpora chuti do jedla:
Fruktóza menej ovplyvňuje hormóny sýtosti → ľahšie zješ viac → priberanie.
Sumár:
V malom množstve telu neublíži, ale častá a vysoká konzumácia je spojená s viacerými civilizačnými ochoreniami — hlavne ak je v strave veľa ultra-spracovaných potravín.
Ak sa dá, lepšie ho v jedálničku minimalizovať.
@lili929 dobre si to rozmysli s tým zmrzlinovačom,tie lepšie sú dosť drahé
Tie lacnejšie sú na nič,lebo majú nádobu,ktorá sa musí chladiť minimálne 24hodín.Ich činnosť spočíva v tom,že iba miešajú suroviny a tie sa ochladzujú od tej nádoby,čítala som recenzie,nič moc.
Potom je tu značka Ninja.Tam nasypeš zamrazené ingrediencie a ono to poseká a pomieša
https://vyrobnik-zmrzliny.heureka.sk/ninja-nc30...
A potom sú také,do ktorých dáš suroviny a oni miešajú a chladia.
https://vyrobnik-zmrzliny.heureka.sk/klarstein-...
@lili929 vienetta podla mna nikdy nebola smotanova. Ja mam rada zmrzlinu Zvolensky, akurat vcera som zozrala cely kyblik puncovej 😋😋😋 a to som ju povodne kupila manzelovi, lebo miluje puncovu...
@lili929 vienetta podla mna nikdy nebola smotanova. Ja mam rada zmrzlinu Zvolensky, akurat vcera som zozrala cely kyblik puncovej 😋😋😋 a to som ju povodne kupila manzelovi, lebo miluje puncovu...
@nelca84 no áno aj ja som myslela túto punčovú zvolenskú že všade ju majú.Chuťovo je dobrá ale mne sú tie kýbliky proste malé o ničom ja potrebujem velké vaničky😀 a to punčovú litrovku vo velkom zohnať je dosť problém a volakedy bola na každom rohu

Haagen Dazs, kupujem v supermarkete kde ma prave najlepsiu cenu.