Tipy na zlepšenie nálady a každodenného života s deťmi
Ahojte prestalo ma všetko baviť stále len dookola ten istý deň každý deň, na 2 deti nonstop sama len robiť kuchárku upratovačku policajtku a taxikarku, snažím sa si to nejako spríjemniť ale pomôže to tak na pol hodinu a som tam kde som bola...moja jediná radosť je jedlo už som aj fajne pribrala, a keď si ľahnem spat...nemám energiu na nič len prežívam, život mi hádže polená pod nohy v každom smere...nechcem aby ma deti videli takto snažím sa pretvarovať a byť pred nimi v pohode ale je to ťažké....ako ten deň zvládnuť lepšie? Kamaratky nemam, rodina je daleko..Co robíte aby ste mali pozitívnejši dojem z toho dňa aj keď musíte robiť tie isté veci dookola a riešiť len povinnosti,.starosti a problémy? Ako si mam udržať pozitívny mindset? Beriem aj vitamíny na lepšiu náladu ale nepomáha to ani trošku...snažím sa tešiť z nejakých maličkosti ale je ich tak málo ze to proste to zle neprevazi...a také zr majú sa horsie áno milion ľudí sa ma horsie ale nevie nikto o mne nič takže tiež to nie je bezdôvodné tieto stavy...
Ja by som len chcela nejaké tipy ako ten kazdodemny život nejako zlepšiť...
Režim. Vedieť, čo mozes od dňa očakávať. Každý deň si dopriať niečo príjemne. Poriadne sa vyspať. Žiadne ponocovanie. Kľudne naraz s deťmi. Fyzická aktivita. Jednoducho cvičiť. Polh. Aj denne. ;) Piť veľa vody. Diéty radšej nerieš…
Vyhorenie ako vysite. Prežila som to, velmi mi pomohlo najst si hobby a chvilku casu pre seba, aj pol hodka venovania sa hobby ma nabijala prezit dalsi den. Vyliečil ma az návrat do prace. Ak vsak musim teraz ostat na ocr, hned mam v hlave,ze uz by som na matersku nesla ani za nic. Ta rutinna ma ubijala. Popracovala by som na nových kamaratstvach, nech mas s kym pokecat, vybehnut na chvilku von aspon na kavu, zacvičiť si a pod.
mala by si to v prvom rade prebrať s otcom detí a dohodnúť sa na nejakom odreagovaní pre teba. Hodinku denne si ísť sama zacvičiť, zabehať, prejsť sa
Take it easy-teda ulahcit si co sa da a len sa tak nechat unasat pridom chaosu😆
Ale ak si nahodou vyhorena, potom uz musia nastupit tazke kalibre, kludne aj psycholog
Skús si nájsť chvíľku , len pre seba, alebo si výhrad jeden den a povieš si upratovať dnes nebudem vydrží to do zajtra , chod s deťmi von na ihrisko oni sa vyhrajú ty zrelaxujem
Určite som vyhorena, možno mám aj depresiu, ale to nevidieť tak to nikoho nezaujíma...aj som sa rozprávala s mužom, bola som raz na masáž a raz na kozmetiku, ale tak to jen kopec peňazí to nejde pravidelne už teraz mam vycitky z toho...a hlavne stále je preč, nie nezarobi veľa alenna služobky musí chodiť...bol týždeň pred 2 týždňami a teraz ide zas na týždeň...a nemám tu nikoho čiže nemôžem ísť proste nikam...
Veľa z nás ti rozumie, lebo sme si tým niečim podobným mnohé prešli . Ja ti iba poradím , aby so hlavne prestala s tým jedlom . Lebo to že priberaš je jedna vec , ale to , že ťa zbytočný príjem kalórií oberá o energiu , ti určite nepridáva .
Skus na všetkom čo musíš urobiť nájsť niečo pozitívne . Ak máš dobrý vzťah s rodičmi / súrodencami , hoci su ďaleko , treba im zavolať , vyžalovať sa , klidne aj vyplakať . Ak máš pocit , že máš depresiu , treba navštíviť psychológa , aj rozhovor s ním ta môže nasmerovať . Drzim palce , nech je lepšie ❤️
Ach ako keby som o sebe čítala,len ja do toho pracujem a mam jedného drobca…prerástlo to u mna do úzkostných stavov a panickych atakov a teda dostať sa z toho je iný zahul (este k tomu bez AD)…vela síl ti prajem- poradím ti…venuj sa sebe, ten čas môže byt ťažké nájsť medzi tými všetkými povinnosťami ale da sa to- tak ako si plánujes co vsetko musíš spraviť naplánuj si aj čas pre seba, urob sa peknou tak aby si sa páčila sebe,aby si sa cítila dobre napr. Jemne licenie, urob sebe nejaku radosť nieco co ti robí dobre (mne pomáha masážny shiatsu vankúš,stal asi 20€ a je to nenahraditeľný pomocník na relaxáciu a uvoľnenie) musíš nájsť nieco co tebe robí príjemne - a nájdi si kamošky,fakt blízku dušu ktorá ta podporí a vypočuje, pripadne si ved denník a všetky pocity si nápis na papier a skús sa nad nimi zamyslieť co by to u teba mohlo zmenit

Nemoze to byt vyhorenie?