Tisíce zamestnancov v New Yorku si musí vziať neplatené voľno. Toto by bol na Slovensku koniec sveta
Tisíce zamestnancov v New Yorku si musí vziať neplatené voľno, toto by bol na SK koniec sveta
@kivi13 narážala som na to, že každý nadáva na slovenskú vládu, akoby inde žiadne opatrenia neboli a pritom takéto radikálne opatrenia tu nie sú 🙄
..však je otázka času, kedy sa ľudia proti tomuto nezmyslu očkovania ohradia - a nielen v USA, ale všade...
áno chápem ťa ... ako nechcela som aby to pripadalo ako útočenie na teba alebo niečo.... len proste my to príde nonsens... a na slovenskú vládu sa vždy nadávalo nadáva sa aj sa bude nadávať... ale ja si myslím že príde na lámanie chleba aj tu... zavádzajú tvrdšie opatrenia aj rakušania podľa toho čo som postrehla ... takže ja čakám kedy sa to zahlási aj tu na SK ....
stačilo by zaviesť spoplatnenie pľúcnej ventilácie po roku... Kto im to bude platiť nonstop aj pracovať nadčasy, lebo očkovanie je smrť :D
@petkasaurus a čo keď tí ľudia majú pred vakcínou "iba oprávnený strach" ? Nik nevie, čo očkovanie urobí s ľudským telom o 1-5 rokov ! Ani vedci, ani doktori... a bohužial - NIK nie je nesmrteľní... radšej zomriem zdravá za volantom, ako "posr...ná a bezvládna" na posteli, vlastným deťom, či vnúčatám na krku.... každí máme "danú cestu životom"
@kivi13 predstav si, že v Taliansku deti, ktoré nemajú povinné očkovanie, nemôžu nastúpiť do školy.
Kým ľudia budú ticho a nepostavia sa týmto nezmyselným nariadeniam a obmedzeniam, budú si dovoľovať viac a viac a áno, raz to bude aj tu
@suve99 ja mam ten isty ciel, nechcem nikomu skoncit na krku a som si teda zvolila cestu vakciny.. Uz bude aj novy typ vakciny, takze som zvedava, kolko ludi sa da zaockovat, kedze sa boja mRNA typu..
myslim si, ze porovnavat sa s hocijakym inym statom nie je na mieste. my tu mame ine problemy ako oni tam a treba sa na to vsetko pozriet s otvorenymi ocami.
@kivi13 ja to beriem tak, ze je choroba na kt je dostupna lacna liecba/prevencia a to ockovanie. Tento ukon preplaca zdravotna poistovna ako standard. Ten kto toto odmietne a teda svojim rozhodnutim vedome zvysuje riziko hospitalizacie, nech si potom tuto hospitalizaciu zaplati ako nadstandardny ukon 🤷🏼♀️ Rovnako aj pri neakceptovani povinnych ockovani u deti, kto neockuje nech potom necaka preplatenie liecebnych nakladov dannych ochoreni. Treba prevziat zodpovednost za svoje rozhodnutia, nie iba vykrikovat, ze sme slobodna krajina a nikto nemoze nikoho do nicoho nutit.
Zijem v USA, pracujem v zdravotnictve a moj zamestnavatel takisto vyzaduje ockovanie pokial nemas uznanu zdravotnu alebo nabozensku vynimku. A ja uplne suhlasim. Ockovat som sa dala hned ako to bolo mozne este v decembri 2020. V USA ma vacsina ludi zdrav. poistenie cez pracu takze skoro nikto si nemoze dovolit stratit zamestnanie lebo to znamena viac nez len stratu mzdy.
V singapure zavádzajú od 1.1.2022 že buď je clovek očkovany alebo denne doloži doklad o negatívnom teste zo štátom schváleného centra (na svoje náklady), inak nemôže ísť do práce. Takýmto spôsobom sa štát vyhol protiprávnemu povinnému plošnému očkovaniu. Myslím ze do konca roka bude zaockovanost pracovnej sily 100% lebo nikto si nedovolí prísť o prácu a chodiť denne na testy bude o dušu.
A na akú vládu majú ľudia nadávať, keď nie na slovenskú? Zijeme predsa na Slovensku, tak nebudem hádam nadávať na americkú vládu, či? Aj na protesty chodia predsa ľudia vo svojich krajinach. Alebo si tým chcela povedať, že keď sa tieto šialenstvá dejú na celom svete, tak môžme byť v pohode, lebo je všetko ok? Mňa to práveže desí, že sa táto hrôza deje celosvetovo a nie ukludnuje 🙁
@petkasaurus to je smutné, že nechápeš. Je to zásah do organizmu? Je. Môže mať z toho človek nepríjemné NU? Môže. Príde ti normálne do toho ľudí nútiť?
@cevricek40 https://www.aktuality.sk/clanok/9w0pve0/koronav... Nórsko zrušilo opatre ia po tom co sa zaockovalo 80 % obyvatlstva
@cevricek40 ale prosím ťa, všade je vysoká zaočkovanosť, tak si môžu dovoliť mierniť opatrenia, vytrhávaš z kontextu a používaš len čo sa ti hodí, žeby typická vlastnosť sprostého národa?

Ako nie v zlom ale prečo nútiť niekoho do niečoho čo nechce ??
Koľko ľudí odmietne očkovanie je to ich vlastná zodpovednosť ako viem že sa teraz ludia delia na tabor za očkovanie a druhý proti očkovaniu...
Koľko ľudí na svete odmietne dať aj napr. deťom povinne očkovanie tak teraz by tým deťom zakázali chodiť do školy ??
je to celé postavené na hlavu...
zachvílu to príde aj tu.. nezaočkovaní nebudú môcť nič a zaočkovaný všetko....
ako to už odznelo covid nevymizne treba sa stým naučiť žiť ako aj s inými ochoreniami bohužial to tak je aj bude...
moja rodinná známa ma očkovanie za sebou a už je 2x covid pozitívna a raz mala tažší priebeh ochorenia....
je to môj názor....