icon

Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov

5. aug 2021

Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.

maciatkolulu
9. aug 2021

@marfikchov tak neockovani majú možnosť testu, ty ockujes, iní testujú a je kľud. Decká si mala koľko x otestované? Tiež môžu nakaziť niekoho...

martinka150
9. aug 2021

Urcite by mi to neprekážalo, keďže ockovani môžu byť prenášači

marfikchov
9. aug 2021

@maciatkolulu moje deti majú za sebou 1x pcr a asi 6x antigen.

tayla
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
9. aug 2021

@marfikchov ale to nie je dostačujúce, ved v škole môžu nakaziť iné deti, podľa mňa aspoň 3x do týždňa... Bola by si s tým v pohode? A v prípade podozrenia, pcr, aj keď dieťa je ok?

maciatkolulu
9. aug 2021

@marfikchov inak som sa pobavila, že 6x antigen.... Myslíš, že to stačí???

marfikchov
9. aug 2021

@tayla som človek, môže sa stať, áno, aj ja robím chyby

marfikchov
9. aug 2021

@maciatkolulu a vám to stačilo, aby ste chodili do roboty? Mne antigen stačil, aby som týždeň do roboty chodiť mohla a tak isto stačí ľuďom, ktorí chcú napr do aquaparku. Ešte nejaký vysmešok?

abbey1
9. aug 2021

@marfikchov Čiže chránite iných, alebo len mlčky poslúchate nezmyselné nariadenie'?
Lebo antigen keď niekoho uspokojí....

maciatkolulu
9. aug 2021

@marfikchov ja sa ta pýtam, či si myslíš, že je to dostačujúce. 6 x za celú epidémiu? Véd keď by nakazali niekoho, iné dieťa??? Tak čo? Testy boli zadarmo, prečo si netestovala a nebola zodpovednejšia? Nerozumiem. Jaaaj, nebolo to priakazane. Podľa teba týždeň starý test je a bol ôk... Chránila si tak seba a iných, hej? Panebože, toto snáď nie.

marfikchov
9. aug 2021

@abbey1 nosím rúško, necestujem, nenavstevujem, som očkovana, testovaní toľkokrát, že to už neviem spočítať. Či sú opatrenia v norme, o Tom môžeme diskutovať zas v inej téme, ale od marca minulého roka som robila všetko pre to, aby som to nedostala a nešírila.

maciatkolulu
9. aug 2021

@marfikchov to je v poriadku, ale deti či, tie nesiria, tie netestujes prečo??? Nerozumiem, ved tie sú ešte nebezpečnejšie, bez príznakov. Tak ako je to s tou zodpovednosťou?

marfikchov
9. aug 2021

@maciatkolulu ste na hlavu? Povedzte, ktorí rodičia dali 7 a 8 ročné deti testovať?!? Také sa netestovali vôbec, jedine, že rodičia boli pozitívni. My sme pozitívni ani jeden neboli a predsa sa testovali, keď sme chceli na Vianoce k starým rodičom, keď nastupovali po pauzách do školy, keď sa vyskytol pozitívny v triede. Nehľadajte záhadu, tam kde nie je. Neobstojite

maciatkolulu
9. aug 2021

@marfikchov prečo by som mala byt na hlavu? Trochu sa krot. Na hkavu je človek, čo sa ihana zodpovednosťou a pritom si decká netestujes, hmmm, môj názor. Podľa mňa je ten človek na hlavu, čo ma co i len myšlienku v hlave, že niekto, kto sa nedá očkovať, si ma v prípade choroby hradiť sám liečbu. Záhadu nehľadám, ale ja si neželá, aby neotestovane decká išli s mojim do jednej triedy naoriklad😂. Bud test, alebo doma. Dobre, nie? Budeme zodpovední. Ale chápem, to nebolo príkazom.. Ale kebyže nákazu nosiť červené ruská, lebo tie podľa XY sú odolnejšie voči vírusu, bola by si prvá s červeným, však?

abbey1
9. aug 2021

@marfikchov No vidíte a niekto aj bez testov, aj cestuje, aj neprerušil kontakty, neosočuje iných, a chráni seba i svohich blizkych. A nemá potrebu riešiť očkovací status ľudí okolo seba.
Každý máme na výber. Niekto nechce nezaočkovanú učiteľku, niekto zasa nechce netolerantneho pedagóga, ktorý podľahol hystérii a zabudol na ľudskosť.

maciatkolulu
9. aug 2021

@marfikchov a k tým rodičom co dali 7 ročne decká testovať a mali by byť na hlavu, tak môj syn má dokonca Covid Pass a testovaný v škole 3x do týždňa, viedenské deti aj pri vstupe do zoo... Od 6 rokov. Ešte nejakú prihluplu otázku? Ci? Držala by som ústa a krok. Lebo ma desí, že takéto stvorenia sa hýbu na slove skych školách. Ja si neželá, aby tvoje netestivane decká prekrociki hranice napríklad. 😂😂Inak, aby sme si rozumeli, je mi ti fakt jedno. Ale mne sú neskutočne odpojení ľudia, ktorí sa tvária, že sme zodpovední, ale pritom hovno zlata rybka, lebo týždenný test ti je (bol) úplne na nič. Ty si asi bola ta, co nosila certifikáty na krku a prsika si sa so zodpovednosťou

marfikchov
9. aug 2021

@maciatkolulu ak to príkazu, tak sa budú testovať, nemám s tým absolútne žiadny problém, ale ako sledujem, isté indivíduá budú furt šprtat, len aby bolo po ich.

maciatkolulu
9. aug 2021

@marfikchov takže iba keď príkazu, ahááá, dobre, myslím, že je to jasné. To je zodpovednosť ako 🐖😂😂😂👍👍👍

marfikchov
9. aug 2021

@maciatkolulu Moja neter napr vo Švajčiarsku nenosí ruško vôbec. Nechápem, načo sa zapajate do témy, keď vaše dieťa chodí do školy vo Viedni. Snáď sa tu rozoberá situácia u nás a na našich školách a to, čo nám vyplývalo, sa plnilo, dokonca navyše. Čo robia v iných krajinách mi je ukradnuté. Ak vymyslia testovať deti každý druhý deň, tak naň pôjdu. A mimochodom, asi sme robili veci dobre, keď napriek vypyknutiu v škole som do nedostala, ani deti a mimochodom, moje boli v tej škole nonstop, aj keď ostatné mali Home schooling.

marfikchov
9. aug 2021

@maciatkolulu nie, búriť sa, to je spása. Čo je zodpovednosť podľa vášho pohľadu? Lebo vo Viedni robili všetko ok?!? Možno, ale to sme my nemali mať trula rok ako premiéra.

maciatkolulu
9. aug 2021

@marfikchov zodpovednosť určite nie je to, čo ty popisujes a následne vyjadrujes názor, že neockovani, ktorí ochoreju, si majú hradiť liečbu. Prečo, z akého titulu? Véd ok, ty si očkovaná, ale tvoje deti nie, tak a teraz co? Oni môžu nakaziť iné deti, či? Chorobu môžeš rovnako šíriť ty ako očkovaná. Ja neviem, ale reálne hysteria je asi u vás doma obľúbena... Môj syn nechodí vo Viedni do školy.

nika523
9. aug 2021

@marfikchov čo ste robili dobre? Ja som nikdy Rusko nenosila u nás v robote nikto nenosil , v autobuse v obchode pod nosom lebo ja v tom svinstve dýchať nebudem, navštevovali sme sa, nič sme nedodržiavali, testovala som sa antigenon asi tri krát to keď som prišla do styku s pozitívnym, brali sme vitamín D a zinok a tiež nikto z nás covid nedostal tak ako to je?

1stella1
9. aug 2021

@marfikchov pises, ze by si nechala neockovanych preplatit liecbu. Postupovala by si rovnako aj v pripade, ak covid dostane zaockovany? Pripadne ak bude mat vedlajsie ucinky po ockovani, ktore budu vyzadovat liecbu? Lebo ved sa rozhodli dobrovolne. Ci tu by si uz uplatnovala iny meter?

poopsie
9. aug 2021

@nika523 presne tak, a lekári v ambulanciach.. Ruky preč.. To je najväčší kameň úrazu.. Keď ti povie lekárka, že keď budete 8 dni v horúčkach prepíšem vam atb 🤯no ako ináč ako v nemocnici skončí taký človek?!

marfikchov
9. aug 2021

@maciatkolulu ale odpoveď neprišla

marfikchov
9. aug 2021

@nika523 dobre, sme spokojné obe, či?

marfikchov
9. aug 2021

@1stella1 nie, lebo očkovaní urobili krok k tomu, aby sa nenakazili, prispievajú ku kolektívnej imunite a odbremeňuju nemocnice a zdravotníkov

poopsie
9. aug 2021

@marfikchov aká kolektívna imunita? Máme vari kolektívnu imunitu proti prechladnutiu? Proti chrípke?

mirka438
9. aug 2021

@marfikchov dalsia osoba (najskor som inak napisala ale radsej som to zmenila nech ma niekto nenahlasi), co nam praje platit si osetrenie? Plat si ty. Aj vakcinu aj kazde jedno dalsie vysetrenie ktore podstupis. Nedajboze aj suvisiace s ockovanim. Neurologiu, kardio atd. Pod nam prikladom. Uz teraz si stala stat viac ako ja, zdrava zena, so silnou imunitou, ktoru ani ten covid zatial ani za nic nechce, tak prosim ta pekne urob s tym nieco.

marfikchov
9. aug 2021

@poopsie asi prečo nemáme osýpky a prečo moje deti už mums nedostanú, na rozdiel od mňa. Nebaví ma sa tu prekarat, otázka bola o inom, a určite budem v práci akceptovať nezaockovanych kolegov a nebudem sa ani strániť ani nič. A aké pohnútky ich vedú k neockovaniu je len a len ich vec.