icon

Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov

5. aug 2021

Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.

Strana
z13
marfikchov
9. aug 2021

@mirka438 keď bude treba, zaplatím, mám z čoho a ani ja som covid nemala, asi tiež imunita, ale napriek tomu ak bude treba im pôjdem aj na tretiu dávku aj každý polroka. A vy tiež robte ako uznáte za vhodné

poopsie
9. aug 2021

@marfikchov osypky a mumps vážne? Ochorenie ktoré už viac nedostaneš ako ovčie kiahne?( Max pásový opar) .. Máš v tom naozaj chaos

1stella1
9. aug 2021

@marfikchov aha, cize napr.obezny clovek, ktory kasle na zdravy zivotny styl, dlhodobo zatazuje zdravotny system tym, ze sa lieci na diabetes, vysoky krvny tlak ci ine choroby, ktore si nevhodnym zivotnym stylom sam zapricinil, ale da sa zaockovat, no napriek tomu skonci s covidom v nemocnici, by mal mat podla teba narok na preplatenie liecby na rozdiel od neockovaneho jedinca, ktory je fit, zdravotnictvo zatazuje minimalne, no tiez skonci s covidom v nemocnici? Je to len jeden priklad, je mi jasne, ze neexistuju len tieto 2 kategorie ludi, ale podla mna je hrozne, ze niektori by ste najradsej ludi rozdelili do 2 skatuliek s brutalne rozdielnym pristupom.

marfikchov
9. aug 2021

@poopsie hej hej, ja mám chaos, vy máte pravdu, robíte super čo robíte a robte tak aj naďalej. Pekný deň aj celý týždeň. Hlavne buďme zdraví

marfikchov
9. aug 2021

@1stella1 len pre upresnenie, zomreli aj tí, čo netrpali obezitou, neboli starí a nevedeli o nejakom svojom ochorení. Obeznemu nikto nepreplatí pobyt, kde má chudnúť, začali je si to sám, ale poznám osobne pána, ktorý je tretíkrát na Prednej Hore, dostava ešte invalidný, deťom výživné neplatí, býva v ubytovni za 20€ a jemu tie pobyty hradime vy aj ja.

1stella1
9. aug 2021

@marfikchov ale ved ja viem, aj som vo svojom prispevku uviedla, ze neexistuju len mnou spomenute 2 kategorie. Bol to len priklad, aby si ludia s tebe podobnym zmyslanim uvedomili, co by pri tomto diskriminacnom pristupe sposobili. A mas pravdu, ze vsetci sa skladame vzhladom na solidarny pristup inym na liecbu pri inych ochoreniach.
Treba si uvedomit, ze neockovani vam rovnakym dielom prispievaju na vakcinaciu a vsetky poplatky s tym suvisiace, na reklamnu kampan, na loteriu, na liecbu vedlajsich ucinkov... To je v poriadku, nevidim dovod, aby to nebolo v poriadku aj z druhej strany.

mirka438
9. aug 2021

@marfikchov aj sa snazime robit co uzname za vhodne ale ako si si asi uz vsimla, ockovani ludia nas castuju dost nevyberanymi prezyvkami a dost mi to uz prekaza. Niektori ockovani si myslia, ze su elita naroda teraz a mna to uz vyrusuje velmi. Niesu elita, neboli a ani nebudu, su akurat tak sucastou experimentu a mozno sa o par rokov budu sami cudovat, co to do pekla urobili. A mozno nie. Ktovie, nechajme sa prekvapit. Dovtedy by som bola rada, aby si si tie priania neockovaym, aby si platili zdr. starostlivost nechala pre seba. My si totiz platime poistenie presne tak isto ako ty a preto ked to bude nutne sa o nas normalne v nemocnici postaraju a to dokonca (aj) NEOCKOVANI lekari.

marfikchov
9. aug 2021

@mirka438 to nebolo prianie, to bola moja úvaha, ktovie, čo prinesie jeseň a koľko ľudí ešte bude musieť umrieť

mirka438
9. aug 2021

@marfikchov presne tak, kto vie? Ani ja a ani ty tak si proste na tu jesen pockajme a potom budeme hodnotit. Kto vie, kolko ludom sa zase nedostane vcas riadnej liecby? Ked aj preventivnej? Aby necakali s liecbou a hospitalizaciou "kym nebudu moct dychat" ..to je potom samozrejme, ze sa z toho uz vela ludi nedostalo. Uplne logicke..

zoodiac
9. aug 2021

som za ockovanie, ale nie povinne. neprekazalo by mi, keby moje deti ucili nezaockovani ucitelia. vadilo by mi, ak by ucitelia nechceli byt ockovani preto, ze ich chce niekto zacipovat, alebo vykynozit a keby tie dovody mojim detom hovorili...

Strana
z13