To fakt všetkým vadí ohňostroj?
My ako deti sme to milovali. Mam krásne spomienky ako ocino púšťal ohňostroj a strašne sa mi to páčilo. Nikto to neriešil.
Teraz? Veľa ľudí to odsudzuje, neuznáva. Ved jasne, ze nie v prírode, ale doma pri baraku, prečo nie?! Veď snáď tu jednu noc všetci vydržia.
Manžel má už kúpený, sam sa z toho teší ako nám ho pustí a ako uvidí radosť aj v očiach našich detí, a keď som to povedala susede, tak sa na mňa pozrela, či nám nešibe🤦♀️
@panelacikova a tým, že napr. v BA zrušili oficiálny, tak tých "sídliskových neoficiálnych" bude ooooveľa viac ☹ aj napriek pokutám...
@zuzanka.zuzu To si kde zobrala? Si určite dedinčanka a k zvieratám máš zrejme postoj taký, že ked pes tak jedine von na reťaz, alebo ked zviera, tak jedine na pekáč a zožrať. Asi ťa doma neučili, že zviera má city, strach, cíti lásku a zvieracie matky sú často lepšie a obetavejšie, ako ľudské matky.
Áno vadí. Sused - starý dom je medzi nami kde majú kopy sena, slamy, suchého dreva... Pravidelne robí ohňostroj a ja trpnem, že podpáli ten starý dom kde nikto nebýva. Jako bonus z jeho ohostroja mne padá bordel na dvor a do okien. Keď chce nech si oslavuje čo chce. Ale tak aby to nikomu neurobilo ujmu na majetku a nikoho to neobťažovalo. Ohňostroj je krásny keď ho robí profesionál. Ten je krásny a urobený bezpečne. Toto co robia ľudia o pol noci je rachot a šaškáreň. A neni som nato vôbec zvedavá,keď sa podguraženy pán hrá na pyrotechnika. A ohroozuje cudzí majetok. A tých požiarov býva požehnane. To neni na obdiv, ale na trestné konanie.
Za normálnych okolností sai páči profi ohňostroj, ktorý robí mesto. ALE. Je to neuveriteľná záťaž pre ovzdušie, a koniec koncov ten bordel skončí v nás. Vieš aký sajrajt to obsahuje? Každá farba iný kov ( lithium, barium, sodík, meď atď...), ten dym bezprostredne po tom... všetko to ide do ovzdušia a spodných vôd, a do nás !!! Druhá vec je hluk. Ak je to plánovaný profi ohňostroj, tak sa na to ľudia ( bábätká, starkí a zvieratá) akotak vedia pripraviť. Ale keď si kopa magorov odpaluje domáce ohňostroje v rozmedzí od 18:00 do rána, tak to je úbohé ( "odpálime to o 19:00, lebo môj zlatusik ide spinkať", iný zlatusik chodí spinkať v inom čase atď.). A bordel okolo toho, čo zostane ráno, na to myslí málokto....
No a v neposlednom rade je to cena. Peniaze doslova vyhodené do vzduchu.... A v tomto období utrácať za ohňostroje, keď mesta nemajú na údržbu chodníkov, a situácia je aká je.....
Takže ako každý rok, by som najradšej niektorým ľuďom odporučila napchať si to do análu, a nehodám s nimi zdielať hluk, chémiu a smrad z toho.... O petardách sa zmierňovať radšej ani nebudem..
@zuzanka.zuzu za mňa osobne môžu pokojne predaj pyrotechniky úplne zakázať a vec je vybavená...
@zuzanka.zuzu kto povedal ze nema co robit?kazdy nech si ma v byte co chce ak sa vie o to postarat. To hranie na city - okej,zahram inak na city..sused mi kvoli petardam znicil psa ktory mal ist do chovu,poskodil mu sluch.zbytocne s nim budem cvicit ked ma dozivotne nasledky...pyrotechnika sa ma odpalovat mimo obydli,a nie pol metra od susedovho domu.tymto by som toto dohadovanie ukoncila.
My tiež už máme kúpený ohňostroj a manžel so synom sa nevedia dočkať. Mne sa to tiež paci a rada spomínam na úžasné ohňostroje z detstva.
Keby to bolo 5 minut o polnoci, tak to este prezijem.. ale u nas kazdy vecer od 23. decembra nejake buchoty a budu do 3 kralov.. Mali sme predtym psa, ktoremu to bolo ukradnute, tento nas terajsi sa tak klepe, ze sa bojim, aby nedostal infarkt..
@panelacikova pridavam sa, tiez by som bola za zakaz predaja pyrotechniky. Inak tak sa zamyslam, ci su skutocne dnesne deti take happy z tych svetielok, ked kopa z nich podostavala pod stromcek cinske plastove blikajuce gyce. A paci sa mi, ako lubivo dokaze vedenie mesta ludom ukazat, ako mu na nich zalezi, pre ludi objednalo ohnostroj za ....eur. Ze sa ides pozabijat na rozbitych chodnikoch, nevadi.
🤦♀️🤦♀️🤦♀️ No nič, asi som to tu nemala zakladať..
Šťastný nový rok všetkým a vydržte to, ja sa na náš ohňostroj, ktorý si odpraceme a ktorý ani nášmu psovi nevadí teším 🙂 100 ľudí 100 chutí
Nepáči sa Mi to.Hlavne kvôli zvieratám.Je to pre ne obrovský stres.Detom urobia radosť aj prskavky.Staci sa prejsť po uliciach ráno po Silvestri.Hrozne všade bordel.
Anonym, ja ti prajem, aby ste prežili váš ohňostroj bez zranení, či už vašej rodiny, alebo ľudí, ktorí sa ocitnú náhodou vo vašom rachote a bez materiálnych škôd,, či už na vašom, alebo cudzom majetku.
@ninusa221 ani ohňostroj nepatrí medzi cinzaky. Kto chce, nech sa paci vyvezte sa za mesto, pobuchajte si a nezabudnite to po sebe upratať. Nie aby somári trieskali od 24 až do troch kráľov a na silva od 22 do 2 do rana. Ešte paráda ti, čo to trestnú niekomu rovno do okna a rozplakaju ho. Nehovoriac o bordeli ktorý je ráno 1.1 všade. Ďalšia kategória sú deti, ktoré majú právo sa vyspať. Chúdence maličké bábätka, ktoré ručia 4 hodiny z nervov a strachu, lebo niekto má potrebu si vonku trieskať. A taktiež existuju aj ležiaci a ťažko chorí ľudia. Existuju slepí s vodiacimi psami. Asi podľa toho názoru by nikto iný nemal existovať. Lebo veď ja mám právo búchať lebo je to pekne. Tiež sa rada pozriem na pekný ohňostroj. Ale nie má neriadene bláznenie egoistov
@lucia147852 za mestom je oveľa viac zvierat voľne žijúcich, ani to nie je dobrý nápad, nedávno bolo v správach, že v 5. ochrannom pásme v tatrách niekto robil ohňostroj tak toto mi už hlava neberie
@lucka_ke ano, zachytila som to, cisty blb
Nemám problém s ohňostrojom patrí to k silvestru neznášam petardy. Mam 2 psov, jeden je strachupod ale 1 den v roku prežije. Neriešim. Ale neznášam keď to meter odomna buchne chytám infarktove stavy 🥴
Mne teda nevadí, ale tento rok asi aj tak figa borová bude...
ano mestky ohnostroj čo trva 4 min a je pre celé mesto ano to som sa tešila
ale nie teraz petardy doslova pri dome , pri autách , a cely den od rana do noci nič iné
mne deti znašali petardy tažko , ohnostroj nie lebo ten je predsa len dalej a je to iné
u nás také petardy doslova zdemolovali lavičku , na triesky ju celu dali, neodhadli to proste sa divím že im do oči nevletela trieska , ako to som nechapala
@simona92101 nehnevaj sa ale to že pes sa zlakol a mal nasledky to je tvoja chyba!!!dobre si vedela ze je silvester,preco si toho psa nezavrela????nechala si ho vonku na zahrade?? a skor ma trapi vasa dcera,chudatko moje ze sa tak zlakla...kaslala by som na psa akoze nic v zlom....
teraz ja si nemozem kupit ohnostroj na silvestra a ukazat to detom,lebo Vy psickari stale nadavate...
moja kamaratka napr hovorila ze ona nikam nechodi na silvestra,ostava doma kvoli psom🤷🏼♀️
Autorka - asi si cakala ine reakcie, no ale aspon vies, ze to vacsina ludi odsudzuje, tak dobru zabavu
Ja mam psa, neznasa ohnostroje, ten silvestrovsky prezijeme v pohode, mala ide pozriet s ocinom, ja strazim psa. Kedysi sme ho aj pustali, ale v podstate su do do vzduchu vyhodene peniaze, zijeme takmer v lese, mame tu kopec zvierat a vsetky zvierata su z toho vyplasene... Co neznasam su kadejake pomimo, ohnostroje, to by som tym ludom do zadku napchala a zapalila. Totiz ti tupci to maju potrebu tisickrat do roka v hociakom case trieskat a asi si neuvedomuju, ze ked to necakame, stane sa, ze tie zvierata sa zlaknu a ujdu... a ak sa to stane v nevhodny cas, napr. ako nam v lete a potom celu noc burka.. alebo v zime.. tak to je radost hladat psa.
Najhorsie je, ze ani to nie je kde riesit, kde sa stazovat, lebo to za 5-10minut vytrieska, a potom uz im nikto nic nemoze...
A tie skody... rodicia spred panelaka na silvestra odparovavaju auta.. bezna vec, ze auta vylepsene petardami, smeti vsade, smrad vsade.. ale hlavne ze je zabava :D Pritom mesta mavaju /resp. mavali/ velke ohnostroje,t akze nevidim dovod kadejakych delobuchov... moja spomineka z mlada, su dokrvavene ruky ludi na namesti, pubertiaci hadzali petardy ludom pod nohy.. bohovska sranda :DD ale to su uz ine diagnozy 🙂))
áno vadí, Váš manžel sa teší na nezmyselnú zábavku ktorú niekde v tme za almužnu vyrábajú maloleté deti, koľko ich pri tom umrie každý rok nikoho netrápi, vadí aj ten nezmyselný rachot a bordel kvôly starším, deťom a zvieratkám, práve kvôly tejto bezduchej zábave musia mnohí namiesto normálneho trávenia času celý silvester ratovať psíkov a iné domáce zvieratá, behať na veterinu a kupovať oblbováky a neviem čo ešte. O lesnej zvery a vtáctve sa nemusím ani vyjadrovať. Trošku empatie, súcitu a ľudskosti - ja tam žiaden benefit nevidím ani v ohňostrojoch ani v petardách. Toľko škody a tak málo úžitku!
Nerobi to zle len zvieratám.. Co tak male deti? Autisti? Psychiatricky pacienti? Dochodci? Mentalne postihnutí?
Ja si z mojich detskych silvestrov pamätám hlavne to, ako som sa triasla pod dekou strachom, aj ked mi vysvetlovali kolko chceli, ze som v bezpečí
ani za mestom,pod lesom ,na luke a neviem kde to nie je dobre strielat.Kazdy rok na chalupe vidim ako nam za plotom bezia vyplasene srnky,ako bazanty skriekaju ..no preco asi? hladaju kam zdrhnut od toho rachotu lebo este aj pod lesom ludia maju potrebu slahat delobuchy a obdivovat svetielka.O.i,viete ako zle to znasa sused s epilepsiou?Vela skod,ktore nevidite,lebo sa vas to netyka
Áno, aj mne vadí. Mame 4 mačky, milujeme zvieratá, pomáhame im, kde sa dá. A tie naše v byte sú v klídku, zalezu do svojich domčekov na škrabacom strome, zahrabu sa tam pod deky a keď počujú trochu rachotu, tak to tam vydržia. Našťastie, na našom sídlisku je zakázané púšťať ohňostroje, je povolený len veľký mestský a tu ľudia našťastie majú súdnost, takmer každý tu ma v byte zvieratko a tak sa nepotrebujú napriek zákazu predbiehať, kto je väčší cavo a pusti väčší a rachotivejsi ohnostroj. Avšak, pod lesom oproti sídlisku je zahradkarska oblasť a tam niekedy niekomu prepne a púšťa ohňostroje tam 🙄😏😏😏pod lesom!!!! 🤮😤😤😤😤😤 Ako keby v lese neexistovali zvieratá, ktoré sa toho hluku boja. Mnoho zvierat príde každý rok na Silvestra o sluch, lebo v ich blízkosti rachne ohňostroj. Áno, je to pekne, ja sa tiež rada pozriem. Na to sa organizuje mestský ohňostroj v centre mesta, kde divé zvery až tak veľmi nie sú a zvieratá, ktoré sú v panelákoch sa dokážu pred tým rachotom trochu schovať. Pred tým sa púšťali ohňostroje všade, lebo ľudia sú egoisticke tupela, čo im záleží len na vlastnej zábave. Nie sme tu sami. A keď už tak, aj seniori sa mnohí boja toho hluku, aj niektoré deti sa boja, bábätká sa strhavaju na rachot, lebo sú ľakavejsie. Nech sa spraví v každom meste jeden niekde na hlavnom námestí, ľudia sa tam prídu na tých 10 min pozrieť. Neviem na kieho ďasa si všetci dedincania potrebujú púšťať ohňostroje, dobre ze nie v kazdom dvore od polnoci do druhej rána ako retardovani ozaj... Moja mama žije na dedine a keď som to tam videla. Hlavne, že dedina pod lesom, ráno tade pobehuje poplasena vysoká zver, na smrť vydesena, ľudia majú zvieratá vonku a trieskaju im priamo nad hlavami. Príde mi to normálne ze neandertalska zábava, vidím seba... Len ja a ja a moje potešenie... V tomto sú mesta oveľa civilizovanejsie a som rada, že na našom sídlisku sa to neporušuje a ľudia tu berú ohľad aj na slabších a menších. Osobne som sa bola pozrieť v centre mesta na ohňostroj 2x v živote... My si doma zapalime prskavky, to sa paci aj dieťaťu, aj mačky to zaujíma, nie je z toho žiadny hluk, aj odpadu je oveľa menej. Dáme si sampus a vieme sa zabaviť aj inak ako delobuchmi
@maca1984 no teraz ako je to vo viacerych mestach "zakazane", tak si prave tupelá zvyknú pod les alebo do chatovych oblasti vybehnúť a vytrieskajú nám to tu... alebo rovno objednaju chatu a to ide potom celu noc (samozrejme s prestavkami) u nas :D

@elizabet173 nám tu po sídlisku behala v lete veverička a zajac. normálny originálny zajac. obrovský. asi sa zatúlal, nemáme prírodu ďaleko. ďalej rôzne vtáctvo, ktoré síce v noci spí, ale tiež to musí byť pre nich na infarkt. ja sa napríklad rada pozriem na ohňostroje v TV o polnoci (a pred ňou a po nej) z rôznych krajín, ktoré tie krajiny robia oficiálne a profesionálne. ale keď mi to tu búcha celú noc v centre sídliska, kde sa to odráža v akejsi "kocke" a uši to trhá aj pri zatvorených oknách, tak to mi vadí, fakt že áno...