icon

To naozaj niektoré neviete základy pravopisu?

17. máj 2022

Babyyy... ide ma slak trafit,ked tu citam niektore diskusie. To naozaj neviete niektore ani ZAKLADY pravopisu? Nominativ mn.cisla, obcas nejaka ciarka... ja nerozumiem,ako mozu niektore zeny zacat s cistym svedomim rodit deti a prezentovat svoje nazory,ked ledva vedia dat dokopy 1vetu bez chyby

dskjhfdlkdjhl
17. máj 2022

To sotva, to veru sotva. Ja na rozdiel od Teba, slovencinu ovladam. A nepotrebujem o tom zakladat diskusie.

juliasb
17. máj 2022

"nerozumiem sa tomu do hlbky, mas pravdu.. preto by som sa ani k tomu nevyjadrovala" - však ale baby, ktoré nevedia gramatiku, tu tiež neradia ohľadne gramatiky. Radia ohľadne iných vecí, ktorým rozumejú

dskjhfdlkdjhl
17. máj 2022

@zuzahajdulka myslim, ze diakritika a typografia nie je zdaleka hlavny problem autorky.

autor
17. máj 2022

@jana_eyre_2 mas pravdu...resp.mala by si,keby kritizujem, ze zeny nepouzivaju diakritiku. Ale ja kritizujem uplne nieco ine. Len tomu si ty asi neporozumela ;)

jana_eyre_2
17. máj 2022

Ty si sa sem jednoducho prišla pohádať.. máš pravdu tejto uchylke prísť si sem vybiť frustráciu s akoukoľvek zámienkou, naozaj nerozumiem..

autor
17. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl vidim, ako ju ovladas 🙂

autor
17. máj 2022

@jana_eyre_2 to vobec. S takymi ako si ty, co tu komentuju kazdu jednu temu je skoda sa pustat do debaty 😀

inom75
17. máj 2022

Ja s tebou suhlasim. Je ubohe, ked niekto neovlada zaklady materinskeho (predpokladam, ze u vacsiny) jazyka. Ano, obcas sa chyba pritrafi, ale ak je v jednom prispevku aj 10 chyb, tak to uz je fakt na zamyslenie.

autor
17. máj 2022

@inom75 presne tak. To bola ta "skryta" myslienka celeho tohto prispevku. Amen. Dobru noc.🙂

dskjhfdlkdjhl
17. máj 2022

To je dobre, ze to vidis, tak sa mozes trochu priucit😉

lejusinka
17. máj 2022

A ty dokazes vsetko co dokazem ja? 😂😂😂 svet nestoji na gramatike 😇

autor
17. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl rada by som. Ale od niekoho,kto nevie citat s porozumenim sa tazko uci. Btw.cechizmus bol HODNE. Napisala som ti to, len si to nepochopila :D hupsik ;D dobru noc

jana_eyre_2
17. máj 2022

No dokonca, aj mi počítas prispevky? Ono tá chuť anonymity naozaj dodáva takú odvahu, kopat dookola, však.. ani overiť si nemôžem či v každej téme kde som prispela si ty neprispela tiež 😅 nemôžeš mi vyčítať pravopis, tak mi ideš vyčítať že sem píšem.. ty možno zase celý deň sleduješ kto aku chybu urobí a šľak ta z toho ide trafiť..

dskjhfdlkdjhl
17. máj 2022

Ach, Ty si fakt chudiatko, ktore sem prislo poucovat o niecom, co vobec nevie. Slovo hodne je normalna slovenska prislovka.

lejusinka
17. máj 2022

Ja mozem povedat ze deti by nemali rodit ludia co nemaju prijem nad 5000€ mesacne lebo ho nedokazu financne zabezpecit 🤷🏻‍♀️ Dalej sa da diskutovat ci mozu mat deti rodicia co ziju v podnajme, ti co neovladaju ani jeden cudzi jazyk - ved anglictina je zaklad do buducnosti a dieta to nenaucia. A co ti co ani nevedia ako funguje ludske telo? Vsetko ide do automatizacie, mozu mat deti rodicia co neovladaju programovanie? To je buducnost! Autorka kolko splnas z toho co som vymenovala? Lebo slovenska gramatika je ti na dve veci 🤷🏻‍♀️

svetlonos
17. máj 2022

No nazdar ty anonymna hrdinka. Ked si taka odvazna, tak sem supni svoju foto a meno, ked urazas a zhadzujes tych, ktory tu gramatiku nemaju perfektnu.
Matka, ktora napisala diktat na stvorky je mnohokrat lepsia, ludskejsia, laskavejsia a chapajucejsia ako taka, ktora ho pisavala na jednotky, ale aj naopak.
Vacsinou ti tu odpisovali prijemne, no ked tak bazirujes na faktoch, tak ti tiez teda jeden napisem.
Si hlupa a povrchna.
Mat priatelov ako si ty, to clovek nepotrebuje nepriatela.

svetlonos
17. máj 2022

@juliasb ahoj, perfektne si to napisala 🙂

lejusinka
17. máj 2022

A samozrejme ty svojmu dietatu nedas to najdolezitejsie! Empatiu a toleranciu! Co z toho ze budu vediet gramatiku ked po mame budu zly, povrchny a povysenecky ludia?

inom75
17. máj 2022

@lejusinka Prepac, ale presne o tom pisala. V jednej vete mas 5 chyb! Ja by som sa citila trapne, keby som napisala synovi napr. sms a on by mi odpisal, nech sa naucim gramatiku. Netrufla by som si potom komentovat jeho zle znamky v skole......

lejusinka
17. máj 2022

@inom75 ja sa trapne necitim. Ja viem ze neviem gramatiku. Mam teraz sediet doma na zadku a hanbit sa? Dam ruku do ohna ze dokazem milion veci viac ako zeny co ma urazaju za gramatiku. Ja narozdiel od Vas neurazam za to ze to nedokazete 🤷🏻‍♀️ Moja dcera bude vediet ze gramatiku neviem, mozno jej pojde a pomoze mi s nou. Kto vie ako to bude? Ale na druhej strane ju naucim milion veci ktore ju hocikto nenauci. Aj keby som 1000 chyb mala v jednej vete, v com som horsi clovek? A druha vec preco sa mam vlastne hanbit pred vlastnym dietatom? Akoze to mi ani rozum neberie ako sa da hanbit pred dietatom. Cely ten vztah s dietatom je potom chory a nezdravy a namiesto buzerovania ludi pre picoviny a povysovani sa by si trebalo sadnu a pracovat na tom.

inom75
17. máj 2022

@lejusinka Nepochopila si, co som tym myslela. A pisala som, ze by mi bolo trapne. Deti asi este nemas, tak nevies, co je to komunikovat s pubertiakom. Naschval vytiahne vsetky tvoje slabe stranky... A aj ked budes komunikovat s ucitelmi. Bude chciet, aby si dieta doma preskusala z niecoho, ked uvidi, ze gramatika ti robi problem? A ver tomu, ze zbytocne jej budes vysvetlovat, ze si skvela v dalsich xy veciach... Len moj nazor, nechcem sa hadat.

mandarinka555
17. máj 2022

V podstate máš pravdu....gramatika nehovorí nič asi 80% populácie (skutočne nerozumiem tomu, čo v tej škole robili)....Mňa skôr zaráža fakt, že tento genetický materiál sa posúva ďalej a myslím na to, čo tieto matky naučia svoje deti.

viestta
17. máj 2022

Už dávno tu nebola hlúpa téma, aj som sa bála, že sa niečo zlé deje. Nastastie si to zachránila, Koník je presne tam kde má byt, všetko je v najlepšom poriadku🙄

lejusinka
17. máj 2022

@inom75 to ze ty nevies komunikovat so svojim dietatom nie je dovod aby ja som deti nemala mat. Mam zabit svoju dceru lebo podla teba som zly vzor lebo neviem jednu vec na svete?

jana_eyre_2
17. máj 2022

@inom75 tak dieťa zrejme ma, keďže píše o dcére.. a dokonca aj ľudia čo nemajú deti môžu vedieť ake to je komunikovať s pubertiakom - pretože do kontaktu s nimi predsa neprichádzas len zo statusu "rodič"..

mandarinka555
17. máj 2022

@lejusinka Prečo si sa vlastne v škole tú gramatiku neučila ?

lejusinka
17. máj 2022

@mandarinka555 ja som sa ju ucila, nesla mi, aj v dospelosti som sa snazila - neslo to. Radsej venujem svoju energiu veciam ktore mi idu a zlepsia mi zivot 🤷🏻‍♀️ S anglickou gramatikou a inymi jazykmi problem nemam - tak mam pracu kde nevyuzivam slovencinu.

inom75
17. máj 2022

@jana_eyre_2 Ak aj ma, tak do skoly este nechodi, ked nevie, ci jej pojde SJL.

@lejusinka Povedala som, ze neviem komunikovat so synom? Pockaj, kym budu tvoje deti v puberte a mozno pochopis, ze som tym len chcela povedat, ze vtedy vytiahnu hocico. Vsetci pubertiaci su ti najmudrejsi a ich rodicia nevedia nic a su strasne trapni! 😝

lejusinka
17. máj 2022

@mandarinka555 a inac k tomu genetickemu materialu. Moja mam uci slovencinu cize sa to nededi 😁

lejusinka
17. máj 2022

@inom75 a co na mna vytiahne? Ze neviem gramatiku? Ved ja ju neviem 😂 akoze vazne je chore ze mna poucujete o gramatike ale vztah s detmi mate velmi zly, to je nebezpecnejsie pre to dieta 🤦🏻‍♀️