icon

To naozaj niektoré neviete základy pravopisu?

17. máj 2022

Babyyy... ide ma slak trafit,ked tu citam niektore diskusie. To naozaj neviete niektore ani ZAKLADY pravopisu? Nominativ mn.cisla, obcas nejaka ciarka... ja nerozumiem,ako mozu niektore zeny zacat s cistym svedomim rodit deti a prezentovat svoje nazory,ked ledva vedia dat dokopy 1vetu bez chyby

inom75
17. máj 2022

@lejusinka Podla coho to posudzujes? A ja som ta ani naznakom nepoucovala. Len som zareagovala, ze presne to chcela autorka temy povedat. Nic ine!

kittykat22
17. máj 2022

A co ti brani aby si vytvorila blog kde napises, ako sa vyhnut gramatickym chybam ktore hybu konikom 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ tvoj prispevok je k nicomu. Zeny kt. si neuvedomuju kde robia gram. chybu, si to asi tazko uvedomia vdaka tvojej nic nehovoriacej diskusii.

lejusinka
17. máj 2022

@inom75 hej? Tak si precitaj co si napisala. Autorka temy sa chcela len povysovat nad druhych ze ona ovlada slovensku gramatiku a kto ju neovlada nema mat deti.

inom75
17. máj 2022

@lejusinka Precitala som si.
Autorka sa len pohorsuje nad tym, kolko ludi neovlada zaklady gramatiky. Uci sa to kazdy na prvom stupni zakladnej skoly, tak to jednoducho nechape. Nepovysuje sa nad nikoho a ani nehovori, ze nema mat deti ten, kto gramatiku neovlada.

lejusinka
17. máj 2022

@inom75 tak ja sice neviem gramatiku ale ty nevies citat s porozumenim 😂😂😂

ika02
17. máj 2022

@lejusinka To by som povedala o tebe.

inom75
17. máj 2022

@lejusinka To je tvoj nazor. Neberiem ti ho. Dobru noc.

lejusinka
17. máj 2022

@ika02 a @inom75 dobre nebudem sa hadat. Mas pravdu, ty vies gramatiku a pani ucitelky ta v skole chvalia lebo mozes z nej preskusat svojho syna 👏🏻👏🏻👏🏻 Ja neviem gramatiku, znamena to ze moja dcera prepadne alebo ako to funguje? Rada by som to vedela skor ako zaplatime drahe skolne 😂😂😂 nejde mi kopirovat z prispevku priamo vetu a nebudem to prepisovat 🙈 ale ked uz tam nevidis co je cierne na bielom tak to je smutne - ak je to tam nejasne a nevies citas s porozumenim tak v komentaroch autorka niekolko krat podpichla trosku ostrejsie 🤷🏻‍♀️ A nabuduce ked chces ludom pisat aky su napicu rodicia lebo nevedia gramatiku, sadni si so synom a porozpravaj sa s nim ako s rovnocenym clovekom a s respektom a uvidis mozno ti nebude nic vytahovat a snazit ta strapnit 🙈 mam to odskusane na pubertiakoch ver mi ❤️

simca06022011
17. máj 2022

Hlavne, ze ty si to napisala správne ☺️ ze sem-tam nejaka ciarka.. Som odpadla 😁 neries a nestaraj sa do rodnia deti inych zien. Ja tu teda citam perly niekedy, dokonca aj po sebe (minule ze zie, miesto zje... Co nechápem, ako autokorekt pustí) a nemam potrebu to tu riešiť 😁 môžeš zaviesť výučbovy blog 😁 s poucit vsetkych.

inom75
17. máj 2022

@lejusinka Jooooj, si nejaka vztahovacna. Napisala som, ze si "napicu" rodic? A ked budes mat pubertiaka, tak si spomenies...... Ja so synom problem nemam, tak neviem, co tu stale tocis. Idem spat, tak dobru a klud....😉

lilope
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
18. máj 2022

Jedna vec je nepoužívať občas diakritiku(kedysi v sms sa vôbec nepoužívala, kvôli možnosti napísať viac slov), prípadne niečo upraví autocorret a úplne dačo iné hrúbky, ktoré až bijú do očí(nedal my peniaze, pobyly sa) alebo úplne nezmyselné slová (kôli, niaky, odcudzovat v zmysle súdiť)
Alebo skutočne text "zbúchaný" bez hlavy a päty, ktorý nedáva nijaký zmysel a veľmi ťažko ho pochopiť, teda aj poradiť potom.(viď diskusia o nejakom kamarátovi, ktorý nechce, aby niekto chodil za kamarátmi)
Často až lúštim príspevky, ktoré sa ani nedajú čítať, lebo tam skutočne chýba diakritika, odseky, štylizácia aspoň v základnom zmysle.
Nemusí byť každý génius v slovenčine, ale keď už chcem niečo vyjadriť, tak sa nad tým zamyslím vopred, čo chcem povedať a snažím sa dodržať aspoň základné pravidlá pravopisu a štylistiky.

h2
18. máj 2022

No neviem, podľa mňa (aj podľa učiteliek Slovenčiny), keby si písala diktát, tak nedať medzeru za čiarkou, či bodkou, je chyba. A neverím, že to vieš, keď to evidentne nevieš, lebo to tak nerobíš. Keby si to vedela, tak by si si dala pozor, aby si aspoň príspevok, kde kritizuješ pravopis, napísala správne. Po každej stránke. Takto to totiž vyznieva prinajmenšom úsmevne.

autor
18. máj 2022

@svetlonos o takychto presne pisem ako si ty. Nominativ mnozneho cisla ani tuk, ale hrdo hlasa svoje nazory s chybami :D to je skoda reci, lebo v tejto kririke sa nasli len trafene husky a tie ma tu idu ukamenovat :D samozrejme,je to mnozstvo normalnych zien, co porozumeli pointne...zial, vzdy najviac bojuju za nepravost ti,ktorych sa to najviac dotklo.

dskjhfdlkdjhl
18. máj 2022

Mylis sa, tu ti prave oponuju aj zeny, ktore pravopis ovladaju. A to preto, lebo je jasne, ze si sa sem akurat prisla predviest a rozputat burku v serbli. A nakoniec ani s tou slovencinou nie si na tom tak dobre, aby si mohla kritizovat druhych. Netreba zabudat, ze ked ukazujes prstom na inych, tak zvysne prsty ukazuju na teba.

autor
18. máj 2022

@h2 ja mam statnicu zo strojopicu, tak sa ukludni. Viem presne, kam ide a kam nejde ciarka. A vies preco ju mam? Lebo som na sebe tvrdo pracovala a nesla som hned po povinnej skolskej dochadzka na tri retazove materske ako vacsina tych, co tu placu, ako im tu krivdim. A uz sa tu vobec nemam k tomuto chut viac vyjadrovat, pretoze namiesto toho, aby sa mozno tie zenske nad sebou zamysleli, tak sa tu obhajuju, ako je to v poriadku nevediet pravopis zo zakladnej skoly prveho stupna, lebo ved my vieme ine veci... a co napriklad viete? Varit, prat, prebalit dieta, starat sa o rodinu, atd? To vie snad kazdy normalny clovek a vobec by som to neradila medzi nadprirodzebe schopnosti, ale je to samozrejmost.

oli18
18. máj 2022

@kayyaa teraz je moj vnuk vo 4tom rocniku ZS. Drilujeme diktaty a vysvetlujeme , ze je to nieco, co bude potrebovat cely zivot. Takze nechapem, ze take uspesne zeny z tvojho prispevku neovladaju dokonale gramatiku, ucivo prveho stupna ZS. Vysvetli mi to

autor
18. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl myslim, ze ty medzi ne rozhodne nepatris. 🙂

dskjhfdlkdjhl
18. máj 2022

Ano, nepatrim medzi tie, ktore kritizujes😉 Ked mas totiz taky prehlad o mnohych nickoch, kolko a akych prispevkov pridali na MK, tak si kludne mozes precitat vsetky moje a chybu nenajdes, to som si ista, mozno drobny preklep. Ale je mi uz jasne, preco vystupujes ako anonym, mozno by sme boli prekvapene, ake skvosty si sem Ty pridala.

h2
18. máj 2022

Čím ďalej, tým viac sa tu strápňuješ a tým viac chýb robíš. Prepáč, ale založila si anonymnú diskusiu, čo už samo o sebe mnohé prispievateľky dráždi a ešte v nej aj kritizuješ. A štátnica zo strojopisu je nejaké terno? V dnešnej dobe? Ja mám štátnicu z geodetickej astronómie (okrem iného), čo je pravopisu na míle vzdialené a dovolím si tvrdiť, že ho ovládam. Ale mám pochopenie pre ľudí, ktorí ho neovládajú dokonale. Nikdy nevieš, čo je za tým.

dskjhfdlkdjhl
18. máj 2022

@h2 ale aspon ma vtipne preklepy, hned pri tej statnici😀

h2
18. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl Áno, všimla som si, ale vzhľadom k tomu, čo som napísala, som na to nechcela poukazovať. 😏

h2
18. máj 2022

Autorka, teraz si spätne čítam diskusiu a vidím, že si tu @dskjhfdlkdjhl vyčítala čechizmus. V tom prípade by som si dovolila ťa upozorniť, že slovo "ukludni" tiež patrí do tejto kategórie. Takže, keď už chceme byť dôslední, tak nabudúce, keď mi budeš chcieť napísať, aby som sa ukľudnila, použi radšej výraz "upokoj sa". 😉

777januska777
18. máj 2022

@inom75 "kazdy mame pravo vyjadrit nazor. Ja neuznavam zeny, co nevedia dat dokopy suvislu vetu.. ty neuznavas zeny, poukazujuce na fakty." Toto je veta čo mňa pohorsila. Akože akým právom si autorka dovoľuje hodnotiť a neuznavat ženy, ktoré majú problém s gramatikou? Toto je jasne navysovanie sa nad takéto ženy.

h2
18. máj 2022

@777januska777 A hlavne: akým právom si dovoľuje kritizovať u druhých niečo, v čom má sama nedostatky?

autor
18. máj 2022

@h2 ja si budem pisat, co ja budem chciet. Kfjdshsidjsnxkdkd sa hrdila, ako ovlada slovencinu, tak som jej povedala, ze nech teda ju pouziva spravne. Ja som sa hrdila, ze ovladam gramatiku. A za tou si stojim. Takze uz tu naozaj hladas so svojimi spojencami uplne mimo temu veci :D a uplne mimo toho, na co bolo v prispevku poukazovane... ale asi nemas nic ine a lepsie na praci 🙂 🙂

autor
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
18. máj 2022

Veru, zmaz tuto diskusiu, lebo si presne to, co pripisujes ostatnym-to su tie zvysne 4 prsty, ale asi si ani to nepochopila😉

h2
18. máj 2022

😂😂😂 Čím ďalej, tým lepšie!

777januska777
18. máj 2022

@h2 mne to príde ako nízke sebavedomie a snaha ukázať, že ona je niečo viac, našla si kategóriu kde ako tak nie je stratená (teda píše dobre i a y) a snazi sa ukázať, že ona je lepšia. Možno iné veci absolútne neovláda, tak pri tom by si sebavedomie nezvysila, tak skúša takto. Ono ta kritika viac vypovedá o nej ako o iných, lebo aj kritika sa dá napísať pekne a slušne, tento vylev bol len pohľad do srdca autorky a teda ani pekne a ani slušne to nie je.