To sa naozaj musíte vyjadriť ku každej téme?
To fakt niektoré sa musíte vyjadriť ku každej téme? aj tej ktorej nerozumiete a neboli ste nikdy v takej situácii, neviete čo prežíva. Aký to má zmysel, to fakt nechápem, veď keď nemáte dobrú radu alebo milé slovko, tak radšej choďte ďalej, či si potrebujete zvýšiť svoju popularitu tým, že pri každej téme svieti váš nick, a čím trapnejsi komentár, tak ten vyhráva alebo potrebujete zbierať Laiky alebo fakt už neviem, veď niektoré ste tu roky rokúce a ked neokomentujete jedna téma blbym komentárom tak sa nič nestane. Napr. napísať psychický chorému človeku nepríjemný komentár je podľa mňa cez, mnohé si možno myslia, že ho nakopne a povzbudí ale opak je pravdou, veď ten človek je na dne, príde si tu po radu a tohto sa dočká, samozrejme veľakrát svoje problemy ani nechce riešiť len sa vypísať, ale to je už problém dotycnej osoby. Takže keď nemáte mile slovo, tak radšej sa zdržte komentara. Veď to obyčajné slovo dokáže niekomu veľmi ublížiť a je len veľmi tenká hranica aby si aj dačo nespravil. Je to rozdiel povedať človeku, kt. je zdravý a psych. odolný a človeku, kt. poznáte a viete ako zareaguje a nie napísať to človeku tu na fóre. Áno, tí ľudia často trpia sebaľútosťou, viem o čom píšem, keďže sama mám také problémy a aj často sa stávame do role obete, že prečo ja?.prečo sa to deje mne a ostatní majú tak super život alebo sa ním aspoň na verejnosti, tak prezentujú ale iba oni vedia kde je pravda. Najlepšia odpoveď na prečo ja, je a prečo nie ? Veď všetko sa deje z nejakého dôvodu. Este napíšem aj k vcerajsiemu príspevku čo tu bol o sepaposkodzovani a každý jej radil nech ide do nemocnice, áno.mate pravdu mala by uz vyhľadať takúto pomoc, lenže my s psych. problémami si myslíme, že je aj iné východisko. Aj pre mňa bola nemocnica až posledná možnosť, v stave, keď som mala také paranoje, level 6000, že som si ani neuvedomovala kam idem. Aj sa za to hanbím, že som tam bola a nezvládla to inak, lenže v Tom stave som si už sama pomôcť nedokázala. Lieky mi pomohli s paranojami, inak by to už bez nich ani nešlo. Keď si myslíte, že tam nájdete ľudí s podobnými diagnózami a podporíte sa navzájom nie vždy to musí byť pravda. Su to takí istí ľudia ako.vy, kt. sa sťažujú, ľutujú atď. A to vám k dobrému nič nepridáva, je to ešte na väčšiu depku. Nehovoriac o tom,že sa ľudia miešajú s hocijakými diagnózami, či už ide o depresie, úzkosti, alkoholikov a ďalších látkovo závislých až po diagnozy ako z filmu, kde pani behá po chodbe z bábikou a mysli si, že je to jej dieťa atď. To tiez není prijemne, keď vás dajú na izbu s pani, čo je "v klietke", vrieska v noci, prehadzuje sa každú chvíľu a tak, ja viem mohla som sa sťažovať vtedy nech ma dajú na inú.izbu ale v takom rozpoložení má to nenapadlo. Ďalej na oddelení s prísnejším režim, kde nemôžete mať ani mobil, bolo to v čase, keď boli návštevy zakázané, az som si ho vypýtala a sestrička stála pri mne, keď som volala, to je sloboda ...ďalej byť vonku za 3 týždne len dvakrát a to aj tak pretože ste si to vyziadali, aj keď každý dobre vie, že pobyt na vzduchu a prechádzka po vonku pomáha aj pri týchto ochoreniach a že byť zatvorený 3 týždne niekde vo vnútri by za nechalo stopy aj na zdravom človeku, nepustiť vás do bufete neviem z akého dôvodu, keď som už išla so spolubývajúcou a nakoniec nás zastavili, že nám to pôjde kúpiť iná pani,...potom tam bol primár, kt. povie alkoholikov, že si ma právo vypiť 🙄 keďže je dospelý, ale nepozerá aké to má následky či už pre neho alebo jeho rodinu...ako samozrejme sa nájde v každé profesii takýto skvost, čo tam nema čo robiť ako tiež napr. učiteľ, kt. bol v škole šikanovany ako žiak a teraz to vracia svojim ziakom...ďalej nemožnosť zamknúť sa v sprche, kde vám môže ktokoľvek prísť ani na wc, kde dôjde upratovačka bez zaklopania...to akože títo ľudia si nezaslúžia mať kúsok súkromia? Veď keby si chce niekto niečo spraviť, tak to spraví aj na izbe alebo na chodbe a nie v sprche...keď to už tak blbo napíšem....ďalej sa vyjadrím k ďalším témam, áno niekt. sú duplicitné a autorka by si aspoň zbežne mohla pozrieť či sa tu taká téma v ten deň nevyskytla, pýtať sa stokrát či doniesť kvet na konci a začiatku roka, recept na lečo kečup, lekvár je take no...niekt. témy sú bizar, ale myslím si,že ani autorka vtedy nečaká normálne komentáre a sama sa tu ide zasmiať...ale tak, keď nemám čo povedať,tak sa nevyjadrujem, pretocim očami a idem ďalej. Možno sa to aj niekomu chcelo prečítať :p áno aj toto je duplicitné téma a koniec 350. výlevu o Tom, ako by sme mohli byť k sebe tolerantné.
@loginexistuje ty mas s tym nejake osobne skusenosti? Lebo dostat sa z toho bludneho kruhu je naozaj velmi narocne. Aj ked ma clovek k tomu nejaky “spravny postoj” tak pride obdobie, kedy ho to polozi. Je to psychicka choroba, kde tu chces hladat nejakeho silneho ducha, ci pevnu volu? Ved je to choroba duse a mysle. A ano, trpi tym cela rodina, ale ani ten chory si tuto cestu nevybral sam.
@layla123321 áno ja rozumiem, že to není hotel interkontinental, a že tiež na ďalších oddeleniach to nie je ružové, no je aj možnosť si zaplatiť nadštandardnú izbu, keď sa niekomu sa niečo nepáči, ale na psychiatrii taká možnosť nie je, aspoň tam kde som bola, inde neviem ako to funguje
@petricka22 ja to vsetko beriem ale prepac je podla teba v poriadku ak matka od rodiny s malymi detmi 4-5 rokov sa poriadne nelieci aj ked to potrebuje? na tu konkretne naraza uvodny prispevok
a ano moze sa stat ze sa clovek zlozi (ja mam skusenost len taku ze som ostala leziaca min rok ale teda ina neurologicka choroba) a trvalo mi mesiace sa rozchodit dat dokopy a vratit sa do prace resp do zivota (som sice na ID a mam ZTPS )
a co ty myslis ako sa k tomu postavit ? chranit tie deti pred tym ze sa mamina reze ? alebo nie je schopna sa o ne starat ? kde su hranice koho chranit ? psych choreho rodica alebo deti ? toto su otazky kt su podla mna relevantne a nie je za mna ok vidiet len choreho a nevidiet ostatnych v tej rodine ktori tiez trpia jeho prejavmi
Neviem o čo ide, ale keď mám nejaký problém, čo ozaj potrebuje psychológa tak si ho zaplatím a mám odbornú pomoc/pohľad na vec. Stojí to 45€ , takže treba si asi buchnúť po vačku keď chce človek radu a nie písať na fórum kde píšu obyčajné ženy po dvoch pohároch (fľaši) vína 😆 Ja sa tu tiež pýtam a aj mi poradia, ale je to stále diskusné fórum kde nie je ani jeden psychológ. Treba s tým rátať, že 90% komentárov je negatívnych a od tých istých ľudí
Pointa autorkinho príspevku je v tom, že tie písmenká ktoré sem niektoré ženy hodia na pobavenie- môžu niekomu dosť ublížiť. Človek by mal radiť iba ak s dobrým úmyslom .....
Inak aj tu bola možnosť na nadštandard, ale nebol nikdy voľný. Tak som mala smolu.
@loginexistuje fyzicke tazkosti nemozes porovnavat s psychickymi. Ty mas volu sa postavit a ist dalej. Oni sa topia vo svojich paranojach, depresiach a neviem vcom vsetkom. Samozrejme, ze by sa liecit mali. Samozrejme, ze tym deti trpia, samozrejme, ze tie otazky su na mieste. Ja tym chcem len povedat, ze psychicky chory clovek sa sam nezachrani ani nezmeni, ani nevylieci.
@dominikamacakova ja psychologicku navštevujem, takže svoje problemy riešim tam a dokonca nemusím za to platiť, keďže je to cez poisťovňu...len som chcela podotknúť, že keď nevedia poradiť normálne radšej nech idú ďalej a neriešia, to je všetko nič viac nič menej
Tiež si myslím, že si Wanda. Už včera chcela diskusiu založiť anonymne, ale nakoniec si to rozmyslela.
Každá choroba je vážna a bez liečby nebezpečná. Ale konkrétne Wanda dlho liečbu odmietala, lieky raz brala raz nie, z nemocnice odišla presne pre to, čo píšeš ty. Je hypochonder, v kuse sa sleduje, stresuje. V kuse na niečo zomiera. Má deti, muža a miesto liečby sa reže. Nelieči sa preto lebo sa nechce na pár týždnov vzdat svojho komfortu, mobilu, žiletky, nechutí jej nemocničná strava. Svoje pohodlie uprednostnuje pred svojou rodinou. Ona je už vo fáze, keď jej nič iné ako nemocncia nepomôže a keď tam nepojde, tak dopadne zle. Raz sa poreže hlbšie a deti budú siroty.Ľudia na psychiatrii potrebujú iný režim a iné opatrenia, ako ludia na iných oddeleniach. Ja som ležala na internom, nadštandart bol obsadený, na izbe som mala babky, ktoré nonstop kričali od bolesti, v noci chrápali, sprcha a wc sa tiež nedali zamknúť . Nemocnica nieje inter hotel a hádam je zdravšie prednejšie, ako pohodlie.
Súhlasím s tebou. Sú tu však aj normálnejší ľudia, ktorí vedia poradiť. Ja mám napr. ťažkú schizofréniu a dostal som tu vždy aj veľmi dobre rady na vecí, ktoré ma zaujímali. To sa mi páči na tých fórach. Bohužiaľ psychické diagnózy sú ťažké. Tá moja je až na plný invalidný dôchodok. Problém je ten, že niektoré vecí sa realizujú ťažšie, aj keď niekto môže byť relatívne OK, lebo sa snaží, aby bol OK. Ja som prišiel na tom, že pri psychických problémoch si musíš poradiť sama. Nemocnica nevyrieši tiež niekedy nič. Napr. mal som prvýkrát strašné bludy v tej nemocnici asi skoro 2 mesiace v kuse. Pustili ma na Vianoce domov asi na 72 hodinovú priepustku, prvý deň som bludy mal ešte a hovoril som strašne z cesty. Druhý deň bol po Vianociach lepší a hlasy aj bludy prestali samé. Neviem si to vysvetliť sám, ale poriešilo sa to samo... Škoda, že nedali priepustku už skôr napr. po 3-4 týždňoch... Mohol som byť už po mesiaci relatívne OK....
To zalezi od levelu nudy 😀 raz nenapisem tyzden nic, inokedy k 10 temam za hodinu. Obcas to nezalezi od toho ci mam co povedat 🤣 proste sa nudim. Ale Neurazam nikoho.
Holt, taka je pravda

tu je diskusne forum a vacsinou sa pose zo skusenosti ja ich nemam ako pacient s psychickou chorobou ale ako manzelka muza, ktoreho matka je psychiatricky pacient a nechcela sa liecit a mam prezite ake tazke dopady to na rodinu malo a ma