icon

Topoľčany - seminár pre ženy

moniquita
9. mar 2018

Ahojte žienky,
rada by som sa Vás spýtala o radu. Dospela som do štádia, kedy cítim potrebu zdieľať svoje skúsenosti, poznatky a všetko, čo ma život naučil s inými ženami v uzatvorenom kruhu cca 12 osôb v príjemnom prostredí, kde je možné navodiť dôveru a intimitu. Zaoberám sa pomocou ženám na ich ceste k samej sebe, svojmu vnútornému ja, nachádzaniu vlastnej sebalásky a sebahodnoty, cyklickosťou ženy a využitím cyklu v tvorivom ženskom procese. Rada by som urobila v Topoľčanoch 2-oj dňový seminár (v rámci roku ako cyklus štyroch) výlučne pre ženy. Som Topoľčianka, pár rokov ale žijúca mimo, v Topoľčanoch mám stále rodičov a chodím ich navštevovať. Uplynulý víkend a priľahlé dni som hľadala priestor na zorganizovanie tohto semináru, avšak neúspešne. Napadne vás, kde by sa takéto stretnutie mohlo uskutočniť?

lussy211
9. mar 2018

Tak ja by som rada prišla ...ale TO nepoznám žiaľ ale možno skúsiť sa opýtať možno na nejaké kultúrne stredisko mestské kde sú určite priestory alebo kinosály sa riešia ....jednoznačne sa pýtať niekoho na meste.A nejaký symbolický vstup skúsiť, ja neviem 2 € , letáky by to chcelo a tak..

moniquita
autor
10. mar 2018

Ďôakujem za tip, problémov to zahŕňa viac, za prenájom miestností si tak mesto, ako aj napr. reštaurácia žiada peniaze za krátkodobý prenájom. Symbolické vstupné je dobrý nápad, ale pri počte 12 žien na 2 dni to nepokryje ani náklady na prenájom sály/miestnosti, ani ostatné organizačné náklady - preprava, materiály pre ženy, občerstvenie - hovorím o seminári na 2 dni, od 9:00 do cca 19:00 hod. Urobiť krátku prednášku na hodinu, dve sa dá aj pri väčšom počte. Ale pri tom, ako sú dnes ženy odstrihnuté od spojenia sa samé so sebou, so svojimi potrebami, túžbami a preberajú na seba zodpovednosť za činnosti, ktoré patria našim partnerom, manželom, synom, prípadne bojujú s nimi a potom sa čudujú, z čoho majú zdravotné problémy najmä v ženskej oblasti, že sú vyčerpané, bez energie a chuti a najmä bez radosti v živote .... Vďaka ešte raz za tip Lussy 🙂 Porozmýšľam. Možno máš pravdu a najskôr treba načať bolestivé témy niečim krátkym.

lussy211
10. mar 2018

@moniquita Tá druhá polovica čo som si prečítala ma dostala...je v tom obrovská pravda tiež som toho súčasťou:/

moniquita
autor
11. mar 2018

Ďakujem ti. Vymotať sa z každedenného kolobehu, ktorý sa zdá ako začarovaný sa občas zdá nereálne. Mám to odžité, viem, asi, ako ti je. Je dôležité byť na seba láskavá a mať k sebe súcit. Nikto nie je človeku väččším posudzovateľom a sudcom ako on sám. Veľa energie ti želám.

lussy211
12. mar 2018

@moniquita Škoda že nerobíš aj poradňu pre jednotlivcov 🙂Myslím že aj o to by bol záujem.