Totálny kolaps katastrov: Čo hrozí obyčajným ľuďom?
Ahojte. Prosím viete mi niekto vysvetliť co nam obycajnym ludom reálne hrozí z tohto útoku? Ja tomu velmi nerozumiem a prosim nekritizujte ma za to..
@autorka pre všetkých tu konspiratorov... okrem "online" katastra sa vedie a klasicky spis, kde sa fotia doklady. Takže niektorí tu fakt šíria bludy, ze ja mam zmluvu, ty máš zmluvu a teraz koho je byt 🤦♀️
@margolet presne tak. Niektoré komentáre sú tu uplne mimo. Ľudia, ktorí vobec nevedia, co a ako sa robí sa tu vyjadrujú.
Tieto utoky sa deju priebezne, v poslednych rokoch ich bolo viacero uspesnych aj v komercnej sfere aj v mensich instituciach data z niektorych utokov sa objavili na dark webe vtedy sa hlasila k utokom neformalna skupina hackerov high society styl utoku bol obdobny ako teraz
zalohy samozrejme su, ale nez sa spat obnovia cez disaster recovery procedury je potrebne identifikovat napadnutie suborov (aj zalohy mozu byt) atd mnetreba sa ale stresovat viac ako je nutne je jasneze je to neprijemna situacia ale data kataster bezne zverej oval a neukladal citlive udaje v takej miere
@bosorkabb
@bloger
@cafelatte proste budete obhajovat tuto bandu, aj ked vam serie do huby. Na to musi mat clovek vyoperovanu celu chrbticu.
Tak teraz si predstavte, ze toto sa stane za Caputovej a Matovica... Prosim presne znenie, co by ste sem za scenare pisali. To by ste vyvadzali ako besni. Ale ked to spravi tato banda, tak brnkacka,pohodicka. Spravili to tito smradi naschval a verte, ci neverte, zrazu sa im znasobia nehnutelnosti. Akoby im.nestacili nakradnute miliardy. Su to diletanti,hochstapleri, zlodeji, primitivi. V slusnej spolocnosti by sedeli v base.
@stanulienkat Teraz nachvíľu nechajme politiku bokom. Skús porozmýšľať kde v slušnej spoločnosti si ty. Toto je vyjadrovanie slušného človeka a ešte navyše ženy? Skúsim ti to v dobrom vysvetliť naposledy. Ja nie som volič Smeru. Nechápem prečo do všetkého treba ťahať politiku. Navyše je to úplne scestné. Celé to len poukazuje na zraniteľnosť týchto technologií. Nesplietaj a nekonšpiruj pokiaľ o tom nemáš relevantné informácie.
@bloger tebe nie je cudne cele smerovanie a kroky tejto vlady? Vsetko, co sa tu deje, totizto politika je. Preto sa vsade taha. Vsetky prusery co robia su nahoda? Tomu neveris ani ty. Jeden skandal strieda druhy, republika je v rozklade-justicia, policia, skolstvo, podohodpodarstvo, vsetko tu kolabuje a vy hladate imaginarneho vinnika. Vinnika ale vsetci pozname. Je to diletantstvo a nekompetentnost tychto paskvilov, co nam tu rozkradaju stat v priamom prenose. Urobili si zo statu s.r.o.
A co sa mna tyka- nie, nemam slusnu komunikaciu. Nie s kazdym sa da slusne komunikovat. Musim hovorit recou, akou ti primitivi myslia a ktoru pochopia. Tak ako s nimi hovori Fico. Jednoducho a primitivne.
@stanulienkat prosím ťa kde presne píšem že je to super? Alebo obhajujem vládu? Štát som spomenula až raz a v negatívnom svetle.
Automaticky podľa teba volím Fica lebo nechytam paniku? Nebuď smiešny.
Okrem iného som dlhoročný volič SaS čo vie hádam celý MK.
@stanulienkat Tak pokiaľ pokladáš ľudí za primitívov niečo to o tebe vypovedá. mimochodom vieš koho dlhé roky volil čurilla skús hádať. Pozor na to ako s ľudmi komunikuješ. Ja si vážim aj voliča Smeru. Pre mňa je to plnohodnotný človek. Každý človek si zaslúži rešpekt a úctu. Bez ohľadu na politické tričko. Toto skús pochopiť.
@bloger ja si volica smeru nevazim (nemam za co) a nie je to pre mna plnohodnotny clovek. Clovek, ktory podporuje vojnu, agresiu, zlodejstvo, bezcharakternost, nemoralnost, povie prezidentke, ze je Usa curva, hadze na namestiach dlazdice...atd- tak to nie je plnohodnotny clovek.
A velky OMYL!!!!!! NIE KAZDY CLOVEK SI ZASLUZI UCTU. Na zaklade coho? Uctu si treba ZASLUZIT.
@lienka.7 a teraz mi povedz, pri tomto stave, ako tu funguju institucie… ze na vklad do katastra sa caka v BA aj vyse 60dni… ako si predstavujes ze budu nahadzovat zmluvy z nehnutelnosti celeho slovenska? ved to by sa 90% ludi toho ani nedozila. Uvedomte si uz ze my nie sme fungujuci stat ale paskvil ktory neviem akym zazrakom 30 rokov fungoval, ale nasa buducnost je velmi neista… aj preto lebo my si nezasluzime mat samostatnost, my si vieme ako narod len nechat srat na hlavu…
https://www.facebook.com/share/r/1GmvwT6s6F/
Takže to vyzerá že za údaje zaplatili výkupné aby im ich dekryptovali.
@onrock No, podla toho vyjadrenia to vyzera ze data maju asi sa im ich podarilo dekryptovat ale nevedia naspat nahodit system ktory pracuje s tymi udajmi. Keby mali odzalohovane aj weby, serverove aplikacie a ich konfiguracie tak to nahodia do 4 hodin alebo za 8 ak by to dali spravit studentovi a davali mu pokyny.
data boli zalohovane (plus su min dalsie dva systemy co odoberaju data cez API rozhranie) max par dni sa dohodi rucne problem je skor pravdepodobne vo virtualizacnej platforme na ktorej bezal centralny system a ak je to tak bude ju treba postavit nanovo

@namina ako dôkaz je papierová forma...