icon

Tragédia v Šariši

terezkaarthuramax
21. mar 2025

Nebolo mozne aby ušli?.😓 A je v poriadku nechat v noci trojmesacne babo s babkou? Ja nemam.deti ale podlA mna od tak maleho pokial nejde o nieco surne urcite neodist.

la_dolce_vita
21. mar 2025

Politikov to netrapi, jednak sa ich to nijako netyka, ved vychod je daleko a nic tam nie je 🙂).. a najma riesenie ani neexistuje.

petulda333
21. mar 2025

@la_dolce_vita teraz sa do toho obul Polak ci kto,normalne som ho musela bloknut na fb,lebo to sa citat neda. Vsetci su zli,vsetci za to mozu,len oni nie

la_dolce_vita
21. mar 2025

@petulda333 jasneee, jemu sa to hovori, on sa na tom len politicky prizivuje a inak ho to absolutne netrapi.

tetapetra
21. mar 2025

Kto žije na východe väčšinou vie. Tu sa pomôcť neda. Je to jeden zakliaty, bludný kruh.Prečo cigáni na západe pracujú, normálne žijú?

petulda333
21. mar 2025

@la_dolce_vita presne tak

petulda333
21. mar 2025

@tetapetra aj tu ich je dost ktori ziju vcelku slusne a dost takych ktori aj pracuju,podnikaju...

bielasovicka
21. mar 2025

Ony sa nikdy dobrovoľne sterilizovať nedajú. Ved ony robia deti len kvôli peniazom.pre nič iné. A nech si nikto nemysli aj v tomto konkrétnom prípade, že budú smútiť za tie 4 deti. Nie, nebudú. Ved si spravia ďalšie. Toto ani nie sú ľudia, ale hovada. Strašne ma seru títo ľudia, achh

janai1
21. mar 2025

"Matka" spitá u susedov, otec posledného v base... Tie deti nič v živote nečakalo, teraz sú aspoň na lepšom mieste.
Hlavne, že peniaze nemajú a už čakajú kým im starosta zabezpečí pohreb a bývanie...

tetapetra
21. mar 2025

@petulda333 osady však sú hlavne na východe. Hoci vyšší počet, podobne žijúcich sú práve gadzovia. Ale to nevidíme

petulda333
21. mar 2025

@tetapetra ano,osad tu je neurekom. Ale ty si pisala o ciganoch vseobecne. A tu ich je pracujucich tiez celkom dost.

hankab
21. mar 2025

@mamickalisticka mocni pred tym zatvaraju oci, pretoze v tomto pripade naozaj ziadne racionalne a legalne riesenie neexistuje. Preto ich starocia vsetci vyclenuju na okraj spolocnosti. Aspon aby neboli premiesani s ostatnou populaciou v celom state, lebo by sa tu ozaj z nas vsetkych stali teroristi. Uprimne lutujem kazdeho jedneho sudneho cloveka, ktory chce zit normalne a prichadza s nimi denno-denne do styku.
Povinna sterilizacia by sice bolo skvele riesenie pre nas vsetkych ostatnych, ktori si prajeme aby sa dalej nerozmnozovali. Ale staci to len niekomu posepkat na ulici a hned tu bude kauza ako svet, ked sa do toho obuju vsetci ti magori v EU parlamente, ochrancovia prav romskej komunity, ktori maju pocit, ze tym romom vlastne skodime MY a nie oni nam. Ach jaj.

karolinakr
21. mar 2025

@tenerifka prosim ťa, oni išli do Bruselu kvôli sterilizacii, za ktoru dostala za komunistov velke peniaze, potom sa im klaňala Čaputova s Hegerom a z Bruselu vysudili dalšie za tie iste sterilizacie.. .žiadne protekcie, žiadne vyhody, len tvrda ruka a pravo a poriadok na nich platí..každu pomoc zneužiju a jedinu vdaku dostaneš od nich vzyvanie karmy..ludia su neskutočne tupí, že si toto od nich nechavajú.. do basy, lopata do ruky, voda a chlieb, hned by sa spamätali

karolinakr
21. mar 2025

Alebo nech platia detske pridavky na 3 deti a problem sa vyrieši sam..

hankab
21. mar 2025

@karolinakr mozno by uplne stacilo, keby ich vsetci prestali zvyhodnovat len kvoli tomu, ze su minorita. Davky by dostavali presne take iste ako bieli, decka by boli rovnako vylucene zo skol ako ked tam nechodia biele deti. Ziadne prispevky, davky, vsetko zadarmo, zdravitnicke pomocky zadarmo, ktore pomaly nedostane ani leziaci pacient s rakovinou.
Zacat ich brat presne tak ako stat berie nas ostatnych - nezarobis si, nemas. Skoncis na ulici? Tvoj problem. Chces 4 deti a nemas im co dat jest? Tak budu hladne. Je to fakt nefer voci ostatnym, ze niekto, kto o to ani nestoji dostane take prachy za nic, ako iny, ktory za tu sumu musi tazko fyzicky driet cely mesiac a aj tak zije ako chudak.

tetapetra
21. mar 2025

@petulda333 nie reagovala som na príspevok. Tie deti žijú v osade

petulda333
21. mar 2025

@tetapetra odpovedala som na toto,foto. Pises,ze cigani na zapade robia. Este raz,robia aj ti na vychode. Samozrejme,ze osadnici nie,ale to aj ti co ziju v osade na zapade,tiez nerobia

tetapetra
21. mar 2025

@petulda333 taká obrovská koncentrácia osád nikde nie je. Viem že robia, je ich však pramalo, veď aj vieme prečo. Pretože ich nezamestnaju. Na západe sú, ale takto neživoria. Zlaté klasy, plavecký štvrtok sú toho príkladom. Nie je to síce žiadna sláva, ale je to oveľa,oveľa lepšie

zuzana76
21. mar 2025

@tenerifka presne tak, riesenie je jedine v sterilizacii

la_dolce_vita
21. mar 2025

@hankab zabudla si na nelegalne stavby na cudzich pozemkoch.

janickacrazy
21. mar 2025

@hankab ale veď oni dostávajú normálne dávky, len keď majú 10 deti, tak len prídavky sú 600 eur plus samozrejme rodicak, lebo stále majú nejaké dieťa do 3 rokov, atď. Čiže tu si veľmi nepomôžeme, jedine že by dali prídavky len na 3 deti napríklad, len to by asi neprešlo.

petulda333
21. mar 2025

@tetapetra ano,u nas su tie osady hrozne.

zuzana76
21. mar 2025

@irusa ja tam vidim celkom normalne domy 😲

tetapetra
21. mar 2025

@petulda333 mne to písať nemusíš, ja to viem 😉

zuzana76
21. mar 2025

@irusa aha, uz vidim, to je tak mimo obce

petulda333
21. mar 2025

@tetapetra len som odsuhlasila tvoj koment

mandzula
21. mar 2025

@pink_lady toto nieze neriesi tato vlada, nedari sa to riesit ziadnej. Navrhni nieco konkretne, co nebude v rozpore s ludskymi pravami a najma v rozpore s mentalitou tejto mensiny, lebo to je ustredny problem. Nech sa spravi cokolvek, je to ako hadzat perly sviniam.

mandzula
21. mar 2025

@janickacrazy aj ja som toho nazoru - mas tri deti a nevies sa o ne postarat? Mas zadara sterilizaciu. Nechces ju? Ok, na viac deti nedostanes ani cent.

mimikarol
21. mar 2025

Mne je ľúto tých detí. V pôrodnici som bola (našťastie len 1 noc) na izbe s cigánkou. Bolo to jej 5te dieťa, hovorila mi, ako by išla na potrat ale nemala peniaze, ako nezapísala otca dieťaťa do RL (100% len kôli tomu, lebo nevedela ktorý to bol), zo sestričkou sa hádala prečo jej malú tak často prebaluje, že jej míňa plienky. Dieťa jej nosili iba na kojenie, mala žltačku. Akože je to už 10 rokov, ale ja som na to jej dievčatko veľmi dlho myslievala. Myslím si, že ju dala do detského domova. Možno nie, ale proste si to myslím. Veľmi mi jej bolo ľúto. A je to sakra nespravodlivosť, že ja, čo som sa šetrila celé tehotenstvo, dávala si na seba pozor, oddychovala, mne dieťa skoro zomrelo. Doktor mi povedal že mi ju vybrali (akútny cisársky) v hodine 12tej, a hentaká čo ani nevie kto ju nabúchal, čo to dieťa ani nechcela ich má 5. To je neuveriteľné, radšej na to ani nemyslieť 😔

vevesh
21. mar 2025

@tetapetra ale zivoria aj na zapade- tiez na socialke a milion deti a pridavkov a odrbavaju system ako sa da. Ale to sa ukaze resp. ukazalo az po rokoch. Tiez po vstupe sk do eu mala unia velke reci. Teraz su dost ticjo, ked ich maju u seba nasackovanych. Vo velkomeste ich vidis len ako "zobracku mafiu", ale su dediny, kde dostali cele baraky....a vyzeraju ako nas slovensky lunik. Tiez by som nevedela, keby so nevidela. A co sa tyka pridavkov, videla som ciganov aj v turecku, iraku a irane, kde pridavky nie su - v skratke, ani tam sa nedokazali prisposobit spolocnosti, maju milion deti uz od 12-15r. a ziju na jej okraji presne tak ako na slovensku v osadach (jeden-dva osly nesu imanie rodiny, jedia divych psov a oblecenie povyberaju skade-tade,byvaju v zlatanych chatrciach mimo). Ano, su aj pracoviti romovia, ktori trpia tymto hadzanim do vreca, ale tych je fakt dost malo oproti vacsine.

tetapetra
21. mar 2025

@vevesh západ bol myslený ako západné Slovensko. Nie ako zapadne krajiny. Aspoň tak som pochopila tvoj písaný text, že píšeš o západných krajinách