icon

Transplantácia vlasov - skúsenosti

martin09
17. jún 2017

Ahojte, vopred sa ospravedlnujem za prispevok mimo temu mamiciek s detmi, ale nakolko viem, ze na modrom koniku vie najst clovek odpovede aj na rozne ine temy, skusim. Aj ked viem, ze na tento portal chodia hlavne zeny, mozno budete mat skusenost aspon sprostredkovane od svojich partnerov ci manzelov 🙂 Uz niekolko rokov mam problem s vypadavanim vlasov a uz dlhsi cas sa venujem zistovaniu informacii o transplantacii vlasov. Precital som viacero diskusnych for, som viacmenej rozhodnuty zakrok metodou FUE absolvovat, kedze doplnky vyzivy, pripadne rozne "vodicky" v mojom pripade tiez neucinkovali. Bol by som rad, keby sa mi ozval niekto, kto ma realne s transplantaciou skusenosti - ci uz zena alebo chlap. Cital som na roznych forach dobre skusenosti klientov s doktorkou Nestorovou z kosickej kliniky. Osobne sa rozhodujem prave medzi Centrom plastickej a estetickej chirurgie v KE a Folliclinic-om v PN. Celkom ma vsak nalomilo, ked som cital dobre recenziena doktorku Nestorovu z Kosic. Nedavno som ju aj videl v Telerane, ako rozpravala o transplantacii a posobila na mna profesionalne. Aj ked som z Bratislavy, nerobilo by mi problem vycestovat na zakrok do KE. Vedeli by ste mi poradit, pre ktoru kliniku sa rozhodnut? Snad na tak velkom fore, akym je modry konik najdem aspon par ludi, co maju s transplantaciou skusenosti 🙂 a idealne, ak niekto z vas ma skusenost s jednou z tychto klinik. Prioritne su pre mna profesionalita kliniky a pristup lekara. Dakujem vopred

sniperr
16. máj 2018

prosim Vas chcem sa opytat, mate skusenosti s klinikou phaeyde v bratislave? neviem sa rozhodnut ci kosice u nestorovej alebo phaeyde v bratislave.. momentalne je tam majova akcia v phaeyde

martin09
autor
Autor odpoveď zmazal
janhe
16. máj 2018

Ahoj martin ako pokracujes? 😊 vlasky uz mas super?

martin09
autor
Autor odpoveď zmazal
janhe
17. máj 2018

@martin09 tak ale som rada ze si spokojny ved o to islo aby si sa citil dobre 😊

martin09
autor
Autor odpoveď zmazal
david1811
20. jún 2018

Ahojte, ja by som sa chcel vyjadriť ku klinike Phaeyde, keďže vidím, že tu bola už viac krát spomenutá. Ja som tam absolvoval transplantáciu nedávno, ale k tomu sa ešte dostanem... najprv tam bol totiž môj brat, ktorý je o 3 rokov starší a začal plešatieť omnoho skôr ako ja. Bol tam zhruba pred dvoma rokmi a ak si dobre pamätám, tak mu transplantovali okolo 1400, možno 1500 štepov do oblasti kútov. Dosť rýchlo sa mu to vtedy zahojilo a vidieť ho s vlasmi bol veľký rozdiel, tak som šiel aj ja. Ja som bol u nich na transplantácii pred 7 mesiacmi, ale ja som mal riedku celú hlavu (bohužiaľ). Už na samotnej konzultácii ma upozornili, že ani pri veľkom množstve štepov nebudem mať také husté vlasy, ako by som si želal (cením si ich úprimnosť).
V tomto prípade bolo pre mňa najdôležitejšie to, aby mi v rámci mojich možností trochu prehustili vlasy a aby mi v darcovskej oblasti neostali jazvy. Nakoniec žiadne jazvy neostali a myslím si, že výsledok bude dobrý, keďže začínam badať nové vlasy.

Jedna priateľská rada - keď si transplantujete vlasy do kútov, rátajte s tým, že možno budete potrebovať nový občiansky. Môj brat mal problém pri cestnej kontrole.

mudrjanpopovic
17. aug 2018

Dobrý deň,

mrzí nás, že musíte čitať túto správu, no vzniknutá situácia nas núti informovať Vás.

Sme klinikou Inštitút Dr. Popoviča, v ktorej MUDr. Ján Popovič vykonáva transplantácie vlasov, svoje služby poskytujeme s najvyššou možnou odbornou starostlivosťou,

v minulosti pán Dr. Popovič spolupracoval s maďarskou klinikou PHAEYDE,

s poľutovaním musíme konštatovať, že spoločnosť BABYLON AESTHETICS Kft. z Maďarska, ktorá je rovnako prevádzkovateľom uvedenej kliniky PHAEYDE, v ktorej pán doktor Popovič v minulosti pracoval, proti nemu spustila štvavú a špinavú mediálnu kampaň.

Spolupráca medzi PHAEYDE a Dr. Popovičom bola SMS správou ukončená zo strany spomínanej maďarskej kliniky. Táto klinika sa následne vyhrážala doktorovi Popovičovi, že ak začne vykonávať transplantácie vlasov ako samostatný subjekt, bude mu robiť problémy. Pán doktor si založil vlastné zdravotnícke zariadenie a maďarská klinika spustila relatívne masívnu antikampaň do ktorej vrazila tisícky eur.

My sme sa bránili aj súdnou cestou, kde súd konštatoval nasledovné:

Súd v danom prípade dospel k záveru, že obsah webovej stránky je zostavený tak, aby záujemcov o transplantáciu vlasov odradil od kontaktovania žalobcu v 1. rade (MUDr. Ján Popovič) za účelom vykonania zákroku - transplantácie vlasov, pričom v tejto súvislosti bolo neoprávnene, teda bez súhlasu žalobcu v 1. rade zverejnené jeho meno, priezvisko, a obrazové snímky v podobe fotografií zachytávajúcich žalobcu v 1. rade. Súd poukazuje na skutočnosť, že bežný návštevník webovej stránky nevie zistiť, či boli fotografie údajných pacientov žalobcu v 1. rade zhotovené pred zákrokom, alebo až po ňom, prípadne v akom časovom odstupe po zákroku boli zhotovené. Na webovej stránke sa nenachádza žiadna informácia o pacientoch, ktorí mali byť so zákrokmi žalobcu v 1. rade nespokojní, koľkí z pacientov žalobcu v 1. rade sa sťažovali na jeho nekvalitnú prácu, ani ich vyjadrenie k veci. Odborná práca žalobcu v 1. rade nie je hodnotená kvalifikovane a objektívne, ale vo všeobecnosti ako nekvalitná. Takéto informácie a hodnotiace vyjadrenia o medicínskych výkonoch žalobcu v 1. rade zjavne nepredstavujú vecnú kritiku odbornej práce žalobcu v 1. rade, naopak môžu mať za následok porušenie alebo ohrozenie cti žalobcu v 1. rade v odborných kruhoch, ako aj všeobecne v spoločnosti, zvlášť medzi prípadnými záujemcami o transplantáciu vlasov.

Súd mal v danom prípad osvedčenú potrebu neodkladnej úpravy pomerov strán sporu, pretože webová stránka, na ktorej sú uverejnené informácie neoprávnene zasahujúce do osobnostných práv žalobcu v 1. rade, je doposiaľ verejne prístupná na internete. Nakoľko súd dospel k záveru, že obsah webovej stránky neoprávnene zasahuje do osobnostných práv žalobcu v 1. rade, za účelom ochrany mena, priezviska, občianskej cti a obrazových snímok, súd nariadil žalovanému v 1. rade ako držiteľovi domény transplantacia-vlasov info a žalovanému v 2. rade ako registrátorovi tejto domény, aby z nej najneskôr v deň doručenia tohto rozhodnutia odstránili všetky informácie a fotodokumentáciu. Vzhľadom na obsah webovej stránky a spôsob, akým je formulovaná, súd nariadil žalovaným odstrániť z webovej stránky všetky informácie.

Celé rozhodnutie máme k dispozícii, chceli sme sem vložiť link, no z dôvodu malého počtu príspevkov to zatiaľ nemôžme urobiť.

Maďarská klinika zareagovala takým spôsobom, že z uvedenej stránky stiahla predmetné informácie a založila si prostredníctvom iných subjektov ďalšie webové stránky, na ktorých pokračuje vo svojich špinavých praktikách naďalej (t.j. marí úradné rozhodnutie).

V uvedenej veci zvažujeme ďalšie právne kroky.

noxius
Autor odpoveď zmazal
noxius
12. okt 2019

Ja tiež premýšľam nad transplantáciou vlasov a chcel by som si transplantovať vlasy do kútov. Čo som si pozeral kalkulátor štepov, tak treba mi len tak 500 štepov max. Chcel som k pani doktorke Nestorovej, ale keď pozeram tie ceny, oni majú cenu za štep 3€, niekde inde sú tie ceny na za polovicu. Napr som si teraz pozrel doktora Popovica a maju akciu 1,1 eura za štep. Zase platiť 3x viac za to isté ... no neviem

martin2424
15. dec 2019

Podelim sa s vami o moje skúsenosti, keďže aj ja som veľa informácií hľadal na fórach. Mal som velke kuty a vrch hlavy bol uz velmi riedky. Pre moju transplantáciu som si vytipoval v prvom kole 4 kliniky a kontaktoval ich pre konzultácie. p.Nestorova mala dobre referencie, ale bohužiaľ je na materskej dovolenke(možno osud, keďže jej cena je najdrahsia), následne som navštívil p.Hederu,metoda FUE, vyzeral a vystupoval solídne, vecne argumenty. Informoval ma, ze budem musiet nosit dlhsie vlasy(2cm), pretoze pri krátkom strihu(nosím 3 mm po bokoch a vzadu) budú viditeľne stopy po odbere v darcovskej oblasti. Najprv som bol rozhodnuty, ze zverim tento zákrok jemu, ale zákroky vykonáva iba piatky, čo znamená raz týždenne, keďže ma široký záber chirurgickych-kozmetickych zakrokov. Aj keď môže mať relatívne dobré výsledky, nemyslím že môže konkurovať doktorovi, ktorý robí transplantácie každý deň a špecializuje sa iba týmto smerom. Každodenná prax je v každom odbore/remesle zdrojom zrucnosti a hlavne schopnosti vysporiadat sa aj s moznymi komplikaciami. Nasledne som navstivil Phaeyde, kde som šiel len s povinnosti, keďže ich som odpísal na základe niektorých zlých referencii z diskusných fór. Nakoniec som bol prijemne prekvapený z ich prístupu, ludsky ma dost oslovili, nakreslili na hlavu mozne scenare výsledku, ponúkli metódu FUE-SHE, po ktorej by nemali ostať viditeľne stopy po zakroku, čo je pre mňa dôležité, keďže aj naďalej chcem mať možnosť aj krátkeho strihu vlasov. Vyplnil som u nich zdravotny formular, ktory som vyplnil aj u dr.Hederu. Phaeyde ma najviac fotiek s vysledkami dostupnych na nete, videi a recenzii, čo ma najprv na nich odradzalo, ale následne som to vyhodnotil ako pozitívum, že sa prezentujú svojimi výsledkami. Odtiaľ som šiel na poslednú konzultáciu k dr.Popovicovi. U neho som žiadny zdravotný formulár nevypisoval, vybavoval ma počas jeho obedu a celkovo na mňa pôsobil arogantne a nemal som z neho vôbec dobrý pocit. Keď som to následne hľadal na nete, tak veľa ľudí ho hodnotilo ako arogantneho človeka. Pýtal som sa na jeho metódu, povedal že FUE, ze ina lepšia metoda neexistuje, že len maďari(phaeyde) si vymýšľajú blbosti. To ma dosť zaskocilo, že začal útočiť na konkurenciu, úplne neprofesionálne. Dr.Popovica som na základe stretnutia hneď vyradil, pretoze neurobil na mňa vôbec dobrý dojem. Aj keď ma super cenu(polovičnú oproti konkurencii, tretinu oproti dr.Nestorovej), to skôr vo mne vyvoláva pochybnosti, pretoze najlacnejšie veci su väčšinou kvalitatívne najhoršie. Komunikačne (emaily+osobne stretnutie) bol dr.Popovic najslabší. Nakoniec som sa rozhodol pre Phaeyde, (ktorých som najprv odpisal) a zakrok v Budapesti, kde majú 3 operačné sály, vyberal som to, čo mi prišlo profesionálne a skúsenosťami na najvyššej úrovni. Turecko som neriesil vobec, pretoze jazykova bariera(Aj ked plynule hovorím po anglicky) a vela zlých referencii ma odradilo. Hlavne sedliacky rozum mi nespracuje info, ze mi daju 2x viac stepov ako v nasej casti Europy. Videl som zdevastovane darcovske oblasti po tureckych zakrokoch. Nižšie opisem zákrok.

martin2424
15. dec 2019

Vybral som kliniku Phaeyde, cena 4000€ cca 2000 stepov, last minute zľava 500€.
Na klinike prebiehalo všetko profesionálne, bola tam aj slovenská sestrička na tlmocenie, ale ja som s doktorkou komunikoval cely cas po anglicky, 2 dňový zákrok.
Momentálne som mesiac po zákroku. Všetko prebieha podľa scenára, ktorý mám z Phaeyde a ktorý mám nastudovany aj zo zahraničných kliník.

martin2424
15. dec 2019

Po implantovani začali vlasy rast, zhruba po treťom týždni začali vypadávať, momentálne asi 75% vypadlo, takze som v tej smutnej fáze, keď človek znova stratí vlasy, ale všade píšu, že to tak ma byt, výsledok by mal byť po 12-18 mesiacoch, tak verím že začnú vlasy rast. Korienky nevypadli, iba trciace vlasy. Kožu mám ešte ruzovkastu. Som rád, že som vybral Phaeyde, pretoze darcovska oblasť je bez jaziev a viditelnych riedkych miest, striham ju na 3mm a úplne v pohode, čo bol môj cieľ. Takze info o uzsej ihle cez metodu SHE je pravdiva a moje rozhodnutie by som nemenil a mozem ho odporucit. Je tam ešte teoretická možnosť vziať 500 stepov na ďalšie korekcie, ktoré mi nevyšli v prvom kole, keďže hustota darcovskej oblasti nebola nejaká extra dobrá a nedalo sa vziať viac stepov ako 2000. Po roku sa dá doplniť ešte. Dufam, ze mojou skusenostou niekomu pomozem 🙂

nagyd74
28. jan 2020

Ahoj v októbri som bol na vlasovej transplantácii v Istanbule . Rad posuniem svoje osobne skúsenosti a výsledky vo forme fotiek . 🙂 kľudne mi napíšte mail. Nagyd74@gmail.com

nebow
22. jún 2020

Dobrý deň, chcem Vás len upozorniť !!! Ak pôjdete na transplantáciu vlasov na Folliclinic do Piešťan, a pôjdete na konzultáciu nahrajte si celý rozhovor na mobil, aby sa Vám nestalo to čo mne. Pri konzultácii mi Doktor rátal cenu za step a na konci pri platení cenu za jeden vlas. Obral má o 815 euro tak si dajte pozor aby sa Vám nestalo to čo mne. Nahrajte si ho na mobil, a budete mať dôkaz. A neokradne Vás. Vážne si dajte pozor

mrjoey
20. dec 2020

Dr.Popovic u mna neuspel a to uz pri konzultacii ..

martin2424
2. jan 2021

@mrjoey bol klasicky arogantný?

mirusko89
4. jan 2021

Ahoj Martin, dakujem za super temu, chcel som sa spytat ci by si mohol postnut fotky ako to teraz vyzera?

karoline454
17. feb 2021

Zdravím, také bych moc prosila pana Martina o foto, jak transplantace dopadla a jak to po čase vypadá. Ne tedy pro sebe, ale pro manžela, který je ze svých vlasů zoufalý. A já bych mu chtěla pomoci. Jak tak koukám třeba tady https://www.vlasove-transplantace.cz/ tak ta transplantace stojí třeba jako 2 větší platy. Ale zase za ten výsledek a toho spokojeného muže si myslím, že to 100% stojí. Je tady někdo, kdo na zákrok jel až do Prahy? Mají tam právě speciální přístroj, za kterým si myslím se vyplatí jet i za hranice.

arine
4. apr 2021

Ahojte, tiež som rozmýšľal nad transplantáciou vlasov no nie u nás ale v Turecku kvoli cene. No vyskúšal som liečbu zvonka aj z vnútra a za 1 rok mám moje vlasy s5. Týmto pozdravujem všetkých ,,odborníkov´´ ktorý hovoria že alopecia sa nedá liečiť.
Študoval som mesiace a mesiace, hlavne zahraničné weby a účinná liečba naozaj existuje. Keď chcete možem vám poslať viac fotiek pred a po alebo možte prísť osobne....Neuveritlný výsledok... Napíšte mi mail a poradím vám.
halmor26@gmail.com

arine
4. apr 2021

@karoline454 skús ma kontaktovať viem o účinnej liečbe alopecie. halmor26@gmail.com

elbondo
11. okt 2021

@nebow ahoj a ako si prosim ta spokojny s vysledkom? Ak je vysledok ok tak tie peniaze zarobis ;)

mrjoey
2. jan 2022

Zdravim vas..Transplantacie vlasov na Slovensku su velmi slabe a najmä velmi drahe bol som v KE a je to slabe . kamoš bol v Turecku a je to kua rozdiel v cene a aj v počte štepov. ak si chcete dat jemne upravit liniu v predu tak ok postaci podstupit zakrok niekde na Sk ..ale ak vam treba alebo casom bude treba viac stepov ako mne tak neuvazoval by som o ziadnej klinike na Sk budete tam chodit na xx krat a zaplatite strašne tisice € .. co v turecku to budete mat na 1krat max 2 krat hotove zalezi podla plesatosti. Transplantovane vlasy mi sice narastli ale nestoji to za tie tisice € za tie love som mohol mat uz kludne celu hlavu hotovu na komplet .. A vyberajte si kliniku najmä podla zakrokov ake uz vykonavali(fotky) slovenske kliniky zial nemaju tich fotiek boh vie ako.. Dovi

niki8894
13. jún 2023

Ahojte, prave som sa dostala k tomuto vlaknu a chcem len vyjadrit nazor, ze Popovica absolutne neodporucam. Vidim, ze aj sam reagoval. No jeho vyjadrenie, ze klinika Phaeyde spustila masivnu antikampan, do ktorej vrazila tisicky eur, je maximalne k smiechu, kedze jedine co spravili, bolo uverejnenie jeho prac na par blogoch. Jeho nafuknute ego mu ale nedovoluje priznat si chybu a ze ich urobil vela vo svojej kariere. Po rokoch praxe, kedy by sa mal lekar neustale vzdelavat a obnovovat svoje poznatky a metody prace, on ocividne nerobil nic okrem zhrabavania penazi. Mozete si precitat recenzie na jeho pracu aj od inych ludi, staci si vygooglit oficialne recenzie a odporucam pozriet aj Trustindex, ktory je nalinkovany na jeho Institut na google, kde su aj fotky. Clovek by si myslel, ze ked sa takto verejne prezentuje (Telerano, platene spoluprace s IG influencermi), tak vie, co robi. Nehovorim, ze vsetky jeho prace su sfusovane, mozno len niektorych prekvapi svojou neschopnostou. Kazdopadne mam za sebou jeho spackanu transplantaciu, po ktorej som mala konzultacie s 10 klinikami po celej Europe (plus som pisala do zahranicneho fora, kde prebieha interakcia s lekarmi specializujucimi sa na transplantacie z celeho sveta) a vsetci mi potvrdili ze transplantacia bola amatersky spravena. Jedna jedina pozitivna vec nebola na nej (nespravny typ stepov, zly smer rastu, nespravne rozmiestnenie, nespravna donorska oblast...). O jeho pristupe pisat ani nebudem, to je dalsia kapitola..

livka_
13. jún 2023

@niki8894 ja jeho pracu sledujem na ig a nechapem stale, ze nikomu neprekaza to "strojove sitie"... pripadaju mi transplantacie ako nasivanie jednym radom do hlav gumenych babik. Ved to strasne vidno. Prirodzena hranica vlasov je roztrusena..vies co myslim..

nezabudnutelna
23. nov 2023

@janulka2701 dobry den a kolko platil a na akej klinike bol ?

mimka727
26. apr 2024

@niki8894 mate robene vlasy alebo obocie?

niki8894
18. nov 2024

@mimka727 mala som robene vlasy - transplantacia do vlasovej linie v oblasti kutov. A spravil mi na hlave efekt lacnej parochne 🙂

niki8894
18. nov 2024

@livka_ ako pises, presne tak to vyzeralo na mojej hlave. Na Trustindex som dala aj fotky jeho prace a porovnanie s pracou na inej klinike, kde mi to opravovali. Uz by som na tento zakrok nesla, keby sa mam este raz rozhodovat, radsej budem mat kuty.

martin2424
21. jan 2025