icon

Trávim čas aj sama so sebou. Som divná?

31. máj 2023

Ahojte, mam 30, som slobodna a teda vsetky moje kamosky okrem jednej sa bud prestahovali na druhy koniec republiky alebo maju manzelov, deti, frajerov, a im venuju vsetok volny cas. V mojom okoli je vzdy vela akcii/udalosti co ma zaujimaju - podujatie v kniznici, swap rastlin, jazykovy kurz v parku, kurz kreslenia, jarmok vo vedlajsom meste, koncert, atd. Velakrat sa stane, ze prave kamosky nemozu, tak idem sama. Ked som sa o tom zmienila znamym alebo rodine, a na otazku s kym som bola som odpovedala ze SAMA, prisli nechapave pohlady. Preco chodim sama, je to divne, mam si niekoho najst nech nechodim sama, same sucitne pohlady. No prekvapilo ma to. Samozrejme je fajn ist do kina s kamoskou, ale ked maju kamosky mnohokrat iny program, pride mi lepsie ist niekam aj sama ako ostat sediet doma, pozerať telku a nezazit nic. Nemam problem ist sama napr na kavu, na zmrzlinu. Samozrejme rada idem aj s kamaratkou. Aky mate vy k tomu postoj? Pride vam zvlastne ak vidite niekoho na nejakej udalosti sameho a pride vam ten clovek ako chudak, co prisiel sam? Zamyslam sa nad tym od vikendu.

Strana
z2
kvetinka75
1. jún 2023

nečítala som diskusiu, ale ja tiež idem sama, ak nemám s kým. A niekedy aj zámerne idem sama, ak nemám chuť na spoločnosť. Minule som bola sama na wellnese na 3 hod. Užasný relax

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
1. jún 2023

@phelipe sorry, pobavil si, všimla som si až neskôr, že si muž, mať takého strachopuda a tragéda doma 🙉

phelipe
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
2. jún 2023

@phelipe prosím ťa nepreháňaj. Ľudom sa stali úrazy aj smrteľné aj keď s niekým boli. A keď idem sama, určite nejdem na Rysy, alebo do extrémnych situácií. Ja nemám orientačný zmysel, takže viem, kam až môžem zájsť keď idem sama. Viedeň som zvládla bez problémov a s kámoškou sme zablúdili na Zobore. Bola som tam snáď 1000x a doteraz sa tam nevyznám. A keď ti niekde zostane zle, vždy sú niekde nejakí ľudia. Človek nejde na Mars, že tam nikoho nestretne. Kúpalisko, kino, divadlo, kaviareň - kopa ľudí.

kvetinka75
2. jún 2023

@phelipe no pochybujem, že by išla žena sama na kanoe. Toto už je fakt extrém. A teraz si zober, koľko ľudí zomrelo v mori, v lese, napadol ich medved, zrazilo auto a pod. a neboli sami. Ženy tu píšu o bežných veciach ale ani sa nečudujem že nechápeš, ak si muž.

phelipe
Odpoveď bola odstránená
nika1971
2. jún 2023

v pohode chodim sama...dokonca aj moj synator chodi sam na discu...

kvetinka75
2. jún 2023

@phelipe panebože ty si ešte horší ako môj muž😀. Keby sme všetky takto rozmýšlali, tak sme samé doma zavreté. Ak si nepochopil, tak ženy väčšinou nerobia takéto veci. Idú samé na kávu, do kina , do divadla, na prechádzku, wellnes a pod. Ale to by si asi musel byť žena aby si vedel o čom píšem.
mimochodom ten muž mal 73 rokov. Mohol dostať infarkt alebo čo ja viem čo. Porovnávať to s tým že 25,30, 50 ročná žena ide sama na kúpalisko je trošku mimo

kvetinka75
2. jún 2023

@kvetinka75 ešte dopíšem, už sa mi to nedá upraviť. Mohol mať aj iné zdr. problémy, začínajúcu demenciu, mohol byť dezorientovaný.

phelipe
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
2. jún 2023

@phelipe kazdy ma nejaky osud. Urcite ma to neodradi od toho aby som aj nadalej chodila sama. Zeny pisu o divadle kaviarni wellnese kine kde je kopa.ludi ty stale dookola o tom istom.

eliska125
20. aug 2023

Ahoj, som trosku mladsia od teba a tiez by som chcela mat viac odvahy chodievat sama…ked chces mozes napisat spravu a vieme sa ked tak dohodnut 🙂

hankm
21. aug 2023

@eliska125 chces mat viac odvahy, a v zapeti to negujes pozvanim autorky na spokocne travenie casu. Chces to realne riesit a posunut sa mentalne a osobnostne na vyssiu uroven? Alebo chces konzervovat aktualny status quo nesamostatnosti a zavislosti na inych ludoch? Konfrontuj svojho demona, iba tak nad nim vyhras. Story time; cez vikend som sa vybral stanovat, ako obvykle sam 🥰, sobota, podvecer som na pri vode videl sediet a citat si dievcinu, prihovoril som sa jej, pokecali sme asi pol hodku, potom som musel ist uz prec. Vecer, okoko 23 som v kempovom bare stretol veduceho kempu, moj konskolak z VS. Gravitacia ciernej diery urobila svoje a do 2 rana som sice na triezvo kedze nepijem travil cas s veducim a jeho lokalnou letnou kempovou partiou "domacich" chatarov. Medzi nimi aj chlapik, ktoreho sim registroval z predkoronovych cias v posilke. Ano, lacna jednoducha zabava. Ano, je mi jasne, ze sama zena musi byt viac obozretna....ale Da Sa To.

Strana
z2