Treba ísť voliť aj na druhé kolo volieb?
Ked som bola volit na 1. kole, 2. je odznova ? musim ist zase?
@nikaeli tak mne je tiez luto ze na skole nas toto neucili a ze nemam v rodine ludi ktory by mi to povedali, naucili ma poucili 🙂 nemam rodicov ktorý by ma oznamili s tymto ked volim 1. krat , a myslim ze aj sprostejšie otazky su tu na konikovi.
@alex49 ja sa do politiky absolutne nerozumiem, ale aj tak idem voliť… pozrela som si rozhovory nazory, volebnu kalkulačku, vyšiel korčok. Tak ho volím, myslim že je to v poriadku
Dobré rozhodnutie 😉👍
@gemerka17 takže si spokojna s ficovou vládou? 🙂 tá nám robí dobrú službu?
Autorka - presne tak a aj väčšina rozmyslajuceho Slovenska, keďže sa do vlády dostali a aj ju zložili. Namiesto predchádzajúcej je stabilná.
"Volebná kalkulacka " bola len reklama na korcoka. Dole napísané, že pelle sa k otázkam nevyjadril. Každému vyšiel Korcok alebo bol 2. Toľko pretláčanie korcoka všade kde sa dá. Aj tu na MK samy korcok, korcok a korcok. Voliči korcoka sú presne ako ty - do politiky sa nerozumiem, nesledujem ju, len idem so stadom, dôvod svojej voľby nevedia, maximálne z nich vyleze veta - lebo Fico, lebo Pelle. Nič obsirnejsie alebo racionalnejsie zo seba nevymačknú k danej téme.
Voliči Pelleho presne vedia prečo ho idú voliť. Politika 4 svetových strán je dôležitá a nie tlacenie sa do amerických ríť ako captava a korcok, ktorý podpisu všetko čo im príkažu. (Mame tu 'skvelú vojenskú techniku', ktorá nás stala veľa peňazí ). Podpora Ukrajiny - radšej pomlcim. A o tom, že korcok za svoju politickú kariéru bol všade kde sa dalo a tým sa stáva najväčšia podržtaška na politickej scéne, k tomu ani niet čo dodať. Ako si toto ľudia môžu zvoliť, ťažko pochopiť.
@gemerka17 žiadna politika 4stran, Poľsko a Česko ,Ukrajina sa od nás odkláňajú,než to Maďari-Orban je teda veľká výhra 🤭
@zuzanazu85 nerozumieš významu politika 4 svetových strán. Fakt to nie vysehradska 4. Prestuduj si to, čo to znamená.
@gemerka17 tak ja som sa neriadila len podla kalkulačky, pozrela som si rozhovory nazory a podobne, ficovu vládu by som nevolila keby som vtedy mohla, mali dost rokov na to nieco spravit, myslim ze 12….
tak nebudem ani pelleho logicky…
Prepáč, ale vy ste nemali na škole náuku o spoločnosti/ občiansku náuku? lebo základy politológie sa učia už na 2.st.ZŠ. Na foto je časť zo štátneho vzdelávacieho programu z predmetu Občianska náuka ZŠ. Ďalšie strany sú dostupné na webe Ministerstva školstva. Vyhovárať sa na školu je zbytočné. Každopádne odpoveď si dostala. Verím, že si šikovná mladá dáma a že sa rozhodneš správne.
A Antarktída a Arktida sú aké mocnosti,keď už ideme kontinentálne? Vždy boli len dve strany východ a západ . Pochopilo to aj Fínsko a Švédsko 😏. A časom to pochopí aj Rakúsko a Švajčiarsko.
@gelifil Boze vyvste tu podaktore dobre tupky.Esteze zijete v predstve ake ste strasne chytre.Takze good luck 👍
@nikaeli nie bohužial neučili, aspon si zo teda nepamatám že by nas toto učili, nie je to vzdy a vsade na školach tak že realne naučia :D bohužial… preto sa snažim naucit sa to sama a porozumieť tomu… Len nabuduce nie na koníkovi asi
Prepáč, ale tomu neverím. Tento predmet je na každej ZŠ povinný už roky, ešte som ja bola dieťa (a že to uz bolo dávno).
@nikaeli to vies, nenaucili ma...zly, zly, ucitel
@maminkadeticiek zlodej krici, chytte zlodeja😉
@gelifil vieš čo, mňa vedia také výhovorky nahnevať. Každý je na vine, len ja nie. Je dospelá, má volebné právo, spolurozhoduje o našej budúcnosti. Mladí sú dnes nonstop na mobile, ale nevedia si vyhľadať základné informácie. A vieš čo mi vadí ešte viac? Slečna píše, že volila Korčoka, tak jej to prepáčime a vysvetlíme, ako to vlastne je. Ale keby volila Peleho, či nebodaj Harabina, to by bola spŕška nadávok a urážok, že taká hlupaňa ide voliť. Celé zle 🤦♀️
Milá autorka, raz som čítala takú peknú vetu, že učiteľ je len sprievodca.. vieš, čo sa tým myslí? to, že niečo nevieš, nie je vina učiteľa, ani školy 🤷♀️ ale už sme mimo tému, prepáč.
@nikaeli tak načo je škola a učitelia keď nenauči? Tak potom netreba chodit do školy a sami sa vzdelavajme… aj Telesnu vychovu sme mavali taku ze sme prd robili, poslal nas do posilky a zavrel sa v kabinete, mozno na 1. stupni sme mali niečo, potom vobec
@gemerka17 skor je to presne naopak, volici Pelleho nemaju absolutne prehlad o politike. Aj ked ju sleduju, tak zvycajne z facebooku a potom vidia iba vybrane informacie.
Politika 4 svetovych stran je uplny nezmysel, ved to dokazuje kam sme sa za pol roka dostali. Uz nas nepovazuje nikto za podstatnych, informacie sa k nam dostavaju nakoniec. V krizovej situacii nas tajne informacie vzdy len tomu, co je 100% na tvojej strane, nie tomu co jasne ukazuje, ze kope za kazdeho. Po pol roku "politiky 4 svetovych stran" sa stale nepodarilo Smeru, aby nas Rusko vynalo zo zoznamu nepriatelskych statov. Nech sa pchas Rusku ako len chces, aj tak ta bude povazovat za nepriatela, podobne ako madarsko sa im pcha, aj tak su nepriatel. Iba ak budes vylucne na ich strane, tak by ta zo zoznamu nepriatelov skrtli. Ale to by Fico nemohol hlasovat nadalej o dodavkach zbrani na Ukrajinu. Cize tato rozpravka o politike 4 svetovych stran je uplny nezmysel. Ze tomuto vobec niekto veri.
Nehovoriac o tom, ze Smer v minulosti otvorene "sluzil USA" ako to oni teraz volaju. Nasich vojakov posielal bezne do zahranicia, este sa tym chvalili. Fico bol v Afganistane aby priviezol telo nasho zabiteho vojaka. Glvac sluboval a vehementne uistoval, ze mozu s nasimi vojakmi pocitat, ze v USA na samite to urcite potvrdi.
“Som hrdý na našich vojakov, ktorí denne nasadzujú životy ďaleko od domova, aby zaručili bezpečnosť našich občanov doma na Slovensku... Už o niekoľko dní sa na samite NATO v Chicagu rozhodne, aký charakter bude mať operácia ISAF po roku 2014. Sme pripravení ponúknuť naše vojenské spôsobilosti do tejto krízovej oblasti aj po tomto termíne," konštatoval minister obrany Martin Glváč (Smer).
Autorka, nic si nerob z ofenzivnych odpovedi, ja som si tiez pred svojimi prvymi volbami musela vsetko vyguglit 😊 moja mama volit nechodi nikdy a hoci som na gympel chodila poctivo a rada - dokonca som mala 3 roky obciansku nauku - tiez som nevedela, ako to presne funguje.. na skole nas to ucitelka ucila stylom "odpiste si text z cerveneho ramceka na strane 123" a nikdy sme o tom nediskutovali so ziadnym inym ucitelom.. tak, ako nas na skole nenaucili, ako efektivne pracovat v time, ci ako vyplnit danove priznanie (pricom oboje je podla mna dost prakticke v zivote), tak nam poriadne nevysvetlili ani volby. Netvrdim, ze je to tak vsade, chapem aj, preco sa to deje, kedze vacsina ucitelov je podhodnotena a tym padom aj demotivovana robit svoju pracu s nadsenim a motivaciou, no nas skolsky system ma vela "dier".
@black_wolf presne, preberanie učiva som nezažila moc, len odpište si toto naučte sa na pisonku a ideme dalej… nejske hlbšie preberanie učiva bolo málokde málokedy… a ako 15 ročna baba čo voliť ani nemoze sa asi do toho nejak zaujamt nebudem, teraz ked mam 18 tak je snad len dobre že chcem
@paradajkova tento príspevok autorky je obrazom korčokových voličov. Všeobecný prehľad je veľmi mizerný, politický na bode mrazu. Tu už viac niet čo dodať.
@gemerka17 “a táto odpoveď je obrazom pelleho voličov” , tak len podla mojej otazky sa musi odcudzovat kazdy kto volil korčoka? Tak dobre hádžme sa do jedného vreca 🙂 a keby poviem že som volila pelleho? to uz by si nepisala ze to je obraz volicov pelleho? alebo nebodaj harabina, matoviča :D
Ak by si volila pelleho a tu sa s tým priznáš, tak by ťa tu baby tak linčovali a bola by sa za hlupaňu roka. Presne ako píše @nikaeli. Už by ti brali volebné právo. To je aj ten dvojitý meter, ktorý na MK aj všade inde veľmi vidno. Škoda, že sú tak ľudia zaslepený tou obrovskou propagandou. Skús sa zaujímať o dianie v politike, čítaj politológov a urob si obraz sama.
Myslím že si si sem prišla pre otázku, na ktorú si už odpoveď dostala, myslím že si rozumná mladá slečna, a názor máš jasný a správny.. vnímaš situáciu, ktorá je na Slovensksku svojou optikou a toho sa drž. tu na MK vždy v každej téme sú názory rozne lebo pokrývajú všetky spektrá ľudí, to je holý fakt.. nenechaj sa znechutit týmito ľudmi a názormi, určite chod voliť aj v 2 kole, veľa šťastia prajem
A je pravda,že Pelle menil svoje postoje a názory vždy ako to jemu vyhovovalo,alebo ešte Ficovi 😁 . Preto je za mňa kandidát na prezidenta lepší skôr chameleón, ktorého nálady hneď poznať na farbe 😉
Nespocitavaju sa ziadne hlasy. 1. a 2. kolo se dve nezavisle kola. V 1. mas na vyber zo vsetkych kandidujucich, v druhom len z dvoch. Druhe kolo je samostatne.
Volebna komisia ma kompletny zoznam volicov byvajucich v danom okrsku. Ak budes pocas volieb inde, nez v mieste trvaleho pobytu, na pockanie ti bude vydany volebny preukaz po preukazani obcianskeho preukazu. S volebnym preukazom mozes volit v ktoromkolvek okrsku mimo bydliska, t.j. aj v inom meste, dedinke. Podmienkou je predlozit volebny preukaz + obciansky preukaz ( nezabudnut)
Po ukonceni volieb (zavreti volebnych miestnosti) sa nanovo spocitava pocet pritomnych volicov ( t.j. tych, ktori prisli volit, alebo volili do urny, ked sa prislo domov k volicovi, ktory o to poziadal) , pocet odovzdanych obalok, hlasov (platnych, neplatnych) a pocet hlasov danych kandidatov, v druhom kole len dvoch, v tomto pripade Korcok a Pellegriny.
Druhe kolo ber (sú) ako NOVE volby.
(Nekricim, zdoraznujem 🙂 )

Tvárite sa akoby ste nikdy v živote nespravili hlúposť. Dá sa odpovedať aj slušne.