icon

Treba ísť voliť aj na druhé kolo volieb?

24. mar 2024

Ked som bola volit na 1. kole, 2. je odznova ? musim ist zase?

Strana
z4
zuzuliennka1
24. mar 2024

@eva8 ono by to druhe kolo nemuselo byt, keby chodila volit nadpolovicna vacsina opravnenych volicov. Kedze nechodi - tak je to na 2x

kristiii
24. mar 2024

Autorka, z odpovedí si nič nerob. Tu si očividne minimálne každá druhá pamätá všetko, každé jedno učivo, ktoré prešli na ZŠ. Tak nech mi teraz každá z nich zfleku napíše napríklad časti zubu. A poprosím bez googlenia..

eva8
24. mar 2024

@zuzuliennka1 vsak sa volieb zucastnilo vyse 50%

eva8
24. mar 2024

@kristiii 😀 ja si pamatam, ako som na VS vravela ucivo zo 7.rocnika na ZS 🙂 Bola to obcianska a presne o volbach. Ale to boli ine casy, je zaujimave, ze za socializmu sme taketo veci museli ovladat uz na ZS

zuzuliennka1
24. mar 2024

@eva8 nejde o celkovu ucast: Keďže žiadny z kandidátov nezískal nadpolovičnú podporu všetkých oprávnených voličov, druhé kolo sa uskutoční 6. apríla 2024.

kristiii
24. mar 2024

@eva8 ja si napríklad absolútne nepamätám, či sme sa niečo také na základke učili. Zloženie parlamentu áno, ale priebeh volieb absolútne nie. Čím nepopieram, že sa to učí, ale v nejakých 14 rokoch ma to očividne nebralo. Rovnako ako kopec iného učiva. A čo tie zuby? Pamätáš si? 😁

eva8
24. mar 2024

@kristiii nieco take ako obrazok so sipkami na koren, nervy, dren (?), sklovina, korunka... Dokonca sa mi mati, ze aj krv v tych korenovych kanalikovh ( alebo len cervenou znazornene korene (?), pretoze pravdepodobne krv v zube nie je. Idem guglit

eva8
24. mar 2024

Nenasla som narychlo, ale ja viem, ze krv v zube nie je 🙂

kristiii
24. mar 2024

@eva8 noo, dobre na to ideš.. 🙂 nie, vieš, ja sa len smejem, aké sú tu všetky múdre, že či sa v škole neučili, jak keby si fakt všetky pamätali všetko zo školy. Inak tie zuby bolo asi posledné učivo, čo som syna skúšala možno aj rok dozadu a už teraz by som si sama nebola istá 100%-nou odpoveďou. A to sa nepovažujem za blbú, len to pre mňa nie je podstatné. Hlavne, že to ovláda môj zubár.

kristiii
24. mar 2024

@eva8 ale krv tam určite nebola 😉

gelifil
24. mar 2024

@nikaeli no mi hovor, myslela som to uplne ironicky...je to najlahsie atypicke, zvalovat vinu na niekoho, napr.ucitela

eva8
24. mar 2024

@kristiii 😀😉 Tak to boli znazornene nervy v tych kanalikoch. Ja som deti do skoly nezvykla skusat, to musim mat v pamati bud z nejakej detske knizky, alebo fakt este zo skoly.
Fiha, to som ale "dobra" 😀😉 Skoda, ze mi ta pamat neostala az doteraz 😔

gelifil
24. mar 2024

ucit si sa mala predovsetkym sama!!!

gelifil
24. mar 2024

@autorka...........nooo, ked si sa na druhom stupni neucila nic, to vela vypoveda o tebe...zrejme aj tvoj vyber strednej skoly, bol taky , ze nic....lebo kto sa chce dostat na kvalitnu, musi makat....tak sa potom necuduj, ze aj vies nic...a este k tomu, aj rodicia to maju na haku, ako si napisala

gelifil
24. mar 2024

@kristiii tvoj priklad je absolutne irelevantny...o zlozeni zubu ta neinformuju denno-denne vsetky media niekolko mesiacov ani nijak zasadne neovplyvnuje to zlozenie tvoj zivot, ak pravdaye nie si zubny lekar

kristiii
24. mar 2024

@gelifil vidíš a ja som konkrétne toto v médiách absolútne nezachytila (to bude tým, že ich moc nesledujem), ale keďže už mám čo to odvolené, tak poznám priebeh.

nikaeli
24. mar 2024

@kristiii ide o fakt, že autorka tvrdila, že to nevie, lebo sa to v škole neučí. Čo nie je pravda.

kristiii
24. mar 2024

@gelifil mimochodom, väčšina zhadzujúcich odpovedí, veď v konečnom dôsledku aj tvoja, útočila na preberanie učiva na škole a nie na to, že o tom niekto denne aktuálne informuje 🤔

eva8
24. mar 2024

@gelifil cerstvi volici sa na strednu skolu dostali prevazne bez prijimacich pohovorov kvoli pandemii. A vysvedcenie neodzrkadluje vedomosti. Tak isto, ako indispozícia v den monitoringu alebo prijimacich skusok.

kristiii
24. mar 2024

@nikaeli tak ak mala niektoré učiteľky ako ja, tak jej to aj verím ... ale je tiež dosť možné, že si to len nepamätá. Nie je to v konečnom dôsledku jedno? Nie je podstatné, že teraz, keď sa jej to v reálnom živote týka, tak chce vedieť ako správne postupovať? Za mňa lepšie než tých 0,08 + 0,08% hlasov, ktoré ľudia nahádzali dankovi a švecovi. Či už z recesie alebo..

eva8
24. mar 2024

@kristiii a pritom info o vzdani sa tych dvoch boli aj za plentov 🙂

kristiii
24. mar 2024

@eva8 aj na každých vstupných dverách bolo upozornenie. Ale nejde o to, doteraz tu každý argumentoval tým, že je hlúpa, lebo veď v škole sa to učí, keď sa spýtam na niečo iné zo školy, tak zrazu je to irelevantné, lebo to sa nehlása aktuálne v médiách. Argumenty hodné Pelleho, kam vietor...resp. čo sa mi aktuálne hodí, to poviem.

gelifil
24. mar 2024

@eva8 o to viac...brali sa tam priemery, teda dlhodobejsie vysledky

eva8
24. mar 2024

@gelifil nie, len vysvedcenie neodzrkadluje vedomosti ziaka. Brali sa priemery, ale jednotka na jednej skole sa rovna dvojke, dokonca az trojke na inej skole. A ziak dostane 1 na vysvedceni nie vzdy kvoli vedomostiam.preto su dolezite aj prijimacie pohovory a monitoring

autor
24. mar 2024

@gelifil ktore decko alebo teenager sa sam pojde ucit o politike? uprimne

Strana
z4