Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
Kati ja som Dada davala do zavinovacky prve dva tyzdne, potom a este stale davam iba na noc, lebo ak ho tak nedam, tak sa budi rucickami ako mu vystreluju do tvaricky. o nejaky mesiac by si tie rucky mal uz vediet ovladat, tak potom prejdeme na spaci vak na noc
baby viete mi niektora poradit ako sa to bali nasiroko? neviem ako poskladat tu plienku a nema mi to kto ukazat ☹
ahojte kočky,
my sme mali tiež akosi rušnú túto noc, ale to asi preto, že sme nekúpali, lebo kúpeme každý večer, ale včera sme prišli neskôr dom......tak som jej narušila jej systém..... ☹
danula, no ja balím takto: pamperska, nato látková plienka a nato poštolky /ortopedické nohavičky/ a plienku zložiš na tri časti.....z jednej strany preložíš a zo strany oproti prekryješ to preložené.....neviem ako lahšie vysvetliť....a potom len na polovičku...............
naša Sofia tiež dvíhala hlavičku ako sme prišli z pôrodnice, aj dr. keď ju pozerala, tak jej to spravila. a povedala, že je to OK a že je veľmi šikovná a silná, takže tak....... 😉
no nič, ideme papať a hajde na prechádzku, je vonku taaaaak kráááásne..... 😀 😀 😀
Martuli dakujem, vyskusam 🙂
Kati najdi si pod Babetkami temu Spanok babetiek, pise sa tam toho vela, snad ti to pomoze 😉
Baby chcem sa Vas opytat ako davate deticky spinkat ci lezia na chrbatiku alebo na boku lebo ja toho nasho drobca este aj do kocika davam lezat na bok
danulka dakujem pojdem na tu temu mrknut
ja davam na bok stale a onsa pretoci uz jak jej vyhovuje 😀
sme po poradni laura vazi 5500g a meria 63cm 🙂
ja sofiu dávam normálne na chrbátik, ona na boku fakt nemôže spať.....je nervná z toho, na chrbatiku zaspí aj sama v postieľke...... 😉 aj keď mám obavy, no čo narobím......len dávam pozor..... 😒
joj, Kati, tak to super, to je už riadna slečna Laurinka.... 😵
inak, v sobotu máme krstinky, takže taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak som rada, že to už budeme mať za sebou 😀
matka a preco sa bojis davat ju spinkat na chrbatik?ved je to normalne ci nie?
noo to je
a sa tesis na krstinky?
joj aha sak si napisala ze hej
ahojte babulky mamulky 🙂
hlási sa k vám čerstvá mamička 😀
narodil sa nám chlapček, Simon (bez makcena), 49 cm a 2900 gramov 😀
mala som dobre tuso ze to bude maly vajkos 😵
len včera nás pustili z nemocky, uf, uz toho bolo dost, sme si tam pobudli 😠
Katka - vybrala som si nakoniec spinal, ale neviem ci by som si ho vybrala este niekedy.... ☹
ahojte.
bronula strasne gratulujem a ako sa citis?
kati tie omalovacky som asi nestihla, som si to zapla a uz tam je ze vyhercovia...
baby ja som tu skusku asi poriadne domrvila, mala som 3 otazky a 25 minut a z kazdej otazky som musela mat min.50% aby som urobila na E a jednu som len tak tipla.
ja davam maleho spat na chrbatik, lebo ked som ho stale davala na bok tak som sa bala ze sa mu skryvi chrbtica. a teraz uz spinka aj na brusku
dani mne v porodnici ukazovali balit nasiroko tak, ze das pampersku, latkovu plienku co je zlozena nie na stvorec ale obdlznik a iba to prelozis cez pampersku a na to zaviazes postolky alebo ortopedicke nohavicky. a ked davas tu latkovu plienku, tak musis skrcit nozicky a kolienka tlacit do bokov a potom dat tu latkovu plienku.
baby mam jednu otazocku, tie co mate chlapcov, odkedy vam dr odporuca stahovat kozku? lebo mne to moj pediater este ani nespomenul a stale sa zabudnem opytat, garonka pisala, ze im to uz kazali a zasa co som citala knizku mama a ja tak tam sa pise, ze sa to neodporuca do 6 rokov, lebo ze od siestich rokov do puberty je vraj idealne obdobie, ze je vtedy kozka volnejsia.,.......takze ja som z toho jelen
inak vam pekny vecer
vefi ziadku kozku nestahuj, mozes mu ublizit a moze sa mu to zapalit. nam lekarka zakazala stahovat kozku do 2 rokov, opytaj sa na to lekara, lebo kolko lekarov, tolko nazorov...
bronulka blahozelam 🙂 a ako ty v pohode?a maly?
a preco spinal nie?po kolkych hodkach si sa mohla postavit?
Bronulka blahozelam 🙂 Ani nam nikto nekazal stahovat kozku a ani to nebudem robit aby som mu neublizila. Baby porazi ma raz malemu sa na lickach vyhodili asi potnicky mate niektora skusenosti??Potieram mu to rumancekom a natieram pudrom aby sa mu to vysusilo
kocky ja som objednala laure telove mliecko s aloe vera sice sme si priplatili ale viete aku ma nadhernu jemnucku pokazku?bez jedinej vyrazky....potom jej kupim aj sampon a penu do kupela...sice dost drahe ale oplati sa 🙂
tini noo my sme s tym boli tiez raz u dr a predpisala nam taky kremik na tvari ale neboli to priamo potnicky len daco podobne a zmizlo jej to potom ale netusim ako sa vola ten kremik ak chces pozriem na to
No pozri Katus ak mu to neprejde tak by som kupila
holtov krem sa vola panecku kym som to precitala tak mi to trvalo 😀
Dani - aaaaaale, to si trochu prehnala, veď je medzi nimi rozdiel 2 týždne 😉
bronula - gratulujem!!! prečo už spinálom nie? ...zvedavosť 😅
vefi - aj nám to kázali, vraj len pokiaľ pôjde, nie nasilu, ale ja to nerobím. Raz som mu to skúsila, lebo ho mal zapálený, nešlo to, len kúštiček, tak ten som vyčistila(mal tam také biele) a je pokoj.
Kati - a od akej firmy alebo akú značku? a S aloe alebo Z aloe, lebo aj to je rozdieľ. Lepšie sú z aloe vera, tie sú síce drahšie ale účinnejšie. A kde si ho kupovala, alebo objednávala?
baby dakujem za rady o baleni nasiroko, zvladli sme to aj ja aj Dado, dnes uz spinkal rozcapeny ako zabka 😀
vefi ja predkozku nestahujem, neskor uvidime. ale je to fakt, tiez som pocula X nazorov na to 😖
tinti davidko spinka cez den na chrbatiku a v noci na boku, lebo v noci si zasadne neodgrgne. a este ma v postielke podlozeny matrac pri hlavicke vankusom, takze spinka vtedy na naklonenej rovine
jani no fakt som to prehnala, dva tyzdne, no ale aj tak je Adko uz vacsi ako Dado a to som si myslela ze mam dost velke babo
Bronula vitaj medzi mamulami 😀 a blahozelam 🙂 tesime sa na fotecky
Dani, ja poznám babu, ktorej sa narodil chlapček 4,5kg a 58cm, takže teraz má 2týždne a je veľký ako náš Adrian 😕 ...sranda 🤐
...ja dávam spinkať nabok, kvôli hlavičke. do kočíka na chrbátik a v noci výlučne nabok, lebo nedávam odgrgnúť, pretože pri kojení zaspíme obaja 😅 ...tinti, vôbec sa nemusíš báť spinkania na chrbátiku, pokiaľ si odgrgne.
inak, ten holtov krém som mala pri Erike tiež, nám vtedy pomohol 🙂
a Barbi sa nám kde stratila? 😕
fakt Barbi, a ja ze kto mi tu chyba? 😕
ahojte baby,,
ja som mala tieto dni tazke,,maly Boris stale plackal az nam modravel nevedel chytit dych od placu no nevedela som uz fakt co mu je tak som volala zachranku,,vraj kolika ho tak trapi,,dali nam espumisan a taky prasky dupjilos ci ako sa to vola,,al eo n stale zly,,tak sme boli aj na detskom a vraj je aj nachladeny tak mame hedelix,,boze tieto dni boli hrozne,,
a este ten plac bol hrozny tak nam poradili ist ci nieje urieknuti alebo ci nema zočí,,a mal bol urieknuti tak nosime cervenu stuzku na ruke a kupal sa v takych bylinkach,,musim zaklopať trosku mu povolilo uvidime co bude dneska lebo on place v tu istu hod,,okolo 17-18hod,,
inak bronula26 Gratulujem aj ty mas take male babo ako ja mam,,ale uz chvalabohu pribera,,dnes som vazila tak mal okolo 4800kg ,,
danulka ja balim tak ze dam iba latkovu na obdlznik a na to postolky a potom perem a perem ale uz dlho som nedavala potom sa my nechce zehliť,, 😀
a ja mam problemy tiez mam akusi ranku po stehoch zajtra sa chystam ku gynek,,bojim sa co to bude lebo take nezahojene to mam,,držte palce,,
janka som rada uze namna myslis 😉 aj ja casto myslim na vas baby a je to fakt super ze si mozeme tak pokecat a poradiť si,, 🙂
baby nám kazala sťahovať kožku... Tak uplne len trošilinku pri kupani... Ale ked takto píšete, tak neviem, aby som tým niečo nepokazila 😕
ahojte baby
dakujem za gratulacie, citim sa dobre, zatial vsetko ok aj s malinkym (klop klop)
katka, janyka - k spinalu - cely den si na pozorovacke, 24 hod, nemozes sa ani posadit, ani postavit, pijes len cez slamku aby si ani hlavu nezdvihla... mna tam isli mrle zozrat 😠
na bruchu mas 1 kg vankusik, vraj si neskor mozes lahnut aj na bok, ale mna vtedy rana dost bolela
treba vela vela pit tekutin, aby ta hlava nebolela
ja som pila 3-4 l denne a aj tak som mala brutalne bolesti hlavy, lieky nezaberali, tak mi na druhy den dali infuzku...
v sobotu by nas pustili domov, ale ze nebudu riskovat ak by ma hlava bolela
a na treti den ked bolest neprestavala, mi dr povedala, ze si mam dat colu (to som mohla aj doma, nie?)
nohy som si zacala citit asi po 4 hod
barbi, no mame takych drobcov, ale aj ja som bola taka "velka" 🙂
ja zatial nebalim na siroko, mam pockat co mi povie ortoped, ideme k nemu zaciatkom maja
v nemocke vraj uz rok takto nebalia...
baby aj vam dala dr pre drobcov KANAVIT a VIGANTOL? neviete ako sa to ma davkovat? zabudla som co mi hovorila... 😅
pozdravujem vas vsetky 😵
janyka z aloe vera ano tie su drahsie ale suprovejsie a ucinnejsie je to cisto pripravok z aloe vera....moja sestra v plzni s tym robi a tu ma svoje zastupkyne...cize cez ne 🙂
bronulka26 kanavit a vigantol beru vsetky deticky....tak prvy mesiac kanavit my sme davali jednu kvapku raz do tyzdna...a vigantol raz denne jednu kvapku...a teraz berie 2kvapky denne a kanavit len raz do mesiaca
nam kanavit dava vzdy na poradni...vigantol mam doma a sem tam zabudnem 😅
nikush no ta vidis kolko lekarov tolko nazorov 😀
nikush a ty pojdes na tu milu v presove?

Jani, no pekneho valibuka mas, Davidko je o mesiac starsi a taky velky este stale nie je 🙂 , ani sa necudujem ak drzi hlavicku
jasne, dame stretko. ale ako sa Adko nerad vozi? v kociku? ak ano, tak to sme dve, Davidko sa vozi rad len ak spi, ak sa zobudi, tak jaci. idem si pozicat a ak sa osvedci tak aj kupit, nejake nositko, asi manducu, mozno sa mu to bude pacit. nosila by som to so sebou, ak by bol nespokojny v kociku. lebo takto som uz niekolko krat isla tak, ze maly v jednej ruke a kocik som tlacila v druhej, skoro som umrela, tak som to nevladala. a je stale tahsi.......