Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
Ahojte babulky, dnes bolo nadherne vonku, len maly bol strasne podrazdeny tak sme boli len hodinku. Brazdili sme kocikom po lese 🙂
tinti s tymi klucami skoda, ale snad aj zajtra bude pekne. Ja som zakazala dat kluce svokrovcom aj nasim a ked som bola v porodnici tak sa manzel v noci vymkol a nadaval ze nemame nikde kluce v zalohe 😀
tinti co davas pri UM malemu pit? iba cajik? aky? alebo aj vodicku? mne nechce maly nic pit, nechuti mu ani feniklovy caj, ani prevarena voda a bojim sa ze bude dehydratovany. A kolko toho cajiku alebo vody vypije za den?
vefi aj ja dokrmujem umelym, ja nekojim vobec len odsavam a davam na striedacku mliecko a UM, lebo nemam dost svojho. A mozem robit cokolvek, vela pit, byt v klude a stale nie je dost mliecka. Niekto ma vecer menej mlieka, mozno tvoj maly spapa cez den menej a vecer je tak hladny ze potrebuje 150 ml. Ale poviem ti to je davka paradna, nas maly je o nieco starsi a vypije tak max.125ml, aj to horko tazko to do neho natlacim, niekedy 100, niekedy 110, ako ma chut.
vefi tak ako ona nam v noci spinka pekne len casto pyta papat 😒 a pritom mliecka mam dost ona je asi hlados 😀
renatka vraj pokial kojis nemas nic davat do pol roka ale ja sem tam dam laure cajik
reni, lenze on mi vypije oba cecky a plus 150, tak preto..sa mi to zda byť veľmi veľa a potom aby som sa necudovala ked ho boli brusko.....ale ked mu tolko nedam, tak len place. ani nie place, ale heci ako zmyslo zbaveny. a sestricke sa to bojim povedat, lebo to taka pi ,...mi odkedy vyprava ze ho mam prestat uplne kojit.
kati, ja davam aj caje aj vodu....vsak aj to dieta je smadne..a toto mi aj v nemocnici vraveli, ze mam davat vodu. a zase misko pije hipp caje a tam sa asi tiez nie nadarmo uvadza, ze od ukonceneho 1. tt
Reni davam mu aj cajik no neviem ti teraz povedat kolko asi tak toho caju vypije lebo teraz ma take obdobie ze sa napapa mliecka to mi vypije 120ml a hned zaspinka ale napriklad sa mu zacne ckat tak mu spravim cajik(hipp feniklovy alebo rumancekovy) a to vypije 50 ale niekedy aj 100ml tak raz za den niekedy 2krat
Baby chcela som sa opytat ze ci este balite drobcov do zavinovaciek bo ten nas ked ho do toho zabalim on vylezie od tial. Tak ho iba v tom krmim lebo sa mi tak lepsie drzi
tinti, mne sa miško zmestil do zavinovačky len týždeň a potom mu nohy vyskakovali, takže mi už dlho nie 😀
ahojte baby
tak aj my uz mame za sebou prvu prechadzku, dnes bolo nadherne tak sme vyliezli von na 2 hod, maly prespal cely cas ako dudok 😀
vcera som si povedala, ze vyskusam v noci cicikovat a nedavat mu MM z flasky, a vydrzali sme celuuuu noc na cicikoch 😀
vstal o jednej, o stvrtej a potom o pol siedmej, juuuuj, som sa tesila, vcera som vobec nemusela prikrmit UM 🙂
vejula a ty si rodila tiez cisarskym?
baby tak vy davate drobcom cajik aj vodu? aj mne to dr vravela, ze mam davat cajik, ale neviem ci uz mozem... tiez som niekde citala ak zena koji, do 6 mes by sa nemalo nic davat, vraj to mliecko co ide "prve" z prsnika, hasi smad a to dalsie zasyti, tak neviem 😅
a k tomu bruchu, ja ho tiez este stale mam, vyzeram akoby som cakala druhe mimi, tak 14 tt 😀 a ta ciara cez brucho, naaadherne 😠
Ahojte kočky,
no ja tiež prikrmujem UM a to tiež len niekedy...... Hlavne podvečer - to musím dať minimálne 90 a oba cice, aby sa mohla kľudne uložiť k spánku..... ☹
a dávam čajík HIPP pre spokojné bruško - dávam dvakrát denne doobeda a poobede. Niekedy vypije 60 a niekedy aj 90. 😉
Dnes bolo vonku krásne, tak sme sa boli s mm prejsť a potom sme mali ešte návštevu - prišli pozrieť malú po krste a doniesli nám ďalšie darčeky.... 😀 😀 😀
No a k bruchu sa ja radšej ani nevyjadrujem.....Vyzerám hrozne a tiež mám problém so zapnutím nohavíc.....Zapnem ich, ale brucho trčí a necítim sa dobre. Ja som počula, že žena ak sa dobre cíti, tak kľudne môže cvičiť po šestonedelí, o tom stratení mliečka so súvisom k cvičeniu som nepočula, ale tak teraz ani nieje času na to cvičenie.....Mám toho dosť za celý deň a večer som totálne kakavko.... 😉
Zavinovačku mi už tiež nepoužívame veeeľmi dlho, alebo len keď tak ju položím, ale nesmiem ju zapnúť, lebo máme o cirkus postarané.....hehehe
a k tej čiare na bruchu....som bola v nemocke a na izbe som bola s druhorodičkou a mi povedala, že tá čiara jej zmizla až po vyše roku od pôrodu.......tak sa mám načo tešiť..... 😖 😖 😖
maťka no to si ma teraz potešila, že aj ty prikrmuješ takým množstvom. ak smiem vedieť, čo ti na to povedal pediater??
a ja čiaru na bruchu nemám a som tiež prvorodička 😝
noo ja davam tiez ten cajik pre spokojne brusko 🙂
dnes ma laura 3 mesiace a ja ju balim do zavinovacky len na noc a to aj tak jej nohy trcia
no ja čiaru mám.... ☹ ☹ ☹ neviem prečo ju niekto má a niekto nie...... 😒
je to fakt hrozné, ale čo už....aj tak sa teraz do plaviek obliekať nebudem veru, aj kvôli tomu ovisnutému brušisku čo nosím so sebou.... 😖
Katuš, ja ju tiež dávam na noc do zavinovačky, teda lepšie povedané na ňu ju položím, aby sa mi v noci lepšie vybralo Sofiu z postieľky.....
ahojte babulky 🙂
Tak ja tiež davam malemu cajik Hipp fenyklovy,,ale pije hi iba po liekoch lebo mu dvam Hedelix lebo bol nachladeny,,inak my flasu nechyti,,neviem ci preto ze v cumliku mam este stale taku malu dierku ako ked sa narodil,,tie dierky na cumlikoch treba zväčšovať..?
Prevarenu vidu??a to len tak,,ja kupujem malemu Lucku,,a aj preseba drobcek inu nepijem,,
a ciaru na bruchu mam aj jaä
maly papa kazde 2hodky,,v noci asi 3x nieje to malo???
barbi, to je dost kazde ve hodky a v noci 3krat. mne papa v noci len dva krat, no ale zasa zadefinujem, u nas je noc od desiatej do siestej. Papa o desiatej, jednej, stvrtej, ........no kazde 3 hodiny, takze to je osemkrat denne 😉
ja som zvacsila dierku na cumli, ale to len preto, ze mi zaspaval s flaskou, tak takto je nuteny vyplut cumel, ked uz je najedeny, lebo mu stale tecie 😀 😀 😀 ale funguje to, aspon sa mi odnaucil vdaka tomu zaspavat aj na ceciku 😝
my tuto noc kazde 3hodky hore ja som si uz akosi zvykla a kedze mame dnes 3 mesiace snad sa to aj zlepsi
bronula nakoniec ano, skončilo to akutnou sekciou kedže pôrod dobre nepostupoval, pomaly som sa otvárala a malému sa v tých tlakoch už nepáčilo, a kedže to vyzeralo ešte na niekolko hodín doki skonštatoval že by to už nemusel vydržať.. A navyše sa zdal doktorom aj velký na moju telesnu konštrukciu 😅 Tak po pár hodinách trápenia ma rezali 😝
Ahojte babulky tak ja mam za sebou strasnu noc ☹ ☹ ☹ ☹ nie koli drobcovi ten je zlatucky ale nebudem sa o tom radsej vyjadrovat lebo ma asi roztrhne a este k tomu mi strasne opuchlo lice pobolieva ma zub tak zajtra pojdem k zubarke. Dnes poobede ideme na poradnu tak som zvedava kolko drobec vazi lebo mne sa stale zda ze je rovnaky 🙂 🙂
tini co sa stalo?moja drzim prsteky zo zubom ....a potom napis miery maleho
ahojte babule 🙂
maleho este stale davam do zavinovacky na noc, asi je krpaty, lebo mu je stale dobra 😅
ja som este s UM prikrmovat nemusela klop klop. mavam vecer aj ja malo mliecka, ale riesim to tak, ze si rano ked mam dost odstriekam a necham v chladnicke ak by na vecer bolo treba 😉. a caje mu tiez nedavam, kym nie su horucavy staci aj moje mliecko
Davidko cez den papa kazde 2-3 hodky a v noci o 9. potom o 3. a rano o 7 takze krasne vydrzi spinkat
ciaru mam aj ja a dost mi vadi, uz aby bola prec. velkost uz mam ako pred tehu, len tie dve kila co mi este ostali mam asi v bruchu, takze aj nohavice zapnem, ale ked vidim to visiace brucho..... 😖
vcera bol krasne, cely den sme boli s Dadkom von, bud v obchode alebo v zahrade na hojdacke. vecer som si este zbehla na nakup do mesta, tak ho este aj babka zobrala na prechadzku. dnes je vonku naprd, tak asi len potraviny absolvujeme
Vefi s tou velkou dierkou na cumli je dobra finta 😀
Tintiniacik drz sa u zubara
jezis krasny je
A toto je nasa usmievava princeznicka 🙂
už je riadna vlasaňa 🙂
Baby doktorka nas zdubala ze drobec vela pribral vraj mam natahovat cas aby papal kazde 4hodky a nie 3hodky.No mozem ja za toi ze 3tyzdne pribral kilo 😉
vefi to ma od narodenia 😀
tinti, mi za týždeň 400g 😅
tini podla mna upna pohoda kolko pribral si sa jej mala opytat ci ti pride maleho kazdy den ukludnit ked je hladny jezis ja tie dr nechapem..nic si s toho nerob moja

práveže sa nepremáham, však sa mi nedá ani riadiť pri miškovi, keď chytím handru, alebo si zašpiním ruky, tak automaticky začne plakať 😀
kati tými tekutinami by to mohlo byť.....ja pijem stále len mlieko. denne vypijem liter džúsu a 3 litre mlieka.... 😅
katka a nemáte pretočený režim???mne teda pekne spinká aj cez deň aj v noci, ale dlhšie ako tri hodky nevydrží...hore je len ráno okolo siedmej-ôsmej, to sa s nami debatí a podvečer od štvrtej (to už čaká na kúpanie) vydrží do siedmej, potom zdriemne na hodinku a vydrží aj do desiatej, ale potom v noci sa mi zobudí dva krát papať, ale napapá sa a spí ďalej...skús ju večer držať dlhšie pri živote, ja ho tiež nadilu držím a celkom to pomáha zatial 😀