icon

Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa

barbina182
23. mar 2010

Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂

danula.ch
27. apr 2010

tusim vsetci nasi drobci radi pozuju pred fotakom, same herecky to budu 😀
baby a krasne vam priberaju, moj ked pribral 200g za tyzden, tak som si hovorila ze uff ako vela. normal je vraj od 150 do 250 g za tyzden, podla mama a ja

Dadovi zacali vlasky vypadavat, hadam mu narastu dalsie 😕

katka22r
27. apr 2010

danulka vraj vlasky padaju do pol roka potom uz ostanu....aj ty kupujes mama a ja?ja som si objednala

tintiniacik
27. apr 2010

No ved aj som si pomyslela ze co ho necham chudacika plakat od hladu. Mozem byt rada ze pekne papa a ze nemame problem s papkanim. Urcite je vela deticiek ktore nechcu papat

katka22r
27. apr 2010

tini ale hlavu hore a kasli na take reci

danula.ch
27. apr 2010

tinti a neplace koli niecomu inemu? neboli ho brusko? mala som v porodnici taku skusenost, ze maly stale plakal, tak som ho krmila ale on stale plakal a sestricka povedala ze sa prepapal 😕 . lebo ze do 1-2 mesiacov maju deti prirodzeny saci reflex a ak robi s pusou a hlada, tak to moze byt aj pre cokolvek ine, hmhmmmm...... ich to cucanie vraj proste ukludnuje, ak maju nepohodu

kati, bodaj by tie vlasky ostali a este aj dalsie narastli. mama a ja na cely rok som dostala na vianoce od mojej maminy, perfektny casopis. predplatim si aj dalsie cisla 😉

tintiniacik
27. apr 2010

No ved aj priatelova segra ked mala babo tak jej zase doktorka povedala ze maly nepribera a musi s nim do nemocnice. Urcite je lepsie ked sa pekne napapka ved ona ho na rukach nosit nebude a ja budem mat svaly 🙂

danula.ch
27. apr 2010

tintin neber prosim ta v zlom co som ti napisala, nechcem sa robit mudrou, len po tom zazitku z porodnice uz zvazujem, ci fakt place od hladu 🙂
a krasny je malinky, este taky maly cervicek 🙂

tintiniacik
27. apr 2010

Danula ale on sa napapka a tie tri hodky vydrzi uplne v pohode bez placu on mi neplace nejak strasne ze by som ho nesla ukludnit. Niekedy mu dam cumlik a je spokojny ale ked uz zacne aj cumlik vypluvat tak viem ze je hladnucky

vefi89
27. apr 2010

tinti, ak smiem vedieť, odkiaľ máš tú hrazdičku??sa mi veľmi ľúbi 😅

tintiniacik
27. apr 2010

Vefi to je take lehatko s tou hrazdickou mali to v jednom detskom obchode v Ruzomberku asi to nikto nechcel lebo to bolo zlacnene zo 40eur na 30eur. Ale neviem si to vynachvalit lebo drobec mi v tom aj pekne zaspinka takze ho mozem mat stale pri sebe. Ale som to pozerala maju take podobne skoro v kazdom detskom obchode.Ale bo si pozri tu na konikovi bazar tiez to tam byva

janyka
27. apr 2010

Tinti - Danulka má pravdu, detičky niekedy prsník hladajú aj na ukľudnenie. Ja najskôr vyskúšam všetko iné a ak nezaberie, tak dám prsník. Ešte ma napadlo, veľa mliečka ak pije mamina môže tiež škodiť bábätku. Preto ja mlieko nepijem. A nieje pravda, že z mliečka sa tvorí mliečko, mne sa tvorí aj bez neho. U nás ho vlastne nik nepije. Mlieko aj zahlieňuje. Ale keď tvoj drobec spapá mliečko a je ticho, tak kašli čo hovoria druhý, asi bol len hladný 😉

...Kati, presne tak, intenzívne cvičenie sa neodporúča, lebo sa do mliečka vylučuje kys.mliečna a bábätko potom môže odmietať také mlieko piť. Nechcem sa robiť múdra, len veľa čítam 😉 ...inak aj mne zostalo riadne brucho ☹

no, musím utekať, malý plače

katka22r
27. apr 2010

jany ja tiez viem vsetko z casopisoch

janyka
27. apr 2010

Ešte k tej vodičke, ako Katka písala, kojením detičkám vraj iné tekutiny netreba. Predné mliečko majú od smädu, zadné-kalorickejšie je od hladu. Tekutiny sa doplňajú príp. v teplejších mesiacoch. Ale ja vodičku ponúkam, niekedy keď plače je smädný a vypije, niekedy nechce. Aj keď mi všetci vnucujú čaj(nechápem prečo), ja tým hnusným, cukrovým ,,granuláčom" nedvôverujem. Čajík by som dávala možno len v prípade, keby mu vodička nechutí. Aj Eriku som si naučila na vodičku a potom inú chuť odmietala(keď som asi v roku vyskúšala čaj) a doteraz mi pije len vodičku, čomu sa teším, lebo ja ju pijem tiež. Ale to je každého osobná vec a presvedčenie. Rozhodne by som sa nestresovala pokiaľ iné tekutiny nechce. Zrejme mu stačí maminkine mliečko 😵

janyka
27. apr 2010

Kati, však aj ja, tak isto aj net a aj nejaké osobné skúsenosti, tretie bábo by som už odchovala ľavou zadnou 😀 😉

Dani - aj náš Adrianko je plešatý, ale už mu vyrastajú nové 😀 Erike ,,rašili" nové vlasy neskoro, asi až okolo 6.mesiaca, tak dúfam, že teraz ich budeme mať skôr 🤐 ....Davidko je zlatý 😵

janyka
27. apr 2010

Tinti - ešte ma napadlo, prečo tvoja dr. chce, aby si prestala kojiť?? To ti aj vysvetlila? Veď dojčenie je lepšie ako UM, nie? Preboha, nechápem ju 😠

tintiniacik
27. apr 2010

Jani ja nekojim od zaciatku ja som vobec nemala mliecko ano trosku. No a stym papanim aj ja najskor skusam vsetko mozne cumlik potom hop skusim niecim zabavit ale ked nic nezabera tak dame papat

janyka
27. apr 2010

Juuuj, tinti, to malo byť myslím pre vefi? 😅 už mám guláš 😕

renatkas
27. apr 2010

Ahojte,

baby krasne deticky mate, vlastne mame 🙂

My mame Avent flasky a k tomu su cumliky ocislovane, s jednou dierkou od narodenia, od 1m s dvomi a od 3m s tromi dierkami. My sme malemu kupili uz tie s tymi 3 a zuri ze mu to rychlo tecie, tak som nakoniec prisla na to ze preco sa nervaci aj na mojich prsiach, lebo mu to tecie z viac ako 1 prudu.

Baby s cim strihate nechtiky? s detskymi noznickami, cvikackami alebo pilnikom?

janyka
27. apr 2010

Reni - ja nestrihám, keď vidím, že sa odlupuje, tak ho opatrne odtrhnem. Vraj sa tak malým deťom nemá strihať, ale neviem prečo.... 😕

renatkas
27. apr 2010

jani ale ten nas maly je cely doskrabany, ja som mu to tak jemne odcvakla, ale tie nechtiky ma ako papier tak to ide tazko a bojim sa ze by som mu zastrihla.

katka22r
28. apr 2010

ja s detskymi ohnutymi noznickamy 🙂

matulienka.d
28. apr 2010

ja presne ako janyka.....keď sa odlupuje, tak jemne odtrhnem.......a vôbec ju to nebolí a doškriabaná našťastie nieje ani vlastne doteraz nebola..... 😉

no ja dávam čajík pre spokojné bruško - je tam fenykel, aniz a harmanček, keďže prikrmujem z flašky, tak aby ju bruško nebolelo.....a zatiaľ klop, klop, klop....všetko OK.... 😉

baby, my už tretiu noc sme spali fantasticky.......dala som ju spinkať o 21.00 a zobudila sa teraz tretiu noc prvýkrát o pol 4 ráno...... 😲 😲 😲 musím si klopnúť..... 😵

matulienka.d
28. apr 2010

jej, katuš, prave kukám, že vy už máte tri mesiačiky.........
dávala si ušká kedy prepichovať????? my ideme zajtra..... 😒

matulienka.d
28. apr 2010

a toto je naša Sofia.... 🙂

matulienka.d
28. apr 2010

Sme sa krstili takto.... 😀

danula.ch
28. apr 2010

Tintin nemas to s tym papanim asi lahke, ani my nemame
Davidko zacal nervacit na prsniku, raz ked tecie silno, potom ked tecie slabo, no nevyhoviem mu. este pred dvoma tyzdnami dokazal aj cez den pri papani zaspat, aj ked to vtedy cucal aj hodinu. teraz papa 15min a uz zuri, niekedy si len odgrgnut potrebuje a pokracujeme dalej, niekedy potrebuje dalsi prsnik a niekedy place dokonca aj ked obidva vycucne. vtedy neviem ci je uz prepapany, alebo mu nestacilo, tak skusim dat lyzickou zasoby z chladnicky, ale to mu uz ide vacsinou von z pusy. takmer kazde papanie konci placom, este ze vecer pred spanim a v noci je pokoj 🙂

Aj my budeme mat lehatko, ma hrazdicku, je hojdacie a aj vibruje 😎 . dnes by malo prist, mam ho za polovicnu cenu cez MK. a vcera nam prisla samostatna hrazdicka, Dada zaujala, tak dufam ze aj lehatko bude mat uspech a ja sa budem moct v klude najest 🙂

Reni nechtiky som najprv olupovala ako Janyka, ale uz ich ma tvrde, tak striham noznickami s oblou spickou ako Katka

A nie len Dadovi vypadavaju vlasy, vo stvrtok som bola u kadernicky a odvtedy je to hroza, vsade su moje vlasy a pri umyvani mi vypadne za celu hrst, som zufala, ved o chvilu budem plechata 😠 .uz teraz ich mam viditelne redsie. a to mi cele tehu az doteraz vlasy vobec nepadali

danula.ch
28. apr 2010

Reni a radia strihat ked babo spi, alebp ja striham pri kojeni, ked je este kludny

Jani a davas tu vodicku prevarenu a teplu ako mliecko? Inak granulovane caje mi pediatricka vyslovene zakazala pre maleho, ze to si akurat tak ja mam dat 🙂 . ale nam odporucila sypany Leros, samozrejme nesladeny, je tam aj fenikel aj rasca, no zatial ho pijem len ja

baby skusali ste niekedy ochutnat vase mliecko? mne bol mm na to zvedavy, tak si odpil a chutilo mu to, ze vraj ako zriedene a osladene kravske 😀. ale ja som nenabrala odvahu

barbina182
autor
28. apr 2010

ahojte baby ja nemam cas sem chodit maly mi zase place len co som si stihla cajik urobit tak utekam,,inak pekny den aspon,,
aja nechtiky striham s normal.noznicami kedy spinka,,,tak drzi rucky, 😉

danula.ch
28. apr 2010

ahoj Barbinka, stale vas trapi brusko?

ivca17
28. apr 2010

ahojte baby..moc sem nestiham chodit,ale snazim sa vas aspon sem tam precitat.. prispievala som aj na temu 3trimester... mam jeden problem.. moja mala asi nepotrebuje spanok.neviem ci je to mozne, no cely den a teda hlavne noc nespava.. v kocariku hajka vpohode, no potom uz v postielke nie.. neviem ci verite na urieknutie, no v kocariku ju vela zien ocumovalo tak som si o tom pozistovala a neviem ale zacinam verit, ze mu ju niekto uriekol...dovtedy bola vpohode, tak neviem v com este moze byt chyba :( ak mate skusenost poradte..dik