Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
barbi to asi preto si ho nedokazala uspat lebo citil ze si nervozna...to malicke stvorenie citi tvoju naladu 😉
barbi ahojkyyyyyyyyyy
my važíme 6300g a mame 62cm 🙂 oblečko nosíme 68 aj to musim pozerať hlavne na strih 🙂
tak ja poklopkam nas bruško netrapi neboli a už dva týždne mame pekny režím zaspavame každy deň o 20:30 alebo 21:00 a budíme sa v noci o tretej rano
inač dnes ma byť pekelne teplo viete ako obliecť babätka do kočíka? ja nie 😒
Ahojte...
Garonka, aj my už nosíme niektoré veci 68. Ja som malého mala včera oblečeného len v bodynku a takých flisových tepláčkoch na traky a len tak do kočíka. Ak sme boli v chládku, tak som mu len prihodila nôžky tenkou dekou. Inak dneska má byť horúco! Malej som nabalila do škôlky krátke tričko, tak dúfam, že ju prezlečú a nenechajú variť, ako minule 😠
Ahojte baby, jak vam fajne, ze viete presne kolko vase deticky vazia, to ja len tipujem pri mojej chiarke 😅 lebo tu deti nevazia, akurat som ju merala a ma 65 cm 😵
Barbinka, to je pravda, detičky cítia veľmi tú nervozitu. Sú veľmi vnímavé, viac než si my myslíme. Ja nikdy nezabudnem, keď ma viezli do nemocnice, keď som prišla o bábo, malá sedela vedľa mňa v aute(bola ešte veľmi malá), netušila čo sa deje, obe sme mlčali a ona sa o mňa opierala a hladkala ma, akoby ma chcela utešiť. Boľa veľmi zlatá, určite cítila, že nie som v poriadku. Takisto bola a je vždy nekľudná, keď som ja podráždená. Skús veľa oddychovať a nestresovať sa pre zbytočnosti 😉 aaaa Borisko už je veľký chlap, o chvíľu má 3 mesiace, o pár týždňov to už čoskoro prejde a to bruško ho už trápiť nebude. Vydržte! Myslíme na vás 😉
Natalia, moja kamoška to robila tak, že sa odvážila, potom zobrala na ruky dieťa, s ním sa odvážila a rozdiel odčítala 😉
janyka na 100% mas pravdu, deticky hned vycitia tvoju naladu, nervozitu, stres...... dolezite je sa ukludnit, viem to podla seba, tiez som stresovala a bala sa kazdeho vecera s malou ale potom som sa ukludnila a bolo to uplne ine 😵
tak podla toho to vychadza ze moja Chiarka ma 7 kg 😅 ale asi to nie je uplne presne 😅 no ale pod urcite nema, ona je taky bambulka 😵
barbi, ked moju malu bolelo brusko tak som ju kazdy vecer aspon hodinu nosila na jednej ruke, bruskom dole, hlavicku mala na dlani a nozky pri lakti a som ju masirovala po chrbatiku a fakt jej to pomahalo 😉
alebo masiruj brusko v smere hodinovyh ruciciek alebo cvic s nozkamy
kto kupuje casopis mama a ja?super clanky dnes vysla nova 🙂
nam sa uz kusa hoji ranka po tbc tak som zvedava ci ju v utorok budu ockovat
a nam este na bolest bruska zaberala obycajna prevarena studena voda ked sme ju podavali z flasky......a kvapky INFACOL tie dostat aj na slovensku
Natalia - to je krásna váha 🙂 pozerala som album, malá je krásnučká 😵
Tinti - aj Lukáško je už aký macko krásny 🙂 ...prajem peknú cestu domov 😵
Katka - ja mám radšej časopis Dieťa, sú tam odbornejšie články, aj keď občas kúpim aj tento. Nekupujem pravidelne, len keď ma zaujme nejaký článok, alebo je tam niečo aktuálne 😀
ahoj Kati.. sorry, ze skacem takto do diskusie, no mam na teba dotaz 🙂 hovorila si o ranke po ockovani tbc.. moju malu ockovali tiez a jej sa to asi neujalo bo uz je od ockovania dlhsi cas a nic nemala ani nejaky hnis alebo pupacik a nic proste... co to znamena?? budu ju ockovat opat? v pondelok idem na poradnu mam jej asi povedat, ze po ockovani nemala nic,ze?
dieta kupuje segra tak si menime 😀
ivica to ma este cas nasej sa ukazal cerveny fliacik az v 2 mesiacoch ale opytaj sa jej a ona pozrie ci tam je reakcia niejako pod pazuskou pozerakla mojej ked este nic nebolo vidiet
janyka dakujem 😵 vsetky deticky su krasne 😵
tinti zavidim ti ze ides k rodicom a ze to mate da sa povedat na skok 🙂 ja uvidim mojho ocka a sestru po roku na dalsiu sobotu, pridu k nam na tyzden neviem sa dockat lebo ta samota ma ubija 😖 stale to iste ja, chiarka a moj manzelik
No Natalia ja mam to iste kedze tu nemam ziadne kamaratky takze som tu stale sama ☹
Kati ja som si predplatila mama a ja ale kupujem si este aj maminku tam su taktiez dobre clanky
kati dakujem.. nevedela som 🙂
neni zaco idem dat spinkat malu ak sa jej bude chciet
neviete ako bojovať s tým, keď malý papá z jedného prsníka, aby mi z druhého netieklo?? 😅
vefi ja to robim tak ze si z druheho trocha odsajem s odsavackou 🙂
Kati - vám bolo vidno očkovanie až neskôr?? 😨 mne pri oboch deťoch ho bolo vidno hneď 😕
...inak očkovanie proti tbc chcú zrušiť. Celoplošne sa očkuje len u nás, ČR a myslím v Rakúsku. No, som zvedavá, čo z toho bude, vraj sa budú očkovať len rizikoví. A to je kto?? 😠
Chcem sa spýtať, koľko vám detičky vydržia bdelé? Lebo keď nerátam kojenie, tak Adrianko vydrží tak pol hodinku, max. hodinku a pol a zase spinká. Ja už si nepamätám, ako to bolo pri Erike 😅
Vefi 😀 😀 😀 , to časom prejde, ale asi až trochu neskôr. Ja si strkám do podprsenky látkovú plienku. Po kojení nechám vysušiť. Vymieňam každý - každý druhý deň. Podľa toho, aká je ,,špinavá".
ja pouzivam tampony specialne do podprsenky 🙂 takze si to ani nevsimam
janyka moja chiarka od 1 mesiaca spinka minimum ona vydrzi byt hore aj 3-4 hodiny 😅
Naty - tak to ja mám asi spachtoša 😅 ....ja tampóny používam len von. Neznášam ich 🤐
inac baby moja nema ockovanie proti tbc ani mat nebude, tu sa proti tomu neockuje 😅 ale zase uz mame 4 ockovania za sebou a este nas tri injekcie cakaju o tyzden 😅 a potom nic az ked bude mat rok....
jany to mas 😀 bud rada 😀
janyka nooo nam sa ukazal cerveny fliacik az v 2 mesiaci mne dr.vysvetlila ze ak sa do 6tyzdnov od ockovania nevytvori reakcia musia to preockovat
a nasa laura vydri niekedy 2 hodiny hore podla toho ako je vyspinkana ale v noci spi tak vselijako

ahote baby,,
Brusko nas trapi stale,,akurat nebol taky plac asi 5dnia vcera zase plaac,,tak som pohupsavala po dome,, 😕
Inak ajja maleho dokazem usapat predtym len mm ho dokazal alebo mama ja nie,,a teraz iba ja,, 😝
Na brusko berieme espumisan,Infants Duphilos,a teraz je aj nachladeny tak Hedelix a kvapky morsku sol,,
tu fontanelu ma aj moj velmi spadnutu a jemnu,,
titinacik to je super ze maly zaspi sam,,
Inak nas Boris ma 4800kg a vyska 56 cm a vase?renatka a danulka lebo su rrovnaky