icon

Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa

barbina182
23. mar 2010

Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂

janyka
30. apr 2010

Baby mám dilemu, potrebujem poradiť. 5.6. máme krst, čo deťom obliecť? Hlavne Erike. Krstíme oboch naraz. Musia byť v bielom? A musia byť slávnostné šaty? Či stačí súkňa a nejaká blúzka? Poraďte 😅

natalia777
30. apr 2010

jany erike staci aj nejaka pekna suknicka s bluzkou, ved uz je velka slecna a krasne saty moze mat na primani nie? 🙂

katka22r
30. apr 2010

janyka ta starsia moze byt vo vselijakom slavnostnom obleceni

vejula
30. apr 2010

jj janyka uplne stači ta bluzka so sukničkou...

dnes bol krasny den sme sa riadne vyvetraLI aj s našim chlpačom a zvladli sme to bez ujmy všetci traja 😀

barbina182
autor
1. máj 2010

ahojte,,
janyka dakujem za podporu a to aj vam vsetkym norm.som si vas tu oblubila,,
ja davam iba z jedneho prsnika nebude s tym problem?

katka22r
1. máj 2010

barbi a v druhom sa ti netvori mliecko?mozes dostat zapal do toho druheho...

aktualne foto nasej malej 🙂 ako krasne si drzi hracku

matulienka.d
1. máj 2010

Ahojte kočky,
ja tiež mám predplatenú mama a ja....dostala som na narodeniny od kamarátky a jej mm..... 😉
ešte mi neprišla, chodí mi poštou, tak asi v pondelok, už sa teším čo tam bude..... 😵 😵

čo sa týka toho obliekania, tiež keď je vonku hicak tak dávam tričko s krátkym rukávom, nohavice na traky a takú mikinku....a čiapočku, a po ruke mám tenkú dečku na prikrytie....Sofia neznáša teplo, ale všetci na mňa kukajú ako na debila, že je tak málo oblečená......Moja kamarátka ma syna o 10 dní mladšieho od Sofie.....A ona ho dá do teplákovky, do perinky, ešte do deky a prikryje ho aj krytom z kočíka.....Je to normálne???????????? 😒 😒 😒

Sofia cez deň skoro vôbec nespí. Normálne s ňou musíme zvádzať boj, aby cez deň zaspala....a keď zaspí, tak maximálne na 30minút a potom je zasa hore...... 😠
A večer pekne sama zaspí v postieľke okolo 21.00 a budí sa o 3.30 ráno, ale túto noc nespala bohvieako......

Dnes ideme na oslavu 30-ky kamarátovi, tak sa ide variť guláš, grilovať a opekať.....joj, už sa teším, len aby počasie vydržalo..... 😅 😅 😅

To očkovanie na tbc - aj nám teraz vyšlo také červené koliesko na ramienko....to znamená, že je to dobre????? 😀

bronula26
1. máj 2010

ahojte baby 🙂

nas drobec bude mat v pondelok 3 tyzdne, chcem sa vas opytat, ak mu okrem MM davam aj UM mozem davat aj kojenecku vodu alebo cajik? vy davate svojim drobcekom, ak ano, odkedy, a aky cajik?

ja neviem, z toho kojenia som hotova, ci nemam take mliecko aby sa z neho napapal? prilozim si ho, pekne papka aj pol, aj tristvrte hod, pritom podriemkava, potom prsnik pusti a zaspinka, myslim si ze je to ok, ale potom sa zobudi za 10 - 15 min, strasny plac, a zase chce papat, a takto sa to opakuje aj 3-4 hod. ma to vyznam ho takto trapit, alebo mam mliecko radsej odsavat a davat mu ho z flasky????

a baby, ktore prikrmujete z flias, ako ich umyvate? aj ich sterilizujete, ako casto?

danula.ch
1. máj 2010

ahojte, vcera som bola mimo, lebo sme cestovali do Stiavnice k rodicom, ostaneme tu 3 tyzdne
a bola som aj na gynde na kontrole po sestonedeli, tak je vsetko ok 🙂
s Dadom sme boli na poradni uz pred dvomi tyzdnami, takze ani aktualnu vahu neviem, ale skusim odvazit podla navodu Janyky 😉

Barbinka, nebojis sa ze tie prsniky budes mat aj po dojceni rozne velke? skus si z toho druheho prsnika odsavat, po case sa hadam podari spustit tam mliecko 🙂

Bronula ja davam iba MM, ale viem, ze prave ked sa dava UM, tak treba tekutiny doplnat. a skus Simonka budit ked zaspava, nech sa viac napapa, aj ja som to tak robila. potom vydrzal dlhsie spinkat. ziadne mliecko nie je take, ze sa z neho babo nenepapa. inak okolo 3.tyzdna zvykne byval laktacna kriza, tak ak si sem-tam mliecko aj odsajes ked mas dost, tak s tym nic nepokazis 😉

Ked je vonku teplo ako dnes, tak Davidkovi dame body s dlhym rukavom, teplacky, bundicku a ponozky. a ak je v chladku, tak ho prikryjeme deckou

tintiniacik
1. máj 2010

ahojte babulky tak my sme dnes varili na dvore gulasik a krpec bol od rana az do vecera vonku v kociku a spinkal uplne cely dnik iba na papanie sa zobudil.Zjavne sa mu vonku paci 😀

katka22r
2. máj 2010

bronulka a davas simonka odgrgnut po kazdom papani?lebo ak si pekne nataha moze byt ze ho tlaci na zaludocku ak si neodgrgne alebo ze ho boli brusko...nema nahodou koliku?klopi klopi klop aby nemal ale zvacsa ju chlapci maju...neprikrmuj ho hned um ked mas dost svojho... 😉

matka nooo to by mala byt ta reakcia po tom ockovani 🙂

danulka ja som vcera dala laure len body s kr.rukavom dupacky tiez bez rukava a na to tenku mikinu a ciapocku ani som ju nemala dekou prikrytu len tym vrchom s kocika 🙂 a ta tvoja kamoska to podla mna dost prehana...a ked este dava aj do perinky uf...nema potnicky?mna od kedy zdrbala raz dr.ze to nemam prehanat s oblecenim ze teraz su aj kociky ine ako niekedy tak som sa poucila...

tini a maly ti akoze spinkal v pohode aj celu noc ked spinkal tak dlho cez den?moja by tak nespala ani panovi 😀

ktore sa chystate na milu pre mamu vo vasom meste?

janyka
2. máj 2010

Barbi - papá len z jedného prsa a z druhého už nepotrebuje? To problém nieje, stačí mu to, ale ak papá len z toho istého prsníka, tak to už problém je. Prsníky treba striedať a ak sa v ňom netvorí mliečko, treba ho naň často prikladať, mliečko sa vytvorí 😉

Dani - tak ty si už bola? Ja idem 10-teho.

Broni - my sme mali tiež takúto krízu, ale prešla. Možno len malý toľko potrebuje papať, alebo je smädný, skús mu najskôr ponúknuť vodičku. Možno sa napije a možno nie. Niektoré plne kojené detičky akúkoľvek inú tekutinu odmietajú. Stačí im prsník, predné mliečko je riedke, od smädu. Vtedy neostáva nič iné, len dieťatko častejšie prikladať. A možno len potrebuje cítiť maminku, podudlovať a upokojiť sa na prsníku. Môj malý to robí často 😉 určite to nevzdávaj!

Matulienka - tak na mňa by tá tvoja kamoška pozerala ako na debila, alebo ja na ňu?! 😀
ja som včera malému dala len bodynko s dlhým rukávkom, tepláčky a ponožky, nič viac, ani deku, ani čiapku, veď by sa bol uvaril! Prehriatie je rovnako nebezpečné, ako podchladenie.

Baby, ďakujem za rady! Zháňala som jej šaty ako pre družičku, ale mne je lúto vyhodiť za šaty toľko peňazí. Aj malému som našla krásny kompletík, ale 70€ sa mi tiež zdá pre neho na jednu príležitosť prehnané. Tak som mu kúpila len biele nohavice, ešte dokúpim bielu košeľu, prípadne by som chcela štrikovanú vestičku, ale na ňu už bude asi teplo 😠

barbina182
autor
2. máj 2010

ahojte
pisem za pc z boriskom na rukach zaspal
matulienka no aj moja mama by najrads.malemu dala aj fusak,, 😖
ja maleho tiež mam stale v perinke,lebo sa ho bojim na ruky pripadami taky maly ma len 4800k vy ste od kedy nosili bez perinky kolko kgmali???

janyka ved to uplne staci malemu,a malej suknicku a je to potom hod foto,, 😉

danula bojim sa ale v 2prsniku nemam lentrocha a mäkku bradavk,ale musim ho prikladť,

bronulka cajik mozes od 1tt ja davam fenyklovy Hipp mozes aj rumancek,alebo kminkovy,,
idem uloziť maleho pekny dnik,,
🙂

tintiniacik
2. máj 2010

No Kati spinkal pekne aj celu noc 😀

vejula
2. máj 2010

babyyy kukam že dávate fenyklový čajik... To je zvláštne lebo detská doktorka zakázala fenyklový čaj piť aj mne... Tak potom fakt nechápem 😕

janyka
2. máj 2010

Veji - ja tiež pijem čaj, kde je fenikel a malého nebolí bruško, lepšie prdká 😉 to som teda ešte nepočula, že fenikel nie, prečo? 😕

Barbi - ja som malého nemala vôbec v perinke 😅 ....pýtala som sa na to sestričky u našej dr. a tá vravela, že nemusí byť v perinke. Ja som nemala ani Eriku v perinke. Im sa tam nepáčilo. Malého som tam raz dala a len sa jedoval, lebo si nemohol kopkať(niekto už spomínal, že to uvoľňuje vetry). V nemocke mu tiež vadilo, že musí mať ručičky v perinke, stále ich vyťahoval. Ale niektoré detičky to majú rady. Kamoška mala obe deti do 8.mesiaca v perinke, lebo deti nevedeli zaspať bez uviazaných ručičiek 😨

Ešte som zabudla pochváliť malého, minulú noc bol len raz hore! Zaspinkal o ôsmej, zobudil sa o pol tretej ráno, napapal sa a spinkal do štvrť na sedem! Taaaak super som sa vyspala 😵 Zato táto noc bola katastrofa, 5x hore, ale neboli sme celý deň doma, vtedy býva v noci nekludnejší

janyka
2. máj 2010

Baby, vy dávate deťom tú fialovú vodičku do pusinky?? Mne dr. dala na to taký zarábaný roztok. Vraj sa tá fialová vodička už nepoužíva, že ju stiahli z predaja, lebo je škodlivá. Ale to my zase hovoril niekto iný. Dr. mi len zdôrazňovala, aby som tú vodičku nedávala. Teda, to sú mi móresy, akoby bol každý kraj samostatný štát 😠

murinka
2. máj 2010

ano,je to pravda ze violet je skodliva pre deticky-netreba ju davat ☹

bronula26
2. máj 2010

dakujem baby, kojenie vzdat urcite nechcem, chcela by som drobca kojit co nadlhsie 😵

katka a ako sa prejavuje ta kolika? no po papani ho davam odrgrgnut, ale prve 2 tyz velmi negrgal, mozno som ho pocula grgnut 2x, teraz sa mu uz viac dari...
po papani ho nechavam odgrgnut, a potom ho ulozim a niekedy sa strasne zacne pucit az je taky cerveny az sa bojim ze praskne, potom spusti plac a celu dobu co spinka je nekludny, mrnka
ale niekedy prespi tie 3 hod jak dudok, ale sem tam mu davame espumisan

vefi89
2. máj 2010

barbi, kukám, že vy máte len 4800g??neni to nejak málo??

vefi89
2. máj 2010

bronula, ja dávam fenyklový, harmančekový čajík, plus čajík na celkovú pohodu, ten je od 3tt a dávam mu aj prevarenú vodu...ale mlieko obsahuje 87% vody, takže bábätko smädné nebude, neboj. pokiaľ máš problémy s mliečkom, napíš annag do témy ďakujeme anag, ja som sa s ňou včera tiež radila. ozaj sa vyzná a vie poradiť čo a ako robiť. ja som sa s ňou radila viac krát a UM už nedávam vďaka nej 😉

danula.ch
2. máj 2010

caute baby
Jani, no uz som bola, hned sa ma pytali ze kedy dame druhe kolo 😅 . A vsak je to super pocit ked ta necha drobec vyspat sa aspon niekedy? Inak ma mrzi ze nechce byt v kociku
vcera sme sa s Dadom odvazili, mal by mat 5200g, celkom normal si myslim. Barbinka Borisko ma o dost menej ako tak pozeram, ale niektore deticky priberaju viac ine menej, hĺavne ze je zdravy.
Renatka sa tu davno neozvala
Aj ja si sem-tam dam detsky caj Leros s fenyklom, tiez som nikdy nepocula ze by fenikel mal skodit, tak by ma zaujimalo ze preco fenikel nie?

katka22r
2. máj 2010

barbi moja ja som mala lauru 2 tyzdne v perinke ja to neuznavam ved niekde v zahranici by na teba pozerali ako na blazna do coho si maleho dala

janyka ja som davala malej na gaze ruzovy med,je to namiesto tej fialovej vodicky 😉

bronulka noo ja neviem ako sa ta kolika prejavuje ja viem len tu od dievcat ked to opisovali 😒 tusim barbi mala taky problem

vefi89
2. máj 2010

bronula,
kolika sa nedá presne zadefinovať. ono je to zložitejšie. ja som tiež najprv, že malý má koliku. vždy keď sa napapal, alebo zobudil plakal a plakal, pučil sa a priťahoval si nožičky k brušku, tak som myslela teda že ho bolí bruško. ale ono to bolo tak, že keď mi papal, vždy mi zaspinkal na chvíľu, ja neviem, na 2,3,5 ale aj 10 minút a potom plač. ale to on chcel znova papať, resp. dopapať. takže keď mi začal plakať, najprv som mu dala prsník. potom zase sa mi stalo, že tiež plakal a pučil sa, prsník nechcel, nevedeli sme ako ho utíšiť a nakoniec on chcel spinkať, len nevedel ako, takže sme ho na rukách nosili a nemohli sme sa prestať hýbať. niekedy mi chytá záchvaty aj keď je smädný, alebo sa chce zabávať-pozerať z okna, alebo sledovať hrkalky.
neviem či ti niečo z tohoto pomôže, ale hádam hej. chcela som tým len povedať, že detičky možno nemajú problémy s bruškom, ale len vymýšľajú
ako sa u vás prejavuje to bruško?

garonka
2. máj 2010

veji je mnoho doktorov a každy ma iny meter mne doktorka hned poradila aby som sem tam malemu dala prevarenu vodu tu on nechce tak sem tam raz za tyždeň uvarím feniklovy čaj ten vypije
ono fenikel môže aj nafukovať ale my s nim nemame problem
inač ja pijem čaj Hipp na podporu mliečka a ten obsahuje rascu a fenikel tak to asi hadam stačí
bruško nas nebolí len raz ak som lachvato vypila jablkovy džus a neriedeny moje chuďa tak skrucalo že som povedala nikdy viac ☹

perinky nepoužívame len 3tt sme v nej boli ale aj preto lebo my sme dlhí už teraz mame 63cm 🙂

vejula
2. máj 2010

jj vrajnajnovšie sa dokazalo že fenykel nafukuje ešte viac... ale ked doteraz naše staremamy používali fenykel a detom pomáhal, tak neviem prečo je to zrazu všetko naopak, s začali rodiť iné deti či čo 😅

garonka
2. máj 2010

veji no veď prave, i ja som počula že nafukuje a my sme vyrastli na tom čajiku
Tobiho zatim nenafukuje on je hladoš a jemu všetko chutí
a pijem aj vineu ale riedenu vodou 🙂

vejula
2. máj 2010

a tu fialovu vodičku myslite gencianku???? ja som ju použivala na bradavku 😕

vejula
2. máj 2010

jj garonka asi pár detičkám to robilo zle ale väčšine detičiek to pomáha... No tak su tí doktori asi opatrnejší...

garonka
2. máj 2010

veji jj a mne fenikel i vonia 😅 ale chvalabohu že nas nenafukuje
a dnes som aj nutelu konečne jedla mňam 😀