icon

Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa

barbina182
23. mar 2010

Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂

barbina182
autor
30. apr 2010

ahote baby,,

Brusko nas trapi stale,,akurat nebol taky plac asi 5dnia vcera zase plaac,,tak som pohupsavala po dome,, 😕

Inak ajja maleho dokazem usapat predtym len mm ho dokazal alebo mama ja nie,,a teraz iba ja,, 😝

Na brusko berieme espumisan,Infants Duphilos,a teraz je aj nachladeny tak Hedelix a kvapky morsku sol,,

tu fontanelu ma aj moj velmi spadnutu a jemnu,,

titinacik to je super ze maly zaspi sam,,

Inak nas Boris ma 4800kg a vyska 56 cm a vase?renatka a danulka lebo su rrovnaky

katka22r
30. apr 2010

barbi to asi preto si ho nedokazala uspat lebo citil ze si nervozna...to malicke stvorenie citi tvoju naladu 😉

garonka
30. apr 2010

barbi ahojkyyyyyyyyyy

my važíme 6300g a mame 62cm 🙂 oblečko nosíme 68 aj to musim pozerať hlavne na strih 🙂

tak ja poklopkam nas bruško netrapi neboli a už dva týždne mame pekny režím zaspavame každy deň o 20:30 alebo 21:00 a budíme sa v noci o tretej rano

inač dnes ma byť pekelne teplo viete ako obliecť babätka do kočíka? ja nie 😒

janyka
30. apr 2010

Ahojte...
Garonka, aj my už nosíme niektoré veci 68. Ja som malého mala včera oblečeného len v bodynku a takých flisových tepláčkoch na traky a len tak do kočíka. Ak sme boli v chládku, tak som mu len prihodila nôžky tenkou dekou. Inak dneska má byť horúco! Malej som nabalila do škôlky krátke tričko, tak dúfam, že ju prezlečú a nenechajú variť, ako minule 😠

natalia777
30. apr 2010

Ahojte baby, jak vam fajne, ze viete presne kolko vase deticky vazia, to ja len tipujem pri mojej chiarke 😅 lebo tu deti nevazia, akurat som ju merala a ma 65 cm 😵

janyka
30. apr 2010

Barbinka, to je pravda, detičky cítia veľmi tú nervozitu. Sú veľmi vnímavé, viac než si my myslíme. Ja nikdy nezabudnem, keď ma viezli do nemocnice, keď som prišla o bábo, malá sedela vedľa mňa v aute(bola ešte veľmi malá), netušila čo sa deje, obe sme mlčali a ona sa o mňa opierala a hladkala ma, akoby ma chcela utešiť. Boľa veľmi zlatá, určite cítila, že nie som v poriadku. Takisto bola a je vždy nekľudná, keď som ja podráždená. Skús veľa oddychovať a nestresovať sa pre zbytočnosti 😉 aaaa Borisko už je veľký chlap, o chvíľu má 3 mesiace, o pár týždňov to už čoskoro prejde a to bruško ho už trápiť nebude. Vydržte! Myslíme na vás 😉

janyka
30. apr 2010

Natalia, moja kamoška to robila tak, že sa odvážila, potom zobrala na ruky dieťa, s ním sa odvážila a rozdiel odčítala 😉

natalia777
30. apr 2010

janyka na 100% mas pravdu, deticky hned vycitia tvoju naladu, nervozitu, stres...... dolezite je sa ukludnit, viem to podla seba, tiez som stresovala a bala sa kazdeho vecera s malou ale potom som sa ukludnila a bolo to uplne ine 😵

natalia777
30. apr 2010

tak podla toho to vychadza ze moja Chiarka ma 7 kg 😅 ale asi to nie je uplne presne 😅 no ale pod urcite nema, ona je taky bambulka 😵

tintiniacik
30. apr 2010

A takto pekne odpociva nas Lukasko pred poobednajsou dlhou cestou na Liptov 😀

natalia777
30. apr 2010

barbi, ked moju malu bolelo brusko tak som ju kazdy vecer aspon hodinu nosila na jednej ruke, bruskom dole, hlavicku mala na dlani a nozky pri lakti a som ju masirovala po chrbatiku a fakt jej to pomahalo 😉

katka22r
30. apr 2010

alebo masiruj brusko v smere hodinovyh ruciciek alebo cvic s nozkamy

kto kupuje casopis mama a ja?super clanky dnes vysla nova 🙂

nam sa uz kusa hoji ranka po tbc tak som zvedava ci ju v utorok budu ockovat

natalia777
30. apr 2010

a nam este na bolest bruska zaberala obycajna prevarena studena voda ked sme ju podavali z flasky......a kvapky INFACOL tie dostat aj na slovensku

janyka
30. apr 2010

Natalia - to je krásna váha 🙂 pozerala som album, malá je krásnučká 😵

Tinti - aj Lukáško je už aký macko krásny 🙂 ...prajem peknú cestu domov 😵

Katka - ja mám radšej časopis Dieťa, sú tam odbornejšie články, aj keď občas kúpim aj tento. Nekupujem pravidelne, len keď ma zaujme nejaký článok, alebo je tam niečo aktuálne 😀

ivca17
30. apr 2010

ahoj Kati.. sorry, ze skacem takto do diskusie, no mam na teba dotaz 🙂 hovorila si o ranke po ockovani tbc.. moju malu ockovali tiez a jej sa to asi neujalo bo uz je od ockovania dlhsi cas a nic nemala ani nejaky hnis alebo pupacik a nic proste... co to znamena?? budu ju ockovat opat? v pondelok idem na poradnu mam jej asi povedat, ze po ockovani nemala nic,ze?

katka22r
30. apr 2010

dieta kupuje segra tak si menime 😀

ivica to ma este cas nasej sa ukazal cerveny fliacik az v 2 mesiacoch ale opytaj sa jej a ona pozrie ci tam je reakcia niejako pod pazuskou pozerakla mojej ked este nic nebolo vidiet

natalia777
30. apr 2010

janyka dakujem 😵 vsetky deticky su krasne 😵

tinti zavidim ti ze ides k rodicom a ze to mate da sa povedat na skok 🙂 ja uvidim mojho ocka a sestru po roku na dalsiu sobotu, pridu k nam na tyzden neviem sa dockat lebo ta samota ma ubija 😖 stale to iste ja, chiarka a moj manzelik

tintiniacik
30. apr 2010

No Natalia ja mam to iste kedze tu nemam ziadne kamaratky takze som tu stale sama ☹
Kati ja som si predplatila mama a ja ale kupujem si este aj maminku tam su taktiez dobre clanky

ivca17
30. apr 2010

kati dakujem.. nevedela som 🙂

katka22r
30. apr 2010

neni zaco idem dat spinkat malu ak sa jej bude chciet

vefi89
30. apr 2010

neviete ako bojovať s tým, keď malý papá z jedného prsníka, aby mi z druhého netieklo?? 😅

natalia777
30. apr 2010

vefi ja to robim tak ze si z druheho trocha odsajem s odsavackou 🙂

janyka
30. apr 2010

Kati - vám bolo vidno očkovanie až neskôr?? 😨 mne pri oboch deťoch ho bolo vidno hneď 😕
...inak očkovanie proti tbc chcú zrušiť. Celoplošne sa očkuje len u nás, ČR a myslím v Rakúsku. No, som zvedavá, čo z toho bude, vraj sa budú očkovať len rizikoví. A to je kto?? 😠

Chcem sa spýtať, koľko vám detičky vydržia bdelé? Lebo keď nerátam kojenie, tak Adrianko vydrží tak pol hodinku, max. hodinku a pol a zase spinká. Ja už si nepamätám, ako to bolo pri Erike 😅

janyka
30. apr 2010

Vefi 😀 😀 😀 , to časom prejde, ale asi až trochu neskôr. Ja si strkám do podprsenky látkovú plienku. Po kojení nechám vysušiť. Vymieňam každý - každý druhý deň. Podľa toho, aká je ,,špinavá".

natalia777
30. apr 2010

ja pouzivam tampony specialne do podprsenky 🙂 takze si to ani nevsimam
janyka moja chiarka od 1 mesiaca spinka minimum ona vydrzi byt hore aj 3-4 hodiny 😅

janyka
30. apr 2010

Naty - tak to ja mám asi spachtoša 😅 ....ja tampóny používam len von. Neznášam ich 🤐

natalia777
30. apr 2010

inac baby moja nema ockovanie proti tbc ani mat nebude, tu sa proti tomu neockuje 😅 ale zase uz mame 4 ockovania za sebou a este nas tri injekcie cakaju o tyzden 😅 a potom nic az ked bude mat rok....

natalia777
30. apr 2010

jany to mas 😀 bud rada 😀

katka22r
30. apr 2010

janyka nooo nam sa ukazal cerveny fliacik az v 2 mesiaci mne dr.vysvetlila ze ak sa do 6tyzdnov od ockovania nevytvori reakcia musia to preockovat

katka22r
30. apr 2010

a nasa laura vydri niekedy 2 hodiny hore podla toho ako je vyspinkana ale v noci spi tak vselijako