icon

Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa

barbina182
23. mar 2010

Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂

bronula26
5. apr 2010

ahojte, aj u vas je take skarede uprsane pocasie? 😒 a uz ste vysibane, vyoblievane? ja uz vegetim, idu na mna nejake driemoty... 😅

veru danula, uz aj mne sa to blizi, na buduci tyz uz mam termin....ale to ubehlo, cele tehu 😅

danula.ch
5. apr 2010

Barbinka chodime k doktorke casto, povedala ze asi je to teda kolika, lebo vsetky vysetrenia ma ok a stale place. Teraz uz tyzden nekakal, ale som citala ze u plnekojenych deti je to ok, ak prdkaju. Ja pijem bezkofeinovu kavu koli tej chuti, kofein vraj prejde do mliecka a deticky potom nevedia spinkat, mozno tam je Boriskov problem so spanim
😉

Bronula no tak drzim palce, co najmenej bolestivy porod zelam 🙂

Kati co to znamena to "z oci"?

katka22r
5. apr 2010

danulka s oci znamena ak sa niekto na teba skaredo pozrie neviem ako sa tomu hovori u vas 😒

bronula26
5. apr 2010

ďakujem danula 😉

katka, napr. u nas sa tomuto hovori, ze "ťa niekto uriekne"
to keď sa na teba niekto škaredo zadíva, pozrie, niekto má taký pohľad, ktorým vie uriecť...

katka22r
6. apr 2010

bronula noo alebo tak bosorka ta baba 😀

barbina182
autor
6. apr 2010

ahojte,,
danulka ja pijem kavu tu nescafe 3v1 nveiem ci sa smie,,ale pomaha mi lebo ja v noci neviem vstat som zasopata amaly sa mi budi kazde 2hod niekedy a j 1,5hod,, 😔
akurat tuto noc sa prebral len 2krat ja nechcem babetko skoro az ked bude mat borisko aspon 5-6rokov ja mam len 20 a mam este casu dost na druhe najprv sa chcem venovat naplno boriskovi... 🙂 🙂
ale clovek nikdy nevie niekedy sa moze stat ze otehotnie zena bez toho aby chcela,,
beriete antikoncepciu nejaku alebo nieco ine? 😕

Borisko uz aj džavota vidava zvuky a hlasky,,neviem to skorro asi nie.?

pampers kupujem uz vyhodne z ukrajiny 94ks za 13eur opati sa to a vydrzia mi dlhsie,,

katka22r
6. apr 2010

barbi ty mas asi blizko na uk ze?inak velmi dobra cena... 🙂
a neni to skoro zrejme sa mu naplno venujete,nasa laura poblabota viac ako moj 2 roc synovec 😀 a zacala blabotat ked mala 5tyzdne a teraz sa hada o stosest 😀

ja antikoncepsiu neberiem ale ak sa mam priznat akosi neviem prist na ten sex po tom porode stalo sa to aj vam?akosi vobec nemam chut no kvoli mm to niejako prekonavam 🙂

tintiniacik
6. apr 2010

No Kati ja som akurat vcera rozmyslala nad tym ze ake to bude po sestonedeli

katka22r
6. apr 2010

tintiniacik nooo ja neviem preco nemam taku chut

barbina182
autor
6. apr 2010

katka a uz ste mali tutu mutu s mm po kolkych tyzdnoch hned po setonedeli..?

janyka
6. apr 2010

ahojte, dávno som tu nebola...
barbinka, u každého dieťaťa je individuálne. Aj náš malý sa už začína ohlasovať a nahlas smiať 😉 a hlavne je strašne zlatý, plačká len málinko, vlastne len od hladu 😵 ...a kávu by som nepila vôbec, ani kapučíno, možno preto Borisko nespí.

Katka, ja mám teda chuť na keks nestutočnú, len ešte stále špiním 😒 inak by som na koniec šestonedelia ani nepočkala 🤐 😅

katka22r
6. apr 2010

barbi ta kde asi pred tyzdnom prvy krat 😒

janyka tak ja neviem preco som taka

danula.ch
6. apr 2010

caute caute, aj u nas sa hovori ze niekto uriekne

Davidko uz blaboce dva tyzdne, dnes prekecal viac ako dve hodiny 😎
Barbinka, aj v 3v1 je urcite kofein, no ale ked musis tak musis 🙂 . Ale fakt to moze byt dovod preco Borisko dlhsie nespi, ved vyskusaj na den dva vysadit kofein a uvidis ci sa to zlepsi
A mat tak aspon o 5 rokov menej, tak by som chcela tiez vacsi odstup od deticiek, no ale skor sa nenasiel ocino, ktory by stal za to 😉
Antikoncepciu neberiem uz roky, je to svistvno, proste si davame pozor uz od zaciatku, aj ked je to asi len 60% istota ale nam to vyslo a ostala som tehotna az ked sme to chceli - a to fakt hned prvy mesiac 🙂 . S tatom sme uz skusali tutumutu, nebolo to bohvie co, ale uz som mala taku chut, ze mi aj ta bolest tak nevadila 😅

tintiniacik
7. apr 2010

Dobre ranko.
Tak my sme uz vstali ale to len koli tomu ze dnes ideme na nozicky a potom na poradnu tak som uz zvedava ze ako dopadneme a kolko sme pribrali.

katka22r
7. apr 2010

dobre ranko tini tak daj vediet

janyka
7. apr 2010

Kati, ale však každá sme iná 😉
...ja som včera volala dr. tak mi kázala kúpiť imazol na Adriankovu nožičku, bo pipík je už ok, ale nožičku má strašnú, až mu na nej koža zliezla. Tak nech už mu len tá masťzaberie, lebo už som vyskúšala kadečo. A na riťku je vraj dobrý Aviril, lebo tiež som vyskúšala kadečo a sudokrem nám vôbec nevyhovoval 😒 máme to my fajnovú riťulu 😀
...baby, vy ešte špiníte?

tintiniacik
7. apr 2010

Ahojte tak my sme sa uz vratili vsetko je v poriadku nozicky tiez za dva mesiace kontrola. Na poradni sme dopadli dobre mame uz 4180g takze sme pribrali za 16dni 680g tak sa tesime 🙂

katka22r
7. apr 2010

janyka noo my pouzivame aviril aj kremik na ritku aj olejcek a musim poklopkat ze este vobec nebola cervena 🙂

tini tak to je super ze luki je oki a preco este musite na kontrolu?tu u nas sa chodi len raz a ak je vsetko oki tak uz sa potom neide

inak kocky juuuj laura ma taku suchu pokozku na nozkach aj na ruckach cim jej to mam kremovat alebo co jej mam na to davat??? ☹

tintiniacik
7. apr 2010

Neviem Kati preco na kontrolu to sa tu tak chodi. Aj nas Luky mal suchu pokozku na rukach a nohach ako keby sa mu supala ale natierala som to kremom Infadol a uz to nema

katka22r
7. apr 2010

krem infadol???a da sa kupit aj bez predpisu?

ako casto kupete drobcov?my kazdy 2 den

barbina182
autor
7. apr 2010

ahojte no ja som zufala borisko placka velmi velmi vcera sme boli na pohotovosti vraj uska ale len prave a trapia ho aj koliky...bože,,, 😢
ja kupem maleho tiež kazdy 2den,,
sab simplex pouzivate niektora kolkokrat denne mu davate a kombinujete to s vigantolom na kosti,,??
danulka aj my tak isto ako ti pred tyzdenom sme mali ,, 😵
idem k malemu zatial ,,som zufala s toho placu jak to hrozne placka aj ja placem s nim,, 😢

tintiniacik
7. apr 2010

kati da sa kupit aj bez predpisu a my kupeme drobca kazdy den

tintiniacik
7. apr 2010

pridala som nove foto 😀

renatkas
7. apr 2010

ahojte,

no vas docitat.. dalo mi to riadne zabrat 🙂

Dani kojenie nula bodov, mliecko sa uz rozbehlo, ale maly sa mi nechce uz vobec prisat, vobec si nevie uchopit bradavku takze odsavam si mliecko a dokrmujem z flasky. Ale na jedno odsatie si viem odsat 200 ml 🙂

my planujeme dalsie babo tiez ked bude mat maly cca 2 roky, ale antikoncepciu tiez uz brat nebudem, mala som z toho velke problemy. Sexik... snaha bola hned ako skoncilo sestonedelie, ale mam tam jeden taky blby steh ktory je presne tam a strasne ma to tahalo takze to skoncilo tak nijak. V nedelu idem na kontrolu po sestonedeli tak sa necham lekarom uistit ze sa ten stych neroztrhne a potom nejak snad prekonam aj ten blby pocit.

tintiniacik kolko mililitrov davas malemu na jedno krmenie? Ja davam 100, ale uz asi 3 tyzdne tak neviem ci nemam zvysit davku, viac nevladze spapat ale potom je hned hladny.

barbi my tiez mame koliky, uplne strasne, ked to maleho chyti tak je cely v krci, kope nozickami, reve tak ze sa neda utisit... a zistila som ze to ma len vtedy ked je velmi hladny a place ze chce jest, je nervozny a potom strasne hltavo papa, ked uz vidim ako strasne hlce hned mu dam espumisan. Aj sab simplex je zevraj dobry, ale to mozes davat len 3x denne, espumisan pri kazdom papani.

my mame zajtra rano poradnu, tak som zvedava kolko vazime a meriame. Aj vasi drobci tak extremne narastli?

renatkas
7. apr 2010

a baby tiez sa vam uz stalo ze vasi drobci strasne smradlave prdeli? nas maly dnes pusta take kadilaky a potom hned place, zasmradil nam celu izbu a asi ho to boli ked je to taka horuca strela, uz neviem co s nim

katka22r
8. apr 2010

tini lukasko je nadherny 🙂

renatka juuuj skoda ze sa nechce prisat ale tak co uz hlavne je ze ma aspon tvoje mliecko a nemusis mu davat umele nie?

barbina182
autor
8. apr 2010

ahoj,,
renatka no davam mu tie sab simplex,,ja ani neviem kolko moj maly vipije mliecka mam lebo mi az tecie,,ale on sa nevie poriadne napapať stale placka,,
a vcera som sa pokusala urobiť mu sunar ale nechcel mi chytiť flasu,, ☹
reni to ked maly nepil dlho z prsa tak uz ani nechyti,, ☹ ale skusaj prikladat stale a ked nechcce tak odsavaj,,
no a mi sme mali keks vcera bolo to oki nebolelo nic,,tak neviem,,ale stale mam obavy 😅

a daj vedieť renatka kolko ma maly.. 😉

tintiniacik
8. apr 2010

Reni my davame malemu 90ml no niekedy mu nestaci tak mu este dorobim 30ml ale to sa tak stane 2x do dna. Vcera sme boli v poradni a doktorka mi povedala ze tych 90az 100ml je v pohode. Ono sa to vraj bude casom stupnovat a bude si pytat viac. No ja mu davam aj caj to mi povedala aj doktorka ze ked nekojim tak musi drobec pit vela cajiku a to on nema problem vypit aj 100ml 2x do dna

renatkas
8. apr 2010

ahojte, uz sme sa vratili z poradne.
maly ma 4660g a 56cm. lekarka nas poslala na BCG stredisko lebo ma zahnisany vred po ockovani TBC, dufam ze mu to nebudu rezat, alebo neviete co s tym zvyknu robit?

tintiniacik
8. apr 2010

Reni tak to si pekne odsajes mliecka o tom som ja mohla len snivat ja som si odsala maximalne 20ml a to som sa natrapila s odsavackou asi pol hodinu