icon

Tringelt u mechanika

martinkaxx
19. máj 2025

Ahojte, zaujímalo by ma ako vnímate tringelty vy mimo gastra? Zvyknete nechávať tringelt napríklad u automechanika? Napríklad ak by ste platili sumu 290€ nechali by ste automaticky 300€? Pýtam sa preto lebo na jednu stranu veľa ludí hovorí že ten človek si ajtak dáva nejakú prirážku tak zbytočne tringelt a zasa nechcem sa citiť blbo.

doriiis
19. máj 2025

Áno,mechanikov nechávam ,,tringelty".Vždy mu dám viac

done
19. máj 2025

Áno, okrem práce si ešte dáva prirážku na náhradné diely aj 100% lebo ich musel objednať. Ak povieš, že si diely na opravu prinesieš sama, odmietne opravu.

tundra
19. máj 2025

V niektorych servisoch, sa k mechanikovy ani nedostanes...Odovzdas auto a potom prevezmes auto.

procrastique
19. máj 2025
@done

Áno, okrem práce si ešte dáva prirážku na náhradné diely aj 100% lebo ich musel objednať. Ak povieš, že si diely na opravu prinesieš sama, odmietne opravu.

@done Kde na týchto "mechanikov" chodíte?
Ja dostanem vo faktúre každý diel presne vypísaný aj s číslom, viem si to číslo hneď hodiť do googlu a skontrolovať, koľko bežne tento diel stojí a vidím tam aj akú cenu mi naúčtovali oni... každej jednej položky, aj gumičiek za centy...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
martinkaxx
autor
19. máj 2025

Aby som aj ja bola trošku konkretnejšia tak auto išlo priamo mechanikovi (malý dedinský servis kde pracujú možno 2-3 osoby ) a ak si dobre pamätám tak doteraz som vždy odchádzala bez bločku lebo tak mne ten blok je úplne zbytočný tak som si ho nepýtala.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
cyberk
19. máj 2025

Nie, pri prevzati neplatime nic, nam posielaju uz len dodatocne fakturu na mail 😅 a zaplatime kolko treba na euro presne.

marca12
19. máj 2025
@procrastique

Ja dostanem vo faktúre každý diel presne vypísaný aj s číslom, viem si to číslo hneď hodiť do googlu a skontrolovať, koľko bežne tento diel stojí a vidím tam aj akú cenu mi naúčtovali oni... každej jednej položky, aj gumičiek za centy...

@procrastique Lenze ty vidis cenu pre zakaznika,oni maju "pultove" ceny a kazda predajna dielov ma ine ceny,cize si tam vedia peknu marzu nahodit. Ty sa nikdy nedozvies cenu,za aku ju kupil mechanik.

done
19. máj 2025
@procrastique

@procrastique malé autoservisy, kde sú dvaja-traja mechanici, žiadne faktúry nevystavujú a cena za opravu je vždy s nulou na konci, obyčajne 200, 250, 300...platí sa pri aute, niektorí nemajú ani kanceláriu len starý stôl v rohu dielne.

done
19. máj 2025

po malej nehode - preliačené kufrové dvere išlo auto do servisu. Na radu známeho sme si tie preliačené dvere z vnútra na skrytom mieste označili. Na faktúre bola cena za nové dvere a za ich výmenu a kompletné lakovanie. Ale naša značka bola na svojom mieste, tie dvere vymenené neboli, len ich vyklepali.

done
19. máj 2025

to bolo vo veľkom servise, kde dávajú faktúry pre poisťovňu

lilitela
19. máj 2025

@martinkaxx Mechanici si zvycajne zarobia velmi dobre, tam tringelt asi nie je opodstatneny. Ci niekto da, je uz jeho vec.
Asi by som primarne odlisovala, kde som, ake platy asi dostavaju ti zamestnanci, ako som spokojna s robotou, rychlostou a tak.
Mna napriklad neskutocne vytaca, ked sa mi auto vrati zo servisu, vecne mam vsetko opatlane spinavymi rukami - volant, karoseria zvonku - akoze aj to chapem, ze ked nieco opravuju a potrebuje natocit motor kvoli zvuku a hento-tamto, ze si asi nebude furt ruky umyvat, ale tak nemozem si pomoct, vadi mi to.

bibina32
19. máj 2025

@martinkaxx My dávame, väčšinou tak do 10e.Mame jedného mechanika, ku ktorému dávame vždy auto. Keď niečo potrebujeme tak je, vždy ochotný čo najskôr to vyriešiť.

lenka.25
19. máj 2025

Keďže chodim do autorizovaného servisu , k mechanikovi sa ani nedostanem . Po oprave dostanem faktúru do ruky a zaplatím , to čo je na faktúre . A teda naozaj pri ich hodinovej sadzbe + ceny dielov , ani ma nehne im dávať ešte niečo navyše .

prasiatko30
19. máj 2025

Ty mu uz davas tringelt - pravdepodobne tvoju opravu ani len nezauctuje a ide rovno do vrecka bez platby dph. Cize pokial platis a neberie ziaden doklad o zaplateni tak by som tringelt vobec nedavala - to by mi musel vystavit legalnu fakturu

olimuc
19. máj 2025

Ano, nechavam vzdy tringelt (vzdy dostanem fakturu s kazdou drobnostu a stare diely do kufra), ale mam nadstadartny servis… pan sa stra o auta x- rokov, spokojnost (Dedinsky servis)

mimikarol
20. máj 2025

Samozrejme že nie. To už môžem aj poštárke platiť za to, že mi prinesie poštu. Mechanici si vedia veľmi pekne zarobiť, to sa neboj

bg92
20. máj 2025

v ziadnom pripade. preco ano? mna ta tringeltova kultura obchadza a nerozumiem jej.
jedine okrem gastra kde nechavam tringelt je v lokalnom kadernictve/kozmetike u bab, ktore pracuju same, cena je vtedy nizka a ak som spokojna, rada im priamo do vacku prihodim. Ak idem do klasickej znamej siete kadernictiev/kozmetiky tak nenechavam tringelty, nevidim dovod nechavat tringelt k skuzbe za par sto €, z toho maju zamestnanci zit slusne.

procrastique
20. máj 2025
@bg92

v ziadnom pripade. preco ano? mna ta tringeltova kultura obchadza a nerozumiem jej.
jedine okrem gastra kde nechavam tringelt je v lokalnom kadernictve/kozmetike u bab, ktore pracuju same, cena je vtedy nizka a ak som spokojna, rada im priamo do vacku prihodim. Ak idem do klasickej znamej siete kadernictiev/kozmetiky tak nenechavam tringelty, nevidim dovod nechavat tringelt k skuzbe za par sto €, z toho maju zamestnanci zit slusne.

@bg92 Vieš o tom, že je to presne naopak? Zamestnankyne v týchto "známych sieťach" ako klier a neviem čo zarábajú absolútne almužny a keď robia baby samy na seba tak majú prachov dosť, lebo neodvádzajú žiadne dane, žiadne bločky, žiadne prroblémy len všetky prachy do vrecúška.

ewellina
20. máj 2025

Predavačke v potravinách tiež nechávate tringelt? Aj krajčírke? Učiteľky by si pri dnešných deťoch tiež zaslúžili niečo navyše. Ozaj, a čo sestričky v nemocniciach a tiež v ambulanciách...? Nerozumiem, prečo by som automechanikovi mala ešte ja dávať navyše, keď už aj tak má premrštené ceny (určite už aj so štedrým tringeltom) :D

bg92
20. máj 2025

@procrastique ano ja viem, ale ak platim za sluzbu xsto eur nebudem propritom este suplovat ich zamestnavatela v placi. proste nie.

yanni
20. máj 2025

Nedavam. A to chodim k dvom v dvoch roznych krajinach. tiez maly dedinsky servis, kde pracuje Len sam majitel plus spolupracuje s inymi Napr. Koli lakovaniu atd. Vzdy dostanem fakturieren, peniaze poukazem. Nikdy by som nedala nic Robit bez faktury/ Blocku. Na Robotu aj material mas zaruku. Bez potvrdenia nie a v pripade nejakeho Problemu sa mozes ist stazovat tak akkurat na lamparen.

klotildabazarik
20. máj 2025

@martinkaxx nie on ma za svoju pracu mzdu, tak isto ako casnik, urcite ny som triangel na sk nedavala

margotka17
22. máj 2025

@martinkaxx chodím do autorizovaného servisu, pri pulte odovzdám kľúče od auta a pri pulte mi odovzdá servis kľúče po uhradení faktúry v pokladni. Neprichádzam do styku s mechanikom, ale občas nejaký ide ku automatu po kávičku.

done
27. máj 2025

Do autorizovaných nechodím po skúsenosti, keď na faktúre bola položka naplnenie nádržky ostrekovačov + tekutina, hoci auto išlo do servisu s plnou nádržkou až po hornú rysku.