Trpezlivosť deti prináša. Pridajte sa
Ahojte. Prečo trpezlivosť? Osem mesiacov som trpezlivo čakala na vytúžené // na tehu teste. Podarilo sa, trpezlivo som počítala týždne do prvej poradne. Žiaľ osud zasiahol inak, o maličké sme prišli ☹ . Trpezlivo som počkala tri mesiace, a teraz sa začneme znova o maličké snažiť. Dúfam, že moja/naša trpezlivosť bude odmenená vytúženým bábätkom.
Baby držme sa navzájom a verme, že to najkrajšie na nás ešte len čaká. Zatiaľ sa tu môžme podeliť o svoje skúsenosti, rady...
Krasna tema. Vies, len ked citam niektore ine diskusie, kde dievcata presli takymi bolestami duse aj tela, ze asi moc trpezlivosti uz nemaju, dokonca sa vzdavaju. Ja to tiez teraz nemam lahke. Tak tu trosku pookrejem. Drzim Vam palceky!!!
ahoj Lady1, to akoby si mi pisala z duse... som na tom podobne... my sa zacneme snazit az o mesiac, no najradsej by som isla "na to" uz teraz... no tie 3 mesiace od potratu chcem dodrzat... snad sa potom zadari rychlejsie ako 1.krát...
ako na potvoru su vsetci okolo mna tehotni... a pritom zacinali so snazenim neskor ako my... no co uz, snad mas pravdu, ze trpezlivost deti prinasa 🙂
vcera mi muz splechol do tvare, ze vsetci uz budu mat deticky, len my nie... viem, ze to nemyslel v zlom, ale pripadalo mi to, akoby tym chcel povedat, ze to je moja vina... skratka, osud sa takto s nami zahral, uz s tym nic nenarobime... musime len cakat a dufat, ze na 2x to uz lepsie dopadne...
@spagetka_
No co su to za smutnosti! Osud a priroda su sice silne veci, ale my sme silnejsi!!! Pockaj, ked nam napises ako sa kotulas s bruskom!!! Moc Ti to prajem. Chlapi su niekedy cudaci. Mne teraz hrozi MA, nadej takmer nulova, cakam na piatkovy ortiel. Lekar mi kazal byt doma, oddychovat a upokojit sa a minimalne sa hybat. To sa da? A moj manzel a syn sa vcera spytali, preco nemaju na stole pripravenu veceru? No nezabila by si ich! Hore hlavu a nadhlad! To nas udrzi, neboj!!! Drzim palce!!!
dakujem odrik... mozem sa spytat... ty si tiez prisla o babätko, alebo sa uz dlho marne snazite?
obcas rozmyslam, co je horsie... ci prist o babätko a utesovat sa tym, ze otehotniet mozem, ked sa to uz raz podarilo... alebo sa snazit uz nejaku dobu, no s tym, ze sa nevie, ci vobec deticky mozem mat...
najlepsie je otehotniet za kratku dobu, aby sa clovek nemusel trapit a rozmyslat, preco to nejde tak lahko ako ostatnym... hmmm, ale keby to tak islo...
Veru, máte pravdu. My sa už snažíme tiež pol roka, aj keď viem, že to ešte nie je až tak veľa. Všade okolo nás sú tehulky len my nemáme bábätko. Viem, že to aj mojho partnera trápi. Človek tak trochu stráca chuť do života a hlavne ten zmysel, že skoro všetko už máme, sme šťastní, máme sa radi a to najpodstatnejšie zavŕšenie lásky nie a nie prísť. Veľakrát sa slzy tisnú do očí keď vidím iných kočíkovať a pod. Aj ja sa snažím merať BT, cvičiť, zdravo sa stravovať, jesť vitamíny na podporu otehotnenia a aj tak nič. Je to hrozné a to pochopí len taký, kto to sám prežíva. Ale neprestávajme veriť. Niekto to má v živote jednoduché, niekto si musí všetko vytrpieť. Ja určite patrím do tej skupiny, ale dúfam, že na konci tá trpezlivosť prinesie dieťatko.
@spagetka_
No ja zjavne o moje babatko prichadzam. V pondelok som bola na sono, mala by som byt v 8.-9. tyzdni, ale bohuzial gestacny vak je prazdny, teda sa v nom nevyvija plod. Vola sa to po slovensky zamlknuty potrat alebo anembryomola. Teda vak bez embrya. Neviem, preco sa to stane, gestacny vak je normalnej velkosti aj tvaru, ale babatko v nom jednoducho nerastie. V piatok posledna kontrola, ak bez zmeny, tak uz vies, co ma caka! A mas pravdu, snazilkujte sa hned ako to pojde, nech sa dusicka vylieci! Telo zvladne vsetko. Pa
odrik, mna tiez doktor nechal doma s diagnozou hroziaci potrat... no vobec mi nekazal lezat, tak som robila aspon tie zakladne veci po dome... a samozrejme som aj varila... az pokym som nezacala 2.krat spinit... to uz som vedela, ze je zle... zial, babätko uz bolo mrtve, vraj sa od zaciatku zle vyvijalo, takze som to ani nemohla nejak ovplyvnit...
ale poznam vela pripadov, kde sa to zachranit este dalo... pevne verim, ze to bude aj tvoj pripad a babätko aj ty budete v poriadku... a hlavne oddychuj a chlapi nech si navaria sami! tolko snad zvladnu...
@janine6623
Jejda, vsetko pride v spravny cas! Ziadne zufanie! Este papaj kyselinu listovu! A pripadne alchemilkovy cajik! Dietatko pride a budeme sa spolu vytesovat! Ja som to lahke nemala ani pri prvom a uz ma 11 rokov. Teraz mam ja 38 a vidis zasa to s mojim babatkom vyzera zle! Ale este do toho pojdem a verim, ze uspesne!!! Drzim Ti moooc palce!
Ahojte baby, dnes som natrafila na Vašu tému a spomenula si na minulý rok v tomto čase. Boli sme s manželom úplne zničený s toho že sa snažíme, máme vytvorené všetky podmienky pre mimino a to k nám ani po dvoch rokoch snaženia nechcelo prísť. Prešli sme všetky možné vyšetrenia, až som ja nakoniec v lete podstúpila konizáciu a tým sa naše snaženie stoplo na 3mesiace, čiže sme nato vôbec nemysleli a po tej dobe mi doktorka nasadila duphaston a clostilbegyt a vyšlo to hneď prvý mesiac. Začali sme v tej dobe prerábať holobyt, a na mimi sme sa dáko prestali sústrediť a prišlo to samo, predtým nepomohli ani dovolenky, víkendy, u nás zafungovala prestavba 😀 Je pravda že toto tehu nie je bezproblémové ale sme už pomaly na konci a mimino zaraz na svete. Teraz si niekedy hovoríme, že možno keby sme si mimi urobili skôr, ale predtým nám ešte chýbali nové auto, veľký byt, dovolenky a predsa už sme mali jedno dieťa, tak sme sa spoliehali že druhé žiaden problém nebude, a opak bol pravda. Tak baby šup sa sústrediť nie na cudzie bruchá ale na niečo zmysluplné čo Vás naplní nie čakaním na mrchu mesiac čo mesiac, ale čo Vás bude oboch zamestnávať v inom smere ako posteľnom 😉
@odrik Ďakujum, papkám aj femibion, pijem aj alchcemilkový čaj. Verím, že aj u nás ten správny čas príde a dočkáme sa vytúženého bábätka. Ja pomaly ťahám na 30 a už cítim že je to najvyšší čas. A aj ľutujem že som čakala až do teraz. Ale snáď ten čas dozrie.
@spagetka_
Dakujem za podporu! Si zlata! Ja to teda moc ruzovo nevidim, no ale pomalicky, pomalicky sa pripravujem na najhorsie a snazim sa s tym vyrovnat. Ja spinim uz od soboty a napriek tomu mi lekar povedal, ze pokial sa prudko nerozkrvacam, on by predsa len do piatku pockal! Vraj sa obcas dejunaj zazraky. Zlaty pan doktor! On veri asi viac ako ja! No nemam pocit, ze ja patrim do skupiny ludi, ktorej pomahaju zazraky! Aaale, nech to vezme cert, aj my si raz napiseme bruskate, uvidis!
martina2001, zakon schvalnosti funguje dokonale... my sme sa s babätkom rozhodli pockat, pretoze sme si chceli najprv zabezpecit byvanie a nasporit ako take financie... a 3 roky po svadbe v novom dome nam zacalo akosi nieco chybat ku stastiu.... vedeli sme, ze uz je ten spravny cas na dieta a akosi som si tak naivne myslela, ze sa to podari hned... a ked to neprichadzalo ani takmer po roku, zacala som byt zufala... no a potom prisli vianocne sviatky, prestala som mysliet na "plodenie" a zrazu babätko prislo, ani neviem ako 🙂
ozaj sa ten osud s nami zahrava, ked ti co nie su na dieta pripraveni k nemu pridu ani nevedia ako... a ti, co po nom zufalo tuzia nie a nie prist... vela veci funguje naopak, ale taky je zivot... preto sa aj bojim robit si nejake plany, lebo aj tak to je vzdy opacne ako chcem... ked mi je nieco jedno a nezalezi mi na tom, tak vtedy sa mi bude ako na potvoru darit! 🙂))
@janine6623
Nie vzdy sa da skor! Ved je tolko veci v zivote, ktore clovek neovplyvni a musi nimi prejst. A potom, ked si povie, uz je cas na babatko, zrazu to nechce ist. Len si prosim Ta nic nevycitaj! To je uplne nepodstatne, kedy ste sa zacali snazilkovat! Dajte cez leto peknu dovolenku, oddych a zmenu vzduchu. Pride, neboj!!!
@spagetka_ to je život a ten sa nepýta kedy je dobre na čo 😀 mňa vie v tomto dojať len ten človek čo dieťa urobí ani nevie ako a potom sa na neho vykašle.
Baby a stále možnosť reprodukčného centra, my sme boli už rozhodnutý že začiatok roka nám to istí, ale podarilo sa 😉
odrik, a dal ti aj nejake lieky na udrzanie tehotenstva? lebo ja som uzivala duphaston 2x denne... babätko aj zacalo rast a vsetko naznacovalo, ze sa to ubera spravnym smerom, ale na poslednej kontrole uz nebolo vidiet akciu srdiecka a babo bolo mensie ako malo byt... oni sa to musia vzdy snazit zachranit, lebo nikdy sa nevie ci moze prezit alebo nie... no priroda vie co robi, aj ked nam sa to zda nespravodlive... na druhu stranu som aj rada, ze to tak dopadlo, lepsie takto ako mat postihnute dietatko... ved zdrave babätko este stale mozem mat... dufam!
doktor ma pravdu, niekedy sa naozaj deju zazraky... vela krat sa da zachranit babätko, aj ked zena silno krvaca... ako to inak nazvat ako zazrak?
janine, aj mne muz velakrat povie, ze mali sme si babo spravit hned po svadbe... ale vtedy sme nan neboli este pripraveny, takze by sa vtedy asi just podarilo hned! 🙂))
@spagetka_
Dakujem za podporu, mam presne ten isty problem ako si mala ty! Lieky mi pan doktor zatial nedal. Povedal, ze v tejto faze sa bud udrzi, a to aj bez liekov, alebo nie a nepomozu ani lieky! Povedal, ze ak by nahodou c piatok bolo lepsie, potom nasadime lieky. Skor nie. Asi ma na to svoje dovody. Myslim, ze uz by to nebol natahoval, ale stale som mala tehotensky hormon nad 1000 a myslim, ze pri takej hodnote mu este lekarske pravidla nedovoluju robit kyretaz. Ta hodnota asi musi klesnut. Neviem, uz tomu nerozumiem. Ale mas obrovsku pravdu, radsej zdrave babatko, i ked neskor. Priroda vie, co robi! Takto si to musime vysvetlit. Len tak sa to da prezit!
Ahojte baby , je mi veľmi ľúto, že sa musíte takto trápiť ale verím že čo chvíľa už aj vy budete behať s bruškami.Ja síce neviem aké to je dlho sa márne snažiť, ale minulý rok v lete sme prišli o naše bábo v 16tt a to čakanie tri mesiace bolo strašné, ale nejako sme to vydržali a teraz v lete čakáme bambulku, tak dúfam že to dotiahneme do úspešného konca.Budem Vám všetkým držať palce.Majte sa pekne
odrik, citala som si ta v teme Kyretaz, je mi ta naozaj velmi luto ☹
mne sice lieky nasadil hned, ale s tym, ze ked sa to nema udrzat, nepomoze ani lieky...
viem si predstavit co zazivas... u mna to malo nastastie rychly spad, mala som ist na kyretaz az o 2 dni, ale kedze som mala obrovske bolesti a dostala som horucku, isla som do nemocnice hned na druhy den... nestihla som si ani poplakat, lebo som bola v akomsi krci od strachu... vsetko mi to prislo luto, az ked uz bolo po vsetkom a prisla som domov z nemocnice... v noci som nemohla spat, tak som odisla do kuchyne a tam sa schulila do klbka a plakala asi hodinu v kuse, az som z toho dostala teplotu... potom uz bolo dobre, nechala som to vsetko vyjst von... srdiecko sa uz pomaly hoji a ja pomaly pomyslam na dalsie babätko...
@spagetka_ U mna to malo tiez rychly spad. Pondelok vecer - zla predtucha, ze nieco urcite nie je ok. Dost som si poplakala. Utorok rano - doktorka nevidela ziadnu akciu srdiecka, a celkovo bolo babo malinke,nevyvijalo sa. Utorok vecer nemocnica, streda rano zakrok a poobede ma pustili domov. Najhorsi bol prvy tyzden...
A som veeeelmi rada, ze sa temicka uchytila 🙂
@spagetka_
No mame to vsetky naozaj nevesele! Ale mne velmi pomaha, ze tu mozem byt a hovorit s vami zo srdiecka. Mam za sebou tazky vikend a dalsi ma zjavne caka, ale drzim sa a budem sa drzat! Mam predsa zdravie, skvelu rodinu a ostatne vsetko uz len raz musi prist! Drzim nam vsetkym palce!!! Spagetka pekne snazilkuj, cakam na dobre spravy!
@spagetka_
Nevies prosim, ci je v poriadku pri hroziacom MA, ze mam zvysenu teplotu 37,0 az 37,2 popoludni? Na internete som si vselico pohladala, nepisu, ci mam radsej ist k lekarovi skor. Vyssiu horucku nemam! Predsa len, ked mi hrozi strata babatka, nechcem ohrozit svoje zdravie. Dakujem!!!
Ahojte dievcata 😉 ja sa tiez k vam pridam ak mozem. 4.2. som prisla o svoje vytuzene dvojicky v 11tt 😢 Uz presli 3 mesiace takze sme sa zacali snazit, pijem alchemilku, uzivam fytosoju a snazim sa verit ze to coskoro vyjde. Viem ako sa vsetky citite, ale musime ist dalej a raz sa to podari...

Deti su radost na cely zivot, preto si na ne niektore z nas pockaju dlhsie nez ine 😉
vela stastia v snazilkovani 🙂