Tutu sukničky - naša nová mánia
Ahojte zakladam diskusiu lebo pri albumoch sa furt rozpisovat nie je moc prakticke. Tak sup sem tie co vas to chytilo resp. chyti🙂 uz sa tesim na vsetky vytvory, napady a inspiracie
@anjelicek26 no tie su krasne a strihas si tiez pasiky alebo ako? a tu ruzičku v strede to nejako skrucas?? 😉 si riadna šikulka :D krásne sukničky aj tie čiapočky hačkované...škoda, že to neviem 😖
@anjelicek26 tvoj album je uzasny. mas krasnu dceru - taka mala modelka, naozaj velmi krasne dievcatko. a tie tutu su tiez uzasne. viazes to na gumu?
@lenuliatko prepáč asi som slepá, 😎 😎 😎
@jankaborka
viazala som normálne na stuhu, odmerala som si, aký dlhý pás budem potrebovať a viazala a viazala. Dala som 80 kúskov, ale vlastne 40 uzlíkov, lebo som dávala dva pásy tylu na seba. Ešte by sa určite dala urobiť aj hustejšia, miesta bolo, ale už sa mi to zdalo priveľa. Potom som si tie uzlíky rovnomerne rozmiestnila po dĺžke stuhy a prišila k sukni. A šila som nie cez uzlíky, tie som trošku posunula nad kraj sukne a prešívala som cez nazberkanú látku.
@ilona3 ja som robila mojim babám z tylu 150x200cm a to mi vyšla jedna suknička. Lenže moje mali vtedy 18 mesiacov a veru nie je dlhá. Takže určite viac, aspoň o meter a pozor, ja som mala tvrdý tyl, ak kúpiš mäkkší, pôjde toho raz toľko. Mám fotku, na prvej alebo druhes strane.
@ilona3 tak fotka je až na 7. strane 🙂
@marianka99 - ano skrucam, pasik cca. 25cm prehnem 3x, urobim si take asi 4 a postupne natacam a za pochodu lepim horucou pistolou, da sa to, aj ked zamat je v tomto urcite lepsi ako tyl, lebo pri tyle ti moze presvitat lepiclo cez hornu vrstvu, to je na nic, ja som to teraz posledne tiez tak mala, som to pretrela lakom na nechty, uz to nevidno 😅
@ilona3 - ja viazem len na hackovany pasik, inak by mi nesli urobit vrstvy nad sebou, takto idu v pohode aj tri, viac som neskusala, uz tak to bolo uuuplne huste.
@anjelicek26 super díky nejako to poskúšam 🙂
@anjelicek26 podla mna ta nejaka zavistliva mamicka nahlasila,ze natom zarabas a podobne 🙄 🙄 🙄
inak ja som vyse tyzdna totalne nic neuhackovala ani neusila,lebo som chora ☹
@anjelicek26 co? zmazali? nechapem 😕 jezis, tu su niektore fakt, ze ... 🙄 😝
inak mne ten tyl neprisiel, asi objednam zas, len neviem odkial ☹ ch jo.
@anjelicek26 ano, uz som kontaktovala
Tak, ďalšia suknička je hotová. A Sára ma milo prekvapila, lebo si ich stále pýta obliekať a potom v nich krúti riťkou, no zlatá je. Mišku ešte musím trošku presvedčiť 🙂 Inak, po dlhšom čase som vytiahla prvé dve tutu z tvrdého tylu a tento mäkkší je veru oveľa príjemnejší, ak ešte nejaké budem robiť, tak len z takého. A vôbec nevadí, že sa krčí, sama neviem, či sa mi taký miš-maš nepáči viac, než uhladené pásy tylu.
@lenuliatko ako si to prisila prosim ta? nie je to vidiet ze je to prisivane?
@lenuliatko - nadherna suknicka, si sikula, ja uz tutu fakt robit nemozem, by mi doma dali, uz som pretriedovala satnik, lebonema Saska ziadne miesto 😅
@lenocka84 nie, vôbec to nevidno. Prišívala som ručne, ale takou veľmi silnou niťou a zachytávala som to o tú spodnú nariasenú časť gumy (ale nie ten úplný spodok volánikový). A každým vpichom som prichytila jeden uzlík tylu, priamo cez neho, aj cez stuhu na ktorej sú naviazané.
@anjelicek26 ďakujem, aj ja som s tutu pre moje baby skončila, každá má dve. A pravdupovediac s ami toho ani veľa nezvýšilo, ešte mám biely trblietkavý tyl, tak asi urobím sestrinej malej, ak bude mať záujem, ak nie, tak kamoškinej. Ešte dnes musím došiť sedacie vaky a chystám sa babám uháčkovať bikiny na leto, čiapok už majú habadej. Ach, stále je čo robiť a hlavný je ten dobrý pocit, že si pre detičky sama urobila niečo krásne. Och, a zabudla som, ešte im urobím k týmto sukničkám čelenky s ozdobou z tylu, budem sa inšpirovať tvojimi 🙂
@lenuliatko aha, dakujem za vysvetlenie, lebo ja sa toho este zatial trosku desim, ale chystam sa aj ja
@lenocka84 a čoho sa desíš, prosím ťa? 😀 Fakt je to veľmi jednoduché, Nápadov a tipov tu je habadej, už len to skúsiť a popustiť fantáziu 🙂
@lenuliatko ako prve mam za sebou, jedine tieto nasivane sme neskusali
ahojte takze tyl mam uz doma, nastihane pasiky a ide sa vyrabat sukeňa 😀
@bombicka19 - to su nadherne farby 😵
@anjelicek26 dakujem, este mam 4 rolky tak budu aj ine farebne kombinacie 🙂
@bombicka19 - ja som neodolala a mam 4 rolky na ceste, som zvedava, co z toho este vymyslim 🙂 Dnes je na rade ale klobucik 😅 😅 Inak mi dorazili celenky a kvietky,tesim sa z nic
h ;)
@anjelicek26 paradička aj ja mam taku podobnu zbierku,ani neviem ako sa tolko k nam dostalo :D ale teraz planujem objednat aj ja z ebay,nove kvietky...dve rovnake farby mas na to, aby bola jedna celenka a jedna do pasa na suknu?
@bombicka19 - nie, len som nahodou klikla 2x na kupit 😅 😅 😅 Nevadi, tak ma kazdu 2x ;)
@anjelicek26 aha, tak moze aj babikam davat celenky 😀

@anjelicek26 ved prave take nadychane to chcem aj ja. nech je to poriadne a nie len zopar strapcov. u nas v galanterke som dnes nasla ale nie su to rolky ako pises ty ale velky bal latky a maju 150 cm alebo 175cm siroky podla toho aku farbu si cica zajtra vyberie. kupim teda 4 m a ak bude malo dokupim. pozerala som aj tu ebay stranku ale neviem po anglicky takze nic. som rada ze ti album odblokovali a hned ho idem pozriet. 🙂