icon

Typická slovenská pohostinnosť

21. jún 2025

Dnes pred návratom domov z výletu sme si sadli na jednu terasu neďaleko stanice na kávu. Čašníčka došla napísala našu objednávku pri odchode od náš si trochu hlasnejšie pošomrala:
,, choďte si dať kávu tam kde ste sa naobedovali,,
Bolo sme na Považí, odchádzali sme z domu.o 5ráno, obec sme si dali o 11tej a kafé o2hej
Nemám otázku, len je zaujímavé že s takouto milou pohostinnosťou som na juhu nikdy nestretla, a to mám dosť precestované

Strana
z2
mk1111111111
22. jún 2025
@biba_18

ale odhliadnuc od všetkého - na kávu idem do kaviarne, nie do reštaurácie, lebo predsa len, tie služby sú zamerané na niečo iné…
@alica110 ja mám “nepríjemnú” skúsenosť aj z anglicka alebo aj z chorvátska, ide o to že cudzím jazykom nevenujeme až takú pozornosť ako vlastnému, keď niekto začne hundrať portugalsky alebo francúzsky, nevenujeme tomu toľko pozornosti…

@biba_18 ja chodim na kavu aj do restauracie, niekedy ina moznost nie je a nikdy som nad tym nerozmyslala, ze nie som pre nich dobry klient. A poviem pravdu, dnes uz nie je casnik, casnik. Zvacsa su to brigadnici, co tukaju do mobilov, miesto toho, aby si pozerali po rajone a netvarili sa, ze ich zakaznik otravuje. A ak das podla nich male disko, este Ta prepichnu pohladom, hoci by si za ich parcu ziadne nezasluzili.

biba_18
22. jún 2025
@mk1111111111

@biba_18 ja chodim na kavu aj do restauracie, niekedy ina moznost nie je a nikdy som nad tym nerozmyslala, ze nie som pre nich dobry klient. A poviem pravdu, dnes uz nie je casnik, casnik. Zvacsa su to brigadnici, co tukaju do mobilov, miesto toho, aby si pozerali po rajone a netvarili sa, ze ich zakaznik otravuje. A ak das podla nich male disko, este Ta prepichnu pohladom, hoci by si za ich parcu ziadne nezasluzili.

@mk1111111111 keď nie je možnosť tak aj ja idem do reštiky - ale keď je, idem do kaviarne…

autor
22. jún 2025
@biba_18

ale odhliadnuc od všetkého - na kávu idem do kaviarne, nie do reštaurácie, lebo predsa len, tie služby sú zamerané na niečo iné…
@alica110 ja mám “nepríjemnú” skúsenosť aj z anglicka alebo aj z chorvátska, ide o to že cudzím jazykom nevenujeme až takú pozornosť ako vlastnému, keď niekto začne hundrať portugalsky alebo francúzsky, nevenujeme tomu toľko pozornosti…

@biba_18 ani pri najlepšej vôli to nebola reštaurácia staničný bufet ktorý sa tvári Max ako pizzérka, jednému pánovi tam zohrievali trojuholník pizze. Boli sme prijatí, takže účet bol vyšší ako dve kávy Stalo sme si na stanici, a počkali si na svoj domov domov,. keďže nás čakal.niekolkohodinová cesta domov.

alica110
22. jún 2025

Veď je úplne jedno či sa jedná o reštauráciu alebo kaviareň alebo bufet. Majú sa správať slušne a prozákaznícky všade. Na Slovensku hudba budúcnosti.

Strana
z2