Týraný pes
Píšem anonymne radšej a neviem ci toto riesit.... ale mame v dedine (nebudem konkretizovať presne miesto ani nič radšej) jednu rodinu, ich pes (neviem plemeno ale na betón to nebude chrt) príde mi skôr ako bojový pes je zvláštny, príde mi vychudnuty-vidieť mu rebra, neviem posúdiť ci je toto normálny stav, čo som si všimla Pan X keď na psa zakričal pes ľahol, hlava dole a len ležala a s chvostom dole a hlavou dole išiel s pánom, mne toto príde ako rešpekt, ale tie rebra😪. Naozaj nepotrebujem vysmievanie ale naozaj info ako to je so psami, či im má vidieť rebra, je to krátkosrste plemeno, brucho ako keby vcucnute, hlava oproti telu nenormálne veľká (to bude asi tými rebrami, že mi to príde nesumerne) ... riešili by ste niečo takéto?
Keď nevieš tak to odfot a opýtaj sa odborníka ….. kľudne aj v utulku
Záleží...
Kamoška má psa (mali sme 3 šteniatka, jedno máme my a druhé ona). Moja zožerie čo jej pod laby príde, hladom neumiera, je tak akurát. Zato jej je stále s rebrami vonku, lebo má zdravotné problémy, musí jej dávať špeciálne stravu, pozor na to, čo zje, lebo hneď psa preháňa, u veterinára je skoro každý mesiac ...
Alebo nám teraz zomrel 12 ročný psík a naša 1 ročná odmieta týždeň už jesť, lebo je smutná z toho, tiež vyzerá teraz horšie, rieši sa to ...
Takže nie vždy hneď ide o týranie, ak pes vyzerá zle. Preto by som ak sa dá, tak odfotiť stav psa, potom len tak so susedom susedsky prehodila slovo, že ako sa má psík, či nemá zdravotné ťažkosti (možno ti presne to povie, že hnačkuje/nechce papať/má niečo so žalúdkom,...)... A keby to nesedelo nič, tak by som to riešila asi.
Ja som mala plemeno, ktorému malo byt vidno rebrá. Takže áno, sú rasy, ktorým rebrá vidno aj keď nie sú týrané. A tiež som si užila tých reči....
@vkatush skúsim sa ich opýtať, ale predtým nemal rebra, už ho 3m pozorujem ... ja len ,,dúfam,, že naozaj zdravotný stav.... ďakujem za info
@simona20201309 aké to je plemeno prosím? Lebo tento pred rokom bol krásny, naozaj posledné 3m ako keby si utala
Prečo sa mi ukazujú rebrá psa?
Ak psovi ľahko vidíte rebrá, pravdepodobne má podváhu. Ale u niektorých plemien, vrátane chrtov, oharov a talianskych chrtov, sa rebrá psa prejavujú pri normálnej hmotnosti. ... Ak jej boky ostro vyčnievajú, pravdepodobne má podváhu. Ak má v páse peknú krivku dovnútra, pravdepodobne má dobrú váhu.
Источник: https://midogguide.com/dog-breeds/should-you-be...
Ved môže byť chorý. Vidíš im do dvora? Býva s nimi v dome, alebo von?
Ak vidíš do dvora, videla by si, keby ho bil, kričal po ňom.
Nemôžeš sa k nemu niekedy prihovoriť a nenápadne sa ho opýtať, či nie je chorý? Ze sa ti vidi príliš chudý.
Sú sociálne slabší? Teda, je tam predpoklad, že im na psa nevychádza?
Ak sa s ním pan X prechádza, tak myslím, že toho psa ma rad.
Je to veľmi dobre, ze si taka všímava a záleží ti na cudzom psovi. Skus pozorovať, zisti plemeno. Nemáš príležitost si ho odfotit, aby sme vedeli o akú rasu ide?
Nemecké dogy zvyknú vyzerať dosť vychudnuto.
To, že sa tebe niečo zdá "od plota" je fajn, ale realita býva neraz iná. Napríklad v psíčkarskej skupine si majitelia niektorých plemien občas robia z neznalých srandu, aký je ich psíček týraný a vyziabnutý, pritom má len postavu vymakanú športom.
K psovy neviem poradit ale pekne ze sa zaujimas
Nasa macka zacala byt vyberava v jedle. Za rok schudla z obeznej na vychrtnutu. Najskor sme boli radi, ked zhodila nadvahu ale potom to zacal byt problem a veterinar nevedel poradit. Posledneho polroka to bola len kost a koza. Stale chodila von a ked ju videli susedia, dali jej jedlo a doniesli k nam domov a pytali sa co sa stalo. Napadlo ma ze asi si myslia ze ju tyrame hladom, tak som vysvetlovala ze je chory a nevieme mu pomoct. Cize moze byt ze aj u toho psa je nejaky problem.
Kedze je to rodina, skutocne sa vies spytat, ze co sa deje.... ze pre pana teda on dobre schudol, ma nejake zdravotne problemy? Je uplne legitimna otazka, ktora neurazi, je to normalny zaujem... Uvidis, co povedia...
opýtala by som sa, že či sa niečo deje, že som si všimla ako vyzerá a podľa reakcie budeš vedieť ako ďalej, mne je toto tiež veľmi ľúto, keď niečo také vidím a mne to nedá a musím to riešiť, predsa len zvieratko si samé neporadí.

nie, nie je to normalne, ze mu vidno rebra. Chuda male 😢 Pomoz mu prosim ta 🙏 zavolaj do organizacie zaoberajucej sa takymi vecami napr. tu https://slobodazvierat.sk/linka-proti-krutosti/