Týždeň narodenia spiacich detí
Tento týždeň si pripomíname narodenie spiacich detí, alebo detí ktoré sme nosili, ale nikdy nestretli, alebo tých, ktoré sme mali, ale nemohli vziať domov, alebo tých, ktorých sme priniesli domov, ale nemohli zostať. Dajte to do svojho profilu, ak vy alebo niekto koho poznáte utrpel stratu dieťaťa. Väčšina z vás to neurobí, pretože na rozdiel od rakoviny, smrť dieťaťa je stále ešte tabu. Prelomte mlčanie!!! ..
Pripájam sa aj ja, dnes je 5 týždňov, čo sme prišli tiež v 21tt o dievčatko...je ale v našich srdiečkach, myslíme na ňu a strašne nám chýba náš vytúžený anjelik ☹
@misiska2010 tento tyzden? Ved sa o tom pisalo aj minuly tyzden (ze tento tyzden), mam v tom hokej.
Kazdopadne je to velmi smutne ☹
ja si to pripominam kazdy jeden den....15. maja som prisla o mojich chlapcekov dvojicky v 22 tt ☹
Ja si pripomínam môjho synčeka Maťka,ktorý sa mi narodil predčasne v 27tt. a po mesiaci mi zomrel,v septembri to budú 4 ročky,čo nám náš anjelik chýba.Myslíme na neho každý deň,veľmi nám chýba a strašne ma mrzí,že som si ho nikdy nemohla vziať do náručia a priniesť domov 😢 😢 😢
hajanka newem presne, kedy mysliím si, že to nie je také podstatné ☹ ja si to pripomínam každučký deň, keˇže som 5. januára prišla o syna Adamka ☹ takže viem aká to je strata ☹
Ja som o nasu banbulku prisla pave pred tyznom ☹ v22tt je to pre mna hrozne tazke este neviem normalne fungovat neskutocne mi chyba ☹ ...dievcata mozem vas poprosit o radu ako ste zacali dalej ako tak normalne zit co vam pomohlo?Nieje sekunda co by som na nu nemylslela ☹ tak hrozne ma to boli ☹
O mojmo anjelika Sebastianka som prisla pred 6rokmi a 4 mesiacmi, ale nie je den, kedy by som nanho nemyslele. Velmi mi chyba. ☹
@simonkato
Ahoj moja, velmi ma to mrzi. Neporadim Ti, lebo to hojenie srdiecka u mna trva dodnes a stale to boli, a to som o anjelika prisla v 11tt 13.5. ☹! Tento den urcite z pamati nikdy nevymazem, bolo to po veeela rokoch vytuzene slniecko!!! Ale snazim sa robiz veci, ktore ma tesia, cvicim, velmi sa venujem sa mojmu 11 rocnemu synovi, chodime na bicykle, na korcule, hrame badminton a tak!!! Ale vecer, alebo ked vidim babuliatka v kociarikoch, trha mi srdce ☹ !!! Velmi Ti drzim palceky, aby sa srdiecko cim skor aspon trosku uzdravilo a pomaly, pomalicky budete mysliet na nove snazilkovanie tak, ako pomalicky zaciname mysliet my. Vela stastia!!!
to je smutnee, ako to, ze ste prisli o deticky aj v 21./22.tt? ja som myslela, ze prvy trimester a potom ze ak sa moc skoro narodi babatko...ale tusim je rizikove cele to tehotenstvo... strasne smutne☹( drzte sa, maminy!
Bohuzial sa musim pridat aj ja...tiez sme prisli o nasho anjelika ☹ verim ze mu je tam dobre a raz sa tam stretneme spolu ☹
...ja som tiež prišla o dcérku 24.5.2011 v 33tt, stále to veľmi bolí, nedá sa zabudnúť, myslím na ňu každý deň... snažím sa žiť mám 5 ročného synčeka, ale na Sofinku neviem prestať myslieť, plačem keď ma nikto nevidí, chodím na cintorín... je strašne ťažké byť mamičkou anjelika...
Aj ja sa pripajam,22.6 som prisla o svoje dietatko,neviem ci to bol chlapcek alebo dievcatko.Bol to missed v 11tt.
my sme prišli o naše dievčatko pre rokom, v 20 týždni, veľakrát si na ňu spomeniem a poplačem si ☹
baby je mit o luto co sa vam stalo mne osobne sa take nieco nestalo ale moja segra v 11tt prisla o dietatko dievcatko je to uz 11rokov a presne pred 5rokmi som mala sen so svojou mrtvou starkou a ani neviem preco v tom sne som jej povedala teda prosila ju o to aby nam vratila spat do rodiny to mrtve dietatko vtedy som mala uz 2malicke deticky a nejako som neplanovala mat hned dalsie ale proste v tom smne som ju o to poprosila a do mesiaca som ostala tehotna uplne necakane a neplanovane teraz tu mame krasneho 4rocneho chlapceka krasneho anielika ja ho casto volam anielik tymto som vam chcela povedat aby ste neprestali dufat a verili ze sa Vam tie vase anieliky vratia ku Vam mozno v inej poodobe ale urcite vratia a vnesu vam do zivota svetlo a radost drzím palce vsetkym mamickam a prajem len a len zdrave deturence
Ach Boze, preco je nas tak vela, co maju svojich anjelikov?????
My sme stratili nasho Ondrika 27.4.2012 a zistili sme to na prijme, kde som natesena prisla s kontrakciami, ze ideme rodit ☹ ☹ ☹ My sme si isli po neho ale jemu uz nebilo srdiecko ☹ ☹ ☹ Este 2 dni predtym bolo na monitore vsetko v poriadku. Velmi nam chyba, velmi, velmi,...
@kveronika tisnu sa mi slzy do oci ked citam tvoj prispevok nieje nic horsie ako pris o dietatko sama viem cim prechadzas tiez sme prisli o bambulku i ked len v polke tehu ale aj tak sa z toho nikdy nedostanem.Primi aspon moju uprimnu sustrast .Skus sa postavit na nohy aj ked viem ze to nieje lahke musis nabrat vela sil uz len koli malickemu urcite by nebol rad keby ta videl tak trapit.Musis ist dalej viem nepojde to lahko ale musis on vam urcite cim skor zosle z nebicka surodenca a uz to bude o nieco lahsie.Nozaj ti uprimne prajem vela sil viem aku strasnu bolest prezivas ☹ .Je to tak hrozne nespravodlive ked sa nieco taketo stane ☹
citam si tieto riadky a tiez sa mi tlacia slzy do oci je to neopisatelny pocit ked sa nam to stane ani neviem co napisat asi len tolko ze musime byt silne a verit ze nase zlaticka sa maju v nebicku dobre a pockaju si na nas.
Vsetkym prajem vela sil
Je to hrozné...ťažké príbehy☹ v živote by som nepovedala, že koľko nás je. Je to ťažké pre každú z nás, či už pre tú, ktorá prišla o bábo počas tehu, alebo po pôrode. Strata dieťaťa bolí a bude bolieť stále. Nikdy sa nedá na to zabudnúť.Musíme sa s tým len naučiť žiť.
@kveronika aj ja sa pripajam, uprimnu sustrast ☹ . Musi to byt strasne, ani neviem, co napisat. Mam dobru kamaratku, susedku a stalo sa jej presne to iste. Mala 2 dni pred terminom, isla do nemocnice a srdiecko uz nebilo 😔. Bolo to dievcatko, vsetkych nas to hlboko zasiahlo, ona to zvladala obdivuhodne. Dnes uz ma 9 mesacnu, krasnu, zdravu dcerku. Viem, ze to bude boliet navzdy, ale prichodom noveho cloviecika sa vrati radost do zivota a bolest sa trosku zmierni. Prajem vsetko dobre, aby ste mali sil ist dalej a aby aj k vam prislo coskoro nove slniecko!
@simonkato @aliza dakujem za podporu. Najhorsie je to prazdno, tolko sme planovali co budeme robit s Ondrikom a teraz nam to chyba. Vsetko je to velky sok pre nas, lebo som nemala absolutne ziadne problemy pocas tehu, takze sme naozaj s dobrou naladou prisli na prijem :((((
Devat bielych kvietkov mu budem nosit, za kazdy mesiac, co bol s nami*
@kveronika presne viem ako sa citis myslela som ze nedokazem ist dalej ale musis koli muzovi rodine sebe ondrik by nechcel aby sa trapila.Asi ho ten hore potrebuje viacej ja som si to tak povedala inak by som sa asi zbalznila.Ty mas aspon kam chodit nam malicku nedovolili pochovat ☹ tak chodim aspon ku hlavnemu krizu jej zapalit sviecocku.Tazko sa mi hladaju slova utechy lebo viem ze kazda veta kazde slovo boli viac a viac a nie pomoha.Drzkajte sa
@simonkato Nie je lahke chodit na hrobcek ale tiez je hrozne nemat ho - nech uz je to babatko akokolvek male. Akoby nam urady chceli povedat, ze tu ten cloviecik ani nebol. Si predstav, ze mi sice mame rodny list, ale v kolonke krstne meno je napisane len: 'mrtvo narodene'! Akoby nemal meno ☹ Ale ja verim v zivot od prvej minuty a ta posledna neexistuje - pre mna nie.
@kveronika ach jaj je mi z tohtoo celeho nasho systemu hrozne spatne.Nam malicku nechceli dat ze to je neviem aky odpad ktory spalia ako keby to bola odrezana noha ruka.Kurnik ved to bolo nase milovane diatatko a ony to povazuju za odpad.Slova toho doktora mi stale zneju v hlave ☹ slecna a ten plod spalime alebo si zoberiete domov ach prepacte ste v 22tt vtedy vam to este nepochovaju ani nedavame umrtny list cize vam to nemozeme vydat ☹ ...Presne chapem ako sa citis aka uzkost zlost vsetko sa vtebe odohrava 😠 ...Nasi anjelikovia ziju davaju na nas pozor skus si precitat clanok co mam vo fotoblogu mne vzdy velmi pomoze ked mi je najhorsie
@simonkato Ach jaj, to je teda surovost, netaktnost, neohladuplnost. Ze sa ludia nevedia viac vcitit. Mrzi ma to 😔 V takych pripadoch sa treba ozvat. Razne, nech si to dana osoba zapamata do konca zivota.
Nam sa stalo nieco podobne: priviezli ma na cintorin na pohreb, ani nie tyzden po porode, cakali sme s manzelom kym pride dalsia rodina peso od brany a medzitym z pohr. sluzby prislo auto s vencami: 'ze ci to tuna pre to decko'!!!!!!! Ani si nepamatam co zo mna v sekunde vyletelo, manzel ho tiez nesetril (aj ked vobec nie vulgarne). Tak sa potom ten clovek riadne ospravedlnoval.
Mnohi uz fakt stratili uctu k zivotu ☹
Precitala som tvoj clanok ☹ Na zaplakanie ☹
@kveronika ja pri nom vzdy placem to mi poslala dobra kamaratka prave na den ked sa mala malicka narodit je to nadherne vzdy ma to trosku nakopne ist dalej 😉
No neviem co priatel povedal danemu doktorovi ale potom bol ako med chrapun jeden 😠
To co vam sa stalo na cintorine to je tiez charakter dany pan neviem ako by sa citil on na danom mieste.Taketo cosi neprajem zazit ani najhorsiemu nepriatelovi len skoda ze ty ludia sa ani len nesnazia trosku vzit do danej veci a taketo veci z ust vypustia 😖
kočky je mi ľúto, že sa to stalo aj vám a dokonca už v polovici či tesne pred koncom tehu....musí to byť hrozné ☹
my sme o naše bábätko prišli v nedeľu, malo iba 11tt+6 dní, no neskutočne to bolí.....taký príšerný pocit prázdna a bezmocnosti 😢
@simonkato prečítala som si ten článok, vďaka.....prečítam to aj mnaželovi, keď príde z práce
žienky... 😢 😢 😢 neskutočne plačem pri čítaní vašich riadkov a neskutočne som šťastná, že našťastie nepatrím medzi vás...nemali sme k tomu ďaleko, keď mi malú v 29tt vybrali z bruška, lebo moje telo sa rozhodlo nevyživovať to malinké v brušku...a fakt si neviem a nechcem predstaviť, ako by som teraz bez nej existovala... ☹
veľmi vám všetkým prajem veľa sily, aby ste zvládali žiť aj bez svojich drobčekov 🙂
@simonkato je to tazke, velmi tazke. trvalo mi to rok kym som sa "prebudila". prisli sme o 2 chlapcov (29 a 23tt). prvy krat som si to sla takmer hodit. mala som lieky na spanie. a 1dna som sa nejak nakopla dala vypoved, sla studovat a zacala sa venovat tomu co ma bavi. pri druhom sme uz mali dceru a vdaka nej som bola fit ovela skor. prvy by mal v lete 8r. nie je dna ze by som si nespomenula.
@dancul80 Ja sa snazim ist dalej zmenila som pracu ako tak som sa postavila na nohy uz sa dokonca snazime o druheho drobceka snad sa nam coskoro zadari potom to uz bude o cosi lahsie.Ale ako sa blzi datum co sme o malicku prisli viac a viac to na mna dolieha ☹ ono raz bude dobre skor ci neskor musi.Na malicku nikdy nezabudnem presne ako ty na svojho prveho synceka.
@kikaneu je mi velmi luto co sa vam stalo je jedno kedy mamicka pride o dietatko ci je to na zaciatku v polke na konci ci ma dietatko par rokov dospele je to jedno najhorsie je ked si rodic prezije dieta ☹

Aj ja si budem pripominat Po prvy krat Pred par dnami sme prisli o dievcatko v 21 tt 😢