icon

Ucholaci v byte?

ivs123
29. aug 2018

Dobrý deň, dostali sme o babky strapce hrozna a ked sme ho isli umyt pozeram a dajake chrobaky a bol to ucholak jeden ušiel niekde do škary nestihli sme ho chytit . Druheho sme našli na balkone. Neviete možu sa v byte nejako premnožit ? Bolo mi povedane vraj ze v byte nemaju vhodne podmienky na prezitie ze potrebuju byt vonku tak ja naviem. Su mi neprijemne tie male potvorky aj ked vraj su v zahrade užitočne. Ďakujem za rady. ☺

zuzinapipina
29. aug 2018

@ivs123 neboj, nestresuj sa. Ja ich tiež neznášam, takže viem ako sa citis. Ale u mna v byte vždy keď niekde zaliezol, tak som ho nasla neskor niekde už hore nohami, takže podla mna nemajú v dome ci byte vhodné podmienky. Viem ze vonku oblubuju vlhke a tmavé zátišia.

ivs123
autor
29. aug 2018

@zuzinapipina Ďakujem za odpoveď. Som sa zľakla či nahodou sa nerozmnozia lebo niekde som čitala, že vedia naklast vajička. A už len to by nam doma trebalo. A dufam že si nejakeho nenajdem v posteli 😂

hellwant
29. aug 2018

@ivs123 maju radi vlhko a nie su uzitocne trpia nimi kvety-cosi z nich cucaju a potom rastlina nekvitne ak si dobre pamätam, cize ak mas vlhke prostredie a vela kvietkov...mozu sa mat fajn.

ivs123
autor
29. aug 2018

@hellwant Praveže nemame veľa kvetov a vlhko tiez nie. Mozno v kupelni po sprchovani inak nie. 😃 Skor sa bojim či sa nerozširia v byte a či nebudu kade tade lozit.

hellwant
29. aug 2018

@ivs123 skor nie ako ano, mi na dome vnutri vzdy nejakeho zabijeme od juna do septembra, ale to je tak 1 ci 2 za mesiac, nestalo sa ze by sme tu mali 50 rozlezenych hosti s klepietkami na zadku-zadkoklepetači🤣🤣 a to ma zena plno kvetov a orchidei.

hellwant
29. aug 2018

@hellwant oprava my 😁

henriett19
29. aug 2018

Ja si pamatam ze ako decku mi vliezla tato potvora do ucha osvtesy ich neznasam. Zobudila sok sa na bolest v uchu, rodicia mi zasvietili lampasom do ucha a hned vybehol von. Odvtesy som spavala s vatovymi palickami v usiach :D

hellwant
29. aug 2018

male deti sa tym strasia ale je to len nahoda ako ked mucha vleti do ucha😂 ale inak brrr

ivs123
autor
29. aug 2018

@henriett19 Jemine to mi ani nepište take sa bude bat zaspat 😂

nataliaseidlova
29. aug 2018

My bývame v dome a oblečenie suším vonku a nie raz sa mi stalo že spolu s prádlom som dnu doniesla aj ucholaka. Aj včera jeden na sedačke v obývačke a druhý pri vchodových dverách hneď po tom ako som doniesla prádlo dnu. Ale hneď som ich zabila. Myslím si v byte sa ti nepremnozia. Je to hmyz žijúcu vonku. A hlavne v lete sa v byte ocitne veľa hmyzu ktorý k nám zablúdi

uhnakova
29. aug 2018

Neboj, do dvoch dni najdes toho, co utiekol, skapateho 🙂. Ucholaky bezne ziju vonku, do bytu vlezu nechcene, nemaju tam co zrat a zanedlho zdochnu (alebo ich zabije zhrozeny obyvatel bytu) 🙂

uhnakova
29. aug 2018

@ivs123 tak vo vseobecnosti netreba pred spanim radsej premyslat, co vsetko moze behat po byte, resp. co moze vliezt cez okno 🙂

lindusss2016
29. aug 2018

Urcite sa v byte nijak nepremnozia. Dva mesiace dozadu som s pradlom kazdy den doniesla domov aspon 4. Zabili sme ich a hotovo, oni sa ti doma max na chvilku skryju, ale hniezda si tam budovat nebudu a ani do ucha ti nevlezu...

pupavocka101
30. aug 2018

@zuzinapipina mohli vliez kadekolvek alebo ste si ich na niecom do vnutra doniesli. nebala by som sa toho ze sa vo vnutri premnozia, oni skor ziju vonku ako niekde vo vnutri. mozes skusit nejaky postrek preistotu ale podla mna je to zbytocne 🙂

janulka2811
30. aug 2018

Niesu skodlivy pre ludi nelezu do usi nepraskaju bubienky ako nam rodicia v detstve vraveli 😂
Dokonca ak mas dom a mas tam tuto nepeknu haved vyzieraju vosky,takze su uzitocny.
No doma ich podla mna najdes uz mrtvych,zalezie a konci 😉😂

matazirafa
30. aug 2018

A ja čítam uchylaci 🙆‍♀️ chrobáka zabiješ a máš pokoj, nám sa na jeseň tiež chce sťahovať do domu všetka háveď ale nemnožia sa nám tu 😉

whatever1
30. aug 2018

@henriett19 och boze😰a ja cely cas zijem v tom ze to sa len tak hovori ze ucholak v lezie do ucha 😱😱😱

hrehusa
30. aug 2018

@janulka2811 stale sa smejem na tom, ked niekto povie ze prepichuju bubienky :D :D strasna predstava 😵😂 ale nic nemeni na tom to, ze su nechutne 😖😀😝

janulka2811
30. aug 2018

@hrehusa ano,rodicia rozpravali a mi ako deti sme to ,,zrali,, ako hlúpy 😂😂😂 teraz sa to pyta moja dcerka,ze pocula o to,ze prepichuju bubienky 😆😆😆

simonkaa27
31. aug 2018

Ako mala som to volala uchylaci a ked som zistila ze je to hlupost, ze prepuchuju bubienky zacala som este viac s tym strasit mladsiu sestru :D :D Su trochu nechutne ale zasa niesu to ani skodcovia 🙂

matta308
31. aug 2018

@hellwant nemáš pravdu. Ucholaky sú veľmi užitočné, pretože sú to dravci, pozieraju škodcov - vosky, mušky.

Neboj nepremnozia sa..🙂

dudo2
31. aug 2018

Mne sa tiež stalo, že ucholak vyšiel z jablka a už som ho nenašiel. Bola to samička, mala skoro rovné kliešte. Čakal som na jar kopu mladých, ale doteraz som nenašiel ani jedného, asi v byte neprežili. Je to už asi dva roky od vtedy.

hellwant
31. aug 2018

@matta308 citujem co som nasiel... zivia sa mensim hmyzom a v principe neskodia rastlinam ale obhryzkavaju kvietky a plody-bohuzial to ich trosku poskodi- mozu prenasat choroby-nebolo konkretne napisane ake

matta308
31. aug 2018

@hellwant nuž ale logicky...lepšie mať záhradku plnú ucholakov, kde rastlina krásne vyrastie a potom plodí, než aby ju zozrali vosky 😊 myslím že tých pár ohryzenych plodov je minimálna odmena pre nich za prácu čo v záhradke odvedu. Nám vďaka nim tento rok vyrástli paradajky (inak by ich zozrali molice 😂 ) takže vidím veľké plus v ich prítomnosti v záhradke 🙂

hellwant
1. sep 2018

@matta308 len tu hovorime o byte vonku je to v poho.😉

judar
1. sep 2018

ten tvoj ucholáč skôr uschne dakde pod gaučom kým prídeš nato kde ušiel

hellwant
1. sep 2018

@judar veru a najdes po nom len klepietka zo zadku 🤣🤣🤣a pekne zlisovane a vyschnute telicko...buhahaha 😈😈

kubiku
3. aug 2025
@ivs123

@zuzinapipina Ďakujem za odpoveď. Som sa zľakla či nahodou sa nerozmnozia lebo niekde som čitala, že vedia naklast vajička. A už len to by nam doma trebalo. A dufam že si nejakeho nenajdem v posteli 😂

@ivs123 ja som dnes našla 🙁