Ukradli vám peňaženku alebo doklady?

heartrebelangel96
24. jún 2022

Dobré ráno
Včeta poobede mi ukradli na nemenovanej autobusovej stanici celú peňaženku a aj doklady. Bola som to nahlásiť na polícii a na autobusovej stanici bol aj kamerový záznam. Som zmierená aj s tým že sa nikdy ku mne nedostanú späť. Však ľudia sú sviňe. Musím si vybaviť nové. No tak čo už.
Neviete mi poradiť ešte iné niečo?
Ďakujem a prajem pekný deň!

Ďakyj

tosomja
24. jún 2022

@heartrebelangel96 dávať si väčší pozor na doklady a nenosíť to všetko v jednej peňaženke. Preto mám doklady inde ako peniaze a peniaze len malú hotovosť. . Väčšinou kradnú peňaženky.

dadis
24. jún 2022

@heartrebelangel96 Pravdepodobne tie doklady skoncili niekde v odpadkovom kosi. Ja sa cudujem, ze este vreckari existuju, ze sa im pre par drobnych oplati riskovat. Ja nosim v penazenke max 20eur, aj vsetci moji znami uz hotovost velmi pri sebe nenosime.

stannkal
24. jún 2022

@heartrebelangel96 už dávno na vysokej škole sa mi stalo to isté, nikdy sa nenašli. Asi sa zmieriť s tým ze musíš vybavovať. A do budúcna nosiť peňaženku a doklady oddelene keďže zlodeji idú väčšinou len po peniazoch. Peňaženka môže byť po ruke, doklady radšej schované niekde v útrobách tašky.

anjelicek26
24. jún 2022

V penazenke mam len vodicak a technicak od auta, ostatne veci - zdravotne karty, obciansky, atp. mam osobitne... kreditku tiez neberiem zo sebou, len kartu do bankomatu, s ktorou bez pinu tak 20e mozu zaplatit... takze si moc nepomozu... a clovek to predsalen potom rychlo zablokuje...

tosomja
24. jún 2022

@anjelicek26 20€ na jeden nákup 😉 kým si to všimneš, aj 100€ ukradnú z účtu. Ale samozrejme, mne tiež chodia sms o platbe kartou, čiže viem, že niekto platí mojou kartou a aj kde. 😃 Ja som raz našla peňaženku plnú peňazí, všetky doklady, tá peňaženka sa nedala ani zavrieť, toľko peňazí tam bolo. Cez 10tisic €. To som robila v obchode, tak ma hneď napadlo otvoriť, pozrieť doklad, vyhlásiť v rozhlase. Také som dostala zdžubanie od toho pána, že ako som si dovolila otvoriť cudziu peňaženku. Predo mnou počítal každý cent, ešte mi hovoril takým drzým tónom, nech si ho neprajem, ak mu niečo chýba. No mohla som toto tušiť, mohla som mať ojazdené auto za tú sumu 🤣🤣🤣

anjelicek26
24. jún 2022

@tosomja tak ano aj 100e, ale nie tisicka ako denny limit keby platim s pinom ci kreditkou... veru ako chodia sms s banky clovek si to vsimne relativne rychlo nastastie.

la3na
24. jún 2022

Držím palce s vybavovaním nových dokladov. Ja som teraz absolvovala to isté. Tiež po krádeži. Možno iba tip - s dieťaťom do 3 rokov máš na dokladovom prednostné vybavenie ak robíš doklady aj preň. Ja som pri tej príležitosti dala dcére spraviť občiansky. A mala som to bez poldňového čakania. Aspoň takú skúsenosť mám ja z klientskeho centra z BA. Tak možno to stojí niekomu za úvahu a bude sa hodiť.

simsalabim
24. jún 2022

Ja som naucena tasku drzat tak, ze k penazenke - k nicomu v taske - nemaju sancu sa dostat. Ale aj tak v nej mavam len drobne.

maminkasisa
24. jún 2022

@tosomja mne sa stalo niečo podobne, ked som brala nákupný kôš, naspodu bola penaženka, dala som ju SBS v Tescu. Potom dofrčal pán, a tiez, hned kontroloval, či tam má všetko, ani nie či tam má doklady, a pozeral po nás, ako po zlodejoch.... normálne som sa ja trapne cítila a som si povedala, že som ju tam radsej mala nechat...

tanyan
24. jún 2022

@maminkasisa Dobre si urobila. Ten pán bol len v šoku, určite to tak nemyslel a až neskôr si uvedomil, že ti je vďačný. Predstav si sama seba, keby si hľadala peňaženku / kabelku... Tiež by ti asi v tom momente bolo jedno ako sa v tom strese tváriš.

liloastitch
24. jún 2022

Mňa okradli takým štýlom, že mi na plátenom batohu prestrihli dieru a vybrali peňaženku. Vybrali peniaze, čo to poplatili kartou. Doklady sa nakoniec našli, ale polamali ich na polovice.

karolinakr
24. jún 2022

@tosomja sviniar a blb v jednom..