icon

Univerzita vedomého života: Ako skutočne ovplyvňuje vzťahy?

bighit
18. jún 2024

Mne táto univerzita znicicila život, moja partnerka nedávno ukončila 3.ročník, a zaroven aj somnou ukoncila vzťah, bez priciny, ide podľa náuky. Moja láska k nej je neustále silná. A jednoducho nevie to pochopiť, že sa bez nej nedá fungovať, ale ona je k tomu ľahostajná a, ako by jej to bolo všetko jedno, nepočúva ma ako, keby bola posadnutá a ide si svoje. K všetkým sa tak správa, nie len k umne. Po každom takomto stretnutí na univerzite prišla ako posadnutá niečím, jednoducho vidím to, že nie je v poriadku, nočné psycho výkriky. Prosím Vás ľudia, dávajte si veľký pozor na túto univerzitu!!! Mnoho nevinných ľudí trpí, rodiny to rozbíja, vzťahy a všetko ostatné. Poznám x ľudí, ktorý popri takýchto absolventoch si chcelo siahnuť na život. Mne je z toho veľmi smutno a neviem, čo mám ďalej s ňou robiť, úplne ma ignoruje a ja len trpím. Ale podľa univerzity je to pre jej OSOH a človek sa môže aj zblázniť. Jej odpoveď prečo ma nechce, bol som veľmi dobrí na ňu.

Strana
z4
atinkaa
20. jún 2024

@bighit a ja len dufam, ze toto nie je skrytá reklama na to cele a ze si nepisem s niektorym vrkocatym typkom

daniela099
20. jún 2024

@atinkaa ale to je jednoduché, keby nebol dopyt, tak nefungujú takto dlhé roky. Evidentne dopyt je. Ľudia si za to platia zo svojho vrecka, pokiaľ viem tak ich nepodporuje štát (čiže nie je sa nad čím rozčuľovať, nejde to z vreciek daňových poplatníkov)

orangeblue
20. jún 2024

@bighit… nevie to pochopiť, že sa bez nej nedá fungovať…. Podľa mna tú univerzitu potrebuješ ty, aby si pochopil, že ona vôbec nemusí robiť nič čo teba urobí šťastným. Dokonca vôbec nemusí robiť nič aby tebe bolo dobre. Ked ju tak miluješ tak ju nechaj nech si robí čo chce. To je láska. Neviem si predstaviť že by som akejkoľvek dospelej ludskej bytosti hovorila čo ma robiť a nebodaj ze viem čo je pre ňu dobre. Neuč sa fungovať bez nej. Chce ísť svojou cestou? Nech ide. Dávajú ľudia svoje peniaze na sekty, kurzy, čokoľvek? Nech dávajú.

daniela099
20. jún 2024

@atinkaa a hodnotiť človeka na základe výzoru tiež nie je úplne správne

stanislava29
20. jún 2024

@bighit Moja známa práve ukončila to 3-ročné "štúdium". Je to žena v rokoch s dospelými deťmi a vnúčatami. Má v niečom možno trošku zvláštne názory na môj vkus, ale nie je to taký extrém, ako opisuješ. Ani okrajovo. A ani od manžela neodišla, ani nič podobné.

atinkaa
20. jún 2024

@daniela099 prosim citaj s porozumenim - ja som nenapisala, ze je ten clovek nedoveryhodny kvoli vzhladu, ja som napisala, ze vyzera ako archetyp nasho Janosika, co asi vzbudzuje pocit domackosti, bezpecia, netusim coho. a bolo to napisane v zatvorke na odlahcenie...
druhy krat je vrkocaty ktosi spomenuty preto, lebo mi doslo, ze cela tato diskusia moze byt forma reklamy, vsetci na to kliknu a nejake dalsie zaujemkyne sa najdu....a to nie je myslene nijak extremne pejorativne, len ide o typka s vrkocom a nechce sa mi hladat jeho meno, je nepodstatny

Podstatou bolo poukazanie na to, preco sa im dari asi u nas a preco asi viac na strednom Slovensku. Ja si prednasky vyberam a volim inak - obvykle ma zaujima odbornost cloveka, nie nechcela by som vediet, za peniaze v skole ''zivota'', ze aky je jeho nazor na narcisov - co tiez svedci o odbornosti tento termin, mimochodom - kedze ide o narcisticku poruchu osobnosti, alebo o cloveka, ktory ma narcisticke rysy - nie o ziadneho narcisa, pokial nie sme v beletrii alebo v zahradkarstve. A to neznamena, ze si nazory inych napr aj tu rada nevypocujem a nepouvazujem nad nimi, ale nepride mi to, ze je to hodne prednasky, ak su to tvoje nazory ziskane za 5 minut az 2dni listovania na youtube. Je to celkom odvaha inak....takto prednasat o nicom a to doslova - nic nevies....nic ani len o problematike netusis ale mas nazor a ides.

tolko k tvojej druhej poznamke na mna a k tej prvej, vsak ano platia si to sami a ja im to nevycitam, mohli by to prefajcit, prepit, prehrat v automatoch, su to ich peniaze, skor tam bola veta o tom ako nekriticky vieme prijat ''tento druh vedomosti'' - ako vobec nikoho netrapi, ze komu a za co vlastne plati, ale zaplatit normalne lekara, ucitela, sluzby je v tejto krajine problem a zjavne je, kedze ja cosi napisem a ty si vypichnes nieco uplne nepodstatne, co nebolo gro toho, co som napisala a este ma tu ides ''umravnovat'' a pisat mi o spravnosti alebo nespravnosti mojho uvazovania.

ja som si prelistovala stranku, pozrela typ ludi, ktori prednasaju, na videu som videla na ''co ich chyta'' - pretoze ono toho zas nie je v repertoari az tolko, manipulacia sa da robit aj takto ako to ma panko premyslene, teda vsetkych zhodi, oznaci za nepriatelov v diskusii a ponukne daleko jednoduchsie vysvetlenie pre vsetkych, este aj s vtipom - v medziriadkoch so sex.podtextom, co zjavne zeny na videu bavi, aby ukazal aky je macho, cosi ako fico v politike je tento typek v danej akoze skole.

atinkaa
20. jún 2024

...a ano, pokojne so mnou mozes aj nesuhlasit, podstatou mnou napisaneho bola info pre ludi, aby uvazovali, kym sa niekam hlasia a ano pouzivali kriticke myslenie, ktore ano malo by sa ucit na skolach, rovnako ako diskusia ako forma ucenia sa spolu - v dialogu, kedy nemusi mat jedna strana pravdu a druha byt hlupa a porazena.....ale ze mozeme spolu na vec pozerat a preskumat ju z roznych uhlov pohladu

u mna ten napodstatnejsi bol link na ozetko, kde je uvedena literatura o sektach, napisala som, ktoru z nich povazujem za dobru, vhodnu pre autora ja a dala mu nejaku ponuku co moze s tym cely robit.....to ostatne bol len povzdych nad Slovenskom a situaciou tu u nas smerom k vzdelavaniu...

anketkarka
20. jún 2024

@bighit žiadna sekta to nie je. Je to založené na rovnakých princípoch ako je svetovo predávaná kniha Sila prítomného okamihu od Eckharta Tolleho. Vyhľadaj psychológa, ktorý Ti pomôže nájsť rovnováhu v svojom živote, aby si nemusel trpieť láskou a vzťahmi s ľuďmi naokolo a aby ľudia okolo Teba netrpeli a neutekali od Teba.

bighit
autor
20. jún 2024

@stanislava29
@atinkaa dobrý deň lebo sa nenechala sfanatizovať co je skvelé. Ale ešte časom sa zbadá aj ta moja, vyzeralo to tak ešte po 3 roč. ze budeme už navždy spolu. Len odišla so sektou do Mita pod Ďumbierom a stade ak prišla mi povedala ze je koniec. Vkuse ma citovo vidierala ze ak sa neprihlásil do sekty tak odíde, ja som sa chcel prihlásit, len som nemal financie lebo sme spolu všetko prehajdakaly na welnesíky, reštaurácie atď. mala klapky na očiach, len ja ja ja nevsimala si druhých.

veverickav
20. jún 2024

Aký certifikát alebo doklad dostane študent po skončení štúdia a kde sa s ním dá uplatniť?
Základným štúdiom v UVŽ je náuka Rozpoznanie skutočnosti. Tá sa študuje tri roky. Po prvom roku štúdia obdrží žiak imatrikulačný list, ktorý mu udeľuje titul “nasledovník”. Tento stupeň môžeme chápať ako „bakalárske štúdium“ v starej vzdelávacej štruktúre. Pre získanie vyššieho stupňa vzdelania v náuke Rozpoznanie skutočnosti žiak musí absolvovať ďalšie dva ročníky štúdia. Po ich úspešnom absolvovaní dostáva osvedčenie o ukončení štúdia Rozpoznania skutočnosti. Tento stupeň môžeme chápať ako „magisterské štúdium“ v starej vzdelávacej štruktúre. Tieto doklady prinášajú absolventovi pridanú hodnotu v podobe akceptácie v sociálne sieti sympatizantov, podporovateľov, spolupracovníkov, či spolupodnikateľov celého Spoločenstva vedomého života. V súčasnosti je to niekoľko tisíc ľudí. Uľahčuje to prístup k nadviazaniu spolupráce, či získaniu uplatnenia vo sfére vplyvu uvedeného okruhu ľudí. V neposlednej miere absolvent 3-ročného štúdia Rozpoznania skutočnosti získava aj ekonomické výhody (zľavy) na rôzne vzdelávacie aktivity UVŽ, o ktorých bude aktuálne informovaný.

OK 😀

oskvarka
20. jún 2024

@bighit to co riesis je problem ze ta nechala dievcina s ktorou si si ty myslel ze budete navzdy z toho ako pises prepac ale prides mi ten typ ala gula na nohe.. dusim druheho svojou laskou a pozornostou.. nic v zlom asi geny moc s tym nenarobis.. ale tak asi by si tie vztahy mal brat kludnejsie a hlavne so sebahodnotou.. mozno navstiv psychologa neviem nepoznam ta... to co pises o tej dievcine tak ocividne ti ani nema byt za cim smutno... "Vkuse ma citovo vidierala ze ak sa neprihlásil do sekty tak odíde ja som sa chcel prihlásit, len som nemal financie lebo sme spolu všetko prehajdakaly na welnesíky, reštaurácie atď. mala klapky na očiach, len ja ja ja nevsimala si druhých" to je o povahe tiez .. nie ste manzelia nemate deti neprisli ste o peniaze a pribehy ostatnych ludi mas len vagne a tiez do nich nevidis kedze kazdy si svoje vztahy a problemi riesi doma za dverami - jedine tam su informacie zo vsetkych stran..... takze ak ma tvoj kamarat problem ze mu usla zena a okradla ho alebo co si tu vsetko popisal nech to riesi on lebo to uz je vazne obvinenie... ale aj tak taketo veci .. smutne rozvraty rodiny sa stavaju z milion dovodou ked niekomu prepne a ty by si mal riesit viacej svoje osobne problemi a psychicku stabilitu lebo nic z toho co si tu napisal mi nepride ako ze by bolo problemom tvojej byvalej priatelky.. skratka ste mali ine zivotne priority a tak ta opustila to je vsetko a chapem ze si smutny...je to normalne...len to nezvaluj na nejaku organizacia ... s cim nechcem povedat ze ich povazujem za neviem aku uzasnu vzdelavaciu organizaciu neviem o nich vobec nic, takze k urovni sa vyjadrovat nebudem...
Sfanatizovat ta moze cokolvek .. zacnes chlastat , das sa na drogy, cestu okolo sveta, misie, zdrava strava, chudnutie, televizor, vysivanie adrenalinove sporty, konspiracne teorie, upnutie sa na zivot vlastnych deti, realne nabozenstva ktore nenazveme sektami, moralne zasady...... nic v prehnanej miere nie je zdrave ale kto urci tu hranicu ... svet je plny fanatikov a kazdy mame nejaku svoje hobby ktoremu mozno pripisujeme ovela vecsi vyznam ako si racionalne zasluzi a no a co...

atinkaa
20. jún 2024

@anketkarka nie nie je to sekta, akoze by to mali v nazve, mimochodom aj Hitler bol inspirovany filozofiou a detto nasi komunisti tu aj v Rusku....to uz ale nad ramec siekt

v skratke k tomu nemeckemu typkovi asi tolko
https://blogujnaff.zcu.cz/2021/03/15/eckhart-to...
celkom zaujimava uvaha o jeho knihe

a sektar to sice nie je ale vedie male skupinky v Juznej Amerike, to sa divnotypkom z Nemecka stava dost casto, ze je to ich zeme zaslibena....a kedze mu ide o duchovno tak vedie vlastnu firmu, vlastnu telku, streamuje vlastne videa, ustipacne sa mi chce napisat showky, no taky instantny zenbudhista dnesnej doby se vsim vsudy.
https://psychologiastastia.sk/wp-content/upload...

...cosi ako nas doktor daj si do salatu na vianoce kyslu smotanu miesto majonezy a ked je covid tak si nedaj rusko....
alebo ako Kotlar...ale na to tu je ina tema dnes

daniela099
20. jún 2024

@oskvarka 👏

bighit
autor
Autor odpoveď zmazal
veverickav
20. jún 2024

@bighit no praveze uplny opak 😀 chcela som len poukazat, ze aky zdrap papiera z toho v reale bude. neviem, kto by sa realne dal na toto " studium "... teda... vy poznate. stacilo mi preletiet ich stranku. :-/

bighit
autor
20. jún 2024

@veverickav
@veverickav prepáčte ospravedlňujem sa, áno je to cierna diera medzi univerzitami. A treba s tím niečo robiť.

caroline_
20. jún 2024

@veverickav ti ľudia ktorý tam idú tam nejdu za účelom mat "zdrap papiera" z nejakej univerzity, idú tam za účelom toho co ponúkajú, ze sa chcú nejako v živote ďalej posúvať, išli by tam aj keby sa to nevola univerzita, si myslím

bighit
autor
20. jún 2024

@caroline_ idú tam za účelom vymývania mozgu. Je mi to cele ľúto, ze niečo takéto vôbec existuje.

caroline_
20. jún 2024

@bighit je to tvoj názor

anika
20. jún 2024

@bighit takze asi další ezosmejdi?

daniela099
20. jún 2024

@bighit chápem, že po tom, ako sa priateľka rozhodla nechať ťa tak cítiš krivdu. Skús to riešiť s odstupom času, s chladnou hlavou. Oni vážne nenesú vinu za to, že ona sa s tebou rozhodla rozísť, bolo to jej slobodné rozhodnutie. Pokiaľ máš záujem na obmedzení fungovania tejto organizácie, tak držím palce, reálne ale pochybujem, že s takými dohadmi a domnienkami ako si prezentoval tu by si niekde obstál. Skús zvážiť, či to nie je len plytvanie energiou.

Strana
z4