icon

Úprimné priateľstvo medzi ženami?

gastankaa
10. sep 2018

Myslite,ze dokazu byt zeny nepriatelske voci inej zene,len preto,ze je napriklad stihlejsia,ako ony,alebo ze jej muz dobre zaraba?sme naozaj az taketo jesitne?Nemam ziadnu kamaratku,rozmyslam preco,navonok pokecaju,no nikto sa mi neozve,nikam ma nezavola,vzdy sa kazdy so mnou(navonok?) bavi,vyuziva ma,kazdemu pomozem,ked potrebuje,no ked niekam idu ako partia,neozvu sa.Len ja,ked sa ozvem.Citim sa osamelo osaosaosamelo,velmi

Strana
z3
sabmarkusova
11. sep 2018

Mám veľmi málo kamarátok - žien. Oveľa viac mám kamarátov mužov. Ženy priveľmi riešia, podľa môjho názoru a často i za chrbtom... Chlapi povedia na rovinu :D

montemotherone
11. sep 2018

@sabmarkusova bohužiaľ (pre môjho muža) som na tom rovnako 🙂 Som radšej s chlapmi. Lepšie sa s nimi zábavím, viem o čom sa mám s nimi baviť, respektíve, prídem na to akosi postupne. Pre babách človek nikdy nevie 😀

Inak ženy sa mi páči, aké obranné výstupy tu vznikli 😁 Niééé, ženy nie sú ješitné, závistlivé, žiarlivé.... Ako je svet svetom, ženy také sú a stojí nás všetky veeeľa síl sa cez to preniesť. Vieme si závidieť postavu, manžela, šikovné deti, šťastnú rodinu, krásne domy, dobrú prácu, niekedy dokonca, aj trápenie, "vďaka" ktorému získame viac pozornosti, či nebodaj nás niekto aj poľutuje. Vtedy to ostané zľahčujú (na MK je to odprezentované denne 😉 a samozrejme dajú všetkým najavo, že oni by túto situáciu zvládli lepšie a takto by nedramatizovali 😉
Veď sú to všetko ľudské vlastnosti, prečo sa tomu tak bránite? 😁
Inak, ja s tu prikláňam tiež trochu (už neviem ku komu), že niekedy sme v tej reakcii na seba aj nevinne. Jednoducho niekomu niekoho pripomíname a on reaguje podvedome odmietavo. A niekedy fakt vyžarujeme niečo, prečo nás odmieta celý svet. To je aj môj prípad. Ja to mám už od narodenia 😁 Ja mám pocit, že celý život akoby som bola žeravý uhlík. Ľudia sa ku mne boja priblížiť, ale inak sa nevzdialia. Pýtajú sa, zaujímam ich, niekedy sú fakt dosť fascinovaní mojim divným spôsobom života, aj radi počúvajú... ale nepriblížia sa, akoby sa báli že sa popália. Čím som staršia, tým viac ich chápem 🙂 Lebo oni sa ozaj popália, keby na to prišlo 😜 Čím ďalej, tým viac chápem, že som príliš komplikovaná, vyformovali ma ťažké veci, ktoré by uniesol málokto, keby som to naňho vysypala kdesi pri kávičke. Skúšala som aj taktiku nezaťažiť toho druhého svojimi problémami. Väčšinou to ale dopadne tak, že postupne sa začnú o mňa bližšie zaujímať, a ak nechcem zatajovať, uhrať to "do stratena"(čo je podozrivé), začnem pomaly púšťať info a vidím, ako sa im rozširujú zrenice, otvárajú ústa od úžasu a pomaly sa vzďaľujú... Takto to dopadne vždy. Čo už. Sheryl Crow mala raz jednu pesničku Strong Enough. Týka sa síce chlapa 🙂 ale mne napadne vždy pri mojej osobnej téme "ako si nájsť dobrú kamošku" 😏

vandicka7
11. sep 2018

@montemotherone Usmievam sa, ked citam tvoj komentar, lebo z casti som sa v nom nasla. Ale podla mna stale su na svete ludia, ktory budu ochotni sa aj popalit, len aby boli v tvojej blizkosti 😉

pivi
11. sep 2018

@montemotherone haha mile, ja mam jednu super kamosku a robila presne to, co ty. Vobec nehovorila o sebe a potom sa zrazu rozkecala, ze brala drogy atd atd ale ze uz je ok.... a v tom mi povedala, ze skoda, bola si dobra kamaratka 😀 No zacali sme sa na tom rehotat, lebo presne tiez cakala taku rekaciu ze uteciem, ale popravde 😀 Je mi to jedno, mam ju rada a je z toho vonku, takze viac mi netreba

0silvia0
11. sep 2018

@montemotherone ja osobne fakt nepoznam zavistlive a jesitne zeny, nakolko sa s takymito nestretavam a nepustam do osobneho priestoru ani sa o ne nezaujimam. Takze mozno niekde su, ale pre mna to je taka dialka, ktora ma uz nezaujima.
Vzdy som si vyberala koho si pustim k telu, zaujimave ale je, ze z mojej strany iniciativa nevychadza, ale stale sa na mna niekto lepi. Neviem cim to je, ja zasa ludi pritahujem a som pre nich zaujimava.

vroni
11. sep 2018

@0silvia0, odpisala si mi to z klavesnice.

0silvia0
11. sep 2018

@vroni veru, to, ze niekde sa zeny ohovaraju, zavidia, zeru je mne srdecne jedno, mna to nezaujima ani sa zo zasady nezapajam. Nech si vylezu aj na hlavu, neriesim, nech sa riesia navzajom ked ich to bavi..

skumavka
11. sep 2018

@montemotherone to sme na to velmi podobne, úplne ta chapem. Ak by si chcela, ja nezdupkam😉😂

gastankaa
autor
11. sep 2018

Dakujem za vsetky prispevky,nazory a vas cas...nespravne sa to zvrtlo tym smerom posudzovania vyzoru.To bola len manzelova chlapska poznamka,ked som sa ho pytala,co by zenam,podla neho, na mne mohlo vadit ....Nemyslim si o sebe,ze som nieco viac a uz vobec neposudzujem ludi podla vyzoru.
Dilema spocivala v tom,ze ked su von a pristavim sa,su ok...Ked nieco potrebuju vybavit,som dobra,ale inak sa neozve nikto,nikto ma nezavola,ci nejdem von,a pod....
Z vasich prispevkov som si vzala tolko,ze nebudem tlacit na pilu,uz vlastne ani nemam velmi chut.A naozaj,ak niekto bude chciet,ja som priatelstvam otvorena.A nemyslim tym priatelstva,ked musite 2 chodit na WC a ohovarat vsetkych na kave...☺️

juliet86
11. sep 2018

@gastankaa ja mam par zien v okoli s ktorymi si nie som blizka kvoli tomuto:
- jedna ma stradne vela energie a mna tp ubija. normalne uz chat s nou je unavny. neviem odkial ma take baterky ale pride mi ze stale ide na 150 percent. cize energeticky si nesedime.

- s inou holkou si nie som blizka lebo keca prr mna o neppdstatnych veciacj. co spravila sefova asistentka pred mesiacom a pod. nic osobne jej ci moje... pozvala som ju raz k nam ale ten rozhovor nebol obohacujuci pre mna cize preto..

- kamosky co maju deti a ja nie. prosto mam ich rada ale nateraz som inde

zavistlive ohovaracske zeny u mna nemaju sancu a aj ty by si sa mala na ne vykaslat.

momentalne davam dokopy taku appku ze momfriends kde ti na zaklade vyplneneho dotazniku ukaze mamicky v okoli s podobnyni detmi a svetonazormi. ako tinder na materskej 🤣🤣🤣

gastankaa
autor
11. sep 2018

A este som si uvedomila,ze aj ja lepsie vychadzam s muzmi,lebo sa bavia narovinu,a aj toto mozno zeny irituje,ze "za mnou" chlapi idu

gastankaa
autor
11. sep 2018

@juliet86 😂 ze appku 👍👍👍👍👍 ja som sa dnes z toho trosku vyspala a pozbierala sa,nepotrebujem seba potlacat,aby ma niekto prijal a tvaril sa ako kamoska,mate pravdu,bud tonpride casom,alebo si vystacim.Nicilo ma to,lebo som dlho na MD a sama sa tu potulujem ulicamu,ked niekoho stretnem,rozhovor vychadza len odo mba,nikto sa nic neopyta mna...

0silvia0
11. sep 2018

@gastankaa neboj, ked po materskej pojdes do prace, bude to celkom ine a nebudes sa citit taka odstrcena.

gastankaa
autor
11. sep 2018

@le4 dakujem za tvoje slova,pochopila si ma presne,a aj to,co som touto temou myslela

montemotherone
11. sep 2018

@vandicka7 minimálne môj muž to riskol a "horí" pri mne už 20 rokov, chudák 😂

missdiva
11. sep 2018

@bluka2 pravdupovediac ja sa najlepsie citim v pohodlnych veciach ale mam pracu, ktora vyzaduje elegantne oblecenie takze si moc vyberat nemozem a vlastne zhodou okolnosti kazda z mojich kamosiek je z rovnakeho oboru ako ja, hoci priamo spolupracujem len s jednou. Pacilo by sa mi mat pracovnu uniformu a nepremyslat nad tym co na seba. Niekedy sa zamyslim nad tym, ze mam plnu skrinu veci a pocit, ze si nemam co obliect zatial co v Afrike "sa nosi" vsetko co sa unesie... Na druhej strane si vzdy poviem, ze takto uvazovat nemozem lebo clovek sa musi prisposobit podmienkam, v ktorych zije (ved to dobre poznas), cize tak ako by som si v africkej dedine neobula lodicky tak by som k nam do prace nesla s hlinou za nechtami...
Ty si este v Afrike? Mali by sme ti najst miesto kde nehrozia tolke choroby ale zaroven tam nebude nuda.

bluka2
11. sep 2018

@missdiva Moja skusenost je, ze som tu ohladne oblecenia spustla a nepaci sa mi to. Na jednej strane sa mi to zda divne, dat si na rozbitu prasnu cestu pekne a drahsie topanky, tak som nosila nejake vyradene sandale, co som nahodou niekde doma nasla (nechapem ako neskoncili v kosi). Lenze na druhej strane takymto prisposobenim sa clovek straca svoju identitu a prejavuje sa to aj v konani, rozmyslani, nielen vo vyzore. Takze som sa rozhodla, ze sa musim vratit do roviny vkusneho, pohodlneho a vzdusneho oblecenia a udrzat si nejaky standard. Je to tu dost konzervativne, treba mat zakryte ramena a dlhy spodok, po kolena ako uplne minimum. Inak ta nepustia na ziadnu verejnu instituciu, ani na univerzitu atd. Ked taku krajinu najdes, daj prosim hned vediet. Pisem IP.

vandicka7
17. sep 2018

@montemotherone Evidentne mu to vobec nevadi a ked uz taky cas je pri tebe tak myslim, ze to podstupi aj velmi rad 😉

dorotik
17. sep 2018

Mám niekoľko kamošiek dosť rozdielneho výzoru a sociálneho statusu a nezažila som, aby tebou spomínané veci riešili. Myslím si, že to nie je ani tak o pohlaví človeka ako o jeho kvalitách 🙂. Ale samozrejme, nájsť človeka, s ktorým ste na jednej vlne a super si rozumiete, to nie je až také bežné a ľahké. Preto mám takú dlhoročnú BFF len jednu 🙂.

zuzikak
25. aug 2020

nestiham citat vsetky komentare. No zijes si dobre a naviac si stastna a mnohym, co to stastie nemaju to kole oci. Je to o tom, ze maju aj male sebavedomie a preto musia zhodit niekoho komu sa dari. Nezufaj, dobru kamaratku urcite najdes a mozno to aj potrva. V skutocnosti mam dobre kamaratky tri. Je pravda, ze sa nestretavame denno denne (dokonca by som povedala, ze len par krat rocne) ale tie zeny poznam. Su uspesne, maju dom, dobre manzelstvo a krasne deti. Ked si ta bude mat niekto najst, tak si ta najde. Mne tieto priatelstva trvalo najst velmi dlho. Poslednu top kamosku, ktorej mozem s cimkolvek zavolat aj o polnoci som spoznala pred rokom. Chce to cas, neboj sa. Bud len stale mila a ohovarania si nevsimaj. Inteligentna zena, s ktorou si budes rozumiet pochopi, ze nikto nema dokonaly zivot....

denkatn
15. okt 2021

no, len s chlapskymi piratelstvami je trosuku problem, ze ked nahodou je vo vztahu kriza, moze to prerast do niecoho vacsieho, bohuzial sa mi stalo, ze ked mi niekto rozumel, a stretavali sme sa pravidelne( koli sportu, niezeby sme chodili na kavy) tak ma aj zacal pritahovat a to je dost nebezpecne pre mna, kazdy chlap ktory mi rozumie, a poskytne mi podporu ked to potrebujem ma zacne pritahovat! takze ja priatelstva s chlapmi moc nepestujem, alebo sa snazim brat aj mojho aspon obcas na tieto stretnutia.
so zenami to mam tak, ze s kazdou si rozumiem v inej oblasti. uz nemam taku univerzalnu kamosku ako na strednej, ale s jednou idem do divadla, s druhou na ihrisko s detmi. to by som poradila autorke, ze ako dospela si musi najst viacero ludi s ktorymi si bude rozmiet v urcitej oblasti. pretoze ako dospeli sme prilis rozmanity a inac rozvinuty, tak malokto ti bude tak rozumiet vo vsetkom.

liliana8
20. jún 2023

@juliet86 ahoj, prosim ta podarilo sa ti dat dokopy tu apku momfriends?🙂

mamusa123456789
20. jún 2023

@gastankaa lepšieho kamaráta budeš mat v chlapovi ako v žene, chlap sa väčšinou nepretvaruje ako ženská... Aspoň z mojej skúsenosti, vždy som mala viac kamošov ako kamošky

juliet86
20. jún 2023

@liliana8 nepodarilo 😄 akosi ma materska prevalcovala ale stale.si myslim ze by to bol super produkt 🤪

liliana8
20. jún 2023

@juliet86 Suhlasim🙂 Na materskej by sa mi nieco take zislo🙂 Ake mas stare dieta?

Strana
z3