icon

Úradnická vláda - dojmy, názory

7. máj 2023

Ahojte, nastala situácia aká nastala-úradnická vláda.
Aké máte názory,dojmy.

erikavesela
8. máj 2023

@vroni ano tak to vidim aj ja, k sas nevidim alternativu....ale sama vidis, tu mas vzorku tych, kt.ps uplne presvedcilo o ich dobrych umysloch a v skutocnosti je to zaciatok konca toho, co sme v 89 zacali...

slovakboy
8. máj 2023

Podľa mňa by sme sa mali stať ďalšou bundesrepublikou Nemecka a do vlády posadiť Nemcov nech nám vládnu. Nami volených. Prečo by mal byť politik Slovák a nemohol by to byt kariérny študovaný profesionál? Samozrejme to nemyslím úplne vážne ale dalo by sa to pochopiť. My si totiž sami nevieme vládnuť. Keď sa rozprávam s ľudmi, ktorí mi povedia že vedia že Fico ma pol miliardy uliatych na nejakých ostrovoch ale že to všetci. Že nevadi keď každý rok z rozpočtu ukradnú dve miliardy dôležité je aby krajinu správne smerovali. Ľuďom nevadi rozkrádanie ani korupcia lebo sami na úradoch a u lekárov korumpujú a už tak otupelo ich vnímanie zla že odpustia politikom aj vytvorenie vražedného systému Jankovska Kočner. Bývam v regióne kde každý druhý fandí vo vojne Rusom. Ale hlavne že za najväčšie zlo považujú sexuálnu výchovu odporúčanú odborníkmi a overenú vo vyspelých krajinách a lgbti, ktoré bez problémov si žije vo vyspelom svete. Zvolenie neschopného Matoviča a mafiána Kolara hovorí za všetko. Nie sme kompetentní voliť. Nie pre naše dobro.

lessiie
8. máj 2023

@poopsie no zbohom... 🙂 každý jeden štát je zadlzeny... každý...🙂

alja20
8. máj 2023

@markus1 akurat tak dotiahnu do konca tie popodpisovane zmluvy za ich vlady a zbohom nase Slovensko...tito mantaci dobabrali co sa este dalo aby nebola vina na pleciach predchadzajucich a spasitel ficko s jeho odmozami chobotnice nas akoze zachrania teraz🤣🤣🤣ako fakt tomu veria ludia🤣🤦

karmen118
8. máj 2023

Úradnícka vláda už mala byť dávno, ale záleží kto v nej bude. Môj osobný názor je, že politické strany by mali byť zakázané, každá jedna sleduje vlastné ciele a nie to čo potrebuje SR, zgrupujú sa tam rôzne indivíduá, čo nemajú v politike čo robiť a nie sú schopné spolupracovať medzi sebou a normálne sa dohodnúť a ešte aj rozdeľujú spoločnosť. Každá strana sľubuje a nakoniec hrabe len pre seba a občania z toho vidia len omrvinky ak vôbec niečo. Štát by mali riadiť odborníci a v dôležitých rozhodnutiach by mali právo občania do toho zasiahnuť a zahlasovať proste, čo si myslia že je lepšie pre smerovanie štátu. Žiadna poslanecká imunita - ak spácha zločin bude súdený ako každý iný občan ak spreneverí peniaze zhabe sa mu nielen nakradnuté ale aj jeho majetok, poberali by normálny plat, odmeny len ak niečo dobré spravia pre SR a jeho občanov, dochádzka pravidelná žiadne to čo predvádzajú teraz že polka poslancov sa neuráči na hlasovanie al. nepríde do práce vôbec a ide mu plat atď....a také že sa hádajú ako malé deti na piesku, to je až absurdné čo tam stvárajú, vo vláde by mali byť ľudia, čo sa spoja a spolupracujú bez ohľadu na osobné preferencie, aby tento štát niekam posunuli, aby prosperoval a aby sme sa my občania mali lepšie. Lebo ako je to nastavené teraz to absolútne nefunguje.

barborachors
8. máj 2023

@slovakboy Spejeme k tomu.

mirkava
8. máj 2023

@alja20 joj dobre si to napísala, len teraz koho? Bude ešte veselo do volieb.

erikavesela
8. máj 2023

@matabb73 ps je liberalna strana ALE lavicovo liberalna (jednym slovom komunisti)...tento pojem si uz pocula?....precitaj si nieco o lavicovych liberaloch a pravicovych liberaloch...ti lavicovi su cisti komunisti a to presne je ps
Ekologia sa da robit aj inym sposobom ako emisnymi povolenkami....aha a uz si pocula o ich nazore na konzumaciu cukru?...dnes je to cukor, zajtra to bude muka, pozajtra maso, popozajtra syry, co pride potom???..oni su za obmedzovanie osobnych a ekonomickych slobod..z obmedzovania sa vyvinie zakaz/prikaz...toto naozaj chces?...btw. tych 2000€ rocne za dan z nehnutelnosti je 166€ mesacne...to je to 1%...pri 2% je to 332€ mesacne...teda z tvojho platu budes musiet mesacne zaplatit 166-332€ mesacne za DZN...to je v pripade, ze byt vlastnis, ak byvas v podnajme, majitelia to prenesu do najomneho...takze to zaplatis tak, ci tak....a pri dedeni?...nestaci, ze tvoji predkovia uz dan za nehnutenost zaplatili?...estd mas aj ty? A to pri dedeni????...kolko to bude 20% z ceny nehnutenosti?...samozrejme, ze to prenesu aj do darovania nehnutelnosti...naozaj si o nich nieco precitaj a pevne verim, ze zmenis nazor....

huginko
8. máj 2023

@matabb73 áno je, ale nie tak vysoké ako u nás. A to je hold pravda, cestujem, tak viem porovnať. Nízke platy a brutal vysoké ceny. PREČO?

anavik29
8. máj 2023

@soldi veď to je najľahšie všetko na Fica váľať, táto neschopná, nekompetentna banda už dávno nemala vládnuť. Ale jedno prvenstvo bude mať.... Najhoršia vláda v dejinách Slovenska 🤣

mirkava
8. máj 2023

@anavik29 dodrbal to matovic so sulikom. To co oni dvaja predvádzali ako deti v ZŠ ale Fico tak to je iný diabol, jeho by som sa nezastavila, on páchali iné svinstva.

alja20
8. máj 2023

@mirkava koho 🤔no tazko vybrat za mňa zial zatial nevolitelne strany

erikavesela
8. máj 2023

@matabb73 ps ma v programe aj vytvorenie novych ministerstiev a uradov...dnes davame na st.zasmestnancov rocne 11 mld....co jde neskutocne vela, viac ako na dochodky...a v porovnani s ostatnymi statmi eu mame brutalnu prezamestnanost v st.sprave...dnes je to 11 mld.kolko to bude pri navyseni st.zamestnancov?..15 mld, 20 mld?...a to nehovorim o zvysenim ich platov...
Hovori ti nieco nooolanov graf?...pozri si to...tam presne uvidis, co je ps

erikavesela
8. máj 2023

@anavik29 preboha...to nemyslis vazne...

mircalla
8. máj 2023

@markus1 Tak nie kazdy sa tesi Smeru, Hlasu a fasistom ako ty. Ale nejdem sa zapajat, kopec dezolatov z hladovych dolin tu bude mudrovat o politike.
Ale zhrniem to tak, ze niet koho volit. Ja proputinovskym zlodejom ale nefandim. To je pre luzu a dochodcov

owecka
8. máj 2023

@markus1 ty si riadne mimo😄😄😄 a ked tu 14 rokov kradli tak to ti fakt nevadi? Budicek

mircalla
8. máj 2023

@owecka Co si. Im to nevadi. Fico ma svoj segment. Babky demokratky (ekcivalent Meciar babiek) a nevzdelani hlupaci pozitivne nakloneni k vymyvaniu mozgov a konspiraciam. Plus s vecnou laskou k Rusku.
Kedze oboch je tu dost, preferencie vzdy budu. Vsak len kukni kolko likov dostali prve dva prispevky. To hovori same za seba.
Popravde ozaj ale netusim zatial koho....jedno horsie ako druhe.

matabb73
8. máj 2023

@erikavesela liberáli a komunisti si navzájom odporujú. To čo píšeš je nezmysel. Asi si nežila za socializmu keď dokážeš o komunistoch tvrdiť, že sú liberáli. Sú všetko možné len nie liberáli. Homosexualita bola vtedy trestná. PS ešte ani nie je vo vláde a už tvrdíš aké by boli dane. Toto všetko prechádza určitým procesom, ktorého súčasťou je aj pripomienkovanie zákonov. Zákony môžu byť v konečnom dôsledku úplne iné. Odkiaľ berieš tu konkrétnu sumu? Majú to niekde uvedené? Na jednej strane o nich tvrdíte, že sú komunisti a na druhej, že budú zavádzať vysoké dane. To skôr robia kapitalisti. To si zas nejako odporuje.

matabb73
8. máj 2023

@erikavesela viacej úradov nemusí znamenať viac úradníkov. Inak, aj za Fica narástol počet úradníkov.

erikavesela
8. máj 2023

@matabb73 boze, ty si uplne mimo...ano, zila som za socializmu, zazila som si ho...preboha, ved citaj...to naozaj si myslis, ze vsetci, co ti to tu pisu, si to vymysleli???...mala si tu okopirovane texty ich vizie pre slovensko, tak si daj aspon tu namahu si to precitaj...ty si pleties politicke a ekonomicke zriadenie...komunisti su aj politicke aj ekonomicke, kapitalizmus je ekonomicke zriadenie...my hovorime, ze ps su v ekonomickej oblasti ako komunisti, nie v politickej..chcu ti zobrat co najviac a potom prerozdelovat, a urcovat, co mas s tym robit...jednoducho kontrolovat tvoj zivot z ekonomickeho hladiska...dan z dedicstva, dan z darovania, dan z nehnutelnosti atd...nezmysly pises ty a to tym, ze tomu ani za zblu nerozumies...nepocuvaj, co hovoria, ine je pocuvat niehoho prezentaciu a ine pocuvat jeho argumenty, jeho riesenia, jeho poznamky, podcasty, rozhovory....ked ta ani komentare tu nepresvedcili, tak nema vyznam s tebou diskutovat...ukoncim to tym, opytaj sa sama seba, ci chces ekonomicku slobodu..ak ano, tak ps nie je pre teba....ked mas co i len trosku nadpriemerny prijem a vlastnis nehnutelnost, tak ti ps zaruci, ze budes mat mesacne v penazenke menej...ked je toto pre teba ok...tak si ich vol...uz ti niet pomoci...btw. tych 1,5%-2% vypustil z huby simecka..

erikavesela
8. máj 2023

@matabb73 kde pisem, ze komunisti su liberali ???...pocula si nieco o implikacii a ekvivalencii...ako niekto, kto sa povazuje za pravicu moze chciet volit ps?...preboha, ved to si odporuje vo vsetkych smeroch..

erikavesela
8. máj 2023

@matabb73 ano narastol...pisem ja nieco o tom, ze s tym suhlasim?...fico je jeden zmrd, kt.urobil vsetko pre to, aby posilnil svoje postavenie..a uradnici su celkom dobrym aparatom na posilnenie jeho postu...

vroni
8. máj 2023

@matabb73, nuž, páčiť sa ti ti nemusí, ale obsahovo si skutočne blízki sú. Všetci si budeme rovni, akurát niektorí budú rovnejsi. To už tu bolo. Ale nemusíme chodiť do minulosti. Pozri si, co stvarajú zelení v Nemecku. To je liberalna lavica. Tvrdia oni. Teror idiotov, tvrdia Nemci (nie všetci, len väčšina) Proste keď mi akákoľvek strana začne tvrdiť, ze chce "len dobro pre všetkých", začnem si dávať pozor, aby si ako prvé nevzali to moje.

erikavesela
8. máj 2023

@matabb73 som sa ta pytala...uz si pocula noolanom grafe?...skus si to naozaj nastudovat...tam krasne vidiet, co ps je...

markus1
Odpoveď bola odstránená
napetra
8. máj 2023

@markus1 Čo sa ti stalo, nejaké precitnutie ? Tvoj prvý príspevok je iný.

anavik29
8. máj 2023

@erikavesela ako čo? Nechápem?

kofa77
8. máj 2023

dane z dedistva, darovania, nehnutelnosti maju napr aj UK, nieoc vo Fran., Nmecko, Rak. aj inde... a o komunstoch tam fakt nemoze byt ani reci.

ze dane budu a pojdu terajsie hore je jasne ako facka, aj keby tu bol zvoleny Jezis kristus aj s otcom. kedze krajina ide na dren, kzady natahuje ruku, rozhadzuje sa a peniaze na stromoch nerastu, najprv ich treba vybrat a potom mozu rozdelovat.
akurat ze nikto o tom nehovori, len slubuju hory doly, za chvilu zrusia 2 pilier, aby bolo z coho pridavat na 28 dochodky. ze sa ruti dochodkovy systme, zdravotnictvo, skolstvo v prdeli, to nikoho nezaujma. 20% najsikovnejsich stidentov odchadza prec..

ale nevadi, pelegriny bude prezident, fico premier, z republiky dostanu fleky ministerstva skolstva bude tu super

tululu
8. máj 2023

@kofa77 Ano,ale vyssie dane tak nebolia,ked sa nasledne peniaze efektivne vyuzivaju a prerozdeluju,vid severske krajiny.Tiez dan z jednoizbaku na sidlisku je ina ako dan zo 4 vil a 3 apartmanov.

oliva276
8. máj 2023

Z okolia vidím, že mnohí voliči už svoje očakávania voči politikom zreálňujú a nastupuje skôr skepsa, než veľké očakávania politického spasiteľa. Uvedomujú si, že aj keď znižujú svoje kritéria na politikov, je veľmi ťažké nájsť vyhovujúcu stranu.

Úplne najťažšie to majú ľavicoví voliči - Smer i Hlas, napriek tomu, že sa zadefinovali ako ľavičiari, sú v skutočnosti len akýsi hybrid - pritom Mesežnikov tvrdí, že slovenský volič je prevažne ľavicovo orientovaný, len s miernym príklonom do stredu. Fakticky použiteľné ľavicové strany (v štýle trebárs Olofa Palmeho) v tomto smere u nás nejestvujú. Novovznikajúce politické strany nekopírujú dopyt.

No a pravica/liberáli? Tu je ponuka podstatne bohatšia - od hegerovcov cez modrých, Remišovú, PS, kadeha, SAS, Jablko, Spolu, Dobrá voľba, maďarské národnostné strany...
Zdá sa to niekomu málo? Je ich hafo. Je ich chyba, že nedokážu masovo osloviť voliča? Je chyba voliča, že má iné nároky na politikov?

Alebo má pravdu Mesežnikov a pravica/liberáli nemajú šancu masovo osloviť voličov, ktorí inklinujú k inému spektru?

Asi mix dôvodov, prečo sa pravica potáca a zrejme aj bude potácať na hranici zvoliteľnosti.