icon

Úradnická vláda - dojmy, názory

7. máj 2023

Ahojte, nastala situácia aká nastala-úradnická vláda.
Aké máte názory,dojmy.

slovakboy
9. máj 2023

@karmen118 lebo bez politickej príslušnosti nevieš koho volíš. Zvolíš odborníka, ktorý buď nemá politicky názor alebo bude mat dajme tomu nejaký tvoj politický názor. A ten sa nebude zhodovať s politickým názorom iného človeka vo vláde ktorého zvolil niekto vo Zvolene. Sama hovoríš že budú musieť spolupracovať. Ako? Prečo si myslíte, že odborníci sa lepšie zhodnú ako politici, ktorí sú v strane s nejakým politickým názorom? Veď mame nezávislých politikov a je to s nimi lepšie? Uči sa to aj na občianskej náuke a aj na politologickych školách. Strany jednoducho musia byť, pretože všetky rozhodnutia by sa zablokovali. A ak by sa nezablokovali tak by vlastne vládol jeden človek alebo jedna strana. Strana odborníkov. Nejako by sa na niečom zhodli a nikto ny im nemohol oponovať. Keby to šlo bez strán tak by to dávno ľudia zaviedli. Ale žiaľ alebo vďaka ním to aspoň nejako funguje. Ja chcem vedieť za aké farby a názory ten alebo inej kope, s kým a s ktorými bije bandu a s ktorými nie. O tom je predsa demokracia. Že u nás nefunguje je iná vec.

karmen118
10. máj 2023

@slovakboy demokracia by bola aj bez politických strán, predsa aj odborníkov by volili ľudia a tí odborníci by si svoj politický názor mali nechať pre seba, ale mali by robiť všetko preto aby štát fungoval ako hodinky, určite by bolo aj vtedy treba nejaký kontrolný úrad + aby ľudia mali možnosť odvolať niekoho, kto to pokašle ihneď a vyvodiť dôsledky z jeho konania - nie ako teraz sa to ťahá a robia ďalšie a ďalšie škody. Titanic je už dávno potopený, a až teraz sa prezidentka rozhýbala. Neviem proste, tento systém politických strán je nastavený zle, aj to že stačí tak málo percent aby sa dostali do vlády, malo by sa to navýšiť + mali by byť nejaké zvýšené nároky na tých, čo môžu byť vo vláde celkovo. To že víťazné strany dostanú peniaze, to je na čo dobré? Potom to láka rôznych špekulantov do politiky aj tie ich platby by mali byť nižšie a odmeny za zásluhy atď. Chápem aj tvoje argumenty, ale celé ako to teraz je proste to nefunguje vôbec.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
oliva276
10. máj 2023

Úradnícku vládu nepodporí Smer, Hlas, kotlebovci , s veľkou pravdepodobnosťou ani Sme rodina a otázni sú i poslanci z rozdrobeného Oľano. Zrejme ich podporí len Sas a Remišová, napriek tomu to k predčasným voľbám doklepú. Divím sa Ódorovi, že v jeho postavení do toho šiel.

vroni
10. máj 2023

@oliva276, smer a kotlebovci iste nie. Sme rodina už podporu pripúšťa a Hlas môže byť jazýčkom na váhach, ak sa Pele opovazi taktizovat a zahrá to na taktiku odlíšenia sa od Smeru.
Na druhej strane, ta úradnícka vláda je skutočne zložená výhradne z ľudí, ktorí majú blízko k aktuálne vládnym stranám, politicky to rozhodne kompromis nie je.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
vroni
10. máj 2023

@mamula20, aky Stanke??
Členovia novej vlády
predseda vlády: Ľudovít Ódor (ekonóm)
minister financií: Michal Horváth
minister zahraničných vecí: Miroslav Wlachovský
minister vnútra: Ivan Šimko
minister obrany: Martin Sklenár
minister zdravotníctva: Michal Palkovič
ministerka spravodlivosti: Jana Dubovcová
minister hospodárstva: Peter Švec
ministerka práce: Soňa Gáborčáková
ministerka školstva: Miroslava Hapalová
minister kultúry: Július Barczi
minister pôdohospodárstva: Martin Kováč

oliva276
10. máj 2023

Pellegrini na včerajšej tlačovke vyhlásil, že úradnícku vládu nepodporia (má to aj na fb), Kollár to len naznačil. Nevedno, ako sa to za mesiac pri hlasovaní dôvery vyvrbí, každopádne júnovú schôdzu "úradníci" nejako doklepú a potom má byť už len v septembri jednodňové zasadnutie.

Či úradnícka vláda nejako zamáva preferenciami a či sa nejako ukľudní situácia je otázne, myslím, že nie. Pri momentálne pomerne vyváženom pomere koalícia - opozícia (ak si odmyslíme tých, ktorí voliť nechodia) je možné, že po voľbách nastane patová situácia a pôjdeme bulharskou cestou - tam mali počas rokov 2021 - 2023 5x parlamentné voľby (so stále sa znižujúcou účasťou voličov. Teraz majú našliapnuté na šieste.)

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zuzulka558
11. máj 2023

ja sledujem len kto za ake zakony hlasuje a podla toho volit pojdem ,,za dva roky vsak ziadnu stranu co tam je teraz ako to sledujem ,v kazdej strane sa najde niekto kto odsuhlasi zakon ,,na hlavu´´ a tym u mna konci cela strana,dam sancu uz inym co tam neboli

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
linduska86
11. máj 2023

@soldi ako ekologicky??? Používaš ceruzku?

linduska86
11. máj 2023

@vroni predseda vlády Maďar.... Naši dedkovia sa musia v hroboch obracať ci Ježiš

vroni
11. máj 2023

@linduska86, pre mňa je podstatné, aby to mal upratané v hlave a aby to nebol blázon, kleptokrat alebo posera ako posledne figurky. Jeho narodnosť ma trápi asi rovnako intenzívne ako pokrok Martanov v aplikovanej astrológii.

matabb73
11. máj 2023

@evamarek77 mne je na grc ako do prezidentky všetci útočia, aby odpútali pozornosť od seba a blbí ľudia im to žerú a idú na rovnakej vlne. Tento štát nie je v sračkách kvôli prezidentke, ale kvôli poslancom v parlamente. Oni nezvládli vedenie štátu a robili zlé rozhodnutia. Mohli schváliť, aby voľby boli v júni, ale neurobili to. Spoločnosť polarizuje Fico, Matovic a jemu podobní ich výrokmi. Šíria nenávisť medzi ľuďmi. Ja som doteraz nepočula ani jeden výrok prezidentky, ktorý by polarizoval spoločnosť. Vo svete je vnímala veľmi pozitívne a to je jej úlohou, reprezentovať tento štát. Keď som včera videla v telke Fica ako zas splieta niečo s jej spojení so Sorosom, tak sa mi chcelo zvracať. To fakt nevidíš, že to je jeho politická kampaň? Ide na najnižšie ľudské pudy len aby ho voliť každý primitív tejto krajiny, o nič iné mu nejde.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
oliva276
11. máj 2023

@evamarek77 - aký politický vývoj (realistický predpoklad) si sľubuješ od volieb?

K Čaputová verzus Fico - nikdy som Fica nevolila, mám voči nemu výhrady, ale teraz má pravdu s .. nazvime to častými konzultáciami s USA - na ČT bola cez víkend správa, že budúci slov. minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský odletel v piatok na oficiálnu návštevu (State Departmente) spolu s Jankou Kobzovou (je manželkou Tomáša Valáška - podpredsedu PS).

No a čo, že?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vler
11. máj 2023

@evamarek77 bez mihnutia oka-nepravda! Este za Matovica pani prezidentka niekolkokrat vyzyvala vladu aby sa chovala/jednala primerane svojmu postaveniu a ulohe vyplyvajucej z mandatu ktory dostala od volicov. Opakovane si predvolavala Matovica Sulika Kollara a Hegera do palaca kde s nimi diskutovala

kofa77
11. máj 2023

a kde maju odletiet? do Ruska? odtial budu brat noty od septembra vitazi volieb, tak vydrzat a docka sa narod slovensky.

s USA mame dohody, spolupracuje sa aj na dodavkach zbrani, ak by bolo najhorsie, koho budu volat na pomoc? putina?
ved za fotku v Ovalnej pracovni Ficko slubuil aj vaznov na Slovensko z Guantanama, keby toto spravila prezidentka, tak myslim ze je uz davno mrtva.

my si nic ine nezalsuizime, len padnut na najblizsie dno, potom rozobrat ako lego susedskymi statmi a koniec, Slovenko nemalo ani existovat s tak tupym narodom

hiro
11. máj 2023

@markus1 "a veď tých 12 rokov bola nižšia nezamestnanosť" Oproti comu? Ked vladol Fico tak bola nezamestnanost 10% az 14%. Teraz mame 6%.

jana_eyre_2
11. máj 2023

Môj názor je, že stále v tom nevidím žiadnu nevýhodu a preto nerozumiem prečo sa s tým doteraz vlastne čakalo.. už prvý krát keď sa všetko zložilo, mala nastúpiť úradnícka vláda.. sľubujem si od toho to, že keď budú tie posty zastávať odborníci z fachu nebudú sa hádať ako debili a naháňať si neexistujúce hlasy do volieb..

jana_eyre_2
11. máj 2023

@matabb73 prezidentku hania už len z princípu.. nech by povedala úplne čokoľvek, určita skupina ľudí to proste nebude brať a budú ju neznášať.. neznasanlivi ľudia to proste nevedia inak a nikto s tým nič nedokáže urobiť..

oliva276
11. máj 2023

Len naivní idealisti veria, že počas úradníckej vlády (a aj počas úradovania novej vlády - či bude zložená z exkoaličných strán + PS, alebo opozičných) sa situácia ukľudní.

Emócie na oboch stranách sú vygradované, a animozita v oboch táboroch je tak vyhrotená, že neverím v pokojné riešenie v priebehu najbližších mesiacov.

Ak niekto žije v izolovanej bubline a nemá kontakt s rôznymi spoločenskými vrstvami, nemá potuchy, koľko nenávisti, afektívnych emócií sa v národe naakumulovalo.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
hiro
11. máj 2023

@mamula20 "Dnes som pocula vyjadrenie:NATO NEPOVAZUJE ZA HROZBU CINU,ALE PRIPRAVUJU PLAN PROTI RUSKU.nuz kedze je CINA S RUSKOM" :D
A to kde hovorili? Samozvani jutuberi co vsetko odhalili? Ked uz tak 1. Rusko je kazdemu ukradnute. Nikto on nema zaujem a uz vobec nie plan na neho zautocit. Jedine musime byt lepsie pripraveni sa branit. 2. Cina nie je s Ruskom ani proti nemu. Cine zalezi na tom aby pokracovala v obchodoch po celom svete. Ci je to Rusko ci je to EU ci USA ci iny je jej sumafuk. Pokial pojdu dobre obchody tak sa do tej vojny nestara.

maialeo
11. máj 2023

Vyjadrím sa astrologicky. Vchádajú do obdobia, kedy začínajú byť retrográdne rôzne dôležité energie. Toto bude skôr len "štatistická" vláda do počtu.

Zaujalo ma postavenie vzniku štátu voči novému predsedovi vlády. Saturn - Pluto

(príspevok pre znalcov)

mondolina
11. máj 2023

@hiro
ona čerpá info z tik toku🤣🙈

hiro
11. máj 2023

@mamula20 "12 az 23 juna je obrovske cvicenie NATO" - hmm, citam ze tam bude najvyssi pocet vojakov - az 2000 z USA. Pre porovnanie Rusko minule robilo cvicenie so 100 tisic vojakmi...