Úradnická vláda - dojmy, názory
Ahojte, nastala situácia aká nastala-úradnická vláda.
Aké máte názory,dojmy.
@monichetta pani prezidentka nas uzasne prezentuje vo svete a patri medzi moje oblubene politicky 🙂
a ano, pokial by som si mohla vybrat medzi zivotom v USA a v Rusku, tak jednoznacne by vyhrala amerika. 🙂
@poopsie zijes/ zila si tam? Ja totiz vobec nesuhlasim. Moje skusenosti s UK zdravotnictvom su neporovnatelne pozitivnejsie, ako tie so slovenskym. Neporovnatelne.
A to som tam za tie roky, co som tam zila, bola obetou autonehody (nastastie len pomliazdeniny a odreniny), mala planovanu velku brusnu operaciu a porodila dieta.
Ale ano, skusenost je neprenosna..
@evamarek77 to naozaj nevidíš, že to je ich politický ťah? Za rozvrat vlády nemôže prezidentka, ale samotná vláda. Heger keby mal gule, tak by bol zrušil Matoviča už pred rokom. Magor Matovič si vždy hľadá obetného baránka len aby odpútal pozornosť od seba a svojej neschopnosti. A Fico má túto réroriku úž dávno, lebo jednoduchí ľudia vždy musia mať nejakého nepriateľa, ktorý môže za ich mizerné životy. Pritom samotný Fico, keď bol vo vláde, vždy išiel západným smerom, lebo nie je blbý, len je to prešibaný sviniar.
@beronsche mam tam rodinu, chodia k lekárom ale nakoniec aj tak skončia u tých na Slovensku... Ja keď son bola v uk, doktora som našťastie nepotrebovala... A nechci tu nahovoriť, že GP mal na teba hneď v ten deň čas a že si chodila ku gynekológovi na poradne, ťa videla mx midwife...
@jana_eyre_2 pre mnohých ľudí je asi až príliš slušná a inteligentná. Inak si to neviem vysvetliť.
@mamula20 "ze niekomu velmi zalezi na tom,aby Rusko padlo,ale Rusko si to dovolit nemoze" - ako myslis padlo? Zacalo vojnu tak si musi zlizat smotanu do trpkeho konca a ked bude mat vojska na svojom uzemi vojna skonci. Nato neutoci ani nezautoci na Rusko.
"a zrazu mnamka"? 50 rokov ci kolko sme tie pesticidy jedli kym ich Brusel nezakazal a zrazu "mnamka"?
"Este aj prezident cr,chce vojnu proti Rusku" - to myslis tie hoaxy co su rok ci kolko stare?
https://manipulatori.cz/zcela-vymyslene-citaty-...
"Na Facebooku objevují příspěvky, které mají dokazovat, že generál ve výslužbě Petr Pavel nás chce zatáhnout do války. Jako zdroj je označen Twitter. Ve skutečnosti však Petr Pavel žádná taková prohlášení nikdy neřekl ani nenapsal."
@mamula20 "Ale nevadi,ked videl to halo,je jasne ze to poprel"? To myslis tie citaty? Co mal popierat ked nic take neexistovalo?
"Je přitom lehce dohledatelné, že na Twitteru generála ve výslužbě Petra Pavla, který se uchází o post prezidenta, žádné takové příspěvky v tomto znění nejsou. Existují i nástroje, jejichž pomocí se lze podívat, zda takové příspěvky byly v minulosti publikovány a následně staženy. Ani ty žádné takové statusy nenašly."
@poopsie s GP som nikdy nemala problem.. Ani ja, ani dieta. Ked som mala emergency, zavolala som na recepciu a oni mi povedali, kedy mam prist (bol to ten isty den).
Nevyhodou je, ze musis ist do spadoveho medical centre.
Midwife prisla na prvu navstevu ku mne domov, potom som chodila do centra, k midwife aj gynekologicke na striedacku (trochu vyfabulovany dovod bol na to, nebola som realne rizikova).
Po porode ku mne kazdy den chodila health care assistant a niekolko krat tyzdenne aj breastfeeding consultant (hradene NHS).
Ano, uznavam, ze moj NHS zubar stal za figu, ale tak na prevenciu stacil, emergency som za tie roky neriesila. Dentalnu som mala hradenu z doplnkoveho poistenia (cez zamestnavatela) a gynekologa som neriesila (chodila som k svojmu ako samoplatca), ale ano, v tomto ich system nie je idealny.
Naproti tomu hospitalizacia v UK a hospitalizacia na SK - rozdielne svety.. a porod to iste..
Znama ma autisticke dieta, moznosti v UK neporovnatelne s tymi nasimi.. prikladov je mnoho...
Netvrdim, ze UK zdr. je najskvele, idealne a nic lepsie nie je. To nie. Ale je iste lepsie ako podfinancovane slovenske zdravotnictvo, ktore je na pokraji kolapsu.. zial. ☹️
Trochu tu spamujeme, tema je o inom.. 😉
U nas je dnes taka divna demokracia bez ucasti hlasu ludu.Vezmite si,ake protesty su vo Francuzsku,Izraeli a inych krajinach,ked sa chysta zakon, s ktorym ludia nesuhlasia.Co je stat bez obcanov?U nas sa tak nejak mlcky odovzdane nedobrovolne zmierime s danou situaciou a obcas este aj odusevnene uverime tomu,ze ono to je vlastne pre nase dobro a inak sa neda.Ak narod voli uz niekolkykrat vo volbach "mensie" zlo,tak nie je chyba ani tak v politikoch,ako v narode,ze nedokaze nic viac ponuknut?A ak nikto normalny v politike nevie vydrzat,tak ocividne treba korektury.
@tululu -kmotrina sestra je vydatá vo Francúzsku, a jej manžel (Bretónčan) Slovákov nazýva Jahňacina - z rovnakého dôvodu, ako píšeš ty.
Príkazy, nariadenia vrchnosti prijímame trpne, poddajne, aj keď sa nám nepáčia Nemáme tú odbojnosť, akú majú trebárs Francúzi, v krvi - na našu škodu. Samozrejme, že vládam to vyhovuje - a keď sa aj objavia väčšie náznaky nespokojnosti, buď ich ignorujú, alebo zľahčujúco zmetú zo stola ako nepodstatné.
Radosť vládnuť takémuto pasívnemu národu. U nás nespokojnosť len pobubláva.
@evamarek77
@oliva276 suhlasim,my slovaci mame komplikovanu minulost a nevyhranenu narodnu hrdost,ak sa to vobec hrdostou nazyvat da.ale tak tiez by sa to mohlo niekde prelomit,nie?vacsina dospelakov nadava na slovensko ( casto opravnene ) a v tom vyrasta dalsia generacia,ktora ma nasledne chut odist a nie veci zmenit,lebo v podstate vyrasta v tom negativizme ( casto opravnenom ) 🙂 veci sa nemaju ako zlepsit,pokial sa nieco neznemi a zmeny neprichadzaju same od seba.
ja len davam do pozornosti opatrenia vyhlasene ceskou vladou, ktore maju stabilizovat verejne financie, kedze s arutili do rpdele, aj ekd na nas nemaju. ale prikrocili k nim, som zvedava, kedy to pride u nas a kto bdue mat na to gule. ked pride ficko a spol, tak cakam dalsie rabovacky, tak uvidime, kedy dopadneme na huby
@hiro moja zlata rusko keby sa nasralo tam z Ukrajiny neostane ani mastný fľak. Rusko má celú Európu v riti a ešte ďalej
@linduska86 🤣🤣🤣
@linduska86 Nasralo 🙂 Nuz, podla ich vyjadreni uz mala nielen Ukrajina lezat v popole ale aj Pariz ci Londyn.
Obycajni Rusi mozno ano ale preco potom deti hlavnych pohlavarov rezimu ziju na zapade? :D
https://edition.cnn.com/2022/04/12/us/kremlin-k...
Politike nerozumiem ale ten Odor...mne sa to podobá alebo aspoň spodobňuje s Tudor... čiže Tudorovci 🙂