icon

Urážali Vás muži kvôli vzhľadu?

28. dec 2019

Ahojte, chcem sa spýtať či sa Vám to stáva/stávalo, že Vás muži urážali ako vyzeráte?
Mne sa to stávalo často, mala som kvôli tomu depresie a skončila som hospitalizovaná s anorexiou pred rokmi, mala som 19. Stále mal niekto blbé poznámky k môjmu vzhľadu či postave. Pre jedného som bola tuctová v tvári, ďalší vravel, že mám silné lýtka a široké boky, ďalší tiež mal problém s mojimi bokmi a malými prsiami. Aj bývalý poznamenal, že "modelka nie si". Včera mi nejaký idiot napísal cez Facebook či mám nadváhu. Pýtam sa prečo si to myslí a on, že podľa fotky. Tak som odpísala nech zájde k očnému. On mi poslal moju skopirovanu fotku a napísal " na tejto vyzeráš ako tučná skriňa. Som vysoká a štíhla, nikdy som tučná nebola. Meriam 176cm a vážim 58kg. Tá foto bola celkom nešťastná lebo som tam mala šaty, ktoré mi robili veľký zadok a bruško ako tehotnej. Nechápem, prečo toto niekto robí...

Strana
z3
autor
28. dec 2019

@basullinka Možno sa nemám rada a tam to všetko začína aj končí ...

sissy27
28. dec 2019

A prečo máš na sociálnej sieti verejný profil? 🤔
Tak ako tu už bolo napísané - nauč sa mať rada samú seba, váž si samú seba a až potom ťa budú mať radi a vážiť si ťa druhí.

halienka
28. dec 2019

Zameraj sa na niečo čo robíš rada, v čom si dobrá. väčšinou práve to nám dvíha sebavedomie, ak nám ide dobre nejaká práca a vidíme že je to prospešné a ľudia si to cenia. Skús v sebe popátrať čo také by si mohla robiť, či už ako koníček alebo prácu. Určite existujú aj knihy a videá alebo kurzy, ktoré pomáhajú dvíhať sebavedomie, zapracuj na tomto.

maciatkolulu
28. dec 2019

Ja nechápem, teraz co vlastne chceš? Čítať, že nieee, si krásna, stihla atď? Prečo jedna dospelá žena dáva svoje fotky na net a to tak nech sa celý svet pozrie??? Prečo? Co si čakala, že waaaw kocena si uzasna, si na spapanie???? Nemáš fakt co robiť? Asi mas veľmi málo rokov a sebavedomie v prdelke. Aši navštevuje psychiatra a odporúčam v rom pokračovať. Nerieši fb a iné, fotky si pozerať s kamarátmi a nie ukazovať svetu a potom mat depresie z komentov. To môže fakt len bud chorý človek, prepáč, alebo niekto, kto sa veľmi nudí, alebo nastka

blumie
28. dec 2019

Mas super vahu, ja meriam tolko isto a mam o 2 kg viac a to som mavala aj o dost viac pred tehotenstvom a kopa chlapov ma stale otravovalo. Chyba ti sebavedomie a viac si verit, venuj sa sebe a neries cudzich ludi. Ja odkedy nieriesim ostatych tak som 100x stastenejsia, som spokojna so sebou, komu sa nepaci nemusi na mna pozerat, ber to tak. Najdi si hobby, pracuj na sebavzdelavani, na kariere, cestovani cokolvek ta naplna a neries hlupakov. Hlupak hlupakom ostane, ja by som mu odpisala nech sa pozrie do zrkadla model, ze ja sa mu o nazor neprosim 😉

autor
28. dec 2019

@maciatkolulu Toto si si z toho vzala?? Tak to má mrzí.

maciatkolulu
28. dec 2019

Nerozumiem, čo som si ja mala vziať? Véd problém máš ty. A pokiaľ si dospelá, svojpravna žena, tak máš zdravotný problém a ten riešiť s odborníkom, lebo zdravá, dospelá žena nebude dávať fotky na fb verejné a potom mat depresie, že jej niekto neznámy napíše nejakú kravinu a ešte to riešiť. To tak nanajvýš nastorcna osôbka. Inak to ôk nie je...

maciatkolulu
28. dec 2019

Co potrebuješ z tejto diskusie, čítať, že máš fajn postavu? Alebo? Lebo riešenie je úplne ľahké, ak je to vážne, smer odborník a keď nie, tak nedávať foto verejné a neriešit úplne cudzych. A mat partnera s ktorým správam a mam vzťah a ten ma uráža je tiež chore.

basullinka
28. dec 2019

Moja rada: hladaj pricinu tvojich problemov, kde to zacalo a ries to. Ak sa ti nebude darit samej, smer psycholog, nech neskoncis s anorexiou na infuzkach na psychiatrii. Uvedom si, ze tym, ze ta niekto bude chlacholit, aka si chuda ti nepomoze, pretoze nemeni to tvoj postoj k sebe a staci mala, ani v zlom nemyslena poznamka a bude to horsie.

marion09
28. dec 2019

@evittam ani ja a môj muž nie sme na FB😉

autor
28. dec 2019

@basullinka ale to prave neviem kde to začalo.

lucyluv
28. dec 2019

Tak mne jedine napada, ze zrejme preto tolko situacii zazivas, aby si mala prilezitost sa im konecne postavit a poriesit si to v sebe. Ja myslim, ze zivot nam nepredklada veci len tak nahodne. Mne sa to veru nestava, aj ked ktovie, urcite sa mi uz take daco stalo, ale vobec si na to nespominam, zrejme sa ma to nedotklo.

basullinka
28. dec 2019

@lucyluv mozno je to take, ze ona si vsima aj male naznaky, nepatrne poznamky, ktore ostatne zeny absolutne nezaujima a ani si ich nevsimnu

ssimona18
28. dec 2019

Neide o to ako vyzeras ale ako sa citis,aj skaredsia zena co ma viac sebavedomia moze byt krajsia.Napriklad co z toho ze si pekna a mas fajn postavu ked si myslis o sebe ze si na nic!Musis si ty verit, a vediet ze si pekna a tym padom budes pekna aj pre inych.Takze zacni zbierat sebavedomie.

nini1010
28. dec 2019

Nikdy mi ziaden muz nic take nepovedal ani nahodou.Rozmyslam ze s akymi muzmi sa stykas ked sa spravaju vsetci ako zebraci.Ved normalny chlap ma takt a toto zene nepovie a tebe tolki? To naozaj nie je o vzhlade zeny,to je o charaktere chlapa.

jana_eyre_2
28. dec 2019

Nie, nikdy, ziaden môj priateľ nemal blbé poznámky na môj výzor a to teda sebakriticky priznávam že nie som dokonalá kraska.. jedine ak teda neratam jeden incident, keď si môj nápadník myslel, že mi zalichoti, vypálilo to dosť zle.. (povedal mi, že "pekne ženy sú pre mužov bez fantázie" keď som sa ho opytala či má fantaziu, tak že samozrejme alebo tak nejako to bolo) teraz sa na tom celkom bavím 😂

No ale čo sa tyka tejto témy - myslim, že si vyberas dosť nevhodný typ mužov, mala by si prehodnotiť podľa čoho si ich vyberas..

a tých na internete nerieš, keby som ja si nejako brala k srdcu to, ako má už dokázali ľudia pourazať na nete, tak som už dávno na psychiatrii..

Len teda neviem či je najlepší nápad založiť diskusiu na modrom koníku, pretože ženy tu tiež často nevedia byť taktne a radi dajú niekomu pocítiť, že by "mal vyzerať inak".. 🤷

sunny8
28. dec 2019

Toto máš v hlave a len dostávaš odozvu na to čo vyžaruješ. Máš sama zo seba komplexy neznášaš svoju postavu celú samu seba očividne. Vystavujes si fotky na internet s tým že tvoje podvedomie očakáva ďalšiu negatívnu spätnú väzbu. Možno chces komplimenty ale vnútorné očakávas ďalšie urážky. A toto aj dostávaš. Si v role obete.
1.) Nezverejňuj svoje súkromie či už fotky alebo aktivity na sociálnych sieťach (minimálne sa vyhnes urážkam na ktorých ti tak padá sebavedomie)
2.) Zapracuj na vzťahu k samej sebe. Keď sa nebudeš ty mať rada nebude ťa mať rád nikto.
3.) Ak sa ti niečo nepáči na tvojej postave a je to v tvojej moci to zmeniť tak sa zdvihni a to urob.
4.) Ukáž ľuďom ako si ťa majú vážiť a to tak že sama seba si začneš vážiť.
5.) Vstan a každé ráno pekne poďakuj za to čo máš že si zdravá že máš zdravé telo ktoré ti slúži .. poďakuj že si sa prebudila a dostala šancu zacat odznova. Opakuj si že si krásna že si výnimočná že si úžasná .. zo začiatku sa ti to môže zdať ako kravina ale mozog nerozlišuje realitu a o pár dní tomu uveri 🙂 bojuj.. *** mne veľmi pomáha citát že TENTO CELY SVET NIE JE HODEN JEDINEJ TVOJEJ SLZY*** všetka sila je vo vnútri v tebe. Tu ťa ženy len zmasakruju a tvoje sebavedomie bude ešte viac dolu

montemotherone
29. dec 2019

Robia to, lebo sú to debili. Takým chlapom sa vôbec nezaoberaj a ukáž mu dvere. Ono to nie sú len také dristy, že na výzore nezáleží. Keď chlap vážne ochorie, príde o prácu, odtrhne mu v robote ruku... bude chcieť mať pri sebe modelku,alebo ženu, ktorá ho bude milovať a zostane pri ňom napriek všetkému? Keď sa im narodia deti, bude chcieť pre ne dobrú, starostlivú matku, alebo pipku ktorú bude zaujímať či pribrala na zadku len 200 g alebo 350? Dôležité je aby si TY vedela,že máš zdravú postavu (lebo ide LEN o zdravie) a mala sa rada. Ten kto si ťa potom nebude vážiť a mať ťa rád takú aká si, nech si ide o dvere ďalej. Ak sa chlap takto neokrôchane vyjadruje o tvojej vizáži, hovorí tak jedine o svojom primitivizme 🤷‍♀️ Aj keby si mala nadváhu (ako očividne ani zďaleka nemáš) slušný džentlmen sa takto nevyjadruje (ale kdeže sú dnes tí 😰😟🙈

lintu
29. dec 2019

Svojím vzhľadom nikdy všetkým nevyhovieš. Vždy sa nájde niekto, komu sa na tebe čosi nebude pozdávať. Aj tie najkrajšie osoby si nájdu svojich kritikov. Podstatným je preto naučiť sa byť aspoň sama so sebou spokojná. Nelichotivé poznámky ignoruj alebo sa nauč s nimi pracovať. Môžeš ich trefne odpinkať, obrátiť na žart... Tým, že sa pri nich zakaždým zložíš, ukazuješ ľuďom svoju slabosť. A áno, niektorých ľudí to posmeľuje vŕtať do človeka ešte viac.
Chodíš inak na zoznamky či pracuješ ako modelka, keď ľudia na internete majú potrebu riešiť tvoj vzhľad? Mne sa za tie roky tiež ešte také nestalo.

autor
29. dec 2019

@lintu Nie, nepracujem ako modelka a nechodím ani na zoznamky, mne napísal cudzí celkom cudzí človek a to mám profil nastavený, že ho vidia len priatelia. Prečo ma riešil, to fakt neviem, ale mňa takto riešili furt, ako som už písala.

evuska32
29. dec 2019

Ked ti napísal takto si mu mala odpísať...ano citim sa ako krasna uzka skrinka do kupelne...ked ty vidis nieco ine vyhladat očného 😁 na sprostu otazku sprosta odpoveď 😉

efaz
29. dec 2019

Ja som mala problém s nadváhou odjakživa, celú pubertu som si myslela, že ja si normálneho chlapa nenájdem, na výške som stále riešila svoju postavu...chudla, priberala, až teraz ked sa radim medzi obézne a vidím svoje staré fotky, plieskam si hlavu aká som bola hlúpa zakomplexovana, ale bolo to aj reakciami okolia, nielen chlapcov ale aj dievčat v tom veku

moonlight1210
30. dec 2019

Kde to zacalo? V tvojej hlave.
Ked si raz nastavena hladat nasvojom vzhlade chyby, tak ich vidis vsade. A vsimas si hlavne tie poznamky, co ta v tom utvrdzuju.

Takyto trollolovia chodia po fb a insta, a kde maju sancu, tam napisu nejaky provokacny koment. A potom cakaju a tetelia sa blahom ako musky nad teplym asfaltom, ake reakcie vyvolali.

Nauc sa mat seba rada. Potom jednak take komenty odignorujes, jednak budes mat trefnu odpoved a jednak sa nad nimi zasmejes.

Jedno brutal horuce leto, este ako studentka (teda mlada a spokojna so svojim vyzorom) som behala v kratasoch a upratovala a jeden znamy, zrovna bol u nas, sa zrazu tak zahladel na moje nohy a skonstatoval, ze je rad, ze ma tu svoju frajerku, lebo ona ma nadherne nohy narozdiel odomna.
Proste taka poznamka zrazu, od veci, bez kontextu, len tak do vetra (hoci v jeho myslienkach asi nejaky kontext mala).
Pozrela som na neho, ze co to chcelo byt. Ale kedze viem, ze on v tomto smere vzdy mal problem odhadnut mieru a neskor ani vlastnej zene emocnou oporou nebol (teda bol, ale takym tym svojim drsnym sposobom), tak som neriesila.
Dodnes mi je to smiesne, ako potom nevedel kam so sebou, ked mu konecne po istej chvili doslo, co trepol.
Mmch, nemam extra krasne nohy, ale mam ich rada. Chodia, behaju, skacu, bicykluju, lozia po horach, plavaju. Donesu ma, kam potrebujem. Vsetko bez problemov a bez bolesti, so zdravymi klbami a bez krcovych zil. Takze su uplne super. 🙂

dovozadokoca
Autor odpoveď zmazal
ludovit11
3. máj 2020

Každy je aky je a nemôže zato.Odmietam aby niekto niekoho posudzoval podľa výzoru.Veď nie je dôležity vonkajší výzor ale to aký človek je , aké ma srdiečko.Ja som presvedčeny že si jedno perfektne dievča.Čo ti chcem povedať že hlupákov sa vždy nájde a netreba si kvoli ním zničiť zdravie,máme ho len jedno.Ja neviem či je potreba fb. Ja som ho pred4mi rokmi zrušil,a nechýba mi . Každopádne tam nedávaj žiadne foto.Je to tvoja identyta a kto sa má hrabať v tvojom súkromi.Máš určite okolo seba mnoho ľudí ktorý ťa majú radi a berú ťa takú aká si.No tých neprajníkov si nevšímaj .Držim ti palce a prosím neskĺzni znovu tam kde si bola k aorexsii.Kôli hlupákom to nemá cenu.Želám ti krásne dni.

majahr
29. okt 2020

ahoj - ano bola som manželom aj za toto "trestana" a ponizovana, ale skôr islo o to, že problem mal on so sebou - neveril si, pochyboval o sebe, bal sa ze o mna pride.
(pardon dnes uz ex-manžel), ale na to som prisla casom. Proste on to musel robit preto, aby sa on citil lepsie. Aby presne ako pisete podkopal moje sebavedomie, aby som sa zrazu neprebrala a neuvedomila si, ze s takym muzom nechcem byt - co sa aj stalo
viac o mne https://ulomkyzeny.sk/rozhovor-2-maria-hredzako...

no a ja som sa zacala venovat troska clankom o sebavedomi a sebahodnote
https://tribodky.online/
snad vam moj príbeh troška pomoze - milujte sama seba viac a to bude najlepšie

fauko
Odpoveď bola odstránená
macekovam
28. apr 2024

Myslím si ze partner ta ma priťahovať.... Ak to tam nie je... Tak fungovať nebude.. Véd aj tu sa ženy sťažujú ze ich partneri odpuzuju lebo pribrali....

clementisa
11. feb 2025

Takého dementa by som hneď zablokovala

Strana
z3