icon

Úspech = majetky

8. dec 2022

Prečo si ľudia myslia, že len ten, kto má úspešnú kariéru, vlastnú nehnuteľnosť (nežije v prenájme) je úspešný? Že keď bývam v prenájme tak som pomaly sociálny prípad a neúspešná socka? Aj tu v diskusiách často čítam veľmi nelichotivé veci na ľudí, čo nemajú vlastné...

Strana
z2
autor
8. dec 2022

Dala som si znova na zvonček menovku a znova mi to niekto strhol. Ja už toto nechápem.

dominikamacakova
8. dec 2022

Nie úspech, ale viac menej sloboda.

kukulienka999
8. dec 2022

Možno majiteľ? Nechodí aj jemu pošta na adresu?

autor
8. dec 2022

@kukulienka999 Majiteľ nemá dôvod, on má svoj byt. Ale budem to s ním riešiť.

kukulienka999
8. dec 2022

Ktovie, ja som ako študentka, ale aj ako orwcujucq tiež bývala v podnajmoch, ale na zvonček som si moje priezvisko nikdy nedávala 😁 dokonca aj brat má prenajimatelov dlhodobých, ale na zvončeku má svoje menom, na schránke majú oni nalepku. Tiež mu tam nechodí pošta… najskôr sa opýtaj na súhlas majiteľa, ak dovoli potom by som to riešila

autor
8. dec 2022

@kukulienka999 Tak mne sem bude chodiť pošta, tak preto mám menovku na zvončeku. Majiteľ samozrejme súhlasil.

kukulienka999
8. dec 2022

Tak napis list susedom vo vašom vchode, predstav sa, povedz, ze tu budeš dlhodobo byvat a žiadaš/ prosís so súhlasím majiteľa bytu, aby na zvončeku nechali tvoje priezvisko a nedávali nálepku dole. Nič zložité….

viestta
8. dec 2022

Uspech je cisto subjektivyny pocit. Aj moj subjektovny pocit, ked hodnotom seba. Aj moj subjektivny pocit, ked hodnotim niekoho ineho. Pre kazdeho su "parametre uspechu" ine. Pre niekohe je uspesny ten, kto ma velke auto, dom, chodi na dovolenky, pre niekoho je uspesny ten, kto ma stastnu rodinu a pracu, ktora ho naplna a aj uzivi.

ahhola
8. dec 2022

Naši známi veľmi pretrpeli 11.1989...ze len horšie bude... Ale už na jar sa vytrepali do Stuttgartu🇩🇪 a vydržali tam do 2008...neuveritelne zbohatli a neustáli to... Chlap na staré kolená zlatokopku, rozvod, delenie majetku... Kupodivu sa slušne dohodli, každému po 2 byty a po jednom dome... ako rozvedení sa stretali na oslavach u detí a pomaly sa znovu spojili, ked mladá starého vydojila a vykopla... . Žena si majetok udržala a mierne navysila😃chlap rozflakal všetko, nikto nevie ako, prečo, kde...
Koľko😂 vedia, lebo zháňal nájom a vymakli ho na nete... Ze on ma dobru penziu z DE, tak to už doklepe po podnajmoch. Rodinná rada zasadla a kúpila mu garsónku, snáď sa nebude v dedkovskom veku pretlkat po podnajmoch... Tak platí nájom rodine a seka dobrotu, ked už nič nemá... A žena je šťastná, ze sa zbavila peňazí, lebo sa bála stupit do banky, aby ju neobkolesili štyria a nehudli do nej, načo drží peniaze a bla bla... 🤕

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
autor
26. sep 2023

@xsandrax Tak deti než zomrieš už budú mať svoje bývanie zabezpečené, tak nechápem argument, že "dám deťom".

xsandrax
26. sep 2023

Neviem čomu nerozumieš 🤷‍♀️ áno budú mať zabezpečené bývanie (aspoň teda dúfam), ale tak každá ďalšia nehnuteľnosť či už dom alebo byt je veľké plus 😀

lapersefona
4. dec 2023

@olimuc dôchodcovia v de vo veľkomeste to riesia tak ze sa stahuju do okolitých dedin ,a lacneksim nájmom

marca12
4. dec 2023

Uspech je uspech. Samozrejme,ze slovo uspesny pouzijes na cloveka,ktory nieco dokazal. Ten,kto sa o nic nesnazi,nemoze ocakavat,ze ho budu nazyvat uspesnym. To neznamená,ze je nieco menej ako ostatni.

Strana
z2