Už dlhšiu dobu cvičím, namiesto chudnutia ale priberám
Uz dlhsiu dobu cca rok intenzivne cvicim kazdy den s fitshakerom. Obcas na tyzden som vypadla ale stale som sa snazila denodenne mat pohyb stravu som upravila nejem sladke nesladim a aj napriek tomu miesto chudnutia priberam. Zo 72 kil mam zrazu 77 pripadam si ako velryba zadychavam a nevladzem som casto unavena a nemam silu. Navyse sa k tomu pridruzili aj bolesti krcnej chrbtice pretoze v praci mame klimu takze na mna 8 hodin fuka studeny vzduch a ked sa aspon oblecem neskutocne sa potom a je to este horsie. U lekara som bola na moje vydupanie mi urobil testy ale okrem amylazy a ast a alt je vsetko v norme dokonca mi lekar povedal,ze mam velmi nizky cholesterol. Stitnu mam v poriadku. Nechapem z coho priberam takto pred 3 rokmi som mala 50 kil aj s topankami teraz mam vyze 77 a som vypasena jak prasa a neviem ci to nieco znamena ale vsimla som si,ze pravu polovicu tela mam taku jak napuchnutu a druhu nie. Moj lekar mi odmieta robit dalsie vysetrenia. Gynekologicka mi hormonalny profil urobi iba ak budem tehotna.
Mam 33 160cm a vahu 77 kil ja neviem uz ci ozaj mam cakat kim ma porazi alebo co.....
@ceresnovci omyl,aj z vody sa pribera. A ako rychlo
@marlent pol hodiny az hodinu chodim do prace na cajgli
Ja som mala podobny provlem vaha mi stala niekde som citala ze telo zacne spalovat zo zasob az po cca 20-30 minutach aktivity...
Medzitym som si vsak precitala komenty co ti baby pisali a ty im a zmen doktora to ne i ok
jedálniček máš urobený na mieru ? ak áno, videl ťa ten čo ti ho zostavoval ?
Podľa mňa ješ malo. Ja kým som jedla "striedmo" tuk sa držal. Akonáhle som začala jest vyvážene (oveľa viac ako predtým) tuk išiel dolu. Par rad od trenera a trochu štúdia robia divy.
A tie blbé rady ako nejesť po 17:00 a cvičiť do mŕtva si radšej ani nevšímaj 🙄
Trvaj na vysetreni stitnej zlazy. Obvodny lekar moze robit len zakladne hormony a tie mozu byt v poriadku. Treba dat urobit aj protilatky, ci nejde o autoimunitne ochorenie (Hasimotova tyreoitidita)
Priznaky su priberanie, unava, padanie vlasov, sucha pokozka, problemy s menstruaciou a ine... pises, ze ta bolia klby, ziadaj okrem endokrinologa vysetrenie aj na reumatologii. Sz ide ruka v ruke s reumou, obe su autiomunitne ochorenia... Treba vsetky tieto priznaky popisat obvodnej a trvat na vymennych listkoch na odborne vysetrenie
No myslim ze ten bike nie je az taka sportova aktivita na chudnutie. Aby začalo telo spaľovať tuky musis sa riadne zapotit a to prvých 20min telo spaluje cukry. Jest treba tiez ale tak aby prijem bol nizsi ako výdaj. Ked ješ malo tak telo uklada zasoby... Ak je problém aj po zdravotnej stránke vymeniť lekára.. A hľadať problém.
z toho čo opisuješ mi to sedí na štítnu žľazu, trvala by som na teste, ten sa pri bežnej preventívke nerobí, musí mať lekár podozrenie. Ja som mojej len povedala, že mi zredli vlasy, dala zrobiť všetky krvne testy aj štítnu žľazu automaticky - zmeniť lekára.
Príznaky zníženej funkcie štítnej žľazy:
"... presiaknutie kože a podkožia v tvári a na končatinách, spočiatku prichádza únava, naberanie na váhe, suchá koža a zápcha. Pri rozvinutejšej chorobe môžeme sledovať akúsi celkovú spomalenosti, veľkú únavu, ospalosť, nechuť do života, rýchle vyčerpanie. Zníži sa telesná teplota, čo sa prejaví zimomravosťou, pokožka je suchá a olupuje sa, nechty sa štiepia a lámu." - výcuc z https://sk.medixa.org/priznaky/priznaky-hypotyr...
Hm. Rady všelijaké,aj fakt rozumne,aj bohužiaľ úplne mimo.
V prvom rade okamžite zmeniť obvodného. Popísať ťažkosti, sám by vás mal jednoznačne poslať k endokrinologovi.
V druhom rade, dajte fotku jedálnička od vyz.poradcu. Lebo sú aj takí "poradcovia", že na zaplakanie. Z toho,čo ste napísali (toast so zeleninou na raňajky atď) mám dojem,že naozaj môžete mať príliš nízky príjem energie, a to nie je vždy úplne žiadúce pri chudnutí.
V treťom rade, čo váš pitný režim? Čím menej pijete, tým viac telo drží vodu..výsledok=opuchy, priberanie na hmotnosti,nekonečná únava..
Za štvrté, dá sa krásne chudnúť len úpravou stravy bez cvičenia. Mam to odskúšané neraz. Takže ak máte stravu 100%tnu, cvičíte a priberate (nie svaly), musí to byť zdravotný problém.
Ahojte, pripojim sa aj ja, aby som nepsamovala, neskor prispevok zmazem. Pred porodom som nosila velkost XS, po porode som domov isla v rifliach pred porodom. Problem je, ze som dost pribrala pocas 15 mesiacov syna do brucha. Hybem sa vela, cca 4hod denne s nim prejdem v nosici, jem mierne viac ako predtym,ale este intenzivne kojim. Nohy a ruky mam vypracovane tvrde ako kamen, casto na konci dna mam az svalovu horucku z nosenia 11kg dietata. Manzel je bezec, sam sa pozastavuje nad tym, ako mozem mat tak pevnu muskulaturu ruk a noh, ale brucho take. Nie je mlandrave, len skrstka je na nom dost tuku od pupka nizsie. Ten tuk tam po porode nebol. Diastazu nemam. Co by ste poradili, trapi ma to, lebo vyzeram ako zenaty pavuk :( Dakujem za kazdu radu
@dadka75 mám všetky príznaky, ktoré si vymenovala , mám dokonalo skontrolovanú štítnu žľazu , som zdravá
Určite skúša stiahnuť kalorické tabuľky, pridaj sa tu k skupine :,, Cesta k mojej premene,, tam sa do čítaš všetko ako ich nastaviť určite skus a uvidíš kde je problém
@lenocka12345 Vies ake si mala TSH, volny T3 a T4 a protilatky anti TPO a anti TG? Nemas to niekde odlozene?
@dadka75 nie , ale nemám dôvod neveriť dr. , bol to naozaj pán lekár
Ovocie max doobeda
Nie na olovrant a semiacka na vecer su tuky...to je zle...kolko ich zjes na posedenie?
@biela_sova daj si skontrolovat pecen
Na olovrant ovocie už nejedz. Ovocie ma vela sacharidov, odporúčam príjem iba doobedu..
pozri, skusim to este raz velmi jednoduchym pokusom , ktory zvladne kazdy. 🙂
1) rano vstanes o odvazis sa.
2) cely den nebudes jest absolutne nic - len pit cistu vodu (denny prijem 0 cal. )
3) na druhy den sa odvazis o znovu si zapises hmotnost.
4) v tento den skonzumujes 300 cal.
5) na dalsi den rano sa znovu odvazis a pridas dalsich 300cal v ten ten (cize 600 , dalsi den 900 , dalsi 1100 , dalsi 1400 , 1700 atd .)
6) porovnas si cisla - kludne si mozes spravit aj graf a takto krasne pochopis, suvis medzi mnozstvom stravy a telesnou vahou. no a potom si vyberies, co vlastne chces . 🙂
7) je to prijemne ?? NIE, NIE JE !! a presne preto ludia "nevedia" schudnut ...lebo daleko prijemnejsie je sa dosyta najest a presne to aj robia 🙂 no ..a to je vsetko.
@lucinkab Ahoj Lucinka, co presne by malo vyjst zle, aky vysledok? Resp. aky vidis suvis medzi ukladanim tukov prave do brucha? Pytam sa takto presne, aby som vedela, ktorym smerom mam uberat moje poziadavky na specializovane vysetrenie. Inak pred 2 tyzdnami cca som bola na preventivke, krvny obraz mam zevraj ukazkovy, ze by som aj krv mohla ist darovat. Tolko slova dr. Samozrejme nacrtla som mu moj problem i to ze sa bojim tuku medzi vnutornymi orgamni, no vysmial ma ze keby vsetky zeny po porode mali moje problemy, ze som chuda. A ze mi ziadne vysetrenia netreba. Ze kilecko dve navyse. Ano, ale trapi ma to, lebo to mi neostali po porode, ale za ostatnych 9 mesiacov cca. Este dodam ze som po sekcii a dlho dlho ma bolela vnutorna jazva aj sa nepekne keloidne zrastla. Gyn povedal ze z prilisnej fyzickej namahy (byvame do kopca, prvych 7 mesiacov som mala tazky hlboky kocik a 5 hod sme byvali vonku, lebo maly spal len v kociku...ine jazvy mam zhojene pekne, neviditelne.
@prevenar ale ved najesť sa dosýta a pri tom chudnúť sa vôbec nevylučuje. Stačí vedieť co jest.
@marcelatje iste , vela stastia kazdemu.
@prevenar Netvrdím, že nemáš pravdu, práve naopak, je to presne tak, ako píšeš. Lenže toto práve nie je ten prípad. Keby vážila 50 kg v 18-tich, v 25-ke už 60 kg, v 30-tke 70 kg a teraz v 33 už 77 kg, tak je to jasné, prejedá sa. Ale keď niekto do 30-tky váži 50 kg a potom zrazu za 3 roky priberie 27 kg, tak tomu teda ja neverím, že je to vysokým kalorickým príjmom. Hlavne, keď píše to, čo píše. Tam musí byť zdravotný problém.
podľa toho čo píšeš (toast so zeleninou, šalát,...) mi to skôr príde na príliš malý kalorický príjem na to že každý deň cvičíš.. príde mi že máš príliš málo bielkovín v strave.. skús si hodiť dva tri dni stravu do kalorických tabuliek, ale ja si myslím že si pod bazálom svojím, z toho pramení aj únava a pokazená kvalita nechtov, suchá pokožka - príliš málo živín (možno aj tekutín podľa tej kože) na príliš veľký výdaj..
okrem toho, že ti prevenar radí na 80 percent zle (večer byť hladná ako sviňa a tak to má byť) čo sa zdravého a udržateľného chudnutia týka, pravdu máš v tom že príjem musí byť nižší ako výdaj, ale nesmie ísť pod hodnotu bazálneho metabolizmu, inak nastupuje práve opačný účinok
Ahoj. No podla mňa tiež nejaký zdrav. problém. A odkiaľ si? Mám číslo na dr. zo Žiliny ta pomohla mne aj celej mojej rodine ak by si chcela 😉
@biela_sova Ahoj, tento problém mám aj ja..som po porode už pomaly 8 mesiacov...váhu mám taku istú ako pred pôrodom...ale brucho mám väčšie od pupka dolu....pri prvom pôrode som za 2 mesiace mala ploché brucho a teraz 8 mesiacov po porode mám stále brucho...ty si rodila cisárskym...? Ja pri prvom pôrode nie, pri druhom ano
No robis proste niekde chybu no, v jedle a piti je pes zakopany. Ze hormonálne zmeny mozu za tvoju vahu je pravdepodobnosť cca 5%. Hľadaj chybu v jedalnicku, mnozstve kalorii, case jedenia a tak. Nic ine ti zial nepomoze...

Ako dlho sa hybes? Ked cvicis ako dlho trva trening