Už dlhšiu dobu cvičím, namiesto chudnutia ale priberám
Uz dlhsiu dobu cca rok intenzivne cvicim kazdy den s fitshakerom. Obcas na tyzden som vypadla ale stale som sa snazila denodenne mat pohyb stravu som upravila nejem sladke nesladim a aj napriek tomu miesto chudnutia priberam. Zo 72 kil mam zrazu 77 pripadam si ako velryba zadychavam a nevladzem som casto unavena a nemam silu. Navyse sa k tomu pridruzili aj bolesti krcnej chrbtice pretoze v praci mame klimu takze na mna 8 hodin fuka studeny vzduch a ked sa aspon oblecem neskutocne sa potom a je to este horsie. U lekara som bola na moje vydupanie mi urobil testy ale okrem amylazy a ast a alt je vsetko v norme dokonca mi lekar povedal,ze mam velmi nizky cholesterol. Stitnu mam v poriadku. Nechapem z coho priberam takto pred 3 rokmi som mala 50 kil aj s topankami teraz mam vyze 77 a som vypasena jak prasa a neviem ci to nieco znamena ale vsimla som si,ze pravu polovicu tela mam taku jak napuchnutu a druhu nie. Moj lekar mi odmieta robit dalsie vysetrenia. Gynekologicka mi hormonalny profil urobi iba ak budem tehotna.
Mam 33 160cm a vahu 77 kil ja neviem uz ci ozaj mam cakat kim ma porazi alebo co.....
Jes velmi malo a podla toho prikladu co papas za den - chyba ti vyzivne jedlo a ziviny. Telo drzi vsetko co mu davas a uklada pre istotu, kedze nevie ci nejake ziviny vobec este dostane. Varianta - v zime na obed studene salaty je nestastna volba. Sama vidis, ze ti tato strava nerobi dobre. Si unavena, bez sily, bolia klby. Pokozka zla - hrube crevo trpi a je zanesene. A este slabe telo bicujes cvicenim. Skus si dat na ranajky strukovinovu polievku, na obed gulatu celozrnnu ryzu so strukovinami, zeleninou a pretlacenym cesnakom, bylinkami. Na veceru hoc aj maso so zeleninou. Ale nie so surovou. Skus pecenu zeleninu s koreninami. Alebo naparit. Tiez ak ovocie- pecene, varene...kompot zavarany ohrej v hrnceku a papaj teply. Hutny vyvar z kosti, zeleniny, strukovin. Ako rezance skus ryzove. Cvicenie je velmi fajn. Ale treba nan energiu. Ziadny sportovec nefici na salatoch a hladovani. Zvladnes to ;) drz sa
kamoska,, mala starosti s laskou,, kedy ti nechuti ani jest,, .. 🙂 za 4 mesiace neplanovane 10 kg dole,,,, zo 70 na 60,,, povedala si, ze aspon na nieco to bolo dobre,,, chodi len 1x do tyzdna na jogu,, ale to je skor taky relax,, u nej jednoznacne,,, menej jedla, mensie porcie...a to si predtym,, myslela,, ze tiez toho vela nezje... 🙂 a schudnut sa nedarilo
@midka No ono je to tak zial. Ja nepoznam naozaj nikoho s kilami navyse, kto by proste nejedol viac nez ma... Zbytocne to rozoberat. Normalne zdravé stravovanie volaju "diéta" Zufalo nerozumeju, ze ked robia v kancli, nemôžu jest ako drevorubaci, maju celozivotne nesprávne stravovacie navyky. To, ze im do urciteho veku pomahala genetika je fajn a potom nerozumeju, ze naraz to nejakom veku nefunguje a zacnu priberať. Kto chce, cestu si najde, nejde nikomu urobiť "vycuc" toto jedz a toto nie. Ono strava je velmi zložitá, je internet, tam je o nej všetko, zalezi ci sa niekto bude vyhovarat a hladat neexistujúci zdravotny problém alebo chce naozaj schudnúť....
Nečítala som kompletne komentáre
Spíš dobre? Koľko hodín spánku máš?
Nikdy neschudneš, kým nebude pravidelný, dlhý spánok na regeneráciu.
Určite tu treba endokrinológa a hlavne hormonálny profil pozrieť a poriadne štítnu žľazu.. Plus iný všeobecný a asi aj gynekolog 🤦♀️
@prevenar už zase "múdre" rady od odborníka na všetko. Lutujem každú jednu ženu,čo vôbec nachvíľu pripusti,že by si mohol mať pravdu. To tvrdíš, že keď deň nebude jesť,tak do rána jej zazracne zmiznú 3kg tuku? Či čo si chcel tou hlúposťou o príjme 0 kalórií a ďalší deň 300 a ďalší 600... povedať??🤦🤦🤦napíš nám teda, koľkokrát a po koľko kilogramov si za svoj život schudol dodržiavaním týchto svojich skvelých odporúčaní.
@lovelizoe ako vo väčšine, co tu píše preverar ma pravdu, ja s nim aj suhlasim. Aj ked ten priklad, co uvadzal, nebol zrovna stastny. Proste len chce povedat, ze je to v STRAVE a hotovo. Nerozumiem, ze ta to tak zasiahlo, ved je tu diskusia, nech si vyjadri svoj názor. Podla toho kto tu ako jesitne podrazdene reaguje nechtiac vidno, kto ma kolko kil. 😉
@vedorka a možno tak reagujú práve ženy ktoré schudli zdravo. Ako ja napríklad. Pribrala som až po pôrode a schudla som keď som začala jest vyvážene.
Zaplatila som si vcelku drahé cvičenie, ale prestala som tam chodiť lebo pani hlasala že kto chce byť štíhly, musí sa obetovať a hladovať. Ok, možno aj tak to ide, ale z dlhodobého hľadiska je to neudržateľne, to sú potom tie prípady, čo priberú aj z vody. Vyvážená strava je základ, telo potrebuje nie len bielkoviny, ale aj tuky a sacharidy. Ladovat piate cez deviate samozrejme nie je cesta, rovnako ako hladovanie.
Apropo, vacsina mojich štíhlych kamošiek zje toľko, že by sa za to nemusel hanbiť ani statny chlap.
@biela_sova mna si asi oznacila omylom 🙂 ja som pisala ze na olovrant nie ovocie
@vedorka mysli si o mne čo chces, mne je to jedno. Úplne. Mysli si kľudne, že mám 100kil a frustrovane plačem do vankúša, lebo s tým neviem nič urobiť.
Pre všetky ostatné ženy, čo potrebovali poradiť, pisem, že je to maximálny blud, škrtiť príjem čo to dá. Takéto z prsta vycucane rady vas dovedú akurát do ešte hlbších problémov. Telo proste trvalo na polovičnom prijme fungovať nebude. A akonáhle to hladovanie vzdate, všetky kila sú do pár mesiacov späť aj s bonusom naviac.
Naozaj dokonale rady, @vedorka.. @prevenar
Urcite zmenit gynekologa a podstupit vysetrenie na zistenie syndromu polycystickych vajecnikov...vtedy sa rapidne pribera, pripadne si zena vsimne aj zvysene ochlpenie...dalej skusit tzv. sacharidove vlny, je to v podstate cyklicka keto dieta. Ovocie poobede nejest, dokonca by som ho nacas vylucila a nahradila zelenou a bielou zeleninou. Nikde nespominate, ze jete vajicka, tie su dost dolezite. A urcite necvicit kazdy den...telo potrebuje aj regenerovat.
@marcelatje presne tak 😉 ono je to zdravé chudnutie tak jednoduché, že tomu žena, ktorá roky žila v predstave, že sa musí utyrat hladom, aby schudla, ani neverí.
A potom sa dá na odporúčania rôznych anonymných všeználkov a vyhadzuje peniaze na úplne zbytočnosti a výsledkom je, že si vyrobi akurát ešte väčší problém,ako už mala.
@lovelizoe pretoze zial postava sa da udrzat jedine ZDRAVYM stravovaním, co bezni ludia povazuju za dietu, cize jojo efekt je 100 %, lebo smotanu na varenie a vyprážanie bezne ludia povazuju za "normalnu stravu" a cuduju sa preco sa to na nich lepi zase. Ano,mala som 85 kil a aby som schudla na 56, jedine co mi pomohlo bolo skrtit stravu, bez vyhovoriek. A na udrzanie sa zdravo stravovat. Ziaden zazrak, ziadne cvicenie, nic ine, cize viem, o com hovorim.
@marcelatje ved o tom presne pisem, zdrava strava je zaklad. Ale nie kazdy tym schudne, to je skor na udrzanie kil, proste niekedy treba znizit prijem. Takze zas a znovu dokola: STRAVA, STRAVA, STRAVA.
@vedorka "skrtiť stravu" to sa nedá pausalizovat. To je potom systém hurá na tvarohy, kto dlhšie vydrží. Povedať niekomu že ma menej jest bez toho aby som vedela ako vlastne bezne jedava, nie je správne. Možno je malo, následne čoho po večeroch vyje chladničku ja neviem 🤷♀️ lepšie je poradiť čo, kedy, ako, koľko jest. Cvičiť do mŕtva každý deň tiež nie je ok.
Určite má byť pri chudnuti príjem nižší ako výdaj. Ak má niekto prilis vysoký denny príjem, množstvo prázdnych kalórií (sladené nápoje, chipsy, junk food... ) a žiaden pohyb tak s tým súhlasím, treba stravu upraviť a jest veci ktoré zasýtia, ale neuskodia. Ale ak niekto ma na raňajky toast, na obed šalát a na večeru jablko to nie je cesta. Treba vziať do úvahy individuálne potreby organizmu, pohyb, zdravotný stav...... Trvá to dlhšie ako pri drastickej diéte, ale ide to
Pri chudnúť sa dá najesť kvalitne a dosýta.
@marcelatje ja stale nerozumiem, preco mi tu niekto dokola vysvetluje to iste, co som napisala. Ja tiez pri zdravej strave netrpim, ani ked nejem sladke. Vela ludi ano a ani nie je schopnych, ani len nepit sladke vody a vynechat alkohol a uz strasne trpia. Zbytocne je to tu dokola rozoberat, kto chce, cestu si najde. Nemyslím tym Dr a nezmyselné vyšetrenia
Tazko povedat, ale ozaj skor zdravotny problem. Ohladom cvicenia - pises, ze si obcas na tyzden vypadla, nuz to je dost. ten pobyb by mal byt pravidelny. Ja som zacala v decembri behat na 6 km, teraz beham 10 km 3 krat tyzdenne plus som vyrazne obmedzila sacharidy a schudla som za 6 tyzdnov 7 kilo. Ale stravu sa zda si ozaj strazis. Predtym som sa tiez pri detoch hybala dost, ale podla mna to, ze denne prejdes peso ti moc nepomoze, ja som schudla az potom, ako fakt makam a to mam 47 rokov, myslim, ze do polhodiny behu ani nic moc nespalim, to uz potom a som spotena jak mys. Momentalne som na takmer vahe zo strednej. Ten pohyb je podla toho, co pises podla mna nedostatocny, ale teda priberat by si nemala. 77 kil pri tej vyske je ozaj dost, zrejme tam bude zdravotny problem
@vedorka mne skutočne nemusíš vysvetľovať,ako sa udržuje postava. Ani čo znamená zdravé stravovanie. Som lekár, niečo málo som už o tom počula. Plus som si zažila svoje, na 177cm som už mala všetky váhy od 35 po 95. Myslíš, ze o tom viem malo?
A prečo ti vysvetľujeme, čo tvrdíš že dávno vieš? Asi preto, lebo síce píšeš o normálnom zdravom stravovaní, ale vzápätí dodáš, že najväčší dezinformator tu v diskusiách má pravdu, keď ženám paušálne odporúča jesť čo najmenej, ideálne vôbec🤦 Ten človek je tak veľmi mimo, a pácha svojimi nepodloženými argumentami toľko škody, že by mal za to niest trestnopravnu zodpovednosť.
@vedorka Totalne si protirecis a uplne suhlasim s @lovelizoe. Normalne a zdrave stravovanie a skrtit stravu a nejest nic (na rady prevenar) maju od seba dost daleko. Vacsiu hovadinu ako ste obaja napisali som uz dlho necitala. Jedine, ze potom ozaj nemas to normalne a zdrave stravovanie, ale sa uplne tyras a kedze sa nehybes, tak sa musis tyrat este viac
@lovelizoe pozri, toto je forum, nikto sa nemusí riadiť ziadnymi radami co sa tu pisu, ani si brat si nic k srdcu, ani nikoho hodnotit, kto co vie a nevie lepsie😉 Dokonca som si ani nevsimla, ze by tu niekto "pachal skodu" 😀 prevenara som tu poriadne nezaregistrovala. Ja fakt nemam chut nikomu nic dokazovat a vysvetľovať. Mne je uplne jedno, kolko o tom vies, ake vahy si v zivote mala a co si zac. 😀 V tom pretekani sa tu radami, na ake vystrenie ma autorka este ist, ake testy absolvovat a akeho trenera si zaplatiť mi prišlo ze o STRAVE, pise iba ON. Preto som to napisala. 😀
Ale ak citis, ze aj ja som tu na zalobu, tak tvoj nazor ti neberiem. 😀 vypinam diskusiu, strata casu.
@mircalla @lovelizoe este malickost. Na kratodobu hladovku ci post s rozumom okolo mna este nikto neumrel, skusala som aj ja, aj vela ludi v okoli a naopak si vsetci pochvaluju. Ja na tom zase nevidim nic strasne. Tak preto som to nepovazovala za taku katastrofu.. Nemam nazor, ze sa vsetci, ked to tu napisal na to len tak vrhnu a treba ho za to zazalovat. 😀
@vedorka Skus vysvetlit termin post s rozumom, pretoze to je to iste co hladovka, rozhodne to zdrave nie je, ti ti povie kazdy odbornik. Ale tak potvrdilo mi to, co som si myslela, ze sa nestravujes zdravo a primeranie ako sa snazis niekde naznacit, ale ze v podstate pre udrzanie vahy viac menej hladujes pripadne jedavas minimum.
@vedorka pýtala si sa,prečo ti ľudia vysvetľujú to,čo vieš.. tak ti odpovedám. To jednoducho nejde dokopy, byť za rozumného človeka a súčasne obhajovať úplnú blbosť.
Že si prevenara inde nezaregistrovala,to je pre teba len dobre. Bohužiaľ je to pre spoločnosť nebezpečný demagóg,ktorý by jedným šmahom ruky zrušil vsetky očkovania a v tomto štýle "radí" každej mamičke,čo sem príde pre informácie. A tu detto, síce neohrozuje priamo verejné zdravie, ale radí úplne zle. Kontraproduktívne.
Ono je síce pekné,že ty to berieš ako fórum,ktorého radami sa nikto riadiť nemusí..a to ti kvitujem, ale:
Vieš aké množstvo ľudí nevie kriticky premýšľať? Vieš koľko žien s chorým dieťaťom nejde k pediatrovi,ale radí sa tu? Štvrtý deň neje a zvracia, čo mu asi je? Čo by mohli byť tieto vyrážky? Ockujete svoje dieťa? Mám dať očkovať ja? 🤦A takéto rozhodnutia robia na základe rad anonymných prispievateľov na fórach. Takže nebudem tu trieskať hocijaký blud,čo mi napadne. A ľudia, čo to robia, by za to mali niesť zodpovednosť.
@lucinkab prepaaaac
Môžem sa spýtať? neberies antikoncepciu alebo nemas teliesko? vraj niekedy sa vďaka tomu zadrzuje v tele voda

Podla mna aj to cvicenie nie je spravne. Ja som cvicila, chodila na spining, jumping a nic. Zaplatila som si trenera a nastavil mi spravne cviky a do mesiaca boli vysledky. Potom som plavanie, spining brala uz ako konicek na doplnenie.