icon

Už ste skúšali cracknutý softvér?

dazdovka
25. jan 2022

Ahojte, chcem sa naučiť nejaké nové zručnosti a nemám penazi nazvys (ani sto chutí sa hneď upísať na ročné platenie mesačných licenčných poplatkov), rozmyslam, ze si nainstalujem cracknuty softver z ulozto. Co si o tom myslite, je to velke riziko? Mate niektora takto stiahnuty program z podobneho servera a funguje vam?

emalka
25. jan 2022

Jasne, aj z uloz.to a aj z torrentov alebo inych stranok. Nie kazda verzia bude dobra, vzdy musim poskusat 2-3 rozne downloady aby som nasla ten ktory mi funguje. Hlavne maj dobry antivirus aby zachytil cokolvek nekale, v tychto veciach sa niekedy skryvaju.

hiro
25. jan 2022

Aky SW?

dazdovka
autor
25. jan 2022

@hiro InDesign co si o tom myslis?

emalka
25. jan 2022

@dazdovka niesom Hiro ale mam skusenost. Priprav sa, InDesign nieje velmi intuitivny, z celej Adobe suity je to asi moj najneoblubenejsi program. Urcite sa ti podari sa s nim naucit robit ale ten program ti to vobec neulahci 😅

bennn
25. jan 2022

bezproblemov, ak taky existuje :D

dazdovka
autor
25. jan 2022

@emalka diky za upozornenie a postrehy 🙂 robim jazykove korektury odbornych textov a chcem vediet zalamovat, doplnit obrazky a celkovo pripravit publikacie na tlac... Lenze neviem kolko casu na to budem mat pri celej domacnosti a praci na plny uvazok, tak ze vyskusam, mam pocit ze potrebujem ist dalej, chcem sa posunut...

emalka
25. jan 2022

@dazdovka vyzera ze by to super zapadlo do tvojich zrucnosti 👍 Skus pozriet aj Microsoft Publisher, len tak orientacne pre prehlad, v praci som v nom robila take mensie veci a kedze je to Microsoft tak je robeny "ako pre (sikovnejsieho) debila" 😂

cosmic_origin
25. jan 2022

@dazdovka Hlavné riziko sú vírusy. Niektoré z nich ani antivírus nemusí rozoznať, prípadne môžu byť také sofistikované, že obídu, alebo deaktivujú celý antivírus. Ešte by som pre istotu odporúčala firewallom zabrániť programu prístup k internetu, lebo kto vie, či náhodou neposiela údaje hackerom, prípadne či nemôže byť v budúcnosti použitý na DDoS(distributed denial of service).

athom
Odpoveď bola odstránená
athom
Odpoveď bola odstránená
emalka
25. jan 2022

@athom Ale prosim ta, aj zaklady jej vyrazne pomozu ak sa bude chciet posunut dalej. Netvarme sa ze musi ovladat vsetky funkcionality 😉 InDesign pouziva ovela viac profesii ako len grafici.

athom
Odpoveď bola odstránená
dazdovka
autor
25. jan 2022

@athom ja napríklad ovládam CADy a GISy na profi úrovni, grafický program ktorý vie robiť s textom by som potrebovala aj pri výstupoch z GIS, keď robím poster, alebo výstup do publikácie, v podstate mi to pomôže aj pri editovani, vyskúšam, uvidím. Díky za tip.

dazdovka
autor
25. jan 2022

@athom ešte taká vec ma zaujíma, prečo si sa pridal práve teraz na modrého koňa? Je to dosť podozrivé keď píše anonymny prispievateľ, že jeho verzia je na stiahnutie je bezpečná... Ako to, že sa mi ozvali k téme toľkí chlapi?

athom
Odpoveď bola odstránená
hiro
26. jan 2022

@dazdovka 1337x je velmi dobry zdroj na torrenty, kazdy jeden myslim ze kontroluju ci obsahuje to co ma
https://www.1337xxx.to/torrent/4651258/Adobe-In...

kittykat22
26. jan 2022

@dazdovka ozvali sa preto, lebo konecne je tu tema ktora ich bavi 😅