icon

Už vám prišli peniaze za OČR?

noemikatka
17. apr 2020

Ahoj baby vám už prišla ocerka mne nie jedna pani mi povedala ze najprv musí prísť odnich papier? Ja som už od 10.3 a stale nic neprišlo: 🙄☹

vittekovaveva
7. máj 2020

@adrika25 ja detto.. niekomu prisuel uz aj april, ja som bola ba ocr v marci len 10dni a nic

foolie
8. máj 2020

@noemikatka mne nic neprislo ani marec ani april ☹

katarinabelakova
8. máj 2020

@foolie ani mne nič vôbec. Od 16 marca som doma a nič. Ani papier ani mail.

foolie
8. máj 2020

@katarinabelakova vcera mi volal kolega ktory isiel na ocr 2 tyzdne po mne ze mu vcera prisiel aj marec aj april tak nechapem

katarinabelakova
8. máj 2020

@foolie to aj moje 3 kolegyne uz dostali. A my ostatné baby z prace stále nič. Všetky sme posielali rovnako na jednu sociálnu a 3 prišli peniaze a nam vraveli ze musíme do BA aj poslať úplne od veci...

adenka90
8. máj 2020

No mne konecne prisla vcera ale iba za marec...tak nechapem ako to tam maju lebo ked niekomu poslu aj za marec aj za april ten isty den a niekomu len za marec??tak ked to uz je schvalene a posielali za marec tak mohli rovno aj za april....cudne ale uz radsej neriesim...

marta723
8. máj 2020

No som zvedavá. Či dôjde budúci týždeň. Ešte za marec nedošlo a ani sa mi včera nepodarilo dovolať. Ani výmer nedošiel. Keď som posielala čestné y za apríl posledného,tak mi pani odpísala,že ešte za marec treba, že nemá,tak som jej poslala kópie,že som za marec posielala ešte 27.3. a ešte aj 21.4 a to ešte konkrétne pani,čo má ma na starosti a vždy mi prišiel mail, že správu prijali.

erikad82
8. máj 2020

Ahojte! Nakoľko tiež ešte nemáme doma výmer očr,chcela by som vás poprosiť o radu. Je možné aby OČR za marec od 13-31.3 prišla 318,10eu a za apríl od 1.4-30.4 357,80eu.

katarinabelakova
8. máj 2020

@erikad82 tak moja kolegyna je doma od 16 marca a za marec dostala 180. 11eur jej vyslo na deň. Ale záleží od zárobku všetko, ale 318 je dost no...

erikad82
8. máj 2020

@katarinabelakova viem,že je to od zárobku. Mne je ale čudné to,že za pár dní nabehla taká suma a za celý mesiac o čosi vyššia...

katarinabelakova
8. máj 2020

@erikad82 ved toto. Tiež by mi to bolo cudne. Aby potom náhodou vyzadovali naspäť. Kto vie

evittam
9. máj 2020

@erikad82 To je divné. Podla toho co pises tak DVZ je cca 16.742, t.j.za apríl si mala dostať cca 502.26Eur.
Pracujes u toho istého zamestnávateľa ako v r.2019? Aky si mala hrubý príjem za r.2019?

erikad82
9. máj 2020

@evittam ja som na MD a manžel na očr. Áno pracuje už roky u jedného zamestnávateľa. Hrubý príjem jeho za 2019 neviem presne,nakoľko papiere,ktoré má od ekonómky /daňové/ má všetky v robote. Zrejme poslali eu,ktoré nepatria nám ... Alebo žeby poslali časť a neskôr zbytok doplatia? Neviem...

evittam
9. máj 2020

@erikad82 Este raz-kym neviem jeho hrubý príjem ťažko odpoviem. Nie a OCR platia za cely mesiac.
Nevies ani cca aku mal mesačnú hrubu mzdu? Ma ju cca rovnakú kazdy mesiac? Bol PN alebo OCR min.rok?

erikad82
9. máj 2020

Má ju rovnakú každý mesiac je to okolo 930eu hruba mzda. Na PN ani OČR nebol min.rok.

evittam
9. máj 2020

@erikad82 Tak jeho DVZ je cca 30.575Eur, z toho je 55%OCR 16.816.

erikad82
9. máj 2020

@evittam Ďakujem! Takže mu bolo vyplatené menej -zrejme to sú niekoho iného peniaze,možno poslali omylom... skúsim tam volať v pondelok... ĎAKUJEM!!!!

evittam
9. máj 2020

@erikad82 V platbe je uvedené r.c. Je správne? Nakolko pochybujem, ze by poslali správne prvú platbu a potom druhu niekoho ineho na ten isty ucet-to sa ani neda, SP nevyplati dvom inym osobam na rovnaky ucet dávku len v prípade ak maju potvrdenie ze su obaja majitelom uctu ci nim disponujú. Tam bude chyba niekde inde.

erikad82
9. máj 2020

@evittam áno r.č. je správne. A účet je na moje meno,čiže som jediný majiteľ a manželovi tam chodí príjem + teraz tá očr. Každopádne ĎAKUJEM skúsim si tam zájsť v pondelok a zistiť,kde sa stala chyba.... Pekný deň!!!

evittam
9. máj 2020

@erikad82 Ale potom tebe nikdy neposielala SP žiadne davky na ten ucet,ze? A vedu ho na r.c.tvojho manžela.

erikad82
9. máj 2020

@evittam mne chodí materská na ten účet. A účet je na moje r.č.

evittam
9. máj 2020

@erikad82 Zaujímavé. Nam to nepreslo. A nechápem prečo ked raz napíšem c.uctu kde chcem poslať peniaze a podpisem sa. Hotovo. Mozem im byt fuk koho to je ucet. Nikomu inemu to nevadí len SP.🙄

erikad82
9. máj 2020

@evittam veru zaujímavé... ono ja si myslím,že je to od osoby na ktorú človek natrafí...

stago
9. máj 2020

@evittam Ono to môže byť tým že podnik kde pracuje v niektorých dňoch platil manželovi 65%. V tom prípade nemá nárok v tých dňoch na OČR. Dosť veľa podnikov to malo takto začiatkom apríla až do Veľkej noci. Čo by potom odpovedalo tej sume. A podniky to sami nahlasovali Sociálnej poisťovni aby tým ľuďom neplatili Očr aj tých 65% v práci.

evittam
9. máj 2020

@stago Podnik nikomu nič nenahlasuje. Ak vypísal cestne prehlasenie o tom,ze je OCR od 1.-30.4.ziadny podnik s tým nič nemá.

evittam
9. máj 2020

@stago OCR kvoli korona si nahlasoval sam zamestnanec -najskor žiadosť a na konci mesiaca cestne vyhlasenie ktore oboje treba poslať aj zamestnavatelovi. Ked bol raz na OCR cely mesiac nemá co podnik riesit ine. Btw.vykazy do SP za apríl pochybujem ze uz mzdarka spracovala keď ma cas do konca maja aj ked všetko je možné...

stago
9. máj 2020

@evittam No bohužiaľ nemáš pravdu. Ja som mal byť na OČR od 1.4 a nahlásil som to v práci. Tam mi povedali že nemôžem ísť lebo nariadili celozávodnú dovolenku a následne platili 65% do 9.4. Túto informáciu mi potvrdila koncom mesiaca aj pani mtotmi volala zo Sociálnej poisťovne. Takže niektoré podniky to nahlásili. A tá suma ktorú dostal odpovedá za 21 dní, čiže za do 9.4 možno dostane zaplatené z práce. To už musíte vy vedieť.

evittam
9. máj 2020

@stago No bohužiaľ nemáš pravdu ty. Zamestnávateľ ti nemoze povedať ze nemôžeš ist na OCR ci PN. Bohužiaľ si sa nechal zmanipulovat. Ak by si aj mal dovolenku a rozhodneš sa ist na PN ci OCR tak dovolenka sa prerusuje. Cize vid ZP a zákon o SP. Co ti nejaká tetuska povedala do telefonu mna nezaujima.

evittam
9. máj 2020

@stago Btw.je 9.5., výkazy sa posielaju do konca maja. Ak si OCR oznámil zamestnávateľovi tak ten si moze "laby lízať" a nie ti volať ze nemôžeš mať OCR.

andrejbobacik
9. máj 2020

@evittam máš pravdu, nechal sa zmanipulovať... Nemáš pravdu, zamestnávateľovi sa len nahlási OCR, žiadny papier ani čestné vyhlásenie mu poslať nemusíš...