V akom veku sa vaše dieťa prvýkrát opilo?
Prosím vás o takú malú anketu, ďakujem. V koľkých rokoch sa vaše dieťa prvýkrát opilo?
@anonym_autor nikdy preboha, co takto zacat s otazkou ci a nie kedy?
Mám 45 rokov a ešte som nebola opita, ani moje deti a snáď ani nebudú. Nechápem otázku. Kedy tvoje dieťa?
Ja sa nepýtam tých, ktorých dieťa sa nikdy neopilo,ale tých, ktorých dieťa sa opilo, tak poprosím babky moralistky netrolovat temu. Skrolujte ďalej.
Ja sa nepýtam tých, ktorých dieťa sa nikdy neopilo,ale tých, ktorých dieťa sa opilo, tak poprosím babky moralistky netrolovat temu. Skrolujte ďalej.
@anonym_autor tak úprimne ja keď som bola mladá tak sa proste v okoli začalo skúšať alkohol v tých 14 rokoch čiže v 9 triede na základnej škole. A teda v dnešnej dobe je to oveľa skôr. Deti skúšajú alkohol a cigarety bežne len rodičia o tom nevedia. Ja som tiež skúšala v tom veku a raz sa mi stalo asi v 16- 17 rokoch že som prišla domov opitá a teda rodičia sa do dozvedeli. Od vtedy som sa poučila a alkohol len príležitostne. Bolo ešte pár situácii na vysokej škole. Teraz v dospelosti alkohol ani nepijem max raz za rok na nejakej oslave si dám prípitok nechuti mi to.
Ja som mala 14 a dufam,ze moje deti toto skusat nikdy nebudu.Aj ked pri 17r zartujem,ze si kupim tester a bude fukat,kedze ma vecierku neurcitu teraz cez prazdniny,tak povecsinu uz spime a ked sa aj prebudim ide tichucko ako muska.A ani 15r to dufam nikdy nebude skusat,ten sa boji grcania.Obaja maju kamosov,co uz si chlast daju.No u nas sa nepije ani na silvestra tak toto chcem od nich tiez.Ked som bola ja mala u nas sa chlastalo vo velkom,neznasala som to ale napr.tomu som isla v puberte na rovnaky chodnicek.
Ja som sa opila v 8 triede s deviatakmi, keď som bola mladá. Dali sme si víno. Kedysi sa už v 14-15 skúšal alkohol.
Ja som mala 14 a dufam,ze moje deti toto skusat nikdy nebudu.Aj ked pri 17r zartujem,ze si kupim tester a bude fukat,kedze ma vecierku neurcitu teraz cez prazdniny,tak povecsinu uz spime a ked sa aj prebudim ide tichucko ako muska.A ani 15r to dufam nikdy nebude skusat,ten sa boji grcania.Obaja maju kamosov,co uz si chlast daju.No u nas sa nepije ani na silvestra tak toto chcem od nich tiez.Ked som bola ja mala u nas sa chlastalo vo velkom,neznasala som to ale napr.tomu som isla v puberte na rovnaky chodnicek.
@anonym_da70d1 u nás doma nikdy rodičia nepili a aj tak som tak mladá skúšala. Záleží to strašne od kamarátov a partii. Ak to robia ostatne deti bude to skúšať aj to dieťa hoci to doma nevidí, lebo zakázané ovocia najviac chuti. Podľa mna je oveľa “zdravsie” keď to dieťa skúsi a poučí sa ako keby sa potom neskôr malo spustiť a zísť na horšiu cestu.
Svagrina robi v nemocnici...uz 12-13rocne deti vozia na pohotovost opite 🙈 aj po roznych drogach
V 17tke.
13
Ja nie, ale brat mal nejakých 17 a sestra 15
Svagrina robi v nemocnici...uz 12-13rocne deti vozia na pohotovost opite 🙈 aj po roznych drogach
@1aduliatko1 toto dávali aj v správach, ze 12-13 ročných veľmi veľa najmä kombinácia alkoholu a liekov/drog
@anonym_da70d1 u nás sa nepilo, zásadne môj otec je proti alkoholu a tiež som skúšala v 14, lebo som mala takú partiu. Vôbec to nie je o tom a ani to nemusíš ustriehnuť, dieťa, keď bude chcieť, tak si to vykryje, aj keby si sa na hlavu postavila. Ibaže by si ich na reťazi doma mala. A tiež nečakaj, že keď alkohol skúsia, tak sa ti s tým priznajú, zas netreba byť naivný.
@1aduliatko1 toto dávali aj v správach, ze 12-13 ročných veľmi veľa najmä kombinácia alkoholu a liekov/drog
@catherinah presne, na lieky som zabudla...normalne zapiju napr.aj brufen alkoholom, ze to lepsie zaucinkuje. 😠
Ja mam super vkusku pre tie, ktore tvrdia, ze ich deti sa nikdy neopili, tak mozno o tom len nevedia. Raz som mala takyto rozhovor so svokrou, ktora mi tvrdila, ze jej deti sa nikdy neopili v tinedzerskom veku. Moj manzel s nami chodieval von v partii sem tam, nebol stalou sucastou nasej partie, ale chodili sme ako mladi von a piatky soboty sme chodili pit a ano, viem ze sa opil xkrat..jeho sestra sa opila tiez nespocetne velakrat, dokonca som ju raz urcite, ale zda sa mi ze 2x doniesla priamo domov opitu, ano, svokrovci vtedy doma neboli, cize asi nevedia a raz bola tak opita v meste, ze som s nou chodila hore dole namestim a prelievala ju cistou vodou aby trocha pretriezvela a potom prisiel do mesta jej brat (moj manzel), ktoremu som ju vtedy odovzdala a isla si po svojom.
Tych zazitkov s beznym vypitim si bolo ovela viac, ale je “mile” sledovat svorku v akej sladkej nevedomosti a naivite zije, cize mozno aj poniektore dalsie tu tak funguju.
Ja som sa prvykrat opila tusim v 14, mali sme take obdobie kedy sme chodili pit do mesta, 2x som sa opila ze to bol masaker, raz ma niesol domov brat, druhykrat som spala u kamosky, nastastie som zazila rozum a velmi rychlo ma tato fazicka v zivote presla.
Tuto fazu sme si vsak odkrutili takmer vsetci z partie, zial. Niekomu to ostalo, niekto sa spamatal 🙂
Moj syn iba raz a to v 17, odvtedy nepije, dcera ma 16 a este nikdy opita nebola, mne sa podarilo v 14 a problem s alkoholom nastastie nemam, pijem len prilezitostne teraz v dospelosti.. cca raz za mesiac, ked niekam idem von
Napriek tomu, ze som odporca alkoholu ,v pubertalnom obdobi som sa opila často, prvýkrát v 15tich. Môj syn dosiel v 15tich tiez prvýkrát opitý, hrozne som sa bála o neho. Najvacsi trest pre neho bolo hojné zvracanie a nasledny deň, povedal, ze uz to nechce zažiť. U kamaráta na prvýkrát pili daku domácu 🤦♀️ uz bude mat 18rokov ale odvtedy nikdy taký neprišiel chvalabohu, naozaj sa ponaučil.
ja som mala 16. moje deti (15, 12) zatial nemaju taku skusenost, ani ich alkohol nelaka. starsi pojde teraz na strednu, tak uvidime, aku partiu vychyti
@anonym_autor nikdy preboha, co takto zacat s otazkou ci a nie kedy?
@anonym_a23d35 snáď sa autorka môže opytat, čo chce, nie? 🤦😀 Autorka, Ja v 14...syn je ešte malý takže to bude ešte pár rokov pokoj 😀
Este dodam, v sucasnosti s manzelom ani jeden z nas nepije, nic, vypili sme si max na svadbach, ktore su raz za 3 roky, inak nic. Na beznych oslavach jeho rodina pravidelne pije len tak, od prichodu k nim. My nechodime do mesta vypit, ani jeden z nas nechodi ani len na pivo, ani doma nefungujeme na vinku vecer. Ani na tychto oslavach, ani len pripitky si nedavame. 🙂
Ja v deviatej triede… a vzhľadom na to aká je teraz doba, budem rada ak sa moje deti opijú až v deviatke 😁
Na maturitnom vecierku 🤦
@anonym_da70d1 u nás doma nikdy rodičia nepili a aj tak som tak mladá skúšala. Záleží to strašne od kamarátov a partii. Ak to robia ostatne deti bude to skúšať aj to dieťa hoci to doma nevidí, lebo zakázané ovocia najviac chuti. Podľa mna je oveľa “zdravsie” keď to dieťa skúsi a poučí sa ako keby sa potom neskôr malo spustiť a zísť na horšiu cestu.
@anonym_ad9e88 zalezi na dietati,ci sa da ci neda strhnut davom,teda kamosmi.Ale skor je to velka sranda a zabavaju sa na tom,ked vidia ozrateho ,,,kamosa,,,
Zas tu pisu dononale matky a ich deti lebo Alkohol je zruuuuuda 😂😂😂😂 Jezisi 😂😂
Autorka ja mam sice male dieta ale ja v 16 tich .v lete s kamosom supla 2 male vodky a bum bolo.
Kamos ma doniesol domov a som mame vdacna , ze ma nezdrbala, samej mi to bolo neprijemne 🫣zle mi bolo fuj to si pamätam.
@anonym_autor nejde o to či som moralistka či nie. A tak isto by som rázne odčlenia ochutnanie alkoholu od opitosti.
Opitá som nikdy nebola , mám 50, a otca alkoholika. Dcéra je švtáčka na gymku, vlani už to skúsila ale viem o tom iba kvôli tomu že sa priznala. Bolo to v lete keď s patrilo boli na festivale. Nie kvôli tomu že by som ju našla podnapitú. Druhá dcéra je druháčka na gymku, aj keď ju ponúkli odmietla, podľa mňa ešte nepila a vierím že tak skoro to nebude, viem že chlapci z triedy pili napr na výlete už v 9r zš,
Ja mam super vkusku pre tie, ktore tvrdia, ze ich deti sa nikdy neopili, tak mozno o tom len nevedia. Raz som mala takyto rozhovor so svokrou, ktora mi tvrdila, ze jej deti sa nikdy neopili v tinedzerskom veku. Moj manzel s nami chodieval von v partii sem tam, nebol stalou sucastou nasej partie, ale chodili sme ako mladi von a piatky soboty sme chodili pit a ano, viem ze sa opil xkrat..jeho sestra sa opila tiez nespocetne velakrat, dokonca som ju raz urcite, ale zda sa mi ze 2x doniesla priamo domov opitu, ano, svokrovci vtedy doma neboli, cize asi nevedia a raz bola tak opita v meste, ze som s nou chodila hore dole namestim a prelievala ju cistou vodou aby trocha pretriezvela a potom prisiel do mesta jej brat (moj manzel), ktoremu som ju vtedy odovzdala a isla si po svojom.
Tych zazitkov s beznym vypitim si bolo ovela viac, ale je “mile” sledovat svorku v akej sladkej nevedomosti a naivite zije, cize mozno aj poniektore dalsie tu tak funguju.
Ja som sa prvykrat opila tusim v 14, mali sme take obdobie kedy sme chodili pit do mesta, 2x som sa opila ze to bol masaker, raz ma niesol domov brat, druhykrat som spala u kamosky, nastastie som zazila rozum a velmi rychlo ma tato fazicka v zivote presla.
Tuto fazu sme si vsak odkrutili takmer vsetci z partie, zial. Niekomu to ostalo, niekto sa spamatal 🙂
@anonym_3a7c71 moja svokra presne to tvrdila o mojom mužovi - aj mojej mame - pritom ona mala iné skúsenosti .. ale vždy povedala načo sa hádať, ona aj moj muž vedia 😂
autorka, aby som odpovedala na tvoju otázku: syn mal okolo 17 a nemalo ani zmysel mu robiť prednášku lebo sám videl že to nebol dobrý nápad. a stalo sa mu to asi 2-3x, raz mu bolo zle a to ďalšie mal len takú ukecanú náladu… teraz má 25 a nepije, resp. veeeeľmi výnimočne, všade jazdí autom
a pre ostatné ktoré tu s hrôzou vypisujú že ich deti nikdy - nie ste s nimi 24/7…
@anonym_autor ani ja som nikdy nebola opita
@anonym_autor ja som mala 14 ked som sa opila a opila som sa tak že ma domov museli niesť. Potom to už šlo samo píla som sem tam niečo asi cca do 18 tých a od vtedy som alkohol v ruke nemala
moje dieta este nikdy, ale ja v 14, konkretne na moje narodeniny.. mama mi kupila vysnivaný kabát .. doteraz si pamatam, ze tal 4000sk, isla som s kamosmi von, opla som sa z maleho piva so slamkou a nagrcala som si do vrecka toho kabata.. aby som zamaskovala ten pach (co sa samozrejme nepodarilo) som na ten kabát vystriekala cele FAčko.. odvtedy nemozem od nich nic, ani mydlo na ruky 🙂

Nikdy