icon

V akom veku sa vaše dieťa prvýkrát opilo?

30. júl 2025

Prosím vás o takú malú anketu, ďakujem. V koľkých rokoch sa vaše dieťa prvýkrát opilo?

jesenzima
30. júl 2025

@anonym_autor moje deti sú ešte malé, ale ja v 14 a môj muž v 18 ...

livuska124
30. júl 2025
@mirola

moje dieta este nikdy, ale ja v 14, konkretne na moje narodeniny.. mama mi kupila vysnivaný kabát .. doteraz si pamatam, ze tal 4000sk, isla som s kamosmi von, opla som sa z maleho piva so slamkou a nagrcala som si do vrecka toho kabata.. aby som zamaskovala ten pach (co sa samozrejme nepodarilo) som na ten kabát vystriekala cele FAčko.. odvtedy nemozem od nich nic, ani mydlo na ruky 🙂

@mirola prepáč, ale veľmi sa smejem 😀 😀 že nagrcala som si do vrecka 😀 a odvtedy nemôžem FA 😀 😀 😀 😀

lucia13022023
30. júl 2025

Ja som bola posledná z triedy ktora ešte nikdy alkohol neskúšala, mala som 16 😅
Opila som sa, zistila, že mi je neskutočne zle, 3 dní po tom mi bolo ešte otrasne. Odvtedy som alkohol do úst nedala, nikdy som tomu vlastne nerozumela, že načo to ľudia pijú keď im to nechuti.

Muž ten sa opil skoro, veľmi skoro, asi mal 10/11r na svadbe, ukradol fľašku so starším bratom zo stola a pod stolom ju spolu pili. A svokra ze ako sa pekne hrajú 😅 a oni tam chlastali

martinka13
30. júl 2025

Ja som mala 17. Moje deti zatiaľ nie (su ešte príliš malé a mladé). Paradoxne mám pocit, že dnes majú od alkoholu mladí ďalej ako my. Nebehajú toľko v partiách po vonku. Skôr sú doma pri PC. A keď s kamarátmi aj na prespavačke, tak u niekoho doma pod dohľadom. Ale predpokladám, že to určite skúsia. Ibaže by nie...

skolara
30. júl 2025

Tu su vzdy dokonale matky, kým neotvoriš otázku o skupinovom sexe. 🤭 A samozrejme anonymne.

anonym_aef051
30. júl 2025

@anonym_autor okolo 20, prvý aj posledný raz, roky odvtedy je takmer abstinent, ani pivo nepije. Nie sme rodina abstinentov, ale z mojej strany nikdy nikto nebol opitý, môj muž raz na VŠ, tiež prvý a posledný. Na prstoch rúk spočítam poháriky vína, alebo piva za posledný rok.

anonym_072b38
30. júl 2025

@anonym_autor
13

hylary
30. júl 2025

@anonym_autor ojojoj tu sú všetky sväté.. ale keď otvorím inú tému tak podľa tých istých žien je úplne v pohode sexovať od 14 🫣
Ja som prvýkrát pila v 15.. neviem či som bola opitá, ako konkrétne to myslíš, ale dala som si víno a bolo mi veselo, končila som deviaty ročník 😊

evcagabi
30. júl 2025

Ja som mala 16.

sense
30. júl 2025

Opiť že mu bolo zle, zvracalo, nevedelo sa dostať domov?
Moje ani raz nemá ešte vek , ale ja som sa opila jeden jediný krát keď som mala si 24rokov , domov som prišla v pohode, potom sa celý byt točil , ďalší deň má strašne sušilo a mala som mierne okno.Mama ma opitú nikdy nevidela
Ale piť alkohol som skúšala od 15. Najdivokejšia časy boli od 17 rokov do tych 24 kedy som to raz presvihla. Odvtedy stále menej

hylary
30. júl 2025
@sense

Opiť že mu bolo zle, zvracalo, nevedelo sa dostať domov?
Moje ani raz nemá ešte vek , ale ja som sa opila jeden jediný krát keď som mala si 24rokov , domov som prišla v pohode, potom sa celý byt točil , ďalší deň má strašne sušilo a mala som mierne okno.Mama ma opitú nikdy nevidela
Ale piť alkohol som skúšala od 15. Najdivokejšia časy boli od 17 rokov do tych 24 kedy som to raz presvihla. Odvtedy stále menej

@sense tiež som nepochopila ako to autor myslel.. či opiť sa do nemoty alebo byť v nálade.. lebo opitá na mraky som teda bola až na stužkovej 😆 dovtedy len do nálady pár deci vína

anonym_90f126
30. júl 2025

@anonym_autor dieťa sa neopilo, nemalo prístup k alkoholu. Ak myslíš 16+ tak tiež nie. Prvýkrát po stužkovej, keď rodičia odišli a oni boli odviazaní z reťaze. Nebol opitý, ale priznal sa, že dačo pili 🤭

chrobak7
30. júl 2025

@anonym_autor Najprv by si mala definovať, čo je podľa teba "opiť sa"?
Je to to, že mladý / mladá okúsi alkohol, napr. niekde si dá pivo, alebo pohár vína?
Alebo že sa zrúbe tak, že ledva chodí?

Ja ako decko som okúsil alkohol niekedy okolo 12 - tich. Naši mali tie malé fľaštičky vo vitríne a niektoré som ochutnal.

Prvý krát som sa poriadne zrúbal na silvestra, keď som mal 15 a robili sme u jedného kamoša žúrku.

irusa
30. júl 2025

pri tejto téme má vždy napadne kto vlastne robí ten slovenský priemer v pití alkoholu, keď skoro každá jedna tu je abstinentka 😀...ja v 17...moje dieťa prišlo v 16 pripité, no nie opitý na mol..on má dobre spaľovanie, takže jemu treba veľa a nemá toľko financií

anonym_da70d1
30. júl 2025
@hylary

@anonym_autor ojojoj tu sú všetky sväté.. ale keď otvorím inú tému tak podľa tých istých žien je úplne v pohode sexovať od 14 🫣
Ja som prvýkrát pila v 15.. neviem či som bola opitá, ako konkrétne to myslíš, ale dala som si víno a bolo mi veselo, končila som deviaty ročník 😊

@hylary vidis,syn ma priatelku a tu by som skor povedala,ze nam klame,ze este nic spolu nemali.Povedal nam,ze sa este boji,hoci prednasky o kondomoch dostal,aby nas v mladom veku neurobil babkou a dedkom.Takze skor ako ,,,kamosi s alkoholom,,,su kamosi na bycikli a chodia skakat a robit rozne premety.To je jeho laska najvecsia,a 2ha je priatelka.

timea301196
30. júl 2025

Ja v 14 :D

anonym_7308c0
30. júl 2025

Tak ja som sa opila z pár pohárikov vína na kamoskine narodeniny, keď som mala 15. Niekto mi poradil, že aby to zo mňa nebolo cítiť, keď pôjdem domov, mám požuť ihličie zo stromu🤔🤣. Či to funguje som nezistila, lebo keď som prišla domov, hodila som šabľu rovno do stredu obývačky. Naši mali so mnou rozhovor na druhý deň.....aj takéto asi patrí k veku...Žiadne následky to na mne nenechalo, žijem normálny rodinný život

anonym_da70d1
30. júl 2025

Bicykli,ach jaj

anonym_d89a54
30. júl 2025

Syn sa opil, keď mal 18 rokov. Domov prišiel po vlastných, ale potom rozhovor dlhý mal so záchodom 😀

anonym_3f906f
30. júl 2025

Ja som sa opila v 15r . Moja dcéra skusila alkohol tiež v 15 . Opitá nebola ,alebo len stihla vytriezvet 😅. Ale povedala mi o tom . Takže pohodka . Viac to skúšať vraj nebude 😅
Patrí to k dospievaniu . Deti vyskúšajú všeličo,!len ide o to ,aby mali dostatok rozumu a viac v tom nepokracovali.

sevrin
30. júl 2025

Dieťa nie, ale ja som sa prvý krát strieskal, keď som mal 5 rokov. Brat mal 3,5.

sszuzu8
30. júl 2025

Dúfam že nikdy, vždy deťom spomínam keď ide nejaká ukázala v TV ohľadom alkoholu alebo keď je vonku ožratý bezdomovec ze presne takto ľudia čo pijú skončia, vždy vyzdvihnem ze im zomrel dedo v mladom veku lebo pil. Ja nepijem ani len pivo alebo drink co ma par percent takže učím deti ze nepiť je úplne normálne. Ja som pila len raz keď som mala 24 rokov, keby prídem opitá domov otec ma dorazí

hylary
30. júl 2025
@anonym_da70d1

@hylary vidis,syn ma priatelku a tu by som skor povedala,ze nam klame,ze este nic spolu nemali.Povedal nam,ze sa este boji,hoci prednasky o kondomoch dostal,aby nas v mladom veku neurobil babkou a dedkom.Takze skor ako ,,,kamosi s alkoholom,,,su kamosi na bycikli a chodia skakat a robit rozne premety.To je jeho laska najvecsia,a 2ha je priatelka.

@anonym_da70d1 a koľko má syn rokov?

sisska96
30. júl 2025

Moje ešte sú malé, ale ja v 18 na dozvukoch a potom už viackrát nie. Nevidím v tom zmysel

anonym_aef051
30. júl 2025
@irusa

pri tejto téme má vždy napadne kto vlastne robí ten slovenský priemer v pití alkoholu, keď skoro každá jedna tu je abstinentka 😀...ja v 17...moje dieťa prišlo v 16 pripité, no nie opitý na mol..on má dobre spaľovanie, takže jemu treba veľa a nemá toľko financií

@irusa tak notoricky alkoholik, ktorý ráno čaká, kým otvoria Jednotu, aby si trasucini rukami dal prvé pivo, asi sem nebude písať. Ani ti muži a ženy, čo vysedavaju do záverečnej v smradĺavej krčme, či slobodní ľudia, ktorí každý víkend pijú na chate. Je tu zrejme prevaha žien s malými deťmi.

irusa
30. júl 2025
@anonym_aef051

@irusa tak notoricky alkoholik, ktorý ráno čaká, kým otvoria Jednotu, aby si trasucini rukami dal prvé pivo, asi sem nebude písať. Ani ti muži a ženy, čo vysedavaju do záverečnej v smradĺavej krčme, či slobodní ľudia, ktorí každý víkend pijú na chate. Je tu zrejme prevaha žien s malými deťmi.

@anonym_aef051 a práve tie majú najväčšie riziko stáť sa alkoholičkami....večerné víno, veď si to po celom dni zaslúžim....

anonym_aef051
30. júl 2025
@irusa

@anonym_aef051 a práve tie majú najväčšie riziko stáť sa alkoholičkami....večerné víno, veď si to po celom dni zaslúžim....

@irusa neviem, nikdy som si víno ani žiadny iný alkohol nedávala za odmenu. Nie sme abstinenti, ako som písala vyššie, ale pohár vína, keď máme chuť. Niekedy je to dva krát týždenne, inokedy dva krát za mesiac.

irusa
30. júl 2025
@anonym_aef051

@irusa neviem, nikdy som si víno ani žiadny iný alkohol nedávala za odmenu. Nie sme abstinenti, ako som písala vyššie, ale pohár vína, keď máme chuť. Niekedy je to dva krát týždenne, inokedy dva krát za mesiac.

@anonym_aef051 ako nejak ťa nechápem... narážala som na tých čo sa dušuju,že nepijú a takých tu je strašne veľa

jana_eyre_2
30. júl 2025

Moje deti nikdy.. ale ja som sa opila prvý krát v 13tich rokoch.. mala som veľmi náročnú pubertu a dodnes si vyčítam všetko čo som stvarala..

(Nikdy sa u nás doma nepilo, ani rodičia.. s kamarátmi sme si kúpili víno na oslavu konca sk.roka... dnes nepijem ani kvapku, Max na dovolenke raz za rok)

luccija
30. júl 2025
@mirola

moje dieta este nikdy, ale ja v 14, konkretne na moje narodeniny.. mama mi kupila vysnivaný kabát .. doteraz si pamatam, ze tal 4000sk, isla som s kamosmi von, opla som sa z maleho piva so slamkou a nagrcala som si do vrecka toho kabata.. aby som zamaskovala ten pach (co sa samozrejme nepodarilo) som na ten kabát vystriekala cele FAčko.. odvtedy nemozem od nich nic, ani mydlo na ruky 🙂

@mirola ja som vypýtala kamarátku od jej rodičov ja som mala už 18 ona o rok menej na školskú diskotéku.Opila sa z vína, grcala, spravila mi tam hanbu musela som sa o ňu starať a odvtedy neznášam pach vína.Este som ju musela priniesť domov a hanbiť sa aj za ňu😭ja som bola opitá raz v 18 neznášam ten pocit, že sa mi točí svet.Dcera má 18 má fóbiu z grcania a ochutnala alkohol asi 3x